-
Καλημέρα συμφορουμίτες!
Τις τελευταίες 3 μέρες δεν έπαιρνε εύκολα μπρος το αυτοκίνητο. Ειδικά τελευταία τύχαινε να πάρει μπρος με την 4η, 5η προσπάθεια... Φαντάστηκα ότι είναι μπαταρία, αλλά στο συνεργείο που πρόλαβαν και το ριξαν μια ματιά (λόγω δουλειάς μου, μεθαύριο θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος), μου είπαν για φλάτζα το πιο πιθανό.
Και παρατήρησα τώρα το βράδυ και τα εξής:
- πολύ καπνό απο την εξάτμιση!
- η σταθμη του αντιψυκτικού έπεσε από το max που ήταν προχθές, στο min!
- το αμάξι εξακολουθεί να παίρνει μπρος μετά από 3-4 αποτυχημένες προσπάθειες...
Τι συμβαίνει???
-
Καλημέρα συμφορουμίτες!
Τις τελευταίες 3 μέρες δεν έπαιρνε εύκολα μπρος το αυτοκίνητο. Ειδικά τελευταία τύχαινε να πάρει μπρος με την 4η, 5η προσπάθεια... Φαντάστηκα ότι είναι μπαταρία, αλλά στο συνεργείο που πρόλαβαν και το ριξαν μια ματιά (λόγω δουλειάς μου, μεθαύριο θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος), μου είπαν για φλάτζα το πιο πιθανό.
- το αμάξι εξακολουθεί να παίρνει μπρος μετά από 3-4 αποτυχημένες προσπάθειες...
Τι συμβαίνει???
-
Καλημέρα συμφορουμίτες!
Τι συμβαίνει???
-
Ιδιως αν δεν εχεις εξωτερικη διαρροη αντιψυκτικου ειναι πολυ πιθανο. Προσεχε μη σου κανει καμια υδραυλικη γιατι θα περναει το νερακι μεσα στο θαλαμο εφοσον δε βλεπεις λαδια μαζι με νερο ('μαγιονεζα') στο παγουρι. Ακραιο αλλα εχει συμβει... Θα το δει πιθανα και στο μπουζι αν συμβαινει κατι τετοιο.
Πρεπει ομως να ελεγχθει πιο καλα το αυτοκινητο για σιγουρια.
-
Όχι δεν έχω εξωτερική διαρροή...
Στο ψυγείο αν και σκοτεινά τέτοια ώρα, νομίζω ήταν καταπράσινο το χρώμα.. δηλαδη αντιψυκτικό είχε μόνο.
Υπάρχει περίπτωση με λίγες μέρες κίνησης να επηρεάσει τον κινητήρα και να μου έκανε ζημιά;; -
Θα εκανα μονο τις απολυτως απαραιτητες μετακινησεις. Θεωρω παντως οτι μαλλον φλατζα ειναι απο τη περιγραφη.
-
Φλάντζα είναι σίγουρα. Γιατί τα λάδια μου φαίνονται κάπως περίεργα... Το χρώμα τους, είναι αυτό που διαβάζω... σαν 'μαγιονέζα'.
Άρα από τα λίγα που μπορώ να καταλάβω, τράβηξε μέσα το αντιψυκτικό και αναμίχτηκαν ε; Μάλλον τράβηξαν υγρά και τα μπουζί γι αυτό δυσκολεύεται να πάρει μπρος;
Είναι σοβαρή η ζημιά; Από την εμπειρία σας, πόσο λέτε περίπου θα κοστίσει;
-
Το κοστο ακριβως θα προσδιοριστεί αν χρειστει να αλλαξες τιποτα την κεφαλη.Να πλανιστει οπωσδήποτε το καπακι!
Παντως λιγο απότομα δεν την εκαψε την φλαντζα και σε εντονο βαθμο?Σου ανεβασε εστω και λιγο θερμοκρασια? -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Το κοστο ακριβως θα προσδιοριστεί αν χρειστει να αλλαξες τιποτα την κεφαλη.Να πλανιστει οπωσδήποτε το καπακι!
Παντως λιγο απότομα δεν την εκαψε την φλαντζα και σε εντονο βαθμο?Σου ανεβασε εστω και λιγο θερμοκρασια?Όχι ποτέ! Ο δείκτης θερμοκρασίας το πολύ μέχρι την μέση, άντε και ελαφρώς παραπάνω, να έφτασε... Τον παρατηρώ πάντα. Ακόμα και τώρα με το πρόβλημα αυτό τις τελευταίες μέρες, ο δείκτης θερμοκρασίας μια χαρά είναι...
-
Χαρτινη είναι η φλαντζα?Αν δεν αλλαξεις κατι άλλο στην κεφαλη και αλλαξεις μονο φλαντζα+πλαναρισμα και εργατικα φθηνα θα σου ερθει....Παντως γινεται από φλαντζα να παει αντιψυκτικο και στον χωρο καυσης και στο λαδι ταυτόχρονα?Πιθανον παει στο χωρο καυσης και κατεβαινει από τον κυλινδρο?!Όπως ειπε και ο νονος μην το αφηνεις.....δεν ξερεις αν την πατησεις με μια υδραυλικη .....
-
AMG, εξαρτάται απο την ζημιά.
Σίγουρα φλάτζα.
Πόσα χιλιόμετρα εχει το Punto φίλε? -
To ψυγείο πάντως δε φαίνεται να επηρεάστηκε. Δε βλέπω λάδια μέσα. Ωστόσο τα λάδια του κινητήρα έγιναν 'μαγιονέζα'.
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
AMG, εξαρτάται απο την ζημιά.
Σίγουρα φλάτζα.
Πόσα χιλιόμετρα εχει το Punto φίλε?Στα 146.000 είναι...
Πρόβλημα με φλάτζα;