-
marcelous7 wrote:
denzag wrote:
Καλησπερα!
Εχω παθει και γω το ιδιο! Το εχω παρατηρησει να συμβαινει μονο σε πολυ μεγαλες ταχυτητες τυπου 150-170 και πανω. Εκανα οτι και συ αλλα δεν εβγαλα καποια ακρη ουτε απο τον Σαρακακη μπορουσαν να καταλαβουν τι γινεται. Τωρα ειμαι στα 40.000 και τα τελευταια 10.000 δεν το εχει ξαναβγαλει.
Καλημέρα.Έχω το 1.5 hatchbach.( Μάρτιος του 2018 15000 χλμ). Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κάποιον, να του ανάψει η ένδειξη του λαδιού (πορτοκαλί τσαγιέρα με μια αντίσταση από κάτω), Κατευθυνόμουν προς Αγρίνιο κι ενώ είχα για αρκετή ώρα 170 χλμ ανάβει το λαμπάκι. Κόβω και σταματάω σε μια άκρη και σβήνω-ανάβω μηχανή, Σβήνει το λαμπάκι. Μπαίνω Αγρίνιο, πάω στο service. Τα λάδια τα είχα αλλάξει το καλοκαίρι και ήταν εντάξει.Το κοιτάει ο μάστορας δεν βλέπει κάτι. το βάζει στο διαγνωστικό δεν βγάζει βλάβη. Μου λέει μπορεί να κόλλησε ο αισθητήρας. Μου έχει ξανατύχει μου λέει! Φεύγω. Προχωράω 500 μέτρα ξανανάβει το λαμπάκι. Ξαναγυρίζω στο συνεργείο του το δείχνω .Σβήνω ανάβω φεύγει το λαμπάκι. Να βγάλουμε τον πόλο της μπαταρίας μου λέει. Μην ανησυχείς, τα λάδια είναι εντάξει. Καλά άστο του λέω και φεύγω. Έχω επιστρέψει στη βάση μου (Πύργος), δεν έχει αντιπροσωπεία και για service πηγαίνω Τρίπολη. Θα μιλήσω με τον μάστορά μου να μου πει τη γνώμη του και θα δω. Στάθμη λαδιού οκ. Πίεση λαδιου; Αισθητήρας; Κάπου διάβασα ότι μπορεί να έχει πιάσει κάτι το φίλτρο λαδιού και προς στιγμή να επηρέασε την πίεση λαδιού. Το καλοκαίρι όργωσα την Ελλάδα και δεν είχα κάποα ένδειξη. Ευχαριστώ.
Φίλε Marcelous7 δεν έχω κάνει κάτι ακόμα. Περιμένω το επόμενο service. Ένας μου είπε ότι στο πρώτο service μου είχαν βάλει περισσότερο λάδι. Άλλος ότι μπορεί να μην έχει πατήσει καλά το φίλτρο λαδιού ή να έχει πιάσει κάτι, άλλος για το φλοτέρ. Αλλά βλέπω αρκετούς να το αναφέρουν. Τυχαίο; Από την μια μεριά δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό, από την άλλη όμως η ένδειξη με αγχώνει!
Το ίδιο ακριβώς έπαθα κι εγώ. Μέχρι την πρώτη αλλαγή λαδιών (~9.000km) δεν είχα κανένα θέμα. Κάνω το πρώτο service καλοκαίρι και στο πρώτο μεγάλο ταξίδι που έκανα Αθήνα -Ιωάννινα λίγο μετά την Κόρινθο άναψε η ένδειξη της στάθμης λαδιού. Σταματάω, σβήνω κανα 20λεπτο και όταν ξεκίνησα έσβησε η ένδειξη. Τσέκαρα λάδια και δεν είδα χαμηλή στάθμη. Στην επιστροφή προς Αθήνα το έκανε ξανά. Το πήγα να το δουν και μου είπαν οτι είναι συνηθισμένο και μπορεί να φταίει το φλοτέρ που είναι ο αισθητήρας και αν το ξανακάνει να το αντικαταστήσουν εντός εγγύησης. Η δική μου αίσθηση είναι ότι μπορεί να έβαλαν ελαφρώς λιγότερη ποσότητα λαδιού όταν τα άλλαξαν με αποτέλεσμα στις πολύ μεγάλες ταχύτητες και όταν ο δρόμος είναι ανηφορικός να δειχνει ο αισθητήρας χαμηλή στάθμη.
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να ανάβει ένδειξη με 100 200 η και 300ml λιγωτερα λάδια. Είναι καθαρά αισθητήρας και επιμένεις για αντικατάσταση γιατί ο χρόνος κυλάει υπέρ της εταιρείας.
-
Πήγαινε να επιμένεις να στο αλλάξουν. Πες ότι στο ξανάκανε
-
[quote=Rapture]
denzag wrote:
marcelous7 wrote:
denzag wrote:
Καλησπερα!
Εχω παθει και γω το ιδιο! Το εχω παρατηρησει να συμβαινει μονο σε πολυ μεγαλες ταχυτητες τυπου 150-170 και πανω. Εκανα οτι και συ αλλα δεν εβγαλα καποια ακρη ουτε απο τον Σαρακακη μπορουσαν να καταλαβουν τι γινεται. Τωρα ειμαι στα 40.000 και τα τελευταια 10.000 δεν το εχει ξαναβγαλει.
Καλημέρα.Έχω το 1.5 hatchbach.( Μάρτιος του 2018 15000 χλμ). Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κάποιον, να του ανάψει η ένδειξη του λαδιού (πορτοκαλί τσαγιέρα με μια αντίσταση από κάτω), Κατευθυνόμουν προς Αγρίνιο κι ενώ είχα για αρκετή ώρα 170 χλμ ανάβει το λαμπάκι. Κόβω και σταματάω σε μια άκρη και σβήνω-ανάβω μηχανή, Σβήνει το λαμπάκι. Μπαίνω Αγρίνιο, πάω στο service. Τα λάδια τα είχα αλλάξει το καλοκαίρι και ήταν εντάξει.Το κοιτάει ο μάστορας δεν βλέπει κάτι. το βάζει στο διαγνωστικό δεν βγάζει βλάβη. Μου λέει μπορεί να κόλλησε ο αισθητήρας. Μου έχει ξανατύχει μου λέει! Φεύγω. Προχωράω 500 μέτρα ξανανάβει το λαμπάκι. Ξαναγυρίζω στο συνεργείο του το δείχνω .Σβήνω ανάβω φεύγει το λαμπάκι. Να βγάλουμε τον πόλο της μπαταρίας μου λέει. Μην ανησυχείς, τα λάδια είναι εντάξει. Καλά άστο του λέω και φεύγω. Έχω επιστρέψει στη βάση μου (Πύργος), δεν έχει αντιπροσωπεία και για service πηγαίνω Τρίπολη. Θα μιλήσω με τον μάστορά μου να μου πει τη γνώμη του και θα δω. Στάθμη λαδιού οκ. Πίεση λαδιου; Αισθητήρας; Κάπου διάβασα ότι μπορεί να έχει πιάσει κάτι το φίλτρο λαδιού και προς στιγμή να επηρέασε την πίεση λαδιού. Το καλοκαίρι όργωσα την Ελλάδα και δεν είχα κάποα ένδειξη. Ευχαριστώ.
Φίλε Marcelous7 δεν έχω κάνει κάτι ακόμα. Περιμένω το επόμενο service. Ένας μου είπε ότι στο πρώτο service μου είχαν βάλει περισσότερο λάδι. Άλλος ότι μπορεί να μην έχει πατήσει καλά το φίλτρο λαδιού ή να έχει πιάσει κάτι, άλλος για το φλοτέρ. Αλλά βλέπω αρκετούς να το αναφέρουν. Τυχαίο; Από την μια μεριά δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό, από την άλλη όμως η ένδειξη με αγχώνει!
Το ίδιο ακριβώς έπαθα κι εγώ. Μέχρι την πρώτη αλλαγή λαδιών (~9.000km) δεν είχα κανένα θέμα. Κάνω το πρώτο service καλοκαίρι και στο πρώτο μεγάλο ταξίδι που έκανα Αθήνα -Ιωάννινα λίγο μετά την Κόρινθο άναψε η ένδειξη της στάθμης λαδιού. Σταματάω, σβήνω κανα 20λεπτο και όταν ξεκίνησα έσβησε η ένδειξη. Τσέκαρα λάδια και δεν είδα χαμηλή στάθμη. Στην επιστροφή προς Αθήνα το έκανε ξανά. Το πήγα να το δουν και μου είπαν οτι είναι συνηθισμένο και μπορεί να φταίει το φλοτέρ που είναι ο αισθητήρας και αν το ξανακάνει να το αντικαταστήσουν εντός εγγύησης. Η δική μου αίσθηση είναι ότι μπορεί να έβαλαν ελαφρώς λιγότερη ποσότητα λαδιού όταν τα άλλαξαν με αποτέλεσμα στις πολύ μεγάλες ταχύτητες και όταν ο δρόμος είναι ανηφορικός να δειχνει ο αισθητήρας χαμηλή στάθμη.
Όλα δείχνουν αισθητήρα στάθμης λαδιού!!
-
καλημερα παιδια! τον φεβρουαριο συμπληρωνω ενα χρονο με το αυτοκινητο. εχω κανει 5.500 χιλιομετρα και λογικα μεχρι τον φεβρουαριο δεν θα εχω συμπληρωσει τα 10.000, θα παω για service στο χρονο πανω η μολις συμπληρωσω τα χιλιομετρα?
-
Αφού σου λέει το service reminder πόσες μέρες απομένουν για το επόμενο service. (ημέρες και γράμματα Α, Β ή και τα δύο).
-
Να γράψεις στα παλαιά των υποδημάτων σου το reminder και να πας στα 10000 η ότι αναφέρει το manual εκτός αν σε γαργαλαει καμμία 180αρα. Η μόνη εξαίρεση είναι αν έκανες όλα τα χιλιόμετρα μέσα στην κίνηση πόλης. Κατά τα άλλα το reminder μπορεί να βοηθάει τον εντελώς άσχετο, τον αμελή και φυσικά τον Σαρακάκη.
-
Να γράψεις στα παλαιά των υποδημάτων σου το reminder και να πας στα 10000 η ότι αναφέρει το manual εκτός αν σε γαργαλαει καμμία 180αρα. Η μόνη εξαίρεση είναι αν έκανες όλα τα χιλιόμετρα μέσα στην κίνηση πόλης. Κατά τα άλλα το reminder μπορεί να βοηθάει τον εντελώς άσχετο, τον αμελή και φυσικά τον Σαρακάκη.
Ρε, μην δίνετε χαζές συμβουλές στους ανθρώπους και τους παίρνετε στο λαιμό σας! Η αντικατάσταση των λαδιών γίνεται αυστηρά μάξιμουμ στον ένα χρόνο από την τελευταία αλλαγή. Όσον αφορά τα χιλιόμετρα, επειδή οι συνθήκες υπό τις οποίες τα κάνει κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετικές, δεν υπάρχει στάνταρτ νούμερο,π.χ. 10000! Η Honda και οι μηχανικοί της γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα την συντήρηση που χρειάζεται το κάθε αυτοκίνητο, γι'αυτό και στο βιβλίο συντήρησης αναφέρει ξεκάθαρα ότι πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του maintance minder! Εκτός αν σε γαργαλάει, να σου βγει καμιά μεγαλύτερη ζημιά αργότερα...μην ακούς το μακρύ και το κοντό του καθενός εδώ μέσα!
-
Μάλλον αυτοκατατασεσαι σε αυτούς που ανεφερα
-
Παιδιά εμένα με περίπου 1.700 χλμ και κυρίως πόλη δείχνει 130 μερόνυχτα. Στο επίσημο συνεργείο μου είχαν πει να πάω του χρόνου ή σε 10.000. Όποιο έρθει πρώτο. Επίσης νομίζω μου είχαν πει όχι πάνω απο 140 το service.
-
Μάλλον αυτοκατατασεσαι σε αυτούς που ανεφερα
Ναι... με συγχωρείς, σαν αφελής δεν κατάλαβα πως δουλεύεις στην Honda! Επομένως ξέρεις καλύτερα...
-
Το αυτοκίνητο θα το πάω για service όταν γράψει ο μετρητής πάντως. Φαντάζομαι θα είναι συντομότερα από τις 10.000.
-
Να παμε μολις αναψει το λαμπακι μη μας μαλωσει ο ρε μακης
-
Ρε συ Otokomae, χαλάρωσε λίγο!
Δεν είναι ωραία η συμπεριφορά σου, πόσο μάλλον που έχεις και άδικο.
Καλά τα αυτονόητα θα κουβεντιάζουμε ρε σεις ακόμη;
ΟΤΙ ΠΕΙ ΤΟ SERVICE MINDER!
-
Όταν απευθύνεσαι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις με το ρε τότε δε μπορείς να μιλάς για τρόπους. Τώρα αν έχετε δισανεξεια εδώ είναι φόρουμ και ο καθένας γράφει την προσωπική του γνώμη.
-
Μεγάλη ευθιξία διακρίνω στο civic forum, ελπίζω να μην κάνετε χαρακίρι μόνο ιαπωνολαγνοι γαρ
-
Όταν απευθύνεσαι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις με το ρε τότε δε μπορείς να μιλάς για τρόπους. Τώρα αν έχετε δισανεξεια εδώ είναι φόρουμ και ο καθένας γράφει την προσωπική του γνώμη.
Τι να κάνουμε που η άποψη σου - συμβουλή ήταν χαζή; Το ρε βγαίνει απ το μωρέ, δηλαδή χαζός, όπως η άποψη σου, οπότε ταίριαζε κουτί! Τώρα αν σε πλήγωσε αυτό να ζητήσω συγγνώμη, δεν το ήθελα... Απλά δεν υπάρχει λόγος να εκφράζουμε άποψη και να δίνουμε συμβουλές όταν δεν ξέρουμε που μας παν τα τρία, πόσο μάλλον όταν μπορεί να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε όποιον κάνει το λάθος να μας ακούσει! Έχεις δικαίωμα στην γνώμη, όπως έχω κι εγώ, και κάθε σχετικός, να την θεωρεί γελοία! Και πάλι συγγνώμη, αν ένιωσες πως σε έθιξα!
-
Το Reminder δεν είναι διαγνωστικό είναι 1 απλή υπενθύμιση με 2 η 3 παραμέτρους. Κάποιος θα περίμενε από έναν γνωστη να πει ότι πρέπει κάθε φορά που πάμε ένα ταξιδακι να ανοίγουμε κανένα καπώ να βλέπουμε κανένα λαδακι. Για αυτό μίλησα για άσχετο η αμελή. Φυσικά δεν είναι κακο να είναι άσχετος κανείς. Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Τώρα αν κάποιος έχει νεύρα από τη πεθερά του δε πειράζει και αυτό δεκτό. Αυτά για την ώρα.
-
sorry κι όλας αλλά το reminder είναι πανάκεια σε όλα τα αυτοκίνητα και το συνιστούν και όλες οι αυτοκινητοβιοημηχανίες. Εγώ που είμαι άσχετος πάντως αυτό ακολουθώ, είδικα όσο είμαι μέσα στην εγγύηση και δε θα συμβούλευα κανέναν άλλον για το αντίθετο. Η αλήθεια είναι πως όσο και να ξέρεις το αυτοκίνητο σου έαν δεν θες μπλεξίματα καλό ειναι να ακολουθείς τα του κατασκευαστή και να μην κάνεις τον ειδήμονα, εκτός και εάν είσαι μηχανικός αυτοκινήτων ή κάτι σχετικό.
-
Θα συμφωνησω με τις συχνοτερες αλλαγες λαδιων.
Οι περισσοτερες περιπτωσεις των πολλων χιλιομετρων για αλλαγη λαδιων ξεκινησε α) απο την οντως καλυτερευση ως ενα σημειο της μακροζωιας των λαδιων αλλα και β) την χρησιμοποιηση των στατιστικων στοιχειων (των κατα πόσο ταλαιπουρουνται τα λαδια απο τον μεσο λδηγο και συνθηκες) απο το marketing με σκοπο να δωσουν εργαλεια στο μηνυμα διαφοροποιησης απο τον ανταγνωνισμο.
Αυτο εφερε ως αποτελεσμα την απαντηση απο τον ανταγνωνισμο...και φτασαμε πλεον ολοι να προτεινουν τα 20.000 χλμ για αλλαγη των λαδιων.
Για παραδειγμα η vw ετοιμαζει εδω και λιγο καιρο ως προταση και το πλασαρει ως μηνυμα διαφοροποιησης το σερβις ανα δυο ετη και οχι ένα.
Τώρα, σε καποια αυτοκινητα υπαρχουν αισθητηρες που μπορουν να ελεγξουν την ποιοτητα του λαδιου και αναλογως με εναν αλγορυθμο να προτεινουν τα καταλληλα χιλιομετρα για την αλλαγη τους...
Ολα αυτα ομως δεν ξερω κατα ποσο ειναι ρεαλιστικα και ποσο καλα ελεγχουν την ποιοτητα του λαδιου. Μη ξεχνατε πως για ενα turbo το λαδι ειναι το α και το ω
Νέο Honda Civic 2017