-
Με αφορμή διπλανό νήμα, ξαναθυμήθηκα την Ισμήνη Φαμπιάτου που παλιότερα τη διάβαζα και γούσταρα πάρα πολύ τις κριτικές της καθώς συμφωνούσα απόλυτα μαζί της. Μπήκα λοιπόν να δω τι έχει γράψει για το Civic και βλέπω αυτό:
'Κανένα Hatchback δεν στρίβει σαν το Civic και αν στρίβει αυτό επιτυγχάνεται με πολύ περισσότερα χρήματα.'
Και γενικότερα είναι αποθεωτική για το αμάξι αφού το βγάζει το καλύτερο της κατηγορίας!
https://autoholix.com/2020/10/23/dokimi-honda-civic-1-5-vtec-turbo-autoholix-test-drive/
Να τα πει και κανένας άλλος δηλαδή για να μην τα λέω μόνο εγώ...
Επίσης, κράζει ανελέητα το τεστ αποφυγής ταράνδου οπότε ο Χαρισμα και ο Ρεαλζευς λογικά θα τη λατρεύουν
-
Σε εμενα πάντως, οταν το αυτοκίνητο ηταν σχεδον 1 - 2 μηνών, έτυχε περιστατικό που προσομοίωσε κατά πολύ, αν όχι ακριβώς το τεστ αποφυγής ταράνδου.
Συγκεκριμένα μου πετάχτηκε απο δρόμο με στοπ, αυτοκίνητο το οποίο έφτασε και φρέναρε στη μέση της λωρίδας που κινούμουν. Εγω πήγαινα με περίπου 60 με 70 χλμ, και στο αντιθετο ρεύμα ερχοταν αυτοκίνητα. Αυτός ενω πάτησε φρένο πριν τη διασταύρωση και επιβράδυνε αρκετά δινοντας μου την εντύπωση ότι σταματάει, συνέχισε και εισήλθε στον δρόμο μου κάθετα. Ήμουν τόσο κοντά που το μόνο που πρόλαβα να κάνω για να αποφύγω τη σύγκρουση ηταν να κόψω το τιμόνι απότομα αριστερά βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα και αμέσως μετά δεξιά για να ξαναμπώ στο ρεύμα μου.
Το αμάξι αντέδρασε ακαριαία κατά τον ελιγμό υπακούοντας το τιμόνι και αμέσως τότε θυμήθηκα το συγκεκριμένο τεστ που είχα δεί πριν αγοράσω το αυτοκίνητο και που τελικά επαληθεύτηκε και σε προσωπικό επίπεδο.
-
Επίσης, κράζει ανελέητα το τεστ αποφυγής ταράνδου οπότε ο Χαρισμα και ο Ρεαλζευς λογικά θα τη λατρεύουν
Την Ισμηνάρα την λατρεύουμε έτσι κι αλλιώς γιατί είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Ανταλλάσσουμε συχνά απόψεις στο fb.
-
sargus wrote:
Την Ισμηνάρα την λατρεύουμε έτσι κι αλλιώς γιατί είναι καταπληκτικός άνθρωπος.
Έτσι είναι και για το τεστ του ταράνδου και για την Ισμήνη! Η οποία κάνει τεστ χωρίς να μιλάει την ξύλινη δημοσιογραφική γλώσσα και με κριτήρια σχετικά με τον μέσο οδηγό, που έχει όμως και κάποιες οδηγικές ανησυχίες.
-
Για όσους θέλουν, παραθέτω ένα αρκετά ψαγμένο άρθρο για το i-dtec sedan, με δοκιία μή σε σχέση με την κατανάλωση με τους ανταγωνιστές αλλά και το προηγούμενο μοντέλο. Καμία σχέση με τα κλασσικά τεστ, αποκαλύπτει καταναλώσεις σε πραγματικές συνθήκες. Προφανώς και πάθαν πλάκα με τον κινητήρα και την ελάχιστη κατανάλωση που αυτό προσφέρει σε συνδυασμό δύναμης γραμμικότητας και γενικά συνολικής απόδοσης.
-
Και με αντικειμενικές μετρήσεις όταν αναφέρεται κοντά στο 5.2 -5.3 που αφορούν το όριο της νομιμότητας. Πάνω από 6 έχω δει μόνο σε καμμία γρήγορη ανηφορική διαδρομή.
Υπάρχει μόνο μία ανακρίβεια σε σχέση με το βήμα μεταξύ 215/50/17 και225/45/17 του παλαιότερου 5d που λέει ότι είναι το ίδιο ενώ υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά υπέρ του 215.
-
Δουλεύει κανένας carplay με το αυτοκίνητο;
-
Εγώ. Τι θέλεις;
-
Εγώ. Τι θέλεις;
Πως το ρυθμίζεις στο αυτοκίνητο; Στο κινητό μου γράφει ότι πατάς παρατεταμένα τη φωνητική εντολή στο τιμόνι. Το κάνω και δε ανοίγει κάποιο μενού.
Σου δείχνει εσένα χάρτες του κινητού στο infotainment; -
Ρε βασιλα, τι εννοείς; δεν το έχεις συνδέσει ποτέ; συνδέεται; αν συνδέεται σου εμφανίζει εικονίδιο Apple car play στο κεντρικό μενού της οθόνης, το πατάς και μπαίνεις μέσα στο περιβάλλον του κινητού. Εκεί σου δείχνει ότι επιτρέπει το κινητό να σου δείξει. Σίγουρα τα Google maps και waze που χρησιμοποιώ εγώ.
-
Συνδέεται αυτόματα το κινητό με το αυτοκίνητο για κλήσεις αλλά όχι δεν έχω εικονίδιο apple στο κέντρο της οθονης
-
Το carplay χρειάζεται σύνδεση με καλώδιο. Δεν είναι ασύρματο όπως στα καινούρια.
-
Vasilas,
αυτό ήταν βρε τελικά; δεν συνέδεες το κινητό με καλώδιο;
-
Από καιρό ήθελα να πάρω φορτιστή μπαταρίας για το αμάξι γιατί μέσα στις καραντίνες έκανα ελάχιστα χλμ (τηλεεργασία γαρ). Λυπόμουν και τα λεφτά βέβαια. Πριν κανένα μήνα έφερε το λιντλ φορτιστή με 15 ευρώ οπότε τσίμπησα έναν.
Έκατσα τις τελευταίες ημέρες και ρώτησα/έψαξα στο νετ για τον ενδεδειγμένο τρόπο φόρτισης. Ο κατασκευαστής της μπαταρίας (Varta) και του αυτοκινήτου (μόνο Honda ρε...) προτείνουν να αποσυνδέεται η μπαταρία πριν τη φόρτιση της με εξωτερικό φορτιστή. Διάφοροι ιδιώτες σε φορα και στο youtube φορτίζουν τη μπαταρία όπως είναι, συνδεδεμένη δηλαδή στο αμάξι. Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι (από ότι κατάλαβα καθότι και άσχετος με ηλεκτρικά/ηλεκτρολογικά) μη δώσει παραπάνω ρεύμα ο φορτιστής και σου κάψει τίποτα στο αμάξι (εγκεφάλους κτλ.). Αν και οι σύγχρονοι φορτιστές νομίζω δεν πρόκειται να κάνουν κάτι τέτοιο διότι έχουν διάφορες προστασίες. Το μειονέκτημα εαν αποσυνδέσεις μπαταρία από την άλλη, είναι ότι χάνει το αυτοκίνητο διάφορες ρυθμίσεις και πρέπει να τις ξαναπεράσεις μετά. Όπως και να χει, φοβήθηκα να το ρισκάρω (μιας και ο φορτιστής μου είναι φτηνός και λιντλ) οπότε αποφάσισα να αποσυνδέσω τον αρνητικό πόλο και κατόπιν να συνδέσω το φορτιστή. Πριν ξεκινήσω, μέτρησα τη μπαταρία με το πολύμετρο και η τάση της ήταν 12,4 V. Άνοιξα μετά το φορτιστή και ξεκίνησε να φορτίζει. Η διαδικασία πήρε περίπου 3 ώρες και ολοκληρώθηκε. Αποσύνδεσα τον φορτιστή και μέτρησα με το πολύμετρο τη μπαταρία και μου έδειξε 12,85 V.
Συνέδεσα τον αρνητικό πόλο και μπήκα στο αμάξι να δω τι γίνεται. Τελικά δε χάθηκε καμία ρύθμιση (περίεργο μου φάνηκε). Η ώρα ήρθε μετά από λίγο καθώς το αμάξι έχει GPS και τη βρίσκει μόνο του. Τα συστήματα ασφαλούς οδήγησης (lane keeping κτλ.) έκαναν κανένα 5-10λεπτο να ξαναρυθμιστούν από την αρχή (δεν έκανα εγώ κάτι, μόνα τους) και τέλος το immobilizer όπως γράφει και το μανιουλ θέλει να ανοίξεις τον διακόπτη, να τον κλείσεις και μετά να τον ξαναανοίξεις και επανέρχεται. Άρα δε χάσαμε κάτι από εκεί οπότε έτσι θα τη φορτίζω για να είμαι σουπερsafe! Μέχρι και τις καταναλώσεις μου είχε κρατήσει (τα τελευταία 3 γεμίσματα σίγουρα ενώ δε θυμάμαι -γιατί δεν πρόσεξα-αν μου κράτησε και την τρέχουσα κατανάλωση από το τωρινό γέμισμα.
Αυτά! Τα γράφω πιο πολύ γιατί έψαξα από δω και από κει και αφού κατέληξα κάπου, αν είναι και κάποιος άλλος άσχετος σαν και εμένα, μπορεί να του φανούν χρήσιμα. Και 2 φωτό:
-
Vasilas,
αυτό ήταν βρε τελικά; δεν συνέδεες το κινητό με καλώδιο;
Δεν ξέρω φίλε, το πρώτο που είχα κάνει ήταν να συνδέσω με το καλώδιο αλλά τπτ. Βέβαια δεν είχα δοκιμάσει ενώ ήταν συνδεδεμένο, να πατήσω παρατεταμένα τη φωνιτικη εντολή στο τιμόνι. Θα το δοκιμάσω.
-
Έχοντας κάνει περίπου 1500 χλμ και 3 γεμίσματα ρεζερβουάρ δεν μου βγαίνουν κάποια νούμερα. Αν δεν κάνω λάθος το ρεζερβουάρ του 1.5 είναι κάτι λιγότερο από 47 lt. Στα δύο πρώτα μου γεμίσματα, δείχνοντας υπόλοιπο περίπου 120 χλμ για άδειασμα, γέμισα με περίπου 34 lt. Σήμερα ανάβοντας το λαμπάκι της βενζίνης (στα 55 km υπόλοιπο), το οποίο άφησα επίτηδες, γέμισα με 35,5 lt. Αυτό σημαίνει ότι αν και άναψε το λαμπάκι υπάρχουν ακόμα περίπου 11 lt καύσιμο ή περίπου 160 km. Και στα τρία μου γεμίσματα η μέση κατανάλωση, μετρώντας στην αντλία, είναι περίπου 6,7 lt/100. Το πότε ανάβει το λαμπάκι είναι κάτι που ρυθμίζεται από μόνο με τη χρήση; γιατί αν και φαίνεται το ρεζερβουάρ στο όριο έχει ακόμα το 1/4 της χωρητικότητας του.
-
Έχω τον φορτιστεί απο τα Liddle 2 χρόνια και είναι πραγματικά εξαιρετικός. Φορτίζω ΧΩΡΙΣ να βγάζω την μπαταρία, αλλά βάζω στην πρίζα πρίν τον συνδέσω έναν σταθεροποιητή τάσεις με σκοπό να μην μπορεί να περάσει μεγαλύτερη τάση από τον σταθεροποιητή προς τον φορτιστεί και από τον φορτιστεί στο κύκλωμα του αυτοκινήτου. Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα και φορτίζω 3 τουτού και μια μηχανή.
Τον προτείνω ανεπιφύλακτα.
Από καιρό ήθελα να πάρω φορτιστή μπαταρίας για το αμάξι γιατί μέσα στις καραντίνες έκανα ελάχιστα χλμ (τηλεεργασία γαρ). Λυπόμουν και τα λεφτά βέβαια. Πριν κανένα μήνα έφερε το λιντλ φορτιστή με 15 ευρώ οπότε τσίμπησα έναν.
Έκατσα τις τελευταίες ημέρες και ρώτησα/έψαξα στο νετ για τον ενδεδειγμένο τρόπο φόρτισης. Ο κατασκευαστής της μπαταρίας (Varta) και του αυτοκινήτου (μόνο Honda ρε...) προτείνουν να αποσυνδέεται η μπαταρία πριν τη φόρτιση της με εξωτερικό φορτιστή. Διάφοροι ιδιώτες σε φορα και στο youtube φορτίζουν τη μπαταρία όπως είναι, συνδεδεμένη δηλαδή στο αμάξι. Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι (από ότι κατάλαβα καθότι και άσχετος με ηλεκτρικά/ηλεκτρολογικά) μη δώσει παραπάνω ρεύμα ο φορτιστής και σου κάψει τίποτα στο αμάξι (εγκεφάλους κτλ.). Αν και οι σύγχρονοι φορτιστές νομίζω δεν πρόκειται να κάνουν κάτι τέτοιο διότι έχουν διάφορες προστασίες. Το μειονέκτημα εαν αποσυνδέσεις μπαταρία από την άλλη, είναι ότι χάνει το αυτοκίνητο διάφορες ρυθμίσεις και πρέπει να τις ξαναπεράσεις μετά. Όπως και να χει, φοβήθηκα να το ρισκάρω (μιας και ο φορτιστής μου είναι φτηνός και λιντλ) οπότε αποφάσισα να αποσυνδέσω τον αρνητικό πόλο και κατόπιν να συνδέσω το φορτιστή. Πριν ξεκινήσω, μέτρησα τη μπαταρία με το πολύμετρο και η τάση της ήταν 12,4 V. Άνοιξα μετά το φορτιστή και ξεκίνησε να φορτίζει. Η διαδικασία πήρε περίπου 3 ώρες και ολοκληρώθηκε. Αποσύνδεσα τον φορτιστή και μέτρησα με το πολύμετρο τη μπαταρία και μου έδειξε 12,85 V.
Συνέδεσα τον αρνητικό πόλο και μπήκα στο αμάξι να δω τι γίνεται. Τελικά δε χάθηκε καμία ρύθμιση (περίεργο μου φάνηκε). Η ώρα ήρθε μετά από λίγο καθώς το αμάξι έχει GPS και τη βρίσκει μόνο του. Τα συστήματα ασφαλούς οδήγησης (lane keeping κτλ.) έκαναν κανένα 5-10λεπτο να ξαναρυθμιστούν από την αρχή (δεν έκανα εγώ κάτι, μόνα τους) και τέλος το immobilizer όπως γράφει και το μανιουλ θέλει να ανοίξεις τον διακόπτη, να τον κλείσεις και μετά να τον ξαναανοίξεις και επανέρχεται. Άρα δε χάσαμε κάτι από εκεί οπότε έτσι θα τη φορτίζω για να είμαι σουπερsafe! Μέχρι και τις καταναλώσεις μου είχε κρατήσει (τα τελευταία 3 γεμίσματα σίγουρα ενώ δε θυμάμαι -γιατί δεν πρόσεξα-αν μου κράτησε και την τρέχουσα κατανάλωση από το τωρινό γέμισμα.
Αυτά! Τα γράφω πιο πολύ γιατί έψαξα από δω και από κει και αφού κατέληξα κάπου, αν είναι και κάποιος άλλος άσχετος σαν και εμένα, μπορεί να του φανούν χρήσιμα. Και 2 φωτό:
-
Από όσο γνωρίζω το ρεζερβουάρ δεν είναι 47 λίτρα αλλά 42. Ξανακάνε με αυτό το νούμερο τους υπολογισμούς σου και δες αν ταιριάζουν.
Έχοντας κάνει περίπου 1500 χλμ και 3 γεμίσματα ρεζερβουάρ δεν μου βγαίνουν κάποια νούμερα. Αν δεν κάνω λάθος το ρεζερβουάρ του 1.5 είναι κάτι λιγότερο από 47 lt. Στα δύο πρώτα μου γεμίσματα, δείχνοντας υπόλοιπο περίπου 120 χλμ για άδειασμα, γέμισα με περίπου 34 lt. Σήμερα ανάβοντας το λαμπάκι της βενζίνης (στα 55 km υπόλοιπο), το οποίο άφησα επίτηδες, γέμισα με 35,5 lt. Αυτό σημαίνει ότι αν και άναψε το λαμπάκι υπάρχουν ακόμα περίπου 11 lt καύσιμο ή περίπου 160 km. Και στα τρία μου γεμίσματα η μέση κατανάλωση, μετρώντας στην αντλία, είναι περίπου 6,7 lt/100. Το πότε ανάβει το λαμπάκι είναι κάτι που ρυθμίζεται από μόνο με τη χρήση; γιατί αν και φαίνεται το ρεζερβουάρ στο όριο έχει ακόμα το 1/4 της χωρητικότητας του.
-
Είναι συνήθης πρακτική όλων των κατασκευαστών οι ενδείξεις της υπολειπόμενης αυτονομίας να είναι πολύ απαισιόδοξες, ειδικά προς το τέλος του ρεζερβουάρ. Υπάρχουν ουκ ολίγες δοκιμές με αυτοκίνητα που έβγαλαν επιπλέον από 60 ως και πάνω από 100 Km από το σημείο που μηδενίστηκε η ένδειξη.
-
Στην επίσημη σελίδα της HONDA και στην ενότητα ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ γράφει δεξαμενή καυσίμου 46,9 lt. Σε ψάξιμο σε διάφορα sites αναγράφει από 46-47 τόσο για την αμερικάνικη όσο και για την ευρωπαιϊκή αγορά.
Από όσο γνωρίζω το ρεζερβουάρ δεν είναι 47 λίτρα αλλά 42. Ξανακάνε με αυτό το νούμερο τους υπολογισμούς σου και δες αν ταιριάζουν.
anestist wrote:
Νέο Honda Civic 2017