-
Για το δικό μου diesel ναι 225/45/17 πιστεύω ότι είναι ιδανικό για 150 άλογα και 36 κιλά ροπής.. Για το δικό σου που έχεις πρόγραμμα και 1.5 με αντίστοιχη ροπή και 220 άλογα προτείνω λάστιχο 235/45/17 με ένα performance ελαστικό πχ potenza sport που μόλις βγήκε, michelin pz4 ή κάποιο performance της εταιρίας pirelli. Επίσης με τα 35 κιλά ροπής στο diesel που έχω, μετά το bluespark πάταγα με δευτέρα και σπίναρε συνεχώς με τα μαμά λάστιχα. Μόλις έβαλα τα michelin pilot sport 4, αυτό το φαινόμενο εξαφανίστηκε.
Όποτε δηλαδή αυτό που προτείνεις είναι pz4 [225 45 17](tel:225 45 17). Προφανώς δεν το βγάζει σε 235 η Pirelli για αυτό λες 225.
Με τα primacy 3 όποτε πατήσω δευτέρα είτε για προσπέραση ή ότι άλλο, μπαίνει το anti spin και με κόβει 2-3 φορές ως τις 6500. Και με απενεργοποιημένο το antispin από το κουμπί, πάλι μπαίνει.up
Σε potenza sport βγάζει 225 50 17 98Υ
225 45 17 94Y και 245 40 17 91Υ
-
Φίλε vasila,
Αν μου ζητάς να σου δώσω τη γνώμη μου για το δικό σου αποκλειστικά αυτοκίνητο ώστε να πηγαίνει τρένο σε ράγες, μπορώ να στη δώσω αλλά κοστίζει. Τη λύση την έχει δώσει ήδη η hionda, όπου στα si αυτοκίνητα που με πιο δυντά απο τα δικά μας τα ευρωπιακά ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ 17αρα ζάντα με 235/45/17 ΑΛΛΑ 18 με 235/40/18. Έτσι όταν έχεις 18αρα, μπορείς να επιλέξεις λάστιχα απο τον αφρό (πχ conti sport cont 6 που φοραέι to type-r, potensa sport, pirelli pz4, michelin pilot sport 4s και γενικά ότι τραβάει η ψυχή σουκαι Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ.
Τώρα στις 17αρες είναι 1-2 ελαστικά που θα σου κάνουν διαφορά ρίξε μια ματιά εδώ https://www.tyrereviews.com/Tyre/Goodyear/Eagle-F1-Asymmetric-5.htm. Επίσης έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για falken azenis 510. Τα φόρεσε φίλος που έχει φορέσει αρκετά και ορκίζεται στο όνομά τους
Προφανώς ότι και να φορέσεις από τα άχρηστα για στριψίματα και σπόρ οδήγηση primacy που είναι για οικονομία και άνεση θα σου φανούν σούπερ. Εγώ που πέρασα από τα δικά σου στα pilot sport 4, έπαθα σοκ.
gpaa wrote:
Για το δικό μου diesel ναι 225/45/17 πιστεύω ότι είναι ιδανικό για 150 άλογα και 36 κιλά ροπής.. Για το δικό σου που έχεις πρόγραμμα και 1.5 με αντίστοιχη ροπή και 220 άλογα προτείνω λάστιχο 235/45/17 με ένα performance ελαστικό πχ potenza sport που μόλις βγήκε, michelin pz4 ή κάποιο performance της εταιρίας pirelli. Επίσης με τα 35 κιλά ροπής στο diesel που έχω, μετά το bluespark πάταγα με δευτέρα και σπίναρε συνεχώς με τα μαμά λάστιχα. Μόλις έβαλα τα michelin pilot sport 4, αυτό το φαινόμενο εξαφανίστηκε.
Όποτε δηλαδή αυτό που προτείνεις είναι pz4 [225 45 17](tel:225 45 17). Προφανώς δεν το βγάζει σε 235 η Pirelli για αυτό λες 225.
Με τα primacy 3 όποτε πατήσω δευτέρα είτε για προσπέραση ή ότι άλλο, μπαίνει το anti spin και με κόβει 2-3 φορές ως τις 6500. Και με απενεργοποιημένο το antispin από το κουμπί, πάλι μπαίνει.up
Σε potenza sport βγάζει 225 50 17 98Υ
225 45 17 94Y και 245 40 17 91Υ
-
Γενικά η Bridgestone βγάζει λαστιχαρες τελευταία, έχω τα θνητά 005 και είναι απίστευτα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Βέβαια αλλά ελαστικά προσανατολίζονται περισσότερο σε άνεση, θόρυβο, οικονομία και ποιότητα κύλισης.
Ας πούμε στο 2008 τα Primacy είναι ακριβώς αυτό που θέλεις από ένα αυτοκίνητο diesel που το πήρα για να κάνουμε άνετα οικογενειακά ταξιδακια.
Πάντως θα δοκίμαζα σίγουρα τα Potenza σε civic, μετά από 2-3 χρόνια θα τα άλλαζα άλλωστε.
-
Σκέφτομαι τις διαστάσεις τω ελαστικών και νομίζω ότι με potensa sport 225/50/17 θα είναι πιο άνετο στις λακκούβες και θα πατάει και καλύτερα από τα primacy 3. Επιπλέον το σφάλμα του κοντέρ θα μικρινει σε σχέση με τώρα, λόγω μεγαλύτερης διαμέτρου τροχού
-
Σκέφτομαι τις διαστάσεις τω ελαστικών και νομίζω ότι με potensa sport 225/50/17 θα είναι πιο άνετο στις λακκούβες και θα πατάει και καλύτερα από τα primacy 3. Επιπλέον το σφάλμα του κοντέρ θα μικρινει σε σχέση με τώρα, λόγω μεγαλύτερης διαμέτρου τροχού
Είναι εντός πλαισίων του 3% και ακριβώς 2.1%. Μεγαλώνει το βήμα αυξάνεται και η επιφάνεια τριβής. 13.5mm διάμετρο μεγαλυτερη άρα θα ψηλώσεις λιγο. Μια μικρή επιβάρυνση στο καύσιμο και στη σπιρτάδα. Αλλά θα τελειώσουν τα χαζοσπιναρισματα.
-
vasilas wrote:
Είναι εντός πλαισίων του 3% και ακριβώς 2.1%. Μεγαλώνει το βήμα αυξάνεται και η επιφάνεια τριβής. 13.5mm διάμετρο μεγαλυτερη άρα θα ψηλώσεις λιγο. Μια μικρή επιβάρυνση στο καύσιμο και στη σπιρτάδα. Αλλά θα τελειώσουν τα χαζοσπιναρισματα.
Ετσι το σκέφτηκα και εγώ συν την ελάχιστα μεγαλύτερη άνεση σε άσχημα σημεία οδοστρώματος
-
Καλησπέρα σε όλη την παρέα !!
Γνωρίζει κανείς με σιγουριά όμως να μου πει ποιές είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση ελέγχου αν σε γράψουν για μη νόμιμες (μην χ€σ#) μεμβράνες στα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού ? Γιατί κάπου άκουσα οτι σου παίρνουν πινακίδες και δίπλωμα και δεν γνωρίζω τι ισχύει ακριβώς.......Οι μεμβράνες μου ( ASWF ) είναι προς μέτρια σκουρότητα αλλά απο αυτά που διαβάζω σίγουρα δεν είναι νόμιμες.
-
Μια ιδέα για το πως φαίνεται σε συνθήκες ημέρας
-
Στον ήλιο δε μου φαίνονται υπερβολικές. Σε άλλες συνθήκες ίσως περισσότερο. Ιδανικά εγώ προτιμώ τα εμπρός παράθυρα να είναι ένα κλίκ πιο ανοιχτά από τα πίσω για να φαίνεται ότι τουλάχιστον υπάρχει διαφορά.
Επίσης ένα 'τρικ' που μπορείς να κάνεις σε ενδεχόμενο έλεγχο είναι να κατεβάσεις τα 2 μπροστινά παράθυρα από την μέση έως τελείως έτσι ώστε να φαίνεται λιγότερο.
Ελπίζω στο μπροστά τζάμι να μην έχεις τίποτα. Εκεί βαράνε κατευθείαν - και είναι και άκρως επικίνδυνο.
Ορίστε και 2 παρόμοιες φωτογραφίες από το δικό μου για να καταλάβεις οπτικά τι εννοώ με την διαφορά μπρος πίσω. Μία με ήλιο και μια με συννεφιά.
Σημειώνω ξανά: Ούτε οι δικές μου είναι νόμιμες αν είμαστε ακριβείς με τον νόμο.
-
Καλησπέρα σε όλη την παρέα !!
Γνωρίζει κανείς με σιγουριά όμως να μου πει ποιές είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση ελέγχου αν σε γράψουν για μη νόμιμες (μην χ€σ#) μεμβράνες στα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού ? Γιατί κάπου άκουσα οτι σου παίρνουν πινακίδες και δίπλωμα και δεν γνωρίζω τι ισχύει ακριβώς.......Οι μεμβράνες μου ( ASWF ) είναι προς μέτρια σκουρότητα αλλά απο αυτά που διαβάζω σίγουρα δεν είναι νόμιμες.
Με έγραψαν πέρισυ. 40 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες. Στος τέλος των 10 ημερών πας και τα παραλαμβάνεις κανονικά (με την απόδειξη βέβαια ότι έχεις πληρώσει και το πρόστιμο). Εμένα μου είπαν επιπλέον ότι οποτεδήποτε μέσα στις 10 αυτές ημέρες, μπορούσα να πάω να αφαιρέσω τις μεμβράνες και να πάω στην τροχαία να τους το δείξω και έτσι θα έπαιρνα επιτόπου πίσω δίπλωμα-άδεια. Αλλά αυτό το τελευταίο δε γνωρίζω αν είναι κοινή πρακτική ή αν έτσι γούσταρε ο συγκεκριμένος.
Όπως λέει και ο Δημήτρης παραπάνω, επειδή τα σύγχρονα αμάξια έχουν τζάμια με σκουρότητα, πρέπει για να είσαι νόμιμος να βάλεις την πιο διάφανη από όλες. Βέβαια ίσως και πάλι είσαι παράνομος διότι τα περισσότερα αυτοκίνητα δηλώνουν 70% διαπερατότητα φωτός (τόσο είναι το όριο για το πρόστιμο) στα οδηγού-συνοδηγού οπότε εκτός και αν βάλεις τις πλήρως διάφανες (και πανάκριβες) νανοκεραμικές, μάλλον θα είσαι παράνομος με τις υπόλοιπες.
-
Νόμιμες σε οδηγού συνοδηγού είναι μόνο οι τελείως διάφανες, διότι το τζάμι από μόνο του έχει ήδη ένα ποσοστό φιμέ και σε συνδυασμό ακόμα και με την ελαφρύτερη σε σκουρότητα μεμβράνη, βγαίνει εκτός ορίου. Επίσης όντως σου παίρνουν δίπλωμα.
Αυτό το έχουμε αποδεκτεί οι περισσότεροι και σε γενικές γραμμές αν δεν είναι κάτι κραυγαλέο, και δεν κάνουν μπαμ, δύσκολα θα κάτσει να ασχοληθεί αστυνομικός. Εγώ τόσα χρόνια με 20% σκουρότητα δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε κανένα αυτοκίνητο.
-
Φίλε Δημήτρη το έχω στα υπόψιν μου αυτό με τα τζάμια αλλά δεν ξέρεις σε ποιον θα πέσεις. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΤΕΟ που περνάω σε 1 χρόνο περίπου. Όχι στο μπροστά τζάμι εννοείται δεν έχω τίποτα και ούτε εχω σκοπό να βάλω τίποτε.
Φίλε Sargus ήσουν κατατοπιστικότατος. Αν πλήρωνες μέσα στο 10ημέρο ήταν 20€ ή δεν είχε έκπτωση και πληρώνεις τα 40 κανονικά?Επισης επειδή δεν γνωρίζω έχει καμία επίπτωση μελλοντικά το να σου πάρουν την.άδεια και τις πινακίδες ? Δεν ξέρω , έχεις πόντους ? Είναι χειρότερα αν σε γράψουν ξανά για το ίδιο παράπτωμα?
-
Καμία επιπτωση μελλοντικά. Μπορούν να σε γράψουν άπειρες φορές...
Το μισό του προστίμου στο 10ημερο έχει καταργηθεί συνολικά.
-
Του ΚΟΚ είναι σαφές. Δεν επιτρέπει καμία μεταβολή στην διαπερατοτητα των τριών πρόσθιων υαλοπινάκων. Το αντίθετο ισχύει για τα πίσω. Το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 80€. Το μόνο παραθυρακι για τα προσθια είναι μόνο για ιατρικούς λόγους.
-
Καλά σε ένα χρόνο από 40 € πήγε στα 80 € το πρόστιμο????? Με βλέπω για τις 3Μ crystalline......
-
Το θεμα ειναι πως αν τις βγάλεις αφηνουν κάτι γραμμές πάνω στο τζάμι και θέλει αλοιφαδορο για να φύγουν.
-
Λογικά εκεί που περνούν μεμβράνες θα είναι προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις. Θα περάσω καμιά μέρα και θα ρωτήσω για σιγουριά.
-
Ισχύει;
-
Οφθαλμίατρο....φωτοφοβια
-
Οφθαλμίατρο....φωτοφοβια
Άμα έχεις φωτοφοβία δεν χρειάζεσαι ούτε αμάξι ούτε δίπλωμα!!!! Χαχαχχα!!!
Νέο Honda Civic 2017