-
Προφανώς και η δυναμομέτρηση της superchips είναι στο στρόφαλο και όχι στο τροχό. Αυτό ισχύει για κατασκευαστές και βελτιωτές στη Γηραιά Ήπειρο. Οι Αμερικάνοι αρέσκονται να μετράνε σε WHP (wheel horse power).
harisma23 καλά το πήγες αρχικά, αλλά στο τέλος το χάλασες. Οι απώλειες σ΄ ένα προσθιοκίνητο αυτ/το, είναι κάπου ανάμεσα στα 10 με 20 PS, οπότε 230-240 PS στο στρόφαλο, μόνο με φουλ 1ο στάδιο βελτίωσης.
stephan147 : Απλά αναρωτήσου τι κέρδος έχει ένας βελτιωτής να βγάλει ένα αυτ/το 13ps & 1,7 kgm παραπάνω στη stock μορφή του, μειώνοντας το προσδοκόμενο κέρδος του πελάτη ...
Ορίστε και τα νούμερα της ΗΚS (πριν & μετά) ... στο στρόφαλο για το jdm spec :
https://www.hks-power.co.jp/en/product_db/electronics/db/19941
192,6 PS & 28,4 kgm ...
Σας αρέσει δε σας αρέσει, αποδίδει λίγο παραπάνω !!!
-
Όταν βρεθεί προσθιοκίνητο με μόλις 10-20hp απώλειες μετάδοσης να μας ενημερώσεις! :lol: Λες ΠΑΡΑ πολύ λίγα.
Επίσης όπως θα ξέρεις για να γίνει δυναμομέτρηση σε στρόφαλο θα πρέπει βγει το μοτέρ και να μετρηθεί σε πάγκο. Μάντεψε ποιος το κάνει αυτό! Μόνο ο κατασκευαστής. Οι βελτιωτές και τα δυναμόμετρά τους απλά προσομειώνουν συνθήκες πάγκου και έτσι βγάζουν ένα ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ νούμερο, συνήθως αρκετά αισιόδοξο για να τσιμπήσει κι ο πελάτης και να αισθανθεί ωραία με την επιλογή του. Γι' αυτό επαναλαμβάνω ότι η μόνη αξία της δυναμομέτρησης είναι το πριν-μετά μίας βελτίωσης για να δεις τι ψάρια έπιασαν τα χρήματά σου.
Είναι ανόητο να πιστέψει κανείς ότι ένα μοτέρ που ο κατασκευαστής το δηλώνει 22κ ροπής τελικά βγάζει 28. Και όντως δεν έχει κέρδος έτσι ο βελτιωτής γιατί μειώνεται η απόδοση της βελτίωσης αλλά αποδεικνύεται παράλληλα και η έλλειψη αντικειμενικότητας του δυναμόμετρου. Με άλλα λόγια μετράει ότι ναναι.
-
Δεν επιχειρηματολογείς σε τίποτα!!! Απλά μιλάς !!!
Ότι γράφω είναι τεκμηριωμένο και με στοιχεία !!!
Μπορώ να σου δείξω εκατοντάδες δυναμομετρήσεις στο drive magazine προηγούμενων δεκαετιών, που οι απώλειες των προσθιοκίνητων ήταν στα 10 με 20 PS, αλλά δε στέκομαι εκεί …
Αν τώρα αυξήθηκαν, κάτι παραπάνω θα ξέρεις και το λες …
Mόλις διόρθωσες 2 βελτιωτές διεθνούς εμβέλειας όπως η HKS & η SUPERCHIPS και έβγαλες λάθος τις μετρήσεις τους !!!
EYΓΕ !!!
Θα πας μπροστά !!!
-
Προφανώς έχεις επιλέξει να πείσεις τον εαυτό σου για κάποια πράγματα που έχουν αποδειχθεί (και αποδεχθεί) χρόνια τώρα σε ότι αφορά το χώρο της βελτίωσης. Μπορείς να παραθέσεις όσα διαγράμματα και μετρήσεις θες. Όσο εγώ διορθώνω τους παγκόσμιας εμβέλειας βελτιωτές άλλο τόσο εσύ διορθώνεις έναν well respected κατασκευαστή όπως η Honda.
Εάν θες να πιστεύεις λοιπόν ότι το αμάξι σου βγάζει 200 ή και 300 άλογα ενώ η Honda στο πούλησε για 182, by all means κάντο.
Σε ότι αφορά τις απώλειες μετάδοσης αυτές πάνε ποσοστιαία και δεν είναι ταρίφα. Ένα range 10 έως 15% είναι ρεαλιστικό απ' ότι λένε οι ειδικοί.
-
Να ανεβάσω κι άλλες δυναμομετρήσεις (ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ) από βελτιωτές διεθνούς εμβέλειας , για να τους βγάλεις και αυτούς σκάρτους ???
Ποιος μίλησε για 300 άλογα σε στοκ αυτ/το ???
Βλέπεις τι γράφεις ή γράφεις με … αυτόματη γραφή ???
Στα 182 ps πόσο είναι το 10% ??? Μήπως 80 ps ???
Στα 195 ps πόσο είναι το 10% ??? Mήπως 110 ps ???
Kαι γιατί αναλώνεσαι στις απώλειες, ενώ οι δυναμομετρήσεις των βελτιωτών που ανέβασα είναι στο στρόφαλο ???
Εγώ δε στάθηκα καν στις μέγιστες τιμές, απλά έκανα ανάλυση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κινητήρα με βάσει τις καμπύλες δυναμομέτρησης.
Και γιατί σε πειράζει τόσο πολύ αν το σιβίκ βγάζει 0,2ps & 0,15 kgm παραπάνω ???
Θα μας χρεώσεις … ΕΝΦΙΑ για την επιπλέον απόδοση ???
-
Edit [Mod] Αυτό που προσπαθώ να διορθώσω είναι την αντίληψη της πραγματικότητας μερικών. Κι επειδή βλέπω υπάρχουν βασικά κενά γνώσεων (εξ' ου και δεν αντιλαμβάνεσαι ότι επιχειρηματολογώ τόση ώρα) σε παραπέμπω στο ιντερνετ και στο πως δουλεύουν τα δυναμόμετρα για να πάψεις να αναφέρεις αυτή τη χαζομάρα του στρόφαλου ΕΚΤΟΣ κι αν παραθέσεις κάτι που να αφορά μέτρηση σε πάγκο. Αυτά.
-
Edit [Mod]
Κενά γνώσεων μπορεί να έχω σε κάποιους τομείς …
Κενά … «αέρος» δεν έχω όμως !!!
Η χαζομάρα του στροφάλου είναι scientific fact για όλους τους κατασκευαστές και βελτιωτές !!!
Οι δικές τους μετρήσεις μάλλον μυρίζουν εγκεφαλική κλανιά και οι δικές σου επιστημονικό υπόβαθρο και αντικειμενικότητα !!!
Edit [Mod]
-
Τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο stefan147.
Δυναμόμετρα πάγκου (τα πραγματικά dynos) έχουν μόνον οι κατασκευαστές κινητήρων. Όλα τα υπόλοιπα είναι rolling roads. Τα rolling roads έχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους (καθώς είναι διαφορετικών τύπων και με διαφορετικές αρχές λειτουργίας) και αναλόγως του καλιμπραρίσματός τους, ακόμα και δύο ίδια, μπορούν να σου βγάλουν ό,τι νούμερα θες. Η κύρια χρήση τους είναι το να δεις το πριν και το μετά από μια επέμβαση στον κινητήρα. Για απόλυτα σωστά νούμερα θέλεις σωστά καλιμπραρισμένο δυναμόμετρο πάγκου, σε εργαστηριακές συνθήκες.
Όλοι οι κατασκευαστές σύγχρονων κινητήρων αναφέρουν ότι οι βέλτιστες τιμές αποδόσεις και κατανάλωσης μετρώνται με βενζίνη 98 RON, αν και φυσικά καίνε και 95 χωρίς πρόβλημα. Το αγγλικό 5th Gear είχε κάνει μια δοκιμή με ένα Golf GTi και οι διαφορές ήταν μικρές.
-
Ρε παιδιά έλεος !!!!
Δε στάθηκα στις μέγιστες τιμές !!!
Μία ανάλυση για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κινητήρα έκανα και χρησιμοποίησα ως εργαλείο την δυναμομέτρηση της superchips.
Tι να χρησιμοποιούσα δηλαδή ???
Τις αερολογίες του κάθε πικραμένου ???
Δε θέλω να βελτιώσω το σιβίκ και να ξέρω τι θα βγάζει πριν και μετά.
Στοκ μοτέρ ανέλυσα ...
Η τρίχα, τριχιά έγινε !!!
-
Κατα τη γνώμη μου ο Ηλίας έχει δίκιο εφόσον παραθέτει επιχειρήματα. Λόγια μπορει να λέει ο καθένας, το θέμα είναι πως το αποδεικνύει τι λέει. Όλοι έχουμε πάθη και όλοι τα ξέρουμε όλα
-
Ααααααα καλά …
Από ποιό αυτ/το είναι αυτή η δυναμομέτρηση ???
Από το punto gt που είχα πριν 25 χρόνια ???
Ποιος την έκανε ???
Ο Μαστρομήτσος από το Κολοκοτρωνίτσι ???
Μέσα στα ντοκουμέντα είμαστε εδώ μέσα βλέπω !!!
-
Επίσης στο Civic δίνει τα 0-100 σε 8,2' ο κατασκευαστής. Το drive μέτρησε 7,8'. Το Zeperfs έχει μέσο όρο επίσης 7,8'
-
δεν έχω ιδέα από όλα αυτά που λέτε αλλά εκείνο πoυ με ξενερώνει περισσότερο από όλα είναι που μανουριάζουν δυο χωρίς ιδιαίτερο κέρδος πιστεύω, μιας και όσοι ξέρουν από αυτοκίνητα ξέρουν.. οι άλλοι απλά ασχολούμαστε με αισθητικές αλλαγές στο αυτοκίνητο.. το κερασάκι στην τούρτα είναι πως πάντα, (ΠΑΝΤΑ όμως) πετιέται ένας 'γκουρου' και κρίνει και ποιος έχει δίκιο..έλεος.. έχω πάρει ποπ κόρν και μπιρίτσα..συνεχίστε...
-
Ανα γειά σου. Αυτή είναι μία αξιόπιστη μέτρηση γιατί έχεις ένα πιστοποιημένο εργαλείο (v-box κτλ) να την κάνεις. Οπότε ναι, μπορεί πολύ εύκολα το αυτοκίνητο να γράψει καλύτερο χρόνο απ' ότι δηλώνει ο κατασκευαστής.
Απ' την άλλη η μέτρηση ενός δυναμόμετρου δεν είναι μία τέτοια αξιόπιστη μέτρηση. Αυτό βέβαια αφορά όσους γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται το πως δουλεύει ένα κοινό δυναμόμετρο. To που θα βρεθεί αυτή η πληροφορία το αφήνω σε όποιον θέλει πραγματικά να ψάξει και να βγάλει τα συμπερασματά του.
-
Ο Στεφαν τα λέει σωστά. ΟΜΩΣ,
-είναι πάρα πολλοί εκείνοι που έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αμάξι και όλοι μα όλοι λένε ότι αποδίδει περισσότερα αλογα/ροπή από τα επίσημα.
-αυτό είναι κάτι που το προσλαμβάνω και εγώ προσωπικά οδηγώντας αυτό και παραπλήσιας ιπποδύναμης αυτοκίνητα
-γιατί δηλώνουν υποβαθμισμενα νούμερα καμία φορά οι εταιρίες δεν το ξέρω, συμβαίνει όμως πολύ συχνά. Τα γερμανικά τουρμπατα (Π.χ. παλαιότερα golf) το κάνουν συχνά ή το διάβαζα τις προάλλες πάλι για την κορόλλα 1.2 116 ps. Ίσως έχει να κάνει με φορολογικους λόγους σε κάποιες χώρες όπως είναι τα 136 άλογα στη Γερμανία αν δεν απατώμαι. Επίσης, το γεγονός ότι δηλώνουν μεγαλύτερο χρόνο 0-100 από ότι ισχύει πραγματικά (και το κάνουν πολλοί αυτό) θα έπρεπε να μας υποψιασει.
-
Ρε παιδιά σοβαρά τώρα έχει διαβάσει κανείς ρι έγραψα. Αν ο στέφανος και ο Δίας είναι σε θέση να υποδείξουν στην superchips και στην hks πως να κάνουν τις μετρήσεις τους ας επικοινωνήσουν μαζι τους.. Θα χαρούν να ακούσουν τις υποδείξεις τους. Μπορείκαι να τους προσλάβουν κιόλας. Εγώ μία ανάλυση έγραψα και χρησιμοποίησα ψς εργαλεία μετρήσεις κορυφαίων βελτιωτων. Αυτό που αποτυπώνεται στην δυναμομετρηση ταιριάζει με την αίσθηση που έχω. Πιστεύω και των περισσότερων κατόχων....
-
Ο κάθε βελτιωτής κάνει τις μετρήσεις του όπως μπορεί. Η Cosworth να είσαι σίγουρος ότι τις κάνει σε δυναμόμετρο πάγκου, όταν βελτιώνει έναν κινητήρα για λογαριασμό ενός κατασκευαστή, γιατί είναι και η ίδια κατασκευάστρια και έχει όλες τις βιομηχανικές κι εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Αυτό είναι άσχετο με το Civic και όπως είδες ούτε έγραψα για αυτό, απλά και μόνο γενικά περί δυναμομέτρων και καυσίμου.
-
Το απίστευτο είναι ότι έως τώρα δεν έχω διαβάσει ούτε ένα σχόλιο για την ουσία του κειμένου που έγραψα. Παρά μονο για το πως πρεπει να γίνονται οι δυναμομετρησεις.
Τι να πω.....
-
Έχω κάνει 970 χιλιόμετρα. Στα 1.000 λέω να το πατήσω να δω αν πηγαίνει...
-
Έχω κάνει 970 χιλιόμετρα. Στα 1.000 λέω να το πατήσω να δω αν πηγαίνει...
Πηγαίνει! χαχαχα
Εχω ήδη 11.000 από τον Μάιο κ κάποια στιγμή το πάτησα γεμάτος σε ανηφορίτσα μέχρι τα 200 ψιλό-εύκολα. Μέχρι τα 180 τα έπιασε αρκετά εύκολα.
Νέο Honda Civic 2017