-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Παιδιά ποιος θα παραγγείλει kodiaq τώρα αν όντως ισχύουν όλα αυτά? Προσωπικά αν έβαζα τώρα παραγγελία και η τιμή του αυτοκινήτου ήταν πχ 25 χιλιάρικα θα τους έβαζα να υπογράψουν ότι η τιμή είναι δεσμευτική και τελική ανεξάρτητα πότε θα έρθει το αυτοκίνητο. Αν δεν το υπέγραφαν πολύ απλά δεν θα τους έδινα φράγκο.
Πάντως οι αυξήσεις είναι μεγάλες και σίγουρα θα επηρεάσουν αρνητικά τις πωλήσεις του μοντέλου. Εκτός και αν αρχίσουν οι εκπτώσειςΜη το παιδευουμε, με τα +3 και +4 χιλιαρικα στη τιμη, εμπορικα τελος το κοντιακ στην Ελλαδα
Και με αυτή την αύξηση πάντως νορμάλ είναι η τιμή του, απλώς δεν είναι ευκαιρία όπως ήταν.
-
Έχω γραπτή παραγγελια με κλειστή τιμή και παράδοση το αργότερο στο τετράμηνο.
Το τετράμηνο είναι τέλος Φεβρουάριου , και από τον έμπορο, με έχει πάει παράδοση μέσα με τέλη Μαρτίου δηλαδή ένα μήνα μετά.(μπορεί και ποιο μετά )Δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να μπαίνω σε διαμάχες αλλά ο τύπος με δουλεύει κανονικά.
Οπότε τι κάνω πλέον ? Ενημερώνω Kosmocar και περιμένω η πάω για ακύρωση ? -
Ενημέρωσε την κοσμοκαρ.
Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση με το ραβ πριν 11 χρονια ακύρωσα και πήρα από άλλου. -
Ο χρήστης amagawd έγραψε:
Έχω γραπτή παραγγελια με κλειστή τιμή και παράδοση το αργότερο στο τετράμηνο.
Το τετράμηνο είναι τέλος Φεβρουάριου , και από τον έμπορο, με έχει πάει παράδοση μέσα με τέλη Μαρτίου δηλαδή ένα μήνα μετά.(μπορεί και ποιο μετά )Δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να μπαίνω σε διαμάχες αλλά ο τύπος με δουλεύει κανονικά.
Οπότε τι κάνω πλέον ? Ενημερώνω Kosmocar και περιμένω η πάω για ακύρωση ?Εγώ με παραγγελία 31/10 και προφορική διαβεβαιωση για παραλαβή πρώτο 10ημερο Ιανουαρίου,αρχές του 2018 μου το πήγαν μέσα Μαρτίου. 31 Γενάρη πήρα τηλ στην κοσμοκαρ και τους είπα ότι ακυρώνω την παραγγελία. Σε 9 μέρες είχα το αυτοκίνητο Ελλάδα εκτελωνισμένο.
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης siamego έγραψε:
Εγώ με παραγγελία 31/10 και προφορική διαβεβαιωση για παραλαβή πρώτο 10ημερο Ιανουαρίου,αρχές του 2018 μου το πήγαν μέσα Μαρτίου. 31 Γενάρη πήρα τηλ στην κοσμοκαρ και τους είπα ότι ακυρώνω την παραγγελία. Σε 9 μέρες είχα το αυτοκίνητο Ελλάδα εκτελωνισμένο.Τί προκαταβολή είχες δώσει?
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Εγώ με παραγγελία 31/10 και προφορική διαβεβαιωση για παραλαβή πρώτο 10ημερο Ιανουαρίου,αρχές του 2018 μου το πήγαν μέσα Μαρτίου. 31 Γενάρη πήρα τηλ στην κοσμοκαρ και τους είπα ότι ακυρώνω την παραγγελία. Σε 9 μέρες είχα το αυτοκίνητο Ελλάδα εκτελωνισμένο.
Τί προκαταβολή είχες δώσει?
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αν και με ρώτησαν από κοσμοκαρ στο τηλέφωνο. 2 χιλ. είχα δώσει
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
2000 και εγώ
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ενημέρωσε την κοσμοκαρ.
Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση με το ραβ πριν 11 χρονια ακύρωσα και πήρα από άλλου.Φυσικά και μπορεί να ακυρώσει αν θέλει αλλά στην συγκεκριμένη συγκυρία αν το κάνει και θέλει kodiaq πέφτει στην αύξηση τιμής.
-
Εγω τότε ή δεν θα το έπαιρνα ή θα έβρισκα ετοιμοπαράδοτο και τελικά βρήκα εκθεσιακό με πολλα καλούδια δωρο....
-
Γειά κι από εμένα.
Λοιπόν, κοιτάξτε τη δική μου περίπτωση. Παρήγγειλα 26/1 με την παλιά χαμηλή τιμή (16,566 εργοστασιακή τιμή), που με extra εξοπλισμό και φόρους, μείον έκπτωση, έφτανε 25,388 τελικη τιμή. Ο πωλητής έδωσε την παραγγελία την επόμενη εργάσιμη και 4 μέρες αργότερα με πήρε να μου πει για την αύξηση, μαζί με αλλαγή κλίμακας και ΦΠΑ, κοντά 3000!
Φαίνεται όμως ότι ο πωλητής είτε δεν πήρε είδηση την αύξηση, είτε μου την απέκρυψε. Υποψιάζομαι το πρώτο. Σε επικοινωνία με την Κοσμοκαρ, μου είπαν ότι η αύξηση έχει μπει από 23/1 (3 μέρες πριν παραγγείλω), τη γνωρίζουν οι πωλητές και ό,τι εκτελωνιστεί μετά την 1/5 θα είναι με την νέα, αυξημένη τιμή. Ωστόσο, μου είπαν και αυτοΤο δελτίο παραγγελίας που έχετε υπογράψει με τον Εξουσιοδοτημένο Έμπορο είναι μία συμφωνία που διέπεται από τους όρους που έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας και ως εκ τούτου μόνο ο ίδιος μπορεί να σας απαντήσει για οποιαδήποτε διαφοροποίηση.
Οπότε, ερμηνεύοντας το γρίφο της Πυθίας, καταλαβαίνω ότι η σύμβαση, έστω και από λάθος του πωλητή, ισχύει. Αυτό γιατί, ενώ προβλέπεται στους όρους της πιθανή μεταβολή στο καθεστώς του τέλους ταξινόμησης ή/και στο ΦΠΑ, δεν προβλέπεται διαφοροποίηση στην εργοστασιακή τιμή. Ακόμα και αν ισχύει η δυνατότητα μονομερούς αύξησης τιμής από τη skoda, ο πωλητής δε με πληροφόρησε για τον τρόπο υπολογισμού της και αυτό, σύμφωνα με το νόμο προστασίας καταναλωτών, είναι παράνομο.
Μην τα πολυλογώ (εκτός αν θέλετε , η ιστορία έχει τραβήξει ένα μήνα, με τηλεφωνήματα, προσπάθειες απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων και email από και προς την Κοσμοκαρ. Πλέον έχω προχωρήσει σε καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για παραπλάνηση.
Ο κατάλογος στο skoda.gr, ακόμα και τώρα, δίνει εργοστασιακή 16,566, όπως έχω υπογράψει, με τελευταία ενημέρωση 15/2.
Οπότε, θέλουν να με χρεώσουν με βάση την ημερομηνία εκτελωνισμου και όχι παραγγελίας, που από κάποια του πωλητή είναι... η τρέχουσα στον κατάλογό τους!
Η διαδικασία καταγγελίας παίρνει περίπου 1 μήνα, αφού δίνουν 15 μέρες στον πωλητή να απαντήσει. Δε πιστεύω να μου δώσουν το αμάξι τελικά, πάντως, αν μπει πρόστιμο, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πολλαπλάσιο της διαφοράς.
Έχω νευρίασει και ξενερώσει απίστευτα... -
Πολύ ενδιαφέρον, κράτα μας ενήμερους.
-
Τα έχουν κάνει μαντάρα. Η ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο.
-
Κρίμα διότι με αυτές τις πρακτικές έχουν καταφέρει να αμαυρώσουν την πολύ καλή δουλειά που είχαν κάνει τη προηγούμενη χρόνια τόσο σε θέμα τιμολόγησης/ διαφήμισης όσο και καλών σχετικά πωλήσεων του αυτοκινήτου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αδέρφια πήγα το πρωί στην αντιπροσωπεία της Skoda στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Λέω στον πωλητή ότι ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Kodiaq στη βασική έκδοση 1.4, 125 άλογα στα 22000 ευρώ...και η απάντηση αφοπλιστική: Μου λέει ότι αυτό είναι αδύνατο διότι η Skoda έχει σταματήσει πλέον να παράγει το αυτοκίνητο με αυτόν τον κινητήρα από το Δεκέμβριο και ότι πρόκειται να τον αντικαταστήσει με τον 1.5 tsi με τα 150 άλογα. Επίσης μου είπε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ετοιμοπαράδοτο, επομένως ουσιαστικά η βασική έκδοση του Kodiaq με τα 125 άλογα και τιμή στα 22 χιλιάρικα πάπαλα πλέον...last year
Τέλος, στην ερώτηση γιατί υπάρχει ακόμα στους επίσημους τιμοκαταλόγους της εταιρείας η απάντηση ήταν ότι υπάρχει στην περίπτωση που γίνει κάποια ακύρωση παραγγελίας.
Food for thought
-
Προφανώς υπάρχει ακόμη είτε ως κράχτης ή επειδή ο διαχειριστής δεν αξιώθηκε ακόμη να εναρμονίσει τον κατάλογο με τα νέα στοιχεία.
-
Η απάντηση σε όλα τα θέματα αυτά είναι μία...λέγεται 'Κοσμοκάρ'....
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
Τα έχουν κάνει μαντάρα. Η ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο.Τι περιμένατε δηλαδή από την Kosmocar....από τις χειρότερες εισαγωγικές ever!
-
Εδώ ούτε τις καμένες λάμπες από το σήμα δεν έχουν αλλάξει. Ο τιμοκατάλογος θέλει πολύ δουλειά. Δείξτε λίγη κατανόηση!
-
Πέρα από τη δική μου περίπτωση που ευθύνεται ο πωλητής, η κατάσταση στην Κοσμοκαρ μου θυμίζει τα αρνιά του LIDL, κάποιο Πάσχα πριν από μερικά χρόνια, που είχε χαμηλή τιμή για κράχτη, αλλά δεν είχε αρνιά να πουλήσει. Τελικά να θυμίσω το πρόστιμο των 150.000.
Το ίδιο επιχειρεί και η κοσμοκαρ, με 22 χιλιάρικα, αλλά κανένα ετοιμοπαράδοτο. Υπενθυμίζω τις 2 ενημερώσεις του τιμοκαταλόγου στο site skoda.gr, μια 23/1 και μια 15/2, χωρίς αύξηση. Πέρα από τον τιμοκατάλογο που 'διέρρευσε' με τις αυξήσεις, δεν έχω δει πουθενά αυξημένες τιμές, στο δίκτυο της κοσμοκαρ. Όλα προφορικά είναι. -
Πάντως αν ισχύει για την απόσυρση του 1.4 125, τότε η αυξημένη τιμή συνεχίζει να είναι vfm για το 1.5tsi 150hp.
Skoda Kodiaq