-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μακάρι να έχει βελτιωθεί αυτό το μαγαζί, γιατί μετά από πολύ καλές κριτικές, είχα βάλει το 2009 Xenon στην Ζ4 εκεί και ήταν ΑΘΛΙΑ!! Το αριστερό άναβε όποτε ήθελε και γενικά πολλά προβλήματα στα οποία δεν μπορούσαν να μου δώσουν λύση. Τελικά την έδωσα μόνος μου, βάζοντας τα εργοστασιακά Xenon (με πολύ μεγαλύτερο κόστος φυσικά).
ΥΓ: ΤΟ έχω ξαναγράψει...με τις BMW να είστε φειδωλοί στα aftermarket προϊόντα, ΔΕΝ τα συμπαθούν καθόλου.Εχουν μεσολαβήσει 8+ χρόνια και η τεχνολογία έχει αλλάξει κατά πολύ!
Τα ballast είναι πια ψηφιακά και επαρκούς ισχύος.
Αυτά τα παλαβά που λες γίνονται με αναλογικά ballast 30αρια (βλέπε τώρα πολύ φθηνές λύσεις xenon των 80 ευρώ).
Γενικά εχω δει με τα μάτια μου τις σχετικές σωστές λύσεις ενώ ακούω μόνο καλά λόγια. Αλλωστε φαίνεται ότι το ψάχνουν!
Οσο αφορά τις λάμπες led δεν είναι και πυρηνική φυσική - ούτε μόνιμη αλλαγή - να τις αλλάξεις.... -
Τελικά το διαχωριστικό χώρου αποσκευών που αναφέρει το προσπεκτους σαν διαφορά εξοπλισμού μεταξύ Style και Ambition, τι είναι ?
ΥΓ. Έχουμε νέο κατάλογο πάντως που έχει και το Scout..., οπότε ο νέος τιμοκατάλογος θα έχει όταν με το καλό βγει,
τιμή και για αυτό..
Επίσης νέα χρώματα... (και σε πρασινάκι!!! ), με το laserwhite να καταργείται μετά τον Μάιο και κάποιους καινούργιους κωδικούς εξοπλισμού.. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ναι αυτό είναι. Ακούω χρόνια τα καλυτερα λόγια και αποφάσισα να δοκιμάσω.
Δεν κοίταξα καν τι έβαλε να σου πω την αλήθεια.
Μου άρεσε το αποτέλεσμα και η δουλειά που έγινε με τη ρύθμιση και την τάξη.Led η xenon έβαλες; Πόσο πάνε πλέον αυτές? (Όχι φθηνοκινεζικες)
-
Εντωμεταξύ εχθές είδα ένα ταξί!
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μου άρεσε το αποτέλεσμα και η δουλειά που έγινε με τη ρύθμιση και την τάξη.Led η xenon έβαλες; Πόσο πάνε πλέον αυτές? (Όχι φθηνοκινεζικες)
Led.
110 περίπου ευρώ για ΗΒ4 στο γιαρις -
Τελικά το διαχωριστικό χώρου αποσκευών που αναφέρει το προσπεκτους σαν διαφορά εξοπλισμού μεταξύ Style και Ambition, τι είναι ?
Μια μπούρδα. Είναι αυτό που στη σελίδα 19 του ίδιου καταλόγου αναφέρεται σαν 'διαχωριστικά στοιχεία αποσκευών'. Εγώ τα βρήκα μετά από 3 μήνες μέσα στη ρεζέρβα. Simply clever! Κολλάνε με Velcro στο πάτωμα και ασφαλίζουν βαλίτσες (για να μην ακούς γκαπα-γκουπ στις στροφές λόγω της βόλτας που θα κάνουν μέσα στο γήπεδο πορτμπαγκαζ της αρκούδας.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Led.
110 περίπου ευρώ για ΗΒ4 στο γιαριςΕυχαριστώ για την πληροφόρηση
Φθηνές είναι ,άραγε κρατάνε καιρό? Γιατί άραγε αν βάλεις για έξτρα led σε κάποιο αυτοκίνητο σου χρεώνουν χιλιάρικα? -
Led.
110 περίπου ευρώ για ΗΒ4 στο γιαριςΕυχαριστώ για την πληροφόρηση [emoji106]
Φθηνές είναι ,άραγε κρατάνε καιρό? Γιατί άραγε αν βάλεις για έξτρα led σε κάποιο αυτοκίνητο σου χρεώνουν χιλιάρικα?Δεν είναι το ίδιο σε καμία περίπτωση.
Τα εργοστασιακά led έχουν ειδική σχεδίαση , κάτοπτρα projectors , κάνουν τεράστια διαφορά ακόμη σε σχέση και με τα xenon.Οι πολύ καλές λάμπες όπως οι Phillips led παραπάνω έχουν σίγουρα πιο λευκό φως από τις καλύτερες αλογόνου αλλά για να καταφέρουν να έχουν την ίδια δέσμη όπως οι αλογόνου μέσα από το φανάρι είναι πολύ δύσκολο. (Συνήθως διαχέεται το φως και τυφλώνουν)
Η ύπαρξη projectors όπως στο Yaris του iceman είναι πλεονέκτημα και με κάποιες δοκιμές μπορείς να πετύχεις έως και 90+ % την δέσμη των αλογόνου.Να φανταστείς πως και οι ίδιες λάμπες της ίδιας μάρκας έχουν άλλο αποτέλεσμα σε H1 , άλλο σε H7 , άλλο σε H3 κλπ.
Το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται με projectors και λάμπες που έχουν και τις δύο σκάλες μαζί (νομίζω οι H4 ή HB4 )Σίγουρα οι Phillips είναι οι κορυφαίες γιατί αυτές έφεραν πρώτες τη σχεδίαση κοντά στις αλογόνου (lumileds και Zeiss τσιπακια)
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Led.
110 περίπου ευρώ για ΗΒ4 στο γιαριςΕυχαριστώ για την πληροφόρηση
Φθηνές είναι ,άραγε κρατάνε καιρό? Γιατί άραγε αν βάλεις για έξτρα led σε κάποιο αυτοκίνητο σου χρεώνουν χιλιάρικα?Όπως ήδη γράφτηκε αλλάζει πλήρως το φανάρι σε σχεδιασμένο από τη μανα του για led και συνήθως συνοδεύεται με κάποια επιπλέον καλούδια όπως το να στρίβουν τα φώτα στις στροφές κλπ.
Η εκ των υστέρων αλλαγή με λαμπες led ειδικά αν εχεις προτζεκτορς είναι πανάκριβα ούτε αντικαθιστά τα εργοστασιακά αλλά είναι σαφής βελτίωση και ουσιαστική και αισθητική. -
Καλησπέρα σας!
Θα είμαι και εγώ σε λίγο (4 μήνες) κάτοχος του Kodiaq 1.4 TSI.
Έχω διαβάσει πολλά και το έχω χιλιομελετήσει αλλά θα ήθελα μια ολοκληρωμένη άποψη (θετικά, αρνητικά, τι να αποφύγω, τι να κάνω για να προλάβω τυχον ταλαιπορίες) από εσάς που το κινείτε καθημερινά. -
Νέο site Skoda...
Ιδιες τιμές.... Μάλλον παραμένει στα 22.000... -
Ο χρήστης Sofos.k έγραψε:
Καλησπέρα σας!Θα είμαι και εγώ σε λίγο (4 μήνες) κάτοχος του Kodiaq 1.4 TSI.
Έχω διαβάσει πολλά και το έχω χιλιομελετήσει αλλά θα ήθελα μια ολοκληρωμένη άποψη (θετικά, αρνητικά, τι να αποφύγω, τι να κάνω για να προλάβω τυχον ταλαιπορίες) από εσάς που το κινείτε καθημερινά.Το αμαξι ειναι καταπληκτικο!
Το μονο αρνητικο ειναι οτι δεν ειναι ρυθμισιμο στις στροφες, οπως το Q3 πχ. Αποτελεσματικο ειναι ομως και εκει. Ουτε γερνει πολυ, ουτε πλεει, ουτε βουταει στο φρεναρισμα.
Βασικα, τα διθυραμβικα σχολια που διαβαζεις στα περιοδικα και στο internet, ισχυουν -
Να παραμένει στα 22.000 δύσκολο. Εξάλλου έχουν ανακοινωθεί οι νέες τιμές. Ήδη τα ελαφρώς μεταχειρισμένα της βασικής έκδοσης στο car.gr έχουν πάει πάνω από 25.000 ευρώ
-
Αυτό είναι πρόβλημα οταν θες την έκδοση όπως είναι, αν έχεις βάλει και έξτρας έχεις αλλάξει κλίμακα ταξινόμησης ηδη και η διαφορά να είναι στο 500-800.
-
Καλησπέρα!
Έχει κανεις άποψη για κάτι τέτοιο;
https://www.ebay.com/itm/Centralina-Agg ... ji&vxp=mtr
-
Θα προτιμούσα αυτά...
https://www.chiptuning.com/en/skoda/kod ... ntrol.html
https://www.racechip.eu/shop/skoda/kodi ... 250nm.htmlΠάντως το 4Χ4 σε ΤSI, είναι αρκετά ζωντανός κινητήρας....
Αλήθεια πρέπει να αφήνουμε το κινητήρα να δουλέψει για λίγο πριν τον σβήσουμε λόγω υπερσυμπιεστή ? -
Προς κατόχους:
Πώς είναι μέσα από άποψη ησυχίας;
Θορύβους αεροδυναμικής και κύλισης κυρίως.
Επίσης η ανάρτηση τι λέει σε ανωμαλίες; -
Ο χρήστης Στρατoς έγραψε:
Αλήθεια πρέπει να αφήνουμε το κινητήρα να δουλέψει για λίγο πριν τον σβήσουμε λόγω υπερσυμπιεστή ?Όχι.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Προς κατόχους:
Πώς είναι μέσα από άποψη ησυχίας;
Θορύβους αεροδυναμικής και κύλισης κυρίως.
Επίσης η ανάρτηση τι λέει σε ανωμαλίες;Από ησυχία είμαστε κομπλέ. Επίσης με 17’ ζάντα οι ανωμαλίες γίνονται λίγο λιγότερο ενοχλητικές.
-
To μόνο παράπονο μέχρι τώρα, μικροτριγμός που ακούγεται από την πόρτα του οδηγού σε κάποιες ανωμαλίες του δρόμου..
Skoda Kodiaq