-
Έχει 2 επίπεδα πράσινου και ένα άσπρο. Το πιο βαθύ πράσινο είναι το πιο οικονομικό και το άσπρο το λιγότερο με το ελαφρύ πράσινο να πέφτει ανάμεσα.
Όσον αφορά το πιο οικονομικό φάσμα λειτουργίας, η ένδειξη στο καντραν που σου δείχνει πότε να αλλάζεις ταχύτητα (για να πετυχαίνεις και το βαθύ πράσινο) σε έχει να το δουλεύεις -περίπου- ανάμεσα στις 1700 και 2200 στροφές.
Για το τρίξιμο σε ρώτησα για πλάκα γιατί διάφοροι κατά καιρούς λένε ότι δεν έχει καλή συναρμογή και καλά υλικά καμπίνας και άρα θα τρίζει αρκετά...
Είναι σούπερ οικονομικός ο κινητήρας -αν θέλεις να κινηθείς οικονομικά- και αυτό το πετυχαίνει χωρίς απενεργοποίηση κυλίνδρων ή mild hybrid συστήματα που αυξάνουν την πολυπλοκότητα ή το βάρος. Εγώ ας πούμε μάλλον δε θα έπαιρνα vag με τέτοια συστήματα πάνω και με φουλ οθόνες μέσα που ελέγχουν τα πάντα γιατί θα φοβόμουν πολύ όλη αυτήν την πολυπλοκότητα.
-
Τα ακολουθούσα γενικά τα βελάκια και μυο έκανε εντύπωση που μου ζητούσε πολύ γρήγορα αλλαγές ήμουν σχεδόν συνέχεια σε πράσινο δεν ξέρω αν ήταν και βαθύ!και χαρά συναρμογή είδα εγώ φουλ στιβαρό και το στρογγυλό του ήχου πολύ σφικτό ωραίο.
Το κλίμα δεν είναι αυτόματο; Την ένδειξη της θερμοκρασίας που την δείχνει ;
-
-
και την ατυπη κοντρα με το φοκους νομιζω ξεκαθαρο κεφαλι εχει το σιβικ στην δικη μου αισθηση τουλαχιστον
-
Έτσι, έτσι, ας τα πει και κανένας άλλος και όχι μόνο εγώ!
Θύμισε μου όμως, εσύ ψάχνεις να αγοράσεις και αν ναι τι ζητούμενα έχεις;
-
Οδηγήστε Focus 182 και μετά αποφασίζετε ποιος 'έχει το κεφάλι'.
-
Ψάχνω αλλά ότι βρίσκω καίει πίσω λτ περισσότερο από το scross χωρίς να τραβάει περισσότερο , χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιο άνετο και ποιοτικό και παρόλα αυτά πρέπει να πληρώσω παρά πολλά και κάπου εκεί κάνω πίσω.
Το σιβικ είναι το πρώτο που πάει πολύ γρηγορότερα από το δικό μου καίγοντας ελάχιστα παραπάνω, είναι πιο άνετο με εξαίρεση το μπες βγες πιο ποιοτικό φυσικά και αυτό ζητά πολλά....ο Σ. κόβει τπτ;
-
Αμαν ρε Δημήτρη, πως κάνεις έτσι; Ούτε εσύ να το είχες κατασκευάσει δε θα έκανες έτσι.
Τσιλ αουτ ε λιτλ μπιτ!
-
Σχεδόν 29 χιλιάρικα. Δεν έχει ηλιοροφή αλλά είναι αυτόματο. Με κανονικά λεντ όχι eco. Και πολλαπλούς έχει στο έγραψα και στο άλλο θέμα σε πολλά ποστ αλλά δεν το είδες μάλλον. Είναι η μοναδική έκδοση που έχει.
-
Σε ποια έκδοση βγαίνει το 182? Στον διαμορφωτή δεν το βλέπω πουθενά ως επιλογή
ST Line X.
-
Σωστό καιωαυτο. Πόσο βγαίνει το 182 με ηλιοροφή acc , blind spot , αυτόματα φώτα , φουλ λεντ και τον λοιπό υπερπλήρη εξοπλισμό του σιβικ;
Πολλαπλών έχει πίσω το 182 φοκους ακόμα;
Σε ποια έκδοση βγαίνει το 182? Στον διαμορφωτή δεν το βλέπω πουθενά ως επιλογή
-
Μάλιστα δλδ απαραίτητα με το αυτόματο με την ηλιοροφή και τα λεντ βέβαια πάει 32000 αλλά είναι και αυτόματο. Οκ.
-
dimitriscsd wrote:
Αμαν ρε Δημήτρη, πως κάνεις έτσι; Ούτε εσύ να το είχες κατασκευάσει δε θα έκανες έτσι.
Τσιλ αουτ ε λιτλ μπιτ!
Αι εμ όλγουεις τσίλντ άουτ μέητ!
Γιατί σκαλώνεις και κάνεις αμάν; Δεν είναι λογικό αυτό που λέω; Για δημιουργήσουμε άποψη για το ποιο από δύο πράγματα είναι καλύτερο δεν πρέπει να τα δοκιμάσουμε και τα δύο επί ίσοις όροις; Δεν λέω ότι όλοι θα πουν πως προτιμούν το Focus. Γούστα είναι αυτά. Απλά επισημαίνω πως δεν γίνεται να συγκρίνουμε το πιο ακριβό Civic με 1000άρι Focus Business πχ.
-
Μάλιστα δλδ απαραίτητα με το αυτόματο με την ηλιοροφή και τα λεντ βέβαια πάει 32000 αλλά είναι και αυτόματο. Οκ.
Ερμ... Ναι. Όπως στο Civic τα παίρνεις όλα απαραίτητα χωρίς δυνατότητα διαμόρφωσης και τροποποίησης της τιμής ανάλογα με τις ανάγκες σου. Κάπως έτσι, απλά μόνο για το αυτόματο!
Βλέπεις και ο Σαρακάκης έκοψε το απλό Sport που ήταν φθηνότερο. Τώρα έχει μόνο το plus.
-
Με το 1.5 ντίζελ 120 business το συνεκρινα οκ καμιά σχέση σε επιδόσεις.
Άρα το αυτόματο 182 σιβικ αυτόματο στα 29700 το λες και φθηνό.
-
Τι εννοείς αν ετριζε; Δεν άκουσα κάποιον τριγμο συγκεκριμένα έχω την αίσθηση ωοτι άκουγα έναν υποκοφο θόρυβο σαν να εισερχομουν σε τούνελ λίγο αδιευκρίνιστο και ούτε σίγουρος αν τον άκουγα μπορεί να ήταν και από την τουρμπίνα.
Πάντως η καται ασχολείσαι δεν ασχολείσαι είναι απίστευτη πως πέφτει ενώ κινείται ωμε τόσο γρήγορο Ρυθμό. Έγραψα την χαμηλότερη κατανάλωση ανεξάρτητα από ντίζελ ή βενζίνη μετά από το ντίζελ 1.5 φοκους που όμως δεν μπήκα σε κίνηση. Ίσως να ήμουν κάτω από το 5.7 ή 6.1 δεν θυμάμαι που είχα γράψει με το φοκους αν κινουμουν αποκλειστικά εκτός.
Αυτός ο αδιευκρίνιστος θόρυβος που ακούγεται λέγεται αντηχείο Helmholtz και μειώνει θορύβους που προέρχονται από κραδασμούς στην περιοχή των 250Hz έως και 15 db
-
Tkin73 wrote:
Τι εννοείς αν ετριζε; Δεν άκουσα κάποιον τριγμο συγκεκριμένα έχω την αίσθηση ωοτι άκουγα έναν υποκοφο θόρυβο σαν να εισερχομουν σε τούνελ λίγο αδιευκρίνιστο και ούτε σίγουρος αν τον άκουγα μπορεί να ήταν και από την τουρμπίνα.
Πάντως η καται ασχολείσαι δεν ασχολείσαι είναι απίστευτη πως πέφτει ενώ κινείται ωμε τόσο γρήγορο Ρυθμό. Έγραψα την χαμηλότερη κατανάλωση ανεξάρτητα από ντίζελ ή βενζίνη μετά από το ντίζελ 1.5 φοκους που όμως δεν μπήκα σε κίνηση. Ίσως να ήμουν κάτω από το 5.7 ή 6.1 δεν θυμάμαι που είχα γράψει με το φοκους αν κινουμουν αποκλειστικά εκτός.
Αυτός ο αδιευκρίνιστος θόρυβος που ακούγεται λέγεται αντηχείο Helmholtz και μειώνει θορύβους που προέρχονται από κραδασμούς στην περιοχή των 250Hz έως και 15 db
Άρα καλά άκουσα έχω καλό αυτι όντως φαίνεται ότι είναι τεχνικός ήχος λόγω της χροιας του.
-
Και γενικά Tkin73, δεν σου την λέω. Είναι απόλυτα αποδεκτό να σου αρέσει το Civic περισσότερο. Δε θα σε μαλώσει κανένας Κι αυτό φοβερό σύνολο είναι.
Απλά δεν έχει νόημα η συγκεκριμένη σύγκριση.
Το αυτόματο civic δεν το λες φθηνό. Το λες νορμάλ. Και επίσης είναι CVT κιβώτιο που κατά την άποψή μου δεν αρμόζει σε τέτοιο αμάξι. 1000 φορές το χειροκίνητο Civic.
Το Focus παραπάνω είναι φθηνότερο.
-
Το focus με τα 180 hp διατίθεται μόνο ως αυτόματο. Διορθώσετε με αν κάνω λάθος.
Τι γούστα να βγάλεις με αυτόματο;
-
Ναι μόνο αυτόματο. Το αναφέρουμε και πιο πριν σε αρκετά ποστ.
Εντάξει συμφωνώ και εγώ ότι χειροκίνητο αν και πιο αργό overall είναι πιο διασκεδαστικό. Και εγώ χειροκίνητο πήρα. Κάποιους δε τους χαλάει και το αυτόματο. Κάτι τέτοιο πάντως είναι ξεκάθαρο κριτήριο επιλογής ή απόρριψης ανάλογα τα γούστα.
Δεν παύει όμως να είναι ένα φοβερό σύνολο και το 8τάχυτο αυτόματο
Νέο Honda Civic 2017