vasilas wrote:
Η ανάρτηση του sport plus στη νορμάλ ρύθμιση είναι ίδια με του sport ή είναι πιο άνετη;
Σαν κάτοχος του sport plus όταν η ανάρτηση είναι στη ρύθμιση νορμάλ, έχει την αίσθηση του άνετου αλλά παίρνει κλίσεις στις στροφές. Όταν η ανάρτηση είναι στη δυναμική ρύθμιση τότε δεν παίρνει κλίσεις, αλλά είναι άβολα όταν ο δρόμος είναι επαρχιακός με ανωμαλίες.
Σκέφτομαι να αλλάξω την πίσω αντιστρεπτική με αυτήν του Αμερικανικού Si που είναι ελάχιστα πιο παχιά.
Δηλαδή μήπως το sport έχει κάτι το ενδιάμεσο; Όσοι έχετε sport καταλαβαινετε κλίσεις στις στροφές;
Έχει δοκιμάσει κάποιος και τα δύο αυτοκίνητα;
Θα το κάνω λίγο παραστατικά για να το καταλάβεις. Το 1500 sport του sargus το 1000αρι του dghulio και το δικό μου diesel έχουν το ίδιο set up ανάρτησης. Η μόνη διαφορά του sargus εκτός του μοτέρ είναι τα μπροστινά δισκοφρενα που αντέχουν σε περισσότερη καταπόνηση. Μιλάμε για τα hatchback γιατί τα sedan έχουν ακόμη πιο άνετη ανάρτηση. Το δικό σου sport plus είναι σεταρισμενο στη θέση comfort περίπου ίδιο με τα προηγούμενα hatchback. Εμένα μου φάνηκε η comfort του sport plus λίγο πιο προοδευτική από τις στάνταρ των υπολοιπων. Στην άλλη επιλογή το plus χάνει εντελώς την προοδευτικότητα και δίνει στο αμάξι αυτό που πρέπει χωρίς να είναι τέλειο. Ναι υπάρχουν κλίσεις σε παρατεταμενες στα απλά hatchback αλλά από την άλλη αυτή είναι η Χρυσή τομή και επιλογή για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Και μια συμβουλή, μην πειραζεις την ανάρτηση του plus. Ούτως η άλλως η σκληρή ρύθμιση δεν είναι για να βγάζεις βόλτα την οικογενεια.
Τις προάλλες πηγαίναμε με την σύζυγό Εθνική με 100 χαω με αυτόματο πιλότο και είχε κάποια σκαμπανεβάσματα ο δρόμος αν και ήταν όλο ευθεια.. Γύρισε και μου είπε ότι νιώθει ανασφάλεια γιατί το αυτοκίνητο πάει σαν τη βάρκα......Κατοπιν έβαλα τη σκληρή ρύθμιση και το βρήκε καλύτερο και πιο σταθερό. Με έχει προβληματίσει αυτή η κατάσταση.
Οπότε δηλαδή το plus έχει λίγο πιο comfort ανάρτηση απο το sport. Αν αλλάζω τη ρύθμιση συχνά υπάρχει περίπτωση να χαλάσει;