-
vasim wrote:
Καλησπέρα.
Όταν πατάω γκαζί στο Τ3 και μετά το αφήνω ακούγεται ένας ελαφρύς ήχος σαν να σέρνεται κάτι πάνω σε μία φτερωτή. Σαν έναν ήχο μεταξύ τριξίματος και φρρρρ. Φυσικά αυτό ακούγεται μόνο με ανοιχτό παράθυρο και δεν το κάνει όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και απλώς πατήσεις το γκάζι.
Το αμάξι έχει 700 χλμ. Ξέρει κανένας τι μπορεί να είναι;
wastegate?
Τι είναι αυτό; Δεν έχω ιδέα. Είναι πρόβλημα;
-
Από ότι διάβασα σε άλλο φόρουμ και μάλλον αυτό μου μοιάζει περισσότερο είναι ότι πρέπει να υπάρχει πρόβλημα σε ένα σπιράλ που ενώνει την πολλάπλή με την εξάτμιση.
Θα το πάω στην αντιπροσωπεία να το δούν μήπως και σταματήσει να κάνει σαν κουδουνίστρα
-
χθες είδα το review του ψηλού Γερμανού για το plug-in hybrid t5 τρικυλινδρο. μέσα τα σπάει η σαλοναρα, τεσπά.
είχα την εντύπωση ότι τα συγκεκριμένα δουλεύουν για κάποια χιλιόμετρα μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, αλλά από ότι φενεται στο συγκεκριμένο με το που πατήσεις γκάζι για προσπέραση δουλεύει απευθείας και το κλασικό μοτέρ.επισης πολύ μπέρδεμα με την μπαταρία στο cluster (κάτι αντίστοιχο με τις βελόνες στο eco mode που εχουν).
ουσιαστικά κάτι κερδίζεις στην πόλη πηγαίνοντας στο πολυυ χαλαρό. σε ταξίδι..δυσκολεύει η κατάσταση γνωρίζοντας πως τα βολβό πίνουν αρκετά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, όπως και όλα του είδους.αρα να δώσει κάποιος αλλά 10000 πάνω σε κάτι που θεωρείται ήδη ακριβό; δύσκολα.
για μένα παραμένει το κορυφαίο suv στην κατηγορία, ποιότητα/εμφάνιση/κύλιση/ χωροι. με αρνητικά κατανάλωση και κόστη μετά την αγορά. και πολύ ελαφρύ τιμόνι.
-
Εντ μεταξύ ο ντόπιος πωλητής ανέφερε ότι αν σου αρέσει το μαύρο χρώμα στο πάνω μέρος του, (καθώς δεν υπάρχει στην momentum εκδοση) μπορούν να το βάψουν αυτοί..τα φοβάμαι αυτά γενικά απλά το αναφερω
-
-
Παίδες, οδήγησα σήμερα το Momentum με 19αρα ζάντα και δεν κατάλαβα πρόβλημα. Λέτε οι 18αρες να είναι προτιμότερες;
-
σε td με 18ρες, απολυτως κανένα πρόβλημα. για να βγάζουν έως 21 ιντσες, σημαίνει ότι και οι 19ρες δεν έχουν θέμα. αλλά είναι έξτρα.
αν το αγόραζα αύριο, t3 auto,q 18ρες κανονικά, έκδοση μομεντουμ, με τα καθίσματα της μομεντουμ pro, ηλιοροφή,διζωνικο. ίσως navigation ίσως όχι (λόγω android auto). από χρώματα δν έχει επιλογές. μάλλον ένα που ασημιζει
-
τα υφασμάτινα καθίσματα που είδα, φτηναινουν πολύ το αμάξι. ύφασμα+δέρμα πολύ ανώτερα.
-
δεν θα σέρνεται το τ2? φυσικά αν πέσει η κατανάλωση κάνα δυο λίτρα αλλάζει το θέμα, αλλά και πάλι..
-
Άσε την ηλιοροφη και βαλε κατι εξτρα για να πάρεις αυτόματο.
-
σε td με 18ρες, απολυτως κανένα πρόβλημα. για να βγάζουν έως 21 ιντσες, σημαίνει ότι και οι 19ρες δεν έχουν θέμα. αλλά είναι έξτρα.
αν το αγόραζα αύριο, t3 auto,q 18ρες κανονικά, έκδοση μομεντουμ, με τα καθίσματα της μομεντουμ pro, ηλιοροφή,διζωνικο. ίσως navigation ίσως όχι (λόγω android auto). από χρώματα δν έχει επιλογές. μάλλον ένα που ασημιζει
Είμαι πολύ ψημένος! Πιστεύω την επόμενη εβδομάδα να το κλείσω.
Δεν ξέρω αν το είδες με 19αρα ζάντα, το ανεβάζει το αυτοκίνητο σε ομορφιά. Οδηγικά, χάνεις λίγο σε άνεση (= μικρότερη απόσβεση στις ανωμαλίες του δρόμου), κερδίζεις λίγο σε ευστάθεια και μικρότερη κλίση στις στροφές.
Ηλιοροφή και εγώ το σκέφτηκα ότι αξίζει +1
Διευκρίνησε ρε συ λίγο αυτό με το android auto, αν θέλεις. Εγώ κατάλαβα ότι αυτό απαιτεί να έχεις βάλει το έξτρα android integration, όχι;
Επίσης, το αυτόματο, καλό είναι, αλλά κάνει και 2 χήνες. Το χειροκίνητό του είναι αρκετά smooth.
Χρώμα, επιλέγω λευκό.
Στο θέμα της κατανάλωσης τώρα, το εργοστασιακό 6,2 λτ./100 χλμ. είναι μάλλον πολύ αισιόδοξο νούμερο. Εγώ έγραψα 9,4.
Όπως και να 'χει, δεν είναι από άλλο πλανήτη τα νούμερα αυτά, **δεδομένης της κατηγορίας **του οχήματος.Μου άρεσε πολύ η ροπή του μοτέρ, τραβάει δυνατά από χαμηλά. Δυνατό!
-
Άσε την ηλιοροφη και βαλε κατι εξτρα για να πάρεις αυτόματο.
@Lap Ελλάδα ρε, άφθονος ΗΛΙΑΣ, ξέρεις τι απόλαυση θα είναι;;;
Είναι πακέτο:
- Γυάλινη ηλιοροφή, φιμέ, με ηλεκτρικό άνοιγμα
- Αυτόματο 2-ζωνικό
- Φιμέ κρύσταλλα πίσω (συμπερ. πορτπαγκαζ)Το αυτόματο το σκέφτομαι, ναι.
-
Α, σόρρυ, αν μπορείς και τα δύο φυσικά και τα δύο ....νόμιζα ότι ήσουν μεταξύ των δύο.
-
bolt wrote:
Είμαι πολύ ψημένος! Πιστεύω την επόμενη εβδομάδα να το κλείσω.
Δεν ξέρω αν το είδες με 19αρα ζάντα, το ανεβάζει το αυτοκίνητο σε ομορφιά. Οδηγικά, χάνεις λίγο σε άνεση (= μικρότερη απόσβεση στις ανωμαλίες του δρόμου), κερδίζεις λίγο σε ευστάθεια και μικρότερη κλίση στις στροφές.
Ηλιοροφή και εγώ το σκέφτηκα ότι αξίζει +1
Διευκρίνησε ρε συ λίγο αυτό με το android auto, αν θέλεις. Εγώ κατάλαβα ότι αυτό απαιτεί να έχεις βάλει το έξτρα android integration, όχι;
Επίσης, το αυτόματο, καλό είναι, αλλά κάνει και 2 χήνες. Το χειροκίνητό του είναι αρκετά smooth.
Χρώμα, επιλέγω λευκό.
Στο θέμα της κατανάλωσης τώρα, το εργοστασιακό 6,2 λτ./100 χλμ. είναι μάλλον πολύ αισιόδοξο νούμερο. Εγώ έγραψα 9,4.
Όπως και να 'χει, δεν είναι από άλλο πλανήτη τα νούμερα αυτά, **δεδομένης της κατηγορίας **του οχήματος.Μου άρεσε πολύ η ροπή του μοτέρ, τραβάει δυνατά από χαμηλά. Δυνατό!
ειχα την εντύπωση πως το momentum +εξτρα είναι καλύτερα από το momentum pro αλλα σε πακέτο που έφτιαξα η αξία είναι μάλλον στο pro.
momentum αυτοματο t3, θεωρώ απαραιτητο το πακετο park assist (μπρος-πισω +καμερα). επίσης απαραιτητος ο διζωνικός που τον παιρνεις με το πακετο της ηλιοροφής. έχεις δικιο, απαραίτητο το smartphone integration sta 300 ευρω για το κινητο. υφασμα/βινυλιο καθισματακαι τελος. ολα αυτα με απλο λευκο χρωμα στα 43κ.
τωρα, αν πας σε momentum pro, τα παραπανω βγαινουν 43800 αλλά κερδίζεις navigation και ηλεκτρικά ανοιγομενο πορτ μπαγκαζ. οποτε υπάρχει καποια αξια.
ετσι οπως τους εχω κοψει παντως, σηκώνει παζάρι αρκετο. το χιλιαρικο εκπτωση στο δινουν σχεδον ακοπα. επισης εννοειται ζητας επεκταση εγγυησης και ίσως μια προσφορα για service 5 χρονια (αυτό θα με ενδιέφεραι να το ακούσω πραγματικα)
καταναλωση ναι, εκει θα είναι πιστευω. 9-10λιτρα. κανα 8αρι εθνική? ισως. θελει σκεψη παντως γιατι και η καταναλωση δεν ειναι μικρη και τα srvice τους λογικα θα ειναι τσιμπημενα. απευθυνεται σε οικονομικα ανετους τυπους. προσωπικα το χαζευω απο τοτε που βγηκε, αλλα πρεπει να σπασω μεγαλο κουμπαρα.
-
απο την πολυ μικρη εμπειρια που έχω, τριγυρνωντας σε αντιπροσωπειες, κοιτουν παντα να σε πανε εκει που θέλουν. οχι, σκεψου ακριβώς τι θέλεις, πηγαινε και πες τους θέλω αυτα. ταδε , εξτρα, χρωμα κιβωτιο= χ λεφτα. εχω αυτην την προκαταβολη αυτες τις δοσεις υπολογιζω.
θελω να βγει ψ χρηματα. σας ακούω. ^^ η Χ1 και ds7 ειναι διπλα.
-
Δεν ξέρω αν το είδες με 19αρα ζάντα
κερδίζεις λίγο σε ευστάθεια και μικρότερη κλίση στις στροφές.
Όχι.
Ελλάδα ρε, άφθονος ΗΛΙΑΣ, ξέρεις τι απόλαυση θα είναι;;;
Είχες ποτέ αυτοκίνητο με ηλιοροφή; Ακριβώς το αντίθετο ισχύει, στον ήλιο είναι μαρτύριο. Η ηλιοροφή είναι ωραία όταν έχει συννεφιά ή το βράδυ.
-
απο την πολυ μικρη εμπειρια που έχω, τριγυρνωντας σε αντιπροσωπειες, κοιτουν παντα να σε πανε εκει που θέλουν. οχι, σκεψου ακριβώς τι θέλεις, πηγαινε και πες τους θέλω αυτα. ταδε , εξτρα, χρωμα κιβωτιο= χ λεφτα. εχω αυτην την προκαταβολη αυτες τις δοσεις υπολογιζω.
θελω να βγει ψ χρηματα. σας ακούω. ^^ η Χ1 και ds7 ειναι διπλα.
Έτσι!
Έχεις δοκιμάσει το DS 7 καθόλου, το έχεις δει; Βλέπω ότι έχει χαμηλότερη κατανάλωση. Tο volvo το θεωρώ καλύτερο όχημα συνολικά, απλά να δω μήπως τους παίξω λίγο μπαλίτσα!
-
οχι, δεν εχω οδηγησει το ds7. απο κοντα που το ειδα δειχνει πολυ κυριλε αλλά και αρκετα ακριβο φυσικα. πιο μεγαλο χωρο αποσκευων και πιο πολυ χωρο για τους πισω νομιζω. Στην επαρχια που βρισκομαι η citroen μου ειπε πως αναλμβνανουν service κτλ.
σημαντικό οτι διαθετουν πετρελαιο κατω απο 2000κυβικα σε συγκριση με την volvo. παντως και που μου αρεσει πολυ στο xc40, ειναι οτι ειναι συμμαζεμενο σε μηκος, καθαρο σουβ, με χωρο για 5 ουσιαστικα καθως τα καθισματα τους ειναι πολυ ανετα αλλα και ταυτοχρονα λεπτα, οποτε κερδιζεις χωρο ποδιων για τους πισω. σε συγκριση, στην kia εχουν σχεδον διπλασια σε ογκο καθισματα...
-
Mich wrote:
Δεν ξέρω αν το είδες με 19αρα ζάντα
κερδίζεις λίγο σε ευστάθεια και μικρότερη κλίση στις στροφές.
Όχι.
Mich wrote:
Ελλάδα ρε, άφθονος ΗΛΙΑΣ, ξέρεις τι απόλαυση θα είναι;;;
Είχες ποτέ αυτοκίνητο με ηλιοροφή; Ακριβώς το αντίθετο ισχύει, στον ήλιο είναι μαρτύριο. Η ηλιοροφή είναι ωραία όταν έχει συννεφιά ή το βράδυ.
Το βήμα παραμένει ίδιο, άρα μεγαλύτερη ζάντα συνεπάγεται πιο λεπτό λάστιχο, δηλαδή μικρότερη κλίση στις στροφές, αλλά και μικρότερη απόσβεση. Είχες κάποιο αντεπιχείρημα για το ΟΧΙ;
Δεν έχω οδηγήσει με ηλιοροφη. Προφανώς, δεν είπα να να την έχεις ανοικτή μέσα Ιούλη με 45 βαθμούς έξω. Ακόμα και κλειστή να την έχεις, μόνο το φως που μπαίνει από το φιμέ, αρκεί για να σου αλλάξει όλη την αίσθηση.
up
-
Το βήμα παραμένει ίδιο, άρα μεγαλύτερη ζάντα συνεπάγεται πιο λεπτό λάστιχο, δηλαδή μικρότερη κλίση στις στροφές, αλλά και μικρότερη απόσβεση.
Δεν ξέρω το σκεπτικό του Δία, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι η κλίση ενός αυτοκινήτου προέρχεται από την ανάρτηση και όχι τα ελαστικά. Το προφίλ ενός ελαστικού δεν είναι ικανό να αυξήσει ή να μειώσει τις κλίσεις.
volvo XC40 / V40 / CMA platform