-
Με την εγγύηση τι έχεις αποφασίσει;
Το πρόγραμμα δεν ανιχνεύεται αλλά αν δουν εισαγωγή και intercooler;
-
To OEM Intercooler είναι tube and fin. Τα περισσότερα εργοστασιακά είναι tube and fin. Tο civic oem το θεωρώ από τα πιο αδύναμα σημεία. Δεν δημιουργεί βέβαια πρόβλημα, αλλά τα καλοκαίρια στην Ελλάδα σε συνεχόμενο ταξίδι 5 ωρών, «λυπάμαι» το αυτοκίνητο.
Αντίθετα η OEM εισαγωγή είναι πολύ καλύτερη από όλες τις κοντές εισαγωγές (short ram) ακόμα και από τις PRL, Mishimoto. Η εισαγωγή τύπου CAI (cold air intake) είναι άλλο θέμα βέβαια.
Όσο αφορά την εγγύηση: Σύμφωνα με τον νόμο, η βλάβη εκτός εγγύησης θα πρέπει να οφείλεται στο aftermarket εξάρτημα και αυτό να μπορεί να αποδειχθεί. Θα το εξαντλήσω αν χρειαστεί, αλλά δεν σκοπεύω να «κλέψω» την Honda.
Με άλλα λόγια, αν η βλάβη οφείλεται σε παρέμβασή μου στο αυτοκίνητο, θα πληρώσω την βλάβη από την τσέπη μου.
-
To OEM Intercooler είναι tube and fin. Τα περισσότερα εργοστασιακά είναι tube and fin. Tο civic oem το θεωρώ από τα πιο αδύναμα σημεία. Δεν δημιουργεί βέβαια πρόβλημα, αλλά τα καλοκαίρια στην Ελλάδα σε συνεχόμενο ταξίδι 5 ωρών, «λυπάμαι» το αυτοκίνητο.
Αντίθετα η OEM εισαγωγή είναι πολύ καλύτερη από όλες τις κοντές εισαγωγές (short ram) ακόμα και από τις PRL, Mishimoto. Η εισαγωγή τύπου CAI (cold air intake) είναι άλλο θέμα βέβαια.
Όσο αφορά την εγγύηση: Σύμφωνα με τον νόμο, η βλάβη εκτός εγγύησης θα πρέπει να οφείλεται στο aftermarket εξάρτημα και αυτό να μπορεί να αποδειχθεί. Θα το εξαντλήσω αν χρειαστεί, αλλά δεν σκοπεύω να «κλέψω» την Honda.
Με άλλα λόγια, αν η βλάβη οφείλεται σε παρέμβασή μου στο αυτοκίνητο, θα πληρώσω την βλάβη από την τσέπη μου.
Ωραίος! Thanks για τις απαντήσεις.
Μόλις τώρα δοκιμάζω το viper. Έχω βάλει στικάκι και έχω ανοίξει στο viper τις ρυθμίσεις για στικάκι. Είναι κάποιο option που είναι must να τικάρω;
-
Μπορώ να δημοσιεύσω αργότερα τις δικές μου ρυθμίσεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο να σου αρέσουν. Η μουσική και ο ήχος είναι προσωπική επιλογή. Έχω φάει πάντως αρκετές ώρες για να το φτιάξω όπως μου αρέσει.
-
Μπορώ να δημοσιεύσω αργότερα τις δικές μου ρυθμίσεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο να σου αρέσουν. Η μουσική και ο ήχος είναι προσωπική επιλογή. Έχω φάει πάντως αρκετές ώρες για να το φτιάξω όπως μου αρέσει.
Απλά δεν είμαι σίγουρος αν το έχω ενεργοποιήσει. Πώς το ξέρω;
-
Misa33 wrote:
Ακολουθείς τις οδηγίες που έστειλα σε προηγούμενο post?
Για ρυθμίσεις εδώ: https://www.civicx.com/forum/threads/viper4android-post-your-settings-here.43132/
Κάπου δείχνει το status και από εκεί μπορείς να καταλάβεις αν κάνει sound processing
-
vasilas wrote:
Misa33 wrote:
Ακολουθείς τις οδηγίες που έστειλα σε προηγούμενο post?
Για ρυθμίσεις εδώ: https://www.civicx.com/forum/threads/viper4android-post-your-settings-here.43132/
Κάπου δείχνει το status και από εκεί μπορείς να καταλάβεις αν κάνει sound processing
Κάπου γράφει driver disabled
EDIT: Διαβάζω στο civicx να ενημερωθώ.
-
Ξέρω ότι το θέμα έχει ξεφύγει, αλλά για εμάς που σκεφτόμαστε το 1000άρι Civic, πόσο σοβαρό μειονέκτημα θεωρείτε τον ιμάντα χρονισμού όσον αφορά την αξιοπιστία; Τι κόστος αντικατάστασης να έχει άραγε και στα πόσα χιλιόμετρα; Ευχαριστώ.
-
Όταν επισκέφτηκα τον Σ για να δω πρώτη φορά το Civic, ο πωλητής πέταξε το γνωστό σύνθημα “Honda, δεν σπάει δεν χαλάει”. Ομολογώ ότι δεν είχα καμία επαφή με Honda μέχρι εκείνη την στιγμή και δεν γνώριζα το σύνθημα. Επιτόπου ενημερώθηκα ότι η Honda έχει μεγάλη αξιοπιστία. Μάλιστα ο Hondάκιας μηχανόβιος φίλος μου το είχε κάτι σαν θρησκεία όλο αυτό.
Πάμε τώρα στην πραγματικότητα: Σήμερα γνωρίζω πολύ καλά ότι «σπάει και χαλάει όπως όλες η μηχανές» και ότι όλο αυτό είναι απλά marketing (μπορεί και να ίσχυε στο παρελθόν αλλά όχι σήμερα).
Ας αναφέρω μερικά περιστατικά:
-
Θεωρώ τραγικό πχ να οδηγώ με 160Km/h και ξαφνικά να ανάβει το λαμπάκι της χαμηλής στάθμης του λαδιού (και χωρίς να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα). Τραγικό είναι επίσης η Honda να μην το έχει λύσει μέχρι σήμερα (1+ χρόνο μετά).
-
Ο αισθητήρας παρκαρίσματος να βραχυκυκλώνει από νερό στην μάσκα και ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό στα forum από το 2016, να συνεχίζουν την παραγωγή των προβληματικών μασκών ταλαιπωρώντας τον καταναλωτή. Τους πείρε 6 μήνες να μου αλλάξουν την μάσκα (μπορεί να έχει ευθύνες και ο Σ εκτός από την Honda).
-
H εταζέρα (η οποία είναι αποσπώμενη), σε κάθε λακκούβα των ελληνικών δρόμων κοπανάει όπως θα κοπάναγε ένα Datsun γεμάτο με σιδεριές.
-
Δεν ανοίγω το θέμα των τριγμών (αυτή την περίοδο έχω ένα στην ζώνη ασφαλείας πάνω από το αριστερό μου αυτί)
-
Εκεί που πας με το Cruise Control ξαφνικά όλα τα λαμπάκια του καντράν ανάβουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλα τα συστήματα ξεκινούν να αναφέρουν βλάβη (μου έχει συμβεί 4 φορές και διορθώθηκε μετά από restart)
-
Οι υαλοκαθαριστήρες έχουν δική τους αντίληψη για το τι είναι βροχή και τι όχι. Διορθώθηκε μόνο μετά από αλλαγή παρμπρίζ.
Για να μην το πλατειάζω: Η συνολική ποιότητα των λεπτομερειών είναι κατώτερη από αυτό που περίμενα.
Πιστεύω ότι πίσω από το Civic υπάρχει μεγάλη έρευνα (RnD) αλλά η υλοποίηση έχει σημαντικά θέματα. Προφανώς δεν πιστεύω ότι φταίει ο τεμπέλης Τούρκος ή ο-μεθυσμένος-στις-10-το-πρωί Άγγλος, αφού υπάρχουν ποιοτικοί έλεγχοι και τυποποιημένες διαδικασίες. Στην τελική είναι πρόβλημα της Honda.
Για να γίνει πιο κατανοητό χωρίζω την ποιότητα σε κάποιους βασικούς άξονες:
-
Ποιότητα Εσωτερικού. Είναι και το πιο προβληματικό σημείο. Τα forum λένε ότι η Honda έχει κάνει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά πίσω (ειδικά αν το συγκρίνω με τα προηγούμενα γερμανικά αμάξια μου). Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι το ύφασμα στην πόρτα του οδηγού/συνοδηγού επιλέχθηκε με γνώμονα «να βρομίζει εύκολα».
-
Ποιότητα Αμαξώματος/Χρώματος. Βλέπω ηλεκτροκολλήσεις και πόντες που δεν μου αρέσουν. Από την άλλη το χρώμα το βλέπω πιο ανθεκτικό από τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου. Ίσως είναι νωρίς ακόμα για να έχω πλήρη άποψη.
-
Ποιότητα Μηχανοστασίου. Παθαίνεις πλάκα. Δεν είναι η ποιότητα των υλικών (που έτσι και αλλιώς δεν μπορώ να κρίνω) αλλά ο έξυπνος τρόπος σχεδιασμού και χωροταξίας. Οτιδήποτε ο μηχανικός πρέπει να έχει πρόσβαση(πχ γιατί είναι πιθανό να χαλάσει) βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που να παρέχει εύκολη πρόσβαση και χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα σε διπλανά υποσυστήματα. Μπορώ να μιλάω μέχρι μεθαύριο για αυτό, αλλά είναι εμφανές ότι η Honda αφιέρωσε πολύ περισσότερο χρόνο στην μηχανή από ότι στην καμπίνα.
-
Ποιότητα εξοπλισμού. Εδώ δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά θα ζήσω με αυτό. Διάβαζα για παράδειγμα σε γερμανικό forum ότι οι Γερμανοί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το civic δεν κλειδώνει μόνο του μετά τα 10Km/h (δυνατότητα που πραγματικά δεν υπάρχει αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας που να μην την παρέχει. Νομίζω την παρείχε και το προηγούμενο civic). Πάντως τα όποια ποιοτικά προβλήματα βρίσκονται στις λεπτομέρειες και όχι στην ουσία. Αρκετά από αυτά θα τα έλεγα προβλήματα εργονομίας και όχι ποιότητας. Πάντως το πρόβλημα με τους υαλοκαθαριστήρες που ανέφερα προηγουμένως έχει δεκάδες αναφορές στα forum.
Πάμε στην ουσία: Αν κατά την αγορά γνώριζα τα παραπάνω προβλήματα ποιότητας θα αγόραζα το αμάξι?
Εγώ ναι, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Ποιότητα δεν είναι μέσα στους 2 λόγους που επέλεξα να αγοράσω το Civic (και έχω γράψει σεντόνια για αυτούς). Επίσης το πρόβλημα είναι στις λεπτομέρειες και δεν μιλάμε για ένα γενικευμένο πρόβλημα στην ποιότητα.
Πιστεύω επίσης ότι ένα μέρος των προβλημάτων θα μπορούσαν να το έχουν αντιμετωπίσει με καλύτερο end user support και ίσως σε αυτό να υπάρχει ευθύνη του Σ.
ΥΓ: Ίσως σε επόμενο post να πιάσω τα θετικά ποιοτικά στοιχεία, γιατί ξαναδιαβάζοντας το post νομίζω ότι αφήνω την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο έχει χοντρά γενικευμένα ποιοτικά θέματα το οποίο όμως δεν ισχύει. Μέχρι τότε θα αναφέρω απλά ότι οι ταχύτητες στο Civic αλλάζουν τόσο γλυκά και «βουτυρένια», που δεν μου έχει ξανασυμβεί σε κανένα άλλο αυτοκίνητο.
-
-
Καλησπέρα, εύγε για τα σεντόνια σου κ από μένα έχουν ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση.Να πω μόνο 2 πραγματικά που βλέπω ότι τα έχουν αναφέρει κ άλλοι εδώ
- Στον ένα χρόνο που έχω το αυτοκίνητο ,δόξα το Θεό μέχρι στιγμής δεν έχω ούτε τριγμούς ,ούτε περίεργα λαμπάκια μου έχουν ανάψει ποτέ εκτός απ' την προηγούμενη βδομάδα που μου άναψε της χαμηλής πίεσης ελαστικών ,τσεκαρα τον αέρα,έκανα βαθμονόμηση κ όλα οκ.Το μόνο που είχε αναφέρει κάποιος κ μου συμβαίνει κ μένα είναι ένα κόλλημα στο κούμπωμα της όπισθεν κ της πρώτης κάποιες φορές.
2.Το δεν σπάει δεν χαλάει σαν μότο της honda ήταν πάντα αυστηρά για τα μοτέρ της κ τίποτα παραπέρα,εξάλλου δεν φημιζόταν ποτέ για την ποιότητα του εσωτερικού της(όπως τα περισσότερα ιαπωνικά) τα ηλεκτρονικά της κτλ. Μην ξεχνάμε πως κυρίως την δεκαετία 90 ,2000 τα αυτοκίνητα της honda (vti ,integra, s2000,type r, ακόμα και τα απλα 1.4 ή 1.6 μοντέλα της ) τα έβλεπες σε χέρια νεαρών οδηγών από 20 έως 40 ετών οι οποίοι κυριολεκτικά τα βιαζαν κ στην πλειοψηφία τους κυκλοφορούν ακόμα σε ηλικίες 20 κ άνω ετων από επόμενους αγοραστές πιτσιρικάδες που συνεχίζουν να τα σκιζουν.
-
Με εξαίρεση το type r υπήρξε μια πτώση νομίζω απ' το 2010 μέχρι κ το 16 που έπαιξαν ρόλο κ η κρίση που ο πιτσιρικάς δεν είχε το χρήμα να πάει σε honda αλλά κ τα μοντέλα της honda που δεν ήταν τόσο ελκυστικά κ σε θέμα εμφάνισης κ επιδόσεων.Απ το 16 μέχρι σήμερα πιστεύω ότι θα έχουμε πάλι τους βιασμούς του παρελθόντος στα μοντέλα της honda κ αναμένουμε όλοι να δούμε την αντοχή τους στον χρόνο.
-
Ωραίο post. Τα 'δε σπάει δε χαλάει' άνηκαν σε άλλες δεκαετίες που δεν υπήρχαν και πολλά για να χαλάσουν.. Με την πολυπλοκότητα και τεχνολογία των οχημάτων σήμερα λίγο πολύ όλα τα αμάξια έχουν τρωτά σημεία ανεξαρτήτως προέλευσης. Για αυτά που προσφέρουν και με τα παραπάνω δεδομένα θεωρώ ότι είναι και αρκετά αξιόπιστα.
Άλλαξες παρμπρίζ για τους αισθητήρες βροχής ? Εγώ στη θέση σου παίζει να το άφηνα όπως ήταν. Τριγμούς έχουν και άλλοι κατασκευαστές, συμβαίνει.
Όσον αφορά την χώρα κατασκευής είναι λίγο περίεργα τα πράγματα.. από τη μία ισχύει ότι οι κατασκευαστές κάνουν ποιοτικούς ελέγχους στα εργοστάσια κατά την παραγωγή, από την άλλη άλλο το work ethic του Αγγλάρα και άλλο του Ιάπωνα. Πάντως αν δείς τι γίνεται με τα Qashqai που κατασκευάζονται Sunderland υπάρχουν άπειρα παράπονα για ποιότητα συναρμογής και άλλα πολλά.
-
Φίλος που έχει βάλει εισαγωγή, intercooler και μια μικρή αναβάθμιση στο τούρμπο σε TD2.5+ πήρε αυτή την καμπύλη. Έχει τα 180 μαμά άλογα στις 3600. Η δυναμομετρηση είναι σε Dyna pack στις πλυμνες. Το civic του έχει 70.000 και δεν έχει πρόβλημα στον δίσκο επειδή έχει διατηρηθεί η ροπή στα 35 κιλά.
https://drive.google.com/file/d/1o0l4YHP237SGJUuJfoZsjOBttXIFJCkm/view?usp=drivesdk
-
250 αλογάκια, ε; Πωπω πύραυλος θα είναι!
Δε μου λες ρε Βασίλα, πόσο του κόστισε όλη η ιστορία; Και τα έκανε Αθήνα αυτά;
-
@Σαργος
Και τι αλογακια, δες εδώ αυτό το civic si έχει λιγότερα αλλά πατάει το 350z των 300 αλόγων
Γύρω στις 2,5 με 3 χήνες.
Φαντάσου το πρόγραμμα κάνει μαζί με τη συσκευή 600. Το intercooler 600-700, η εισαγωγή 300 και η υβριδιοποιηση του τούρμπο γύρω στα 600. 20 άλογα του έδωσε το τούρμπο παραπάνω και στην ουσία δεν είναι TD03 αλλά μικρότερο. Παίρνει και αναβάθμιση TD03. Το θέμα είναι ότι είναι ξετρελαμενος με τον τρόπο που βάζει τα άλογα στο οδόστρωμα εφ όσον ούτε καν σπιναρει η τρίτη του. Απλά κολλάς πίσω στο κάθησμα επειδή είναι σούπερ ομαλή η καμπύλη του.
Η αναβάθμιση στο τούρμπο γίνεται τοπικά και στο Ηράκλειο ακόμα και μάλλον μπορεί να στο ρυθμίσει με το λεγόμενο e-tuning. Αυτος επειδή είναι Αθηναιος, κάνανε το tune στο δρόμο, με τον μηχανικό και μόνος του, καμιά βδομάδα με καταγραφές αρχείου και μετά ριξανε την τελική πινελιά πάνω στο δυναμόμετρο.
-
@Σαργος
Και τι αλογακια, δες εδώ αυτό το civic si έχει λιγότερα αλλά πατάει το 350z των 300 αλόγων
Γύρω στις 2,5 με 3 χήνες.
Φαντάσου το πρόγραμμα κάνει μαζί με τη συσκευή 600. Το intercooler 600-700, η εισαγωγή 300 και η υβριδιοποιηση του τούρμπο γύρω στα 600. 20 άλογα του έδωσε το τούρμπο παραπάνω και στην ουσία δεν είναι TD03 αλλά μικρότερο. Παίρνει και αναβάθμιση TD03. Το θέμα είναι ότι είναι ξετρελαμενος με τον τρόπο που βάζει τα άλογα στο οδόστρωμα εφ όσον ούτε καν σπιναρει η τρίτη του. Απλά κολλάς πίσω στο κάθησμα επειδή είναι σούπερ ομαλή η καμπύλη του.
Η αναβάθμιση στο τούρμπο γίνεται τοπικά και στο Ηράκλειο ακόμα και μάλλον μπορεί να στο ρυθμίσει με το λεγόμενο e-tuning. Αυτος επειδή είναι Αθηναιος, κάνανε το tune στο δρόμο, με τον μηχανικό και μόνος του, καμιά βδομάδα με καταγραφές αρχείου και μετά ριξανε την τελική πινελιά πάνω στο δυναμόμετρο.
To 350Z δεν είναι το κλασσικό αμάξι 300 δολοφονικών ίππων όπως ακούγεται.. Βγάζει 240 ατμοσφαιρικά άλογα **στην ρόδα λόγω πίσω κίνησης **και ζυγίζει 1600+ κιλά. Μαμά είναι ένα πολύ καλό και γρήγορο Grand tourismo. Με το που άρχιζες το σκάλισμα βάζοντας τούρμπο οι ιπποδυνάμεις που άγγιζε έφτανε και 4ψήφια νούμερα στις πιο extreme καταστάσεις... το ατού του ήταν ότι η πλατφόρμα του **μπορούσε να υποστηρίξει **τέτοιες ιπποδυνάμεις και αυτό το έκανε τόσο δημοφιλές και αγαπητό godzilla της εποχής του.
Κατα τα άλλα μια χαρά το πουσαρισμένο σιβίκ τα πήγε μεν, αναμενόμενα δε
-
@Σαργε
αν έρθεις κάποια στιγμή Χανιά μπορεί να βρεθούμε να σου δείξω ευχαρίστως πως δουλεύει το αυτοκίνητο με το πρόγραμμα. Θα μπορούσαμε επίσης να πατήσουμε για να δούμε τη διαφορά.
-
Ναι αμέ, θα με ενδιέφερε γιατί δε γνωρίζω τίποτα από αυτά. Αλλά μάλλον προς Πάσχα-καλοκαιρι με βλέπω να έρχομαι πάλι προς τα εκεί.
-
Ναι αμέ, θα με ενδιέφερε γιατί δε γνωρίζω τίποτα από αυτά. Αλλά μάλλον προς Πάσχα-καλοκαιρι με βλέπω να έρχομαι πάλι προς τα εκεί.
Ok
Δεν χανόμαστε μέχρι τότε...
-
Καλησπέρα στην παρέα. Παρακολουθώ καιρό το forum και είπα να μπω να ρωτήσω και εγώ 2 πραγματάκια γιατί δεν βλέπω να έχουν συζητηθεί ακόμα.
Γλυκοκοιτάω εδώ και καιρό το civic 1.5, μεγάλη καψούρα. Ωστόσο η τιμή καινούριου στα 27+ μου είναι απαγορευτική και δυστυχώς δεν βλέπω να κυκλοφορούν αγγελίες με μεταχειρισμένα.
Άρχισα λοιπόν να ψάχνω σε γερμανικές σελίδες με μεταχειρισμένα όπου το βρίσκω γύρω στα 18-20.000. Πιστεύετε αξίζει να το ψάξω για εξωτερικό; Τι έξτρα κόστος υπάρχει για εκτελωνισμό και την μεταφορά πχ; Όπου και να έψαξα είναι αρκετά ασαφή και μπερδεμένα τα νούμερα. Επίσης, κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ή να έχω υπόψιν όσον αφορά την εισαγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου από Ευρώπη;
Ευχαριστώ πολύ όλους, συνεχίστε την καλή ενημέρωση!
Νέο Honda Civic 2017