-
γεια σας και εδώ παλι...
λοιπόν στο κορσακι μου οταν ανοίγω το διακόπτη εκτός ολα τα λαμπάκια που ανάβουν πρίν πάρει μπρός ανάβουν και ABS ESP μέχρι πρόσφατα πίστευα οτι είναι απλά λαμπάκια που έχουν ολα τα κόρσα και αναλογα τι εξτρα εχει το αμάξι δουλευουν, πιστευα δηλαδή οτι υπάρχει σάν λαμπάκι αλλα αν δέν το έχει η εκδωση σάν εξτρα παραμένει το λαμπάκι στο κατράν.(σβήνουν μόλισ πάρει μπρός)
Τελικά ανακάλυψα οτι το abs το εχω και δουλευει μάλιστα πολύ καλά, φρέναρα απότομα πάνω σε πάχνη σε μία κατηφώρα με 20-30 χιλιόμετρα να δώ πώς πάω απο λάστιχα.
οπότε abs έχω, τωρα esp εχω?πώς μπορώ να δώ άν δουλευει? υπάρχει περιπτωση να εχει μόνο το λαμπάκι στο καντράν?
το αμάξι ειναι του 2004 και πιστευα οτι αυτο το συστημα είναι πολυ μπροστα για να το έχει το κόρσα.. -
γεια σας και εδώ παλι...
λοιπόν στο κορσακι μου οταν ανοίγω το διακόπτη εκτός ολα τα λαμπάκια που ανάβουν πρίν πάρει μπρός ανάβουν και ABS ESP μέχρι πρόσφατα πίστευα οτι είναι απλά λαμπάκια που έχουν ολα τα κόρσα και αναλογα τι εξτρα εχει το αμάξι δουλευουν, πιστευα δηλαδή οτι υπάρχει σάν λαμπάκι αλλα αν δέν το έχει η εκδωση σάν εξτρα παραμένει το λαμπάκι στο κατράν.(σβήνουν μόλισ πάρει μπρός)
Τελικά ανακάλυψα οτι το abs το εχω και δουλευει μάλιστα πολύ καλά, φρέναρα απότομα πάνω σε πάχνη σε μία κατηφώρα με 20-30 χιλιόμετρα να δώ πώς πάω απο λάστιχα.
οπότε abs έχω, τωρα esp εχω?πώς μπορώ να δώ άν δουλευει? υπάρχει περιπτωση να εχει μόνο το λαμπάκι στο καντράν?
το αμάξι ειναι του 2004 και πιστευα οτι αυτο το συστημα είναι πολυ μπροστα για να το έχει το κόρσα.. -
γεια σας και εδώ παλι...
99% δεν έχει ESP.
-
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
γεια σας και εδώ παλι...
το αμάξι ειναι του 2004 και πιστευα οτι αυτο το συστημα είναι πολυ μπροστα για να το έχει το κόρσα..Αρκετα απλο....Θελεις μια αλανα ή εναν χωματοδρομο-αλανα.Σταματας βαζεις 1η κομμενο τιμονι(οχι τερμα δεν ειναι αναγκη-λιγο μην ζορισεις μπιλιοφορους)και αρκετο γκαζι να σπινιαρει δυνατα.Αν εχεις esp θα σε κοψει εντονα θα το καταλαβεις και επιπλεον θα αναβει ειδοποιητικη λυχνια στο κατραν!
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
γεια σας και εδώ παλι...
το αμάξι ειναι του 2004 και πιστευα οτι αυτο το συστημα είναι πολυ μπροστα για να το έχει το κόρσα..Αρκετα απλο....Θελεις μια αλανα ή εναν χωματοδρομο-αλανα.Σταματας βαζεις 1η κομμενο τιμονι(οχι τερμα δεν ειναι αναγκη-λιγο μην ζορισεις μπιλιοφορους)και αρκετο γκαζι να σπινιαρει δυνατα.Αν εχεις esp θα σε κοψει εντονα θα το καταλαβεις και επιπλεον θα αναβει ειδοποιητικη λυχνια στο κατραν!
Έτσι δοκιμάζεις το αντισπιν, όχι το ESP. Δεν χρειάζεται καν στριμενο τιμόνι.
Για να υπάρχει ενεργο λαμπάκι ESP σημαίνει ότι το έχει. Στην πράξη το καταλαβαίνεις όταν υπάρξει υποστροφή ή υπερστροφη.
-
Αν εχει αντισπιν δεν εχει και esp?εβγαιναν ποτε χωριστα?
-
Ψεματα εβγαιναν χωριστα αλλα πριν το 2000 νομιζω.
-
Εχεις ESP
-
ααα ωραία..αν εχω τοτε το αμαξι ειναι φουλ εξτρα! δες τι μάθαμε και σήμερα
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Εχεις ESPΠως και έχει esp;
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Εχεις ESP
Πως και έχει esp;
Ηταν εξτρα αλλά εχει γιατί ανάβει και σβήνει η ένδειξη οταν γυρίζει το κλειδί. Αν δεν είχε δεν θα άναβε καθόλου.
Μπορεί να κάνει και το τεστ που ειπαν παραπάνω για επιβεβαίωση -
Λοιπόν αν στις οδηγίες του αυτοκινήτου (που ακόμα κι αν δεν τις έχεις, τις βρίσκεις στο διαδίκτυο)
αναφέρεται πως στο συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται έστω προαιρετικά ESP
ESP το οποίο αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο λαμπάκι στο καντράν
και διαγνωστικά ανάβει κατά τα προβλεπόμενατότε ίσως να έχεις ESP.
Ασφαλέστερος τρόπος η σύνδεση στον εγκέφαλο διαγνωστικού,
η επιβεβαίωση από την αντιπροσωπεία, τα προσπέκτους της εποχής
αλλά και από μηχανικό που θα ελέγξει πως η μονάδα του ABS που φοράει το συγκεκριμένο αμάξι
είναι κατά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τους κωδικούς η προβλεπόμενη με ESP από την Opel
εφ' όσον πάλι διατίθετο ποτέ στο συγκεκριμένο αμάξι συγκεκριμένου model year.Περιττό να τονίσω πως η κάθε εταιρεία δύναται να ονοματίζει το ESP με δική της ορολογία.
Και περιττό να θυμίσω πως άλλο ESP λαμπάκι, άλλο EPS, άλλο EPC κοκ.
-
Γιάννη μου τα πράγματα ειναι πολυ απλά. Προς αποφυγην παρεξηγήσεων, το λαμπάκι του ESP είναι αυτό:
Εαν γυρίζοντας το κλειδί ανάβει και μετά σβήνει τότε ΚΑΙ ESP module βλεπει ο εγκέφαλος (άρα ΕΧΕΙΣ) και δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα διότι σβήνει.
Πάρε και το σχετικό απόσπασμα απο Corsa C Sports Club UK:
'most corsa's don't have it unless opted as optional extra. there is a light with a picture of a car skidding. if this does not light up when you turn the ignition on then it don't have it. if it does don't think there is a way of turning it off as it is wired into abs which is used to stop wheels spinning by breaking each wheel slightly when it thinks they are slipping. if you can wheelspin easily without the car pulling back then it won't have it 'Τα υπόλοιπα περιττά γιατί αν μπλέξεις εσυ με μαστόρους θα πάμε παλι άλλες 30 σελίδες
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
ΛΚαι περιττό να θυμίσω πως άλλο ESP λαμπάκι, άλλο EPS, άλλο EPC κοκ.
Ωχ..... EPS είναι τελικά όχι ESP....
-
και όσο για τo ABS δέν φταιγαν τα λάστιχά μου που δουλεψε τόσο ευκολα!
απλά είχαν μέσα αέρα 3,2 bar!! στο βενζινάδικο που τα γεμισα ειχα κάνει λαθος εγώ και τα παραφούσκωσα!!! -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Λ
Και περιττό να θυμίσω πως άλλο ESP λαμπάκι, άλλο EPS, άλλο EPC κοκ.
Ωχ..... EPS είναι τελικά όχι ESP....
να την πω την αλήθεια
δεν ξαφνιάστηκα με την παρεξήγησηλοιπόν μόνο το manual θα εξηγεί τί εννοεί η κάθε Opel με το κάθε λαμπάκι EPS
-
EPS = Electronic Power Steering δηλ. η ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού.
Το Corsa του 2004 δεν είχε ESP σε καμία έκδοση.
Δουλευει το ESP η οχι?