-
Από δοκιμασία περνάει το κοινό του civic. Καταργούνται οι πίσω θέσεις, κόβονται οι άνω του 1.85. Επί τελους υπάρχουν κανόνες. Ο is no good εδώ στην Ελλάδα τρίβει τα χέρια του. Θα πέσουν κι άλλο οι πωλήσεις. Θα το κάνουν kart. Ανεβαίνει η τιμή χε! χε! Θα μείνουμε μόνοι μας. Χρόνια πολλά!!!
-
Καλημερα κ Χροννια πολλα. Νεο μελος εδω θελω να ρωτησω τους νεους κατοχους επειδη προκειται να γινω κατοχος σε κανα μηνα ενος 1.5 sport. Πρεπει κατι να προσεξω; πχ ποσα χιλιομετρα εχει το αμαξι; κατι μου ειπαν κοντα στα 10 απο το pdi δικαιολογουνται. Το φωτας σας ως νεος.
-
Καλημερα κ Χροννια πολλα. Νεο μελος εδω θελω να ρωτησω τους νεους κατοχους επειδη προκειται να γινω κατοχος σε κανα μηνα ενος 1.5 sport. Πρεπει κατι να προσεξω; πχ ποσα χιλιομετρα εχει το αμαξι; κατι μου ειπαν κοντα στα 10 απο το pdi δικαιολογουνται. Το φωτας σας ως νεος.
Εμένα ήρθε με 12-13 χλμ.
Οσο για το τι να προσέξεις... να το χαρείς όσο μπορείς!!
-
foldgik wrote:
Εμένα ήρθε με 12-13 χλμ.
Οσο για το τι να προσέξεις... να το χαρείς όσο μπορείς!!
8 το δικο μου.
-
Χρόνια πολλά. Μεγάλη ζήτηση για το 1,5 σε σχέση με το χιλιάρι βλέπω. Το χιλιάρι πως πάει στην πράξη για την στην θεωρία νομίζω οι 130 ίπποι δεν είναι κακοί.
-
Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά. Έχω το 1000αρι από τον Απρίλιο με περίπου 9000 χλμ. Σαν επιδόσεις είναι αξιοπρεπέστατο. Εξαρτάται και τι αυτοκίνητο είχες. Εντάξει, το συνηθίζεις το γκάζι του και δεν σου φαίνεται όπως στην αρχή, αλλά κινείται άνετα χωρις να νοιώθεις ότι ζορίζεται και ροπάρει από χαμηλά, δηλαδή από τις 1500 στροφές. Επίσης απο στάση , όση ανηφόρα και να έχει ξεκινάει χωρίς γκάζι, απλά αφήνεις συμπλέκτη και φεύγει. Χαμηλά το οδηγώ και εγώ και δεν ξέρω αν του κάνω ζημιά μακροπρόθεσμα (συνήθως αλλάζω ταχύτητα κατά την επιτάχυνση στις 2500 και στην πορεία πηγαίνω με σχεδόν 2000 ή και πιο κάτω). Στην Εθνική το έχω πάει μέχρι 200 και κάτι. Σε ρεπριζ και προσπεράσεις σίγουρα δεν έχει σχέση με το 1500, αλλά λόγω ροπής μέχρι τα 120 επιταχύνει καλά. Το μόνο κακο είναι το όριο των 5000 σαλ που αν το φτάσεις κόβει το τούρμπο και σε κρεμάει επικίνδυνα. Το καλοκαίρι ταξίδεψα με την οικογένεια (2 +2) με φουλ χώρο αποσκευών και φουλ μπαγκαζιερα οροφής με 150+ χαω για καμιά 150 χλμ πολύ χαλαρά.
Από κατανάλωση το καλοκαίρι είχα σε μικτές διαδρομές των 15 χλμ πόλης (Ιωάννινα) και εξοχής, από 5.8 έως 6.5 αλλά με πάρα πολύ μαλακό πόδι και αλλαγές με τις ενδείξεις. Τώρα που δεν το προσέχω έχω στις ίδιες διαδρομές 7.5 με 7.8.
-
Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Μόλις προχτές είδα το forum κ ασχολήθηκα διαβάζοντας σχεδόν όλα τα σχόλια για το αυτοκινήτο, που είμαι κάτοχος του 1,5 sport plus από τον Φεβρουάριο του 18 ( παραγγελία Αύγουστο του 17 κ ήρθε 2 μήνες πιο γρήγορα απ ότι μου ειπαν). Μέχρι τώρα έχω διανύσει 31.000 χλμ κυρίως σε εθνικές οδούς κ πολύ λίγο μέσα στην Αθήνα (το αποφεύγω γιατί χρησιμοποιώ το άλλο αυτοκίνητο) κ συνέχεια ψάχνω ευκαιρία να βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι του κ να το απολαμβάνω. Σίγουρα θα σας κουρασω οπότε ξεκινάω κ θα προσπαθήσω να ειμαι οσο γινεται πιο περιεκτικος απο τις δικές μου εμπειρίες.
Οδήγησα πολλά μέχρι να καταλήξω πιο αυτοκίνητο θα πάρω κ ο χρόνος αναμονής δε με ένοιαζε αφού είχα αυτοκίνητο, οπότε χαλάλι η υπομονή για το sport plus (όλα τα αυτοκίνητα μου μέχρι στιγμής έχουν ηλιοροφη κ δεν το αλλάζω, έχω κ εγώ βίτσιο τι να κάνουμε). Τα θετικά λίγο πολύ τα έχουν αναφέρει όλοι όπως φρένα, γεωμετρία κ ανάρτηση αυτοκινήτου, μοτέρ κ πολλά άλλα οπότε θα πω τί έχω προσέξει μέχρι τώρα κ βάση με αυτα που διάβασα από σας.
Μηχανολογικά : μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημενος κ δεν έχει παρουσιάσει τίποτα απολύτως, η κατανάλωση σε αυτά τα χιλιόμετρα είναι στο 7,5 (το trip B που δεν το μηδενιζω γράφει 7,1 στα 31.000) κ δεν σκεφτομαι να κάνω οικονομία κ στο πως θα πατήσω. Όσο για το θέμα που αναφέρθηκε με βενζίνη στα λάδια όλα λειτουργούν άψογα. Όταν το άκουσα τρόμαξα να πω την αλήθεια, διάβασα ξένα sait, χαμός, αλλά όποιο αμάξι γνωστού έβρισκα μύριζα τα λάδια, εεεε όλα το ίδιο μύριζαν. Αυτό που έχω προσθέσει είναι ένα φίλτρο K&N που δίνει ένα κλικ στον ήχο της τουρμπινας κ τίποτα παραπάνω. Αλλαγές λαδιων κ φίλτρου κάνω κάθε 6000 χλμ κ είναι επιλογή μου κ προσπαθώ να μετράω ώρες λειτουργίας όσο μπορώ. Ο υπολογιστής του αυτοκινήτου υπολογίζει περίπου στα 12.000χλμ ή χρόνο για λάδια και φίλτρο κ είναι η ένδειξη Α. Σε μερικούς που γκρινιαξαν το Β είναι μόνο έλεγχος κ απλή επίσκεψη κ έχει κ κάποιους άλλους κωδικούς που ακόμα δεν μου έχει βγάλει ένδειξη. Ακούω τιμές που λέτε κ μου φαίνονται υπερβολικές. Παιδιά μήπως να κοίταγα τε κ σε άλλο εξουσιοδοτημενο;;; δεν αναφέρω όνομα αλλά εγώ όταν πηγαίνω για την αλλαγή στο συγκεκριμένο εξουσιοδοτημενο 60 ευρώ πληρώνω. Ααααα κ όταν πηγαίνω βάσει υπολογιστή επειδή έχω την προσφορά δωρεάν αναλώσιμα για 5 χρονια πληρώνω εργασία 22 ευρώ στο Α κ στο Β νομίζω 35 γιατί μόνο μια φορά το εκανα, ο λόγος όταν πηγαινεται για το Α πες τους να μηδενιζουν κ την ένδειξη Β αφού κάνουν τσεκ, εγώ αυτό κάνω. Τώρα στο θέμα βελτίωση δεν θέλω να ασχοληθώ ακόμα ή δεν νομίζω να το πειράξω ο χρόνο θα δείξει μη λέω κ μεγάλα λόγια.
Κύλιση κ κρατημα: το ταξιδι του ειναι πολυ ωραιο κ ξεκουραστω. Το καλοκαιρι εφτασα μεχρι Αυστρία από Αθηνα κ εκανα κ το passo Grossblocker πόσο απίστευτα ήταν συνολικά 5.000 χλμ σε 12 μέρες. Τα περιθώρια κρατήματος, συμπεριφοράς του αυτοκινήτου είναι άψογα κ τρελενομαι να πηγαίνω να το στριβω. Οι αναρτήσεις στο sport plus απλά σκληραινουν κ έχουν πολύ ωραία αίσθηση μειώνουν την κλίση του αμαξώματος αλλά δεν το χαμηλωνουν. Για μέσα στην Αθήνα δεν είναι αλλά για εθνική με ωραίο οδόστρωμα ή κανένα στροφιλικη είναι ταμάμ. Τοποθετο gopro κ έχω τραβήξει αρκετες αναβάσεις - καταβάσεις κ τα χιλιόμετρα ήταν αρκετα ειδικά στις εξόδους των στροφών ( μπορεί να είναι άλλος ο τρόπος οδήγησης μου) οποτε για τα λάστιχα δεν έχω -είχα μαλλον παράπονα απλά η φθορά τους ήταν γρήγορη. Έβαλα τα primacy 4 πριν 1 μήνα περίπου. Για την κυλιση σε τραχεια άσφαλτο ακούγεται λίγο παραπάνω είναι αλήθεια αλλά επειδή εγώ έχω μόνιμα σε ανάκληση την ηλιοροφη ακούγεται αυτή κ μόλις την κλείσω πραγματικά απόλυτη ησυχία χαχαχαχα.... ανοίγει περίπου στα 2/3 κ προς τα έξω ή σε ανάκληση που είναι ιδανικό σε ταξίδι.
Εμφανίσει: γούστα είναι αυτά εμένα μου αρέσει αν κ στην αρχή ήμουν επιφυλακτικος αλλά όταν το είδα από κοντα άλλαξα γνώμη το αδικουν οι φωτο κ όσο πέρναγε ο καιρός κ προσεχές τις λεπτομέρειες κ τα νεύρα του τόσο το γουσταρα. Ααααα πόσο γελάω που κοροϊδευαν τους ξευτικους, το τονίζω, αεραγωγούς πισω κ τώρα τους βλέπεις σε μερικά γερμανικά αυτοκίνητα κ επίσης με ξευτικες απολήξεις απλά κλαίω από τα γέλια.
Εσωτερικό: εγώ θα ήθελα ένα κλικ πιο πάνω στην ποιότητα των πλαστικών από τη μέση κ κάτω, να είναι δηλαδή πιο μαλακά κ να μην ακούγονται αυτοι οι μικρό θορυβοι. Ο κλασικός απ ότι κατάλαβα θόρυβος πίσω από την οθόνη είναι σε όλους αλλά οκ φτιάχνεται. Στην αρχή νόμιζα ότι προέρχεται από το ηχείο που έχει εμένα πάνω στο ταμπλό κ είναι κάποιο καλώδιο που συντονίζει αλλά τι ίδιο κ σε μένα συντονίζει κάποιες φορες κ ακουγεται αλλα θα το φτιαξω. Τώρα δεν έχω ακούσει κάποιον άλλων θόρυβο απ αυτούς που αναφέρεται εκτός από ένα μικρό στην ηλιοροφη που πρεπει να προέρχεται από τη κουρτινα τη συρόμενη κ από τα λάστιχα όταν είναι κλειστεί η ηλιοροφη κλασσικός θόρυβος όταν υπάρχει πανοραμική κ μεγάλο τζαμι το οποίο μειώνεται με σπρέι σιλικόνης στα λάστιχα για να είναι μαλακά ειδικά τους καλοκαιρινός μήνες που έχει ζέστη.
Πραγματικά δε θυμάμαι κάτι άλλο αυτή τη στιγμή να αναφέρω αλλά εδώ είμαστε να τα λέμε κ να δίνουμε λύσεις σε τυχόν προβλήματα μακριά από μας προκύψουν. Κ κάτι τελευταίο επειδή το συναντώ σε πολλά site κ νομίζω είναι ανούσιο, κόντρες μεταξύ μας δεν χρειάζονται εκτός κ κάποιος έχει μετοχές. .. τότε πάω πάσο. Τα ωραία μας λεφτά τους δίνουμε κ πρέπει να απετουμε το καλύτερο. .. καλή χρονιά κ καλούς δρόμους να έχουμε. ..
-
Το turbo στο 1.5 ακουγεται αισθητα στην καμπινα οταν μπαινουν οι αλλαγες?
-
Το turbo στο 1.5 ακουγεται αισθητα στην καμπινα οταν μπαινουν οι αλλαγες?
Αν εννοείς τη σκαστρα όχι δεν ακούγεται... το μόνο που ακούγεται λίγο παραπάνω είναι το σφύριγμα απο τη φτερωτή της τουρμπινας στις 2.100 με 3.500 στροφες περίπου χωρίς το eco κ με το eco ενεργοποιημενο αν θυμάμαι καλά μετά τις 2.700. Με ανοιχτό το δεξι μπροστινο παράθυρο ακούγεται λίγο παραπάνω ειδικά άμα έχει τοιχο κ πάντα μιλάω για την φτερωτή της τουρμπινας.
-
Πολύ ωραίο ποστ george-lol. Χαίρεσαι να διαβάζεις τέτοια ποστ!!
(είχα και εγώ την ίδια αντίδραση όταν πρόσεξα διάφορα 'σοβαρά' γερμανικά όπως κάποια καινούργια audi να αντιγράφουν τους ψεύτικους αεραγωγούς μας πίσω!)
-
το αυτοκίνητο έδειξε 178 άλογα στους τροχούς (whp) και 28.5 κιλά ροπής!! Αρκετά παραπάνω από αυτα που δηλώνει η ίδια η Honda!!
-
Εξαιρετικα νεα...η μηχανικη αντοχη του turbo, εχει μελετηθει;
Η egr λειτουργει κανονικα οπως σε oem ρυθμισεις;
-
Χρονια πολλα καλη χρονια με πολλα πολλα ομορφα χιλιομετρα σε ολους. Ερωτηση μηπως γνωριζουμε αν θα ξεκινησει να βγαινει σε υβριδικο απο ιαπωνια αφου θα κλεισεικλεισει αγγλια και ποσο λετε να κοστιζει?
-
Χρονια πολλα καλη χρονια με πολλα πολλα ομορφα χιλιομετρα σε ολους. Ερωτηση μηπως γνωριζουμε αν θα ξεκινησει να βγαινει σε υβριδικο απο ιαπωνια αφου θα κλεισεικλεισει αγγλια και ποσο λετε να κοστιζει?
Δεν έχω ακουσει κάτι για υβριδικό αλλά πολύ πιθανό. Το θέμα είναι αν θα φοράει το ίδιο μηχανικό σύνολο που είναι τοποθετημένο στο crv που είναι 2λίτρο με τα θετικά του κ τα αρνητικά του λόγο κυβισμού. ... όσο για την τιμή σίγουρα πιο πάνω. .. όσο για το κλείσιμο του εργοστασιου στην Αγγλία υπαρχει ακόμα χρόνος. ...νομίζω το 2022 έχουν πει. ..
-
-
alex mix wrote:
Δεν έχω ακουσει κάτι για υβριδικό αλλά πολύ πιθανό. Το θέμα είναι αν θα φοράει το ίδιο μηχανικό σύνολο που είναι τοποθετημένο στο crv που είναι 2λίτρο με τα θετικά του κ τα αρνητικά του λόγο κυβισμού. ... όσο για την τιμή σίγουρα πιο πάνω. .. όσο για το κλείσιμο του εργοστασιου στην Αγγλία υπαρχει ακόμα χρόνος. ...νομίζω το 2022 έχουν πει. ..
Παντως το υβριδικο συστημα βγαινει και στα 1,5 οπως το μελλοντικο jazz hybrid...τωρα απο ιπποδυναμεις....δεν ξερω
-
Προσωπικά προτιμώ αυτές που φοράει το ΜΥ17/18/19. Το μόνο που «ζηλεύω» από το ΜΥ2020 είναι ο διαχύτης ή ψευδοδιαχύτης αν θέλετε στον πίσω προφυλαχτήρα.
Το ΜΥ2020 δεν έχει και διακόπτη απενεργοποίησης του start/stop τουλάχιστον στα US SPEC, κάτι που εμένα θα με χαλούσε πολύ.
Επίσης αν προσέξατε στον τιμοκατάλογο του Σ για το ΜΥ2020, δεν υπάρχει έκδοση sport για το 1.5 μοτέρ, αλλά μόνο sport plus στα 28.320€.
-
Αυτο σκεφτομουν και γω LAP εκοψε το πετρελαιο ολοι μιλανε για ηλεκτροκινηση honda toyota ηταν απο τις πρωτες που ειχαν υβριδικα οποτε λεω καποια στιγμη θα το βγαλει τωρα απο τιμες σιγουρα θα την φαμε την κρυαδα οπως Xceed, 2008.
-
Ναι το ειχε πει και ο ceo της honda πως δεν πιστευει στην ηλεκτροκινηση...τουλαχιστον στο αμεσο μελλον παρα στα υβριδικα συστηματα. Γενικα η honda εχει ενα πολυ ενδιαφερον συστημα καπως διαφορετικο της toyota, κυριως στην μεταδοαη και στον συνδιασμο των κινητηρων.
-
Νέο Honda Civic 2017