-
Ως κάτοχος του 500Χ (αν και της off-road look έκδοσης) θα σου πω φίλε μου πως κατά τη γνώμη μου δεν συγκρίνεται με το Astra, όχι γιατί είναι καλύτερο (δεν το ξέρω το Opel) αλλά γιατί είναι αρκετά διαφορετικό. Η κατηγορία του 500Χ είναι τα Renegade, Juke, Mokka, Captur, HRV, Vitara. Ανάμεσα σε αυτά (που είναι όλα αξιόλογες προτάσεις) είναι άκρως ανταγωνιστικό και εναπόκειται απλά το γούστο του καθένα (εγώ πχ το ερωτεύτηκα όταν το είδα από κοντά και μπήκα μέσα).
Φυσικά όλοι έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε μεταξύ λιγάκι 'άσχετων' αυτοκινήτων , απλά η γνώμη μου είναι πως αν καταλήξεις στο στυλ του αυτοκινήτου θέλεις (crossover ή hatch), η απόφαση θα είναι αυτόματη γιατί είναι ξεκάθαρα άλλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.
Διάβασα βέβαια πως ήσουν κυρίως μεταξύ crossovers και τελικά κατέληξες στο δίλημμα. Ποτς γκένεν αφτό?
Υ.Γ.: Τα 20λ του πορτμαγκάζ είναι μάλλον αμελητέα διαφορά, να κοιτάξεις περισσότερο το σχήμα του χώρου σε τέτοια περίπτωση Οι χώροι του 500Χ είναι ίδιοι/μεγαλύτεροι (με εξαίρεση το ύψος πίσω!) από ένα συμβατικό hatch (χωρίς να ξέρω, ξαναλέω, το Astra).
-
Οσο αφορά τα SUV που αναφέρεις το captur και το vitara ειναι δυο κατηγορίες κατω σε ποιότητα, το mokka μια αλλα εχει τον δυνατό 136 hp ντιζελ, το juke επισης μια κατηγορία κατω αλλα εχει έντονη προσωπικότητα (σε κάποιους αρέσει πολυ σε άλλους φαιρνει αναγουλα),το δίδυμο jeep για μένα ειναι ο άσχημος αδελφός ( αν και αυτο ειναι υποκειμενικό), το hrv ειναι τόσο υπερτιμολογημενο που απορώ ποιος θα το αγοράσει.
-
Μα δεν έκανα σχόλιο (καλύτερο ή χειρότερο), απλά επισήμανα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του και είπα πως είναι 'άκρως ανταγωνιστικό μεταξύ αυτών'. Προσωπικά (και πες με υπερβολικό) ΟΛΑ τα θεωρώ καλές προτάσεις (με τα + και τα - τους), αλλά προφανώς για να διάλεξα το 500Χ, κάτι με τράβηξε...
Και ναι, σε θέματα κινητήρα (πλην Mokka ίσως) και ποιότητας κατασκευής (μαζί με Renegade) υπερέχει σχεδόν απ' όλα IMHO. Από την άλλη έχει το μικρότερο (έστω και οριακά από μερικά) πορτμπαγκάζ. Εμφανισιακά κατ' εμέ είναι το πιο στυλάτο, με το Captur από κοντά.
Γούστα και προτεραιότητες. Για όλους έχει
-
Μα αυτο ειναι το θεμα ! Οτι για ολους εχει και επειδη δεν περισσευουν τα ατιμα τα χρηματα ο στοχος ειναι να συνδυασεις οσο περισσοτερο γινεται το γουστο σου με την τιμη πωλησης του οχηματος.
-
Ο χρήστης Sakattack έγραψε:
Μα δεν έκανα σχόλιο (καλύτερο ή χειρότερο), απλά επισήμανα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του και είπα πως είναι 'άκρως ανταγωνιστικό μεταξύ αυτών'. Προσωπικά (και πες με υπερβολικό) ΟΛΑ τα θεωρώ καλές προτάσεις (με τα + και τα - τους), αλλά προφανώς για να διάλεξα το 500Χ, κάτι με τράβηξε...Και ναι, σε θέματα κινητήρα (πλην Mokka ίσως) και ποιότητας κατασκευής (μαζί με Renegade) υπερέχει σχεδόν απ' όλα IMHO. Από την άλλη έχει το μικρότερο (έστω και οριακά από μερικά) πορτμπαγκάζ. Εμφανισιακά κατ' εμέ είναι το πιο στυλάτο, με το Captur από κοντά.
Γούστα και προτεραιότητες. Για όλους έχει
Δεν είπα οτι έκανες σχόλιο, έκανα εγώ για σένα και προφανώς δεν είμαστε σε κάποια διαφωνία αφου και οι δυο προτιμά με το φιατ
-
Κατ'αρχας σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη συμμετοχή..να ξέρετε ότι όλες λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν.
Αυτό που έμαθα σήμερα ολοκληρώνοντας το 1ο στάδιο (ας το πούμε) αναζήτησης, είναι ότι όταν κάνεις test drive, μπορεί να αλλάξουν όλα.
1)** Fiat 500x **: πολύ όμορφο κτλ, αλλά κάπως στενάχωρο σε χώρους και με αρκετά σκληρή ανάρτηση για τα δικά μας γούστα φυσικά.
2) **Opel Astra **: λιγότερο σκληρές αναρτήσεις, καλούτσικοι χώροι για 4 άτομα.. δεν το λες όμως οικογενειακό αυτοκίνητο που θα το κρατήσεις για 10 χρόνια και μετά το 2ο παιδί δεν θα ψάχνεις χώρους.. είναι ότι πρέπει για τη φάση που είμαστε τουλάχιστον τώρα...στο μέλλον βλέπουμε.
3) Peugeot 2008: Η μεγαλύτερη άνεση απ' όλα στην οδήγηση, χώροι σχεδόν ίδιοι, απλά ίσως λίγο πιο άνετο για τον/την συνοδηγό, λόγω διαρρύθμισης και μόνο.Συμπέρασμα: Αν θέλω να παραμείνω στα λεφτά αυτά, παίρνω το 2 ή το 3, αλλά θα πρέπει να έχω standby μπαγκαζιέρα οροφής (για το μέλλον) , και μέχρι να μου χρειαστεί δεν θα έχω ένα ογκώδες οικογενειακό αυτοκίνητο.
Αν δεν μου φτάνει αυτό, αποφασίζω να ζοριστώ οικογενειακώς για 5-6 χρόνια και να πάω παραπάνω.. και ξεκινάω να κοιτάζω Honda HRV, **Nissan Qashqai **και BMW X1, για να το κρατήσω (αν όλα πάνε καλά) και με το 2ο παιδί και για πάντα. Γιατί σε 5-6 χρόνια, με το παιδί να ετοιμάζεται για σχολεία κτλ. και ένα 2ο ίσως να βολοδέρνει, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μην με παίρνει να ζοριστώ απ' ότι τώρα.Ενδιαφέρον δίλλημα, δε νομίζετε?
Μέχρι να αποφασίσω, κάθε άποψη είναι παραπάνω από δεκτή... -
Σε τέτοια θέματα πάντα κοιτάζω μπροστά. Δηλαδη τις ανάγκες των επόμενων 5-10 χρόνων και όχι το τώρα. Τα ίδια λέγαμε και με τον Λεωνίδα όσο ψάχναμε αμάξι. Εγώ θα έκανα το βήμα παραπάνω όπως και το έκανα. Το QQ είναι πανέμορφο αμάξι και με ικανοποιητικούς χώρους. Το HRV πιθανότατα στην ίδια κατηγορία. Έχοντας το νέο Χ1 εδώ και 9 μέρες δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από όλα (άνεση ποιότητα κύλιση και οδηγική συμπεριφορά) αλλά πρέπει να δεις ποσα χλμ κάνεις γιατί πιστεύω ότι σε βενζίνη το αμάξι θα καίει πολύ...Ειναι βαρύ αμάξι με 505 λίτρα πορτ παγκαζ και ανετη καμπίνα. Πρέπει να δεις ποια version σε καλύπτει και να υπολογίσεις και το αυξημένο κοστος του..
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Φίλε μου επειδή και γω ήμουν στην φάση που είσαι πριν κάποιους μήνες, λόγω της άφιξης της κορακλας μου, να σου πω ότι για το θέμα αποσκευών δεν χρειάζονται υπερβολές τύπου 7θεσιο κλπ. Καλό είναι όμως να πας τουλάχιστον σε 400 λίτρα και πανω. Εγώ τελικά πήρα το qashqai που το θεώρησα ιδανικό για οικογένεια και εδώ και 4 μήνες το έχουμε καταευχαριστηθει. Να σου πω όμως ότι τα 430 λίτρα είναι οριακά για εμάς. Πχ στις διακοπές το καλοκαίρι με ένα καρότσι, πάρκοκρεβατο, λοιπά συμπραγκαλα του μωρού και αποσκευές με το ζόρι χωρεσαμε. Χθες πήγαμε σε γνωστό παιχνιδαδικο μαζί με την μικρή και είχαμε και το ποδήλατο της. Πήραμε και κάτι ογκώδη πράγματα και τελικά χρειάστηκε να ρίξω κάθισμα. ...
Διακοπές καλοκαίρι, 2πλό καρότσι (δίδυμες γαρ), 2 παρκοκρέβατα, λοιπά συμπράγκαλα και αποσκευές. Αμάξι ... ένα ηρωικό ibizaκι ... και ναι είμαστε ακόμα εδώ ζωντανοί! Και οι 4!!!
Πλάκα πλάκα, δε βαριέμαι να τα γράφω και να τα ξαναγράφω, και ας με παρεξηγήσει και ας με βρίζει όποιος θέλει. Ακόμα και εν έτη 2015 και βαθιά μέσα στη κρίση, επιμένουμε να υπερβάλουμε σε τέτοια πράγματα όπως η (πολυέξοδη) αγορά ενός αυτοκινήτου με δικαιολογία ότι κάναμε 2 παιδιά και έχουμε να κουβαλήσουμε όλα αυτά τα τσιμπράγκαλα. Και όταν μετά από 2 χρόνια ούτε παρκοκρέβατα θα έχουν μείνει ούτε καρότσια, ούτε τίποτα ... ξεμένουμε με το περίπτερο ....
Ν' αγιάσει το στόμα σου φιλαράκι!!!!!!
Άραγε, πόσες φορές πρέπει να το πούμε ότι τα πολλά συμπράγκαλα των παιδιών υφίστανται μέχρι την ηλικία των 2 ετών;;;
Τελικά, κανένας από εμάς δεν μεγάλωσε σε seat 124, kadett, golf 1ης γενιάς κ.λπ -
Ο χρήστης zEr0c0oL έγραψε:
Κατ'αρχας σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη συμμετοχή..να ξέρετε ότι όλες λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν.
Αυτό που έμαθα σήμερα ολοκληρώνοντας το 1ο στάδιο (ας το πούμε) αναζήτησης, είναι ότι όταν κάνεις test drive, μπορεί να αλλάξουν όλα.
1)** Fiat 500x **: πολύ όμορφο κτλ, αλλά κάπως στενάχωρο σε χώρους και με αρκετά σκληρή ανάρτηση για τα δικά μας γούστα φυσικά.
2) **Opel Astra **: λιγότερο σκληρές αναρτήσεις, καλούτσικοι χώροι για 4 άτομα.. δεν το λες όμως οικογενειακό αυτοκίνητο που θα το κρατήσεις για 10 χρόνια και μετά το 2ο παιδί δεν θα ψάχνεις χώρους.. είναι ότι πρέπει για τη φάση που είμαστε τουλάχιστον τώρα...στο μέλλον βλέπουμε.
3) Peugeot 2008: Η μεγαλύτερη άνεση απ' όλα στην οδήγηση, χώροι σχεδόν ίδιοι, απλά ίσως λίγο πιο άνετο για τον/την συνοδηγό, λόγω διαρρύθμισης και μόνο.Συμπέρασμα: Αν θέλω να παραμείνω στα λεφτά αυτά, παίρνω το 2 ή το 3, αλλά θα πρέπει να έχω standby μπαγκαζιέρα οροφής (για το μέλλον) , και μέχρι να μου χρειαστεί δεν θα έχω ένα ογκώδες οικογενειακό αυτοκίνητο.
Αν δεν μου φτάνει αυτό, αποφασίζω να ζοριστώ οικογενειακώς για 5-6 χρόνια και να πάω παραπάνω.. και ξεκινάω να κοιτάζω Honda HRV, **Nissan Qashqai **και BMW X1, για να το κρατήσω (αν όλα πάνε καλά) και με το 2ο παιδί και για πάντα. Γιατί σε 5-6 χρόνια, με το παιδί να ετοιμάζεται για σχολεία κτλ. και ένα 2ο ίσως να βολοδέρνει, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μην με παίρνει να ζοριστώ απ' ότι τώρα.Ενδιαφέρον δίλλημα, δε νομίζετε?
Μέχρι να αποφασίσω, κάθε άποψη είναι παραπάνω από δεκτή...Δηλαδή το astra είναι μικρό για 4μελή οικογένεια;;;;;
Και κάτι ακόμα και εντελώς φιλικά.. Τα παιδιά δεν είναι σαν την πίτσα, για να τα παραγγέλνουμε ό,τι ώρα θέλουμε. Μπορεί να μην αποκτήσεις 2ο παιδί και να σου μείνουν αμανάτι οι λαμαρίνες ή μπορεί να πας για το 2ο και να σου τύχουν δίδυμα και τότε θα σου πέφτει μικρό ακόμα και το qashqai για παράδειγμα... -
θα συμφωνήσω με τους 2 φίλους παραπάνω.....όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο ας βάλουμε κ άλλους παράγοντες στο μυαλό μας....όχι μόνο τους χώρους-άνεση (για παράδειγμα όταν έχω μέσα στο αυτοκίνητο δύο παιδιά με ενδιαφέρουν πιο πολύ οι επιταχύνσεις του αυτοκινήτου σε μια πιθανή προσπέραση ή η παθητική ασφάλεια του και λιγότερο οι χώροι)
-
Και ιδιαιτέρως οταν έχεις τα παιδια σου μέσα δεν πρεπει να κανεις παρακινδυνευμένες προσπερασεις.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και ιδιαιτέρως οταν έχεις τα παιδια σου μέσα δεν πρεπει να κανεις παρακινδυνευμένες προσπερασεις.δεν μιλάμε για παρακινδυνευμένες προσπεράσεις, μιλάμε για φυσιολογικές προσπεράσεις (πχ ένα φορτηγό κάποια στιγμή θα προσπαθήσεις να το περάσεις και είναι σημαντικό να είσαι το λιγότερο δυνατό στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας)
-
Η αποψη μου επι του θεματος ειναι η εξης:
Πρωτον για την αγορα αυτοκινητου για τις αναγκες μια 4μελους οικογενειας θα πρεπει καταρχην να ορισεις το μπατζετ.
Δευτερον θα πρεπει να καταληξεις τι κατηγορια αυτοκινητου θελεις να αγορασεις αναλογα με τις προτεραιοτητες σου. Αν θελεις υψηλη θεση οδηγησης και αυτο που λενε σε απταιστα ελληνικα 'commanding view of the road' παιρνεις SUV. Αν θελεις χωρους, πρακτικοτητα και αξεσουαρ που διευκολυνουν το ταξιδι μιας οικογενειας με μικρα παιδια παιρνεις MPV. Αν θελεις τεραστιο πορτ μπαγκαζ γιατι η κυρα σε καθε ταξιδι μετακομιζει ολο το σπιτι παιρνει station wagon. Αν θελεις απλα ενα κανονικο αυτοκινητο για τις μετακινησεις σου παιρνεις hatchback ή sedan αναλογα με τα γουστα σου.
Τριτον πρεπει να καταληξεις αν θελεις βενζινη η πετρελαιο αναλογα με τα χιλιομετρα που κανεις καθε χρονο και με το ειδος των διαδρομων. Αν πχ. κανεις καμια 10αρια χιλιαδες χιλιομετρα κυριως μεσα στην πολη παιρνεις βενζινη. Αν κανεις καμια 20αρια και πλεον χιλιαδες χιλιομετρα και αρκετες υπεραστικες διαδρομες παιρνεις πετρελαιο.
Τεταρτον αφου με τα παραπανω βηματα καταληξεις σε 2-3 μοντελα κλεινεις απο ενα test drive για το καθενα και βλεπεις τα υποψηφια αμαξια ο ιδιος. Δεν εχει σημασια τι λεει ο ενας και ο αλλος, ουτε τι λενε τα περιοδικα και οι ειδικοι. Στο φιναλε εσυ θα το οδηγας, σε εσενα πρεπει να αρεσει.
Πεμπτον αφου καταληξεις στο ενα και μοναδικο, ρωτας την κυρα τι χρωμα το θελει και με τι ταπετσαριες και αξεσουαρ για να μη σου ζαλιζει τον ερωτα εκ των υστερων και το παραγγελνεις. -
Ο χρήστης tempo έγραψε:
Και ιδιαιτέρως οταν έχεις τα παιδια σου μέσα δεν πρεπει να κανεις παρακινδυνευμένες προσπερασεις.
δεν μιλάμε για παρακινδυνευμένες προσπεράσεις, μιλάμε για φυσιολογικές προσπεράσεις (πχ ένα φορτηγό κάποια στιγμή θα προσπαθήσεις να το περάσεις και είναι σημαντικό να είσαι το λιγότερο δυνατό στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας)
Η πραγματικότητα ειναι οτι οποιοδήποτε μικρομεσαίο αυτοκίνητο μπορεί να κανει με απόλυτη ασφάλεια προσπέραση κατεβάζοντας ταχύτητα αρκεί αυτή να ειναι σε σημείο που ειναι νόμιμη και εντός των οριων ταχύτητας. Η παραπάνω δύναμη χρειάζεται μόνο σε προσπέραση με υπερβολική ταχύτητα η σε σημείο το οποίο διαφορετικά ειναι επικίνδυνο και για αυτο εχει διπλή διαχωριστική.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
δεν μιλάμε για παρακινδυνευμένες προσπεράσεις, μιλάμε για φυσιολογικές προσπεράσεις (πχ ένα φορτηγό κάποια στιγμή θα προσπαθήσεις να το περάσεις και είναι σημαντικό να είσαι το λιγότερο δυνατό στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας)
Η πραγματικότητα ειναι οτι οποιοδήποτε μικρομεσαίο αυτοκίνητο μπορεί να κανει με απόλυτη ασφάλεια προσπέραση κατεβάζοντας ταχύτητα αρκεί αυτή να ειναι σε σημείο που ειναι νόμιμη και εντός των οριων ταχύτητας. Η παραπάνω δύναμη χρειάζεται μόνο σε προσπέραση με υπερβολική ταχύτητα η σε σημείο το οποίο διαφορετικά ειναι επικίνδυνο και για αυτο εχει διπλή διαχωριστική.
ok, και λεωφορείο μπορεί να περάσει ένα άλλο λεωφορείο...το θέμα είναι σε πόσο χρόνο. Μην μπερδεύεις την ταχύτητα με την επιτάχυνση.
*** μην χαλάσουμε το θέμα του ανθρώπου
-
Δεν μιλάω για ταχύτητα, για επιτάχυνση μιλάω απλώς εντός νόμιμων οριων ταχύτητας.
-
Συμφωνώ για ενεργητική ασφάλεια με ή χωρίς τα παιδιά μέσα...Ούτε εγώ τρέχω...Σπάνια να πάω με περισσότερα από 120 χλμ ακόμη και σε εθνική οδό. Αλλά όταν θέλω να προσπεράσω θέλω να γίνει όσο πιο εύκολα, σύντομα και με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια που γίνεται...
-
Καλημέρες! Επαναφέρω το θέμα γιατι χρειάζομαι ακόμα βοήθεια...
Απορρίφθηκαν όλα τα 'κλασσικά' Ι.Χ. και πλέον μείναμε στα παρακάτω, για τα οποία παραθέτω τις απόψεις μου:- Peugeot 2008 Allure 1.6 S&S 120. Η πιο πλούσια έκδοση, βάζω και πανοραμική οροφή για να μην αισθάνομαι τόσο τους μικρούς(σε σχέση με τα επόμενα 2) χώρους, και θα φτάσει μέχρι 24500€
- Honda HRV Elegance 1.6 Diesel. Περιμενω να έρθει Ελλάδα για να το δει και η σύζυγος. Νομίζω με καλύπτει σε χώρους, ανεβαίνω λίγο στην τιμή αν αποφασίζω ότι αξίζει αλλα εχω αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα μέσα. Τιμή με απόσυρση 27000€.
- Nissan Qashqai. Το είδα σήμερα και μπερδεύτηκα ως προς ποια έκδοση να επιλέξω για να βάλω στην σύγκριση μου για την τελική απόφαση. Βλέπω διάφορες στις τιμές του site της Nissan σε σχέση με αυτές που μου έδωσαν. Π.χ. Με εκπτωση 1100€ μου έδωσαν 32500€ για το techna 1.6 D, ενώ στο site το λέει 29880€: θα πάω και σε άλλους για προσφορές.
Είμαι πρώτον ανάμεσα σε 1.6 ή 1.5 και δεύτερον σε techna ή acenta premium.
Τι λέτε? αν έχει πάρει κάποιος τιμές για αυτά, ας μου πει please.
Υ.Γ.: πρέπει να μάθω τι θα γίνει με την απόσυρση ρε γμτ..στο τελωνείο λένε ότι θα συνεχιστεί..ας κου στείλει pm αν ξέρει κάποιος..!
-
Ο χρήστης zEr0c0oL έγραψε:
Καλημέρες! Επαναφέρω το θέμα γιατι χρειάζομαι ακόμα βοήθεια...
Απορρίφθηκαν όλα τα 'κλασσικά' Ι.Χ. και πλέον μείναμε στα παρακάτω, για τα οποία παραθέτω τις απόψεις μου:- Peugeot 2008 Allure 1.6 S&S 120. Η πιο πλούσια έκδοση, βάζω και πανοραμική οροφή για να μην αισθάνομαι τόσο τους μικρούς(σε σχέση με τα επόμενα 2) χώρους, και θα φτάσει μέχρι 24500€
- Honda HRV Elegance 1.6 Diesel. Περιμενω να έρθει Ελλάδα για να το δει και η σύζυγος. Νομίζω με καλύπτει σε χώρους, ανεβαίνω λίγο στην τιμή αν αποφασίζω ότι αξίζει αλλα εχω αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα μέσα. Τιμή με απόσυρση 27000€.
- Nissan Qashqai. Το είδα σήμερα και μπερδεύτηκα ως προς ποια έκδοση να επιλέξω για να βάλω στην σύγκριση μου για την τελική απόφαση. Βλέπω διάφορες στις τιμές του site της Nissan σε σχέση με αυτές που μου έδωσαν. Π.χ. Με εκπτωση 1100€ μου έδωσαν 32500€ για το techna 1.6 D, ενώ στο site το λέει 29880€: θα πάω και σε άλλους για προσφορές.
Είμαι πρώτον ανάμεσα σε 1.6 ή 1.5 και δεύτερον σε techna ή acenta premium.
Τι λέτε? αν έχει πάρει κάποιος τιμές για αυτά, ας μου πει please.
Υ.Γ.: πρέπει να μάθω τι θα γίνει με την απόσυρση ρε γμτ..στο τελωνείο λένε ότι θα συνεχιστεί..ας κου στείλει pm αν ξέρει κάποιος..!
Καλημέρα και καλό μήνα.
Για το hrv κατά αρχάς πρέπει να δεις πότε θα έρθει Ελλάδα και αν τελικά θα προλάβεις την απόσυρση. Πάντως η τιμή του μου φαίνεται λίγο τσιμπιμενη.
Για το qq τώρα που μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι μιας και το αγόρασα το καλοκαίρι. Εγώ πήρα την έκδοση 1.5 acenta premium. Ο λόγος που πήγα σε αυτήν είναι αρχικά ο οικονομικός, μιας και είχε μεγάλη διαφορά από την τέκνα και αφετέρου ότι ενώ ήθελα σαν τρελός την πανοραμική δεν ηθελα κάποια άλλα πράγματα, όπως πχ η 19 άρα ζάντα και το δερμάτινο σαλόνι.
Το αυτοκίνητο σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ καλο. Κάθε μέρα με εκπλήσσει. Προβλήματα μέχρι στιγμής δεν είχα, η οικονομία του 1.5 είναι πραγματικά εκπληκτική, η ροπή του αποτελεί πραγματική έκπληξη εμένα προσωπικά δεν μου έχει λείψει κάπου, οι ανέσεις της συγκεκριμενης έκδοσης αρκετές ( κάμερα οπισθοπορειας, εξαιρετικοί αισθητήρες μπρος πίσω, αυτόματο φρενάρισμα, πολύ καλό Cruise control, navi, κλπ ).
Τα μόνο κατ εμε μειονεκτηματα είναι ότι έχει κάποιες μικρό λεπτομέρειες πραγματικές τραγικές. Πχ δεν κλείνει αυτόματα το παράθυρο του συνοδηγού ή τα παράθυρα δεν ανεβαίνουν όταν βάζεις τον συναγερμό.
Από θέμα χώρων ενώ αρχικά μου είχε φανεί αρκετά μεγάλο, όσο το ζω με ένα παιδί που μεγαλώνει νομίζω θα ήθελα λίγο μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ, όχι ότι δεν χωράει αρκετό πράγμα αλλά για να μην χρειάζεται κάθε φορά που θες να το γεμίσεις full να παίζεις tetris.
Για να το κλείσω λοιπόν έχω να σου πω 3 συμβουλές. Η πρώτη πήγαινε οδήγησε τα όλα και ιδίως για το qq οδήγησε τον 1.5, μπορεί να σε εκπλήξει και σένα και να καταλήξεις σε αυτόν οπότε να εξοικονομησεις ένα σεβαστό πόσο.
Η δεύτερη, ψάξου και για το αδερφάκι του qq το kadjar, που έρχεται λογικά σύντομα. Μεγαλύτεροι χωροι και στο εξωτερικό ακούγονται πολύ καλά σχόλια. Τέλος αν το budget σου είναι ελαστικό ( μιας και μιλάς για 1.6 τέκνα ), δες και την καινούργια x1
Α να μην ξεχάσω η τιμή στο site της nissan είναι χωρίς μεταλλικό, χωρίς σήμα, χωρίς έξοδα προετοιμασίας και χωρίς τα 400€ περίπου που πληρώνεις για να αγοράσεις το όφελος απόσυρσης -
Καλο μήνα plutare! Το οδήγησα χτες το 1.5, γι'αυτο επανέφερα το θέμα. Μια χαρά μου φανηκε, απλά σκέφτομαι αν αξίζει την υποχώρηση απο το 1.6...μελλοντικά δηλαδή, εφόσον θα κρατήσω το αμάξι όσο πάει. Θα πάρω προσφορές για το acenta premium απο δω και πέρα, δεν βγαίνω για την techna, αλλα για 1.5 ή 1.6 θα το σκεφτώ αρκετά. Αυτά που λες για τα παράθυρα δεν με ενοχλούν τόσο πολύ. Τα έξοδα που μου λες δεν φτάνουν τα 2500 πάνω απο το site που μου έδωσε αυτός! Εκτος αν υπολογίζουν το όφελος απόσυρσης 1430..τότε στέκει η διαφορά.
Το Kadjar μ'αρεσε, το είδα στην έκθεση, αλλα για κάποιο λόγο μου φάνηκε πιο ογκώδες απο το QQ..και η ποιότητα μέσα είναι ένα κλικ κάτω απο το QQ.
Αγορά νέου Diesel αρχές 2016