-
Εγω παλι τα βλεπω τα αυτοκινητα τους ως χρυσες τομες.
Ιδιαιτερα το civic και το τζαζ.
Stefan ποιο τζαζ εχετε;;;
-
Για την ακρίβεια έπρεπε να γράψω ότι ψάχνω τον πλέον συμφέροντα τρόπο να το σουτάρω γιατί το αμάξι είναι Νοέμβριος του 2018 και αν το δώσουμε τώρα (συν άλλα 10Κ που θέλω για ένα σωστό 208), θα είναι τεράστια η χάσουρα. Θα φάμε όλη την απαξίωση εμείς. Κατά τα άλλα όντως θεωρώ θα φύγει εύκολα όταν έρθει η ώρα. Το περίεργο είναι ότι όποιος το πάρει θα είναι και ενθουσιασμένος με την επιλογή του ενώ πρόκειται για ψιλοτραγικό όχημα.
-
Γιατι ρε συ;....
Αρα το τωρινο εχετε.
Για πες σε στροφες, καταναλωση, αιαθηαη πως ειναι;;;
-
Εγω παλι τα βλεπω τα αυτοκινητα τους ως χρυσες τομες.
Ιδιαιτερα το civic και το τζαζ.
Stefan ποιο τζαζ εχετε;;;
Ένα ίδιο με αυτό: https://www.car.gr/9803548-honda-jazz
1.3 100hp Comfort
-
Παίδες μάλλον αγνοείτε το γεγονός ότι ο Σαρακάκης πάει εξαιρετικά ως επιχείρηση και μόνο αυτό μετράει. Τα υπόλοιπα είναι ευσεβείς πόθοι και ονειρώξεις.
Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο, έχει τα κέρδη που θέλει, οπότε στα @@ του να κάνει κινήσεις που θα του κοστίσουν χωρίς να του αποφέρουν σίγουρα αύξηση κερδών.
Πάντως διαφωνώ ότι γενικά σαν προϊόντα χωλαίνουν είναι σίγουρα στην μέση και πάνω της αντίστοιχής κατηγορίας. Το civic είναι στο top 5, και τα HRV - CRV στο top 15 και πέφτουν εκεί λόγο και τιμολογιακής πολιτικής του Σ.
δεν τρελαίνομαι για την εμφάνιση του civic, αλλά τα μοτέρ του είναι στην κορυφή, από χώρους το ίδιο, οδική συμπεριφορά πλάι ή λίγο πίσω από focus και giulietta. Και πως να το κάνουμε αυτά είναι που μετράνε κυρίως για αυτοκίνητο. αν μιλάμε για γκατζετ, αλλάζει το πράγμα.
-
Είναι το προτελευταίο στην ουσία. Το 2017 νομίζω άλλαξε το μοντέλο σ' αυτό που πωλείται τώρα και πριν να έρθει το επόμενο που έχει ηδη ανακοινωθεί. Κλασική περίπτωση στοκ Σαρακάκη που καθότανε σε κάποια αποθήκη 1+ χρονο και που λόγω του ότι εργάζονταν και οι δύο γονείς της γυναίκας, αγοράστηκε σε πολύ προνομιακή τιμή.
Τενεκές από τους λίγους. Τραγικά απαράδεκτο infotainment που στην ουσία είναι ένα generic android tablet 5ετίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Βασικά δε δείχνει καν λειτουργίες του οχήματος όπως κάθε σύγχρονο infotainment, δείχνει μόνο λειτουργίες android. Όλες οι λειτουργίες του οχήματος απεικονίζονται σε μία δίχρωμη οθονίτσα στα όργανα όπως πχ έκανε μία 147 του 2003. Έχει επίσης κλασικά γιαπωνέζικα κουσούρια πχ δεν ανοιγοκλείνουν αυτόματα οι καθρέφτες σε κάθε κλείδωμα-ξεκλείδωμα όπως σε κάθε αυτοκίνητο που ξέρω και πρέπει να πατάς εσύ το κουμπί. Ή ας πούμε τα DRLs είναι κυριολεκτικά τέτοια μιας και δουλεύουν μόνο με κλειστά τα φώτα πορείας. Παράνοια! :lol:
Οδηγικά επίσης είναι πολύ μέτριο, έχει κάκιστη ηχομόνωση, ένα συμπλέκτη που απομονώνει στο θεό και ένα κιβώτιο που μόνο Honda δεν πρέπει να είναι. Επίσης μετά από 18Κ χλμ ακόμα ψάχνουμε να βρούμε που είναι αυτά τα 100hp...γενικό πολύ παρωχημένη κατάσταση που όταν τη βάλεις back to back στα τοπ της κατηγορίας σου φαίνεται ότι αυτό το όχημα δεν έπρεπε να πωλείται πάνω από 11-12Κ ως καινούριο.
Κατανάλωση αναμενόμενα χαμηλή, γύρω στα 6.5λτ σε μικτές συνθήκες αλλά έχω πάει και Ξυλόκαστρο με σταθερά 140-150 και έκαψε σχεδόν όσο το Cupra με ίδιες ταχύτητες γιατί παρόλο που έχει 6αρι είναι πολύ κοντό και για τα 140χαω θέλει 3.5Κ+ στροφές.
-
Να ξαναφερνε το σιβικ σε ντιζελ καλα θα ηταν. Κινητηράρα με τρομερη ελαστικοτητα ο μονος που αποδίδει και πάνω από τις 3000 και χωρις κροταλισματα, με εξαριτικές καταναλωσεις, και αμαξι με χώρους, στησιμο , καλη συμπεριφορα. Φυσικα παραμενει ένα εργένικο αμαξι γιατί γυναίκα που να δωσει οκ απο εμφανιση για το σιβικ δυσκολα...
-
Είναι το προτελευταίο στην ουσία. Το 2017 νομίζω άλλαξε το μοντέλο σ' αυτό που πωλείται τώρα και πριν να έρθει το επόμενο που έχει ηδη ανακοινωθεί. Κλασική περίπτωση στοκ Σαρακάκη που καθότανε σε κάποια αποθήκη 1+ χρονο και που λόγω του ότι εργάζονταν και οι δύο γονείς της γυναίκας, αγοράστηκε σε πολύ προνομιακή τιμή.
Τενεκές από τους λίγους. Τραγικά απαράδεκτο infotainment που στην ουσία είναι ένα generic android tablet 5ετίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Βασικά δε δείχνει καν λειτουργίες του οχήματος όπως κάθε σύγχρονο infotainment, δείχνει μόνο λειτουργίες android. Όλες οι λειτουργίες του οχήματος απεικονίζονται σε μία δίχρωμη οθονίτσα στα όργανα όπως πχ έκανε μία 147 του 2003. Έχει επίσης κλασικά γιαπωνέζικα κουσούρια πχ δεν ανοιγοκλείνουν αυτόματα οι καθρέφτες σε κάθε κλείδωμα-ξεκλείδωμα όπως σε κάθε αυτοκίνητο που ξέρω και πρέπει να πατάς εσύ το κουμπί. Ή ας πούμε τα DRLs είναι κυριολεκτικά τέτοια μιας και δουλεύουν μόνο με κλειστά τα φώτα πορείας. Παράνοια! :lol:
Οδηγικά επίσης είναι πολύ μέτριο, έχει κάκιστη ηχομόνωση, ένα συμπλέκτη που απομονώνει στο θεό και ένα κιβώτιο που μόνο Honda δεν πρέπει να είναι. Επίσης μετά από 18Κ χλμ ακόμα ψάχνουμε να βρούμε που είναι αυτά τα 100hp...γενικό πολύ παρωχημένη κατάσταση που όταν τη βάλεις back to back στα τοπ της κατηγορίας σου φαίνεται ότι αυτό το όχημα δεν έπρεπε να πωλείται πάνω από 11-12Κ ως καινούριο.
Κατανάλωση αναμενόμενα χαμηλή, γύρω στα 6.5λτ σε μικτές συνθήκες αλλά έχω πάει και Ξυλόκαστρο με σταθερά 140-150 και έκαψε σχεδόν όσο το Cupra με ίδιες ταχύτητες γιατί παρόλο που έχει 6αρι είναι πολύ κοντό και για τα 140χαω θέλει 3.5Κ+ στροφές.
για ποιο αμαξι μιλας?
-
Χαχα
Η δικη μου της αρεσε.
Ειπε διαφερει απο τα αλλα....λιγο πισω το βρηκε υπερβολικο αλλα γενικα καλυτερο απο φορντ και αλλα τετοις που της εδειχνα.
Επειδη εχω μεγαλη εμπειρια απο psa, 10 μοντελα στο περιβαλλον μου, μεταξυ ενος 208 με 100 αλογα και του τζαζ νβλεπεις τεραστια διαφορα (μιοω για το παλιο το 208)
-
stefan147 wrote:
Παίδες μάλλον αγνοείτε το γεγονός ότι ο Σαρακάκης πάει εξαιρετικά ως επιχείρηση και μόνο αυτό μετράει. Τα υπόλοιπα είναι ευσεβείς πόθοι και ονειρώξεις.
Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο, έχει τα κέρδη που θέλει, οπότε στα @@ του να κάνει κινήσεις που θα του κοστίσουν χωρίς να του αποφέρουν σίγουρα αύξηση κερδών.
Παίδες, μετά συγχωρήσεως αλλά είσαστε πολύ μακρυά νυχτωμένοι!
Θα το ξαναπώ λοιπόν: ο Σαρακάκης ως επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων είναι στο κόκκινο. Ζημιογόνος εδώ και αρκετά χρόνια και με ένα τεράστιο ομολογιακό δάνειο στο κεφάλι. Κάτι ξέρω για να σας το λέω...
-
Παίδες, μετά συγχωρήσεως αλλά είσαστε πολύ μακρυά νυχτωμένοι!
Θα το ξαναπώ λοιπόν: ο Σαρακάκης ως επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων είναι στο κόκκινο. Ζημιογόνος εδώ και αρκετά χρόνια και με ένα τεράστιο ομολογιακό δάνειο στο κεφάλι. Κάτι ξέρω για να σας το λέω...
Δεν έκανα τσεκ στα οικονομικά του Σ (θεώρησα πως ο Stefan 147 το έχει ψάξει), πάντως θα πρέπει να τον βλέπουμε συνολικά σαν όμιλο και όχι μόνο το κομμάτι εισαγωγή και εμπορία οχημάτων.
αν δεν πάει καλά οικονομικά σαν εταιρία, δεν θα κάνει τις 'κινήσεις που θα του κοστίσουν χωρίς να του αποφέρουν σίγουρα αύξηση κερδών'.
-
Βασικά ότι δεν αρέσει στις γυναίκες το civic δεν νομίζω ότι ισχύει.
-
Εγώ μιλάω Ομιλικά. Επίσης μην απομονώνουμε τα τελευταία χρόνια της αθλιότητας. Ο Σ είναι εισαγωγέας πόσο? 40-50 χρόνια? Συνολικά μια χαρά έχει πάει. Στην κρίση μείωσε στο μισό και τα λειτουργικά του έξοδα (στον κλάδο αυτοκινήτου) ενώ τον βοήθησε αρκετά και η ανάσταση της Volvo.
Πάντως κι εγώ με πληροφορίες εκ των έσω μιλάω. Όπως έγραψα και πιο πάνω και οι δύο γονείς τις γυναίκας δούλευαν στο Σ.
-
Ούτε σαν όμιλος συνολικά δεν ξέρω τι παίζει, όμως μπορεί το κομμάτι αυτοκίνητα να είναι πολλά πράγματα (μέχρι και βιτρίνα για ξέπλυμα από λαθρεμπόρι με τα καράβια), για αυτό λέω οτι πρέπει να τον δούμε σαν όμιλο συνολικά (αν π.χ. είναι βιτρίνα σιγά μην ασχοληθεί ουσιαστικά με αυτό).
Πχ πως ασχολούνται άλλοι με ΠΑΕ ΚΑΕ κλπ για να ξεπλύνουν από λαθρεμπόριο ή άλλα ωραία πράγματα κλπ κλπ (δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα, ΟΛΟΙ ξερουμε ανεξάρτητα τι ομάδα είμαστε).
-
'Οχι, ο όμιλος μιας μεγάλης παραδοσιακής οικογένειας (παλαιό χρήμα) δεν έχει ανάγκη για βιτρίνες, ξέπλυμα χρήματος κτλ.
-
Για τους γνώστες πάντως του Σ να ξέρετε ότι τις 3 ετειρείες με τα αυτοκίνητα τις έχει για να κάνει πλάκα.. Το μόνο που ασχολείται πιο σοβαρά είναι η Volvo κι αυτό λόγω του ότι έχει/είχε τα φορτηγά και τα αστικά. Από εκεί το κέρδος και ναυτιλία.. μακάρι να άλλαζε η κατάσταση αλλά ευσεβείς πόθοι μάλλον.. όλο λένε ότι κάτι θα γίνει με honda hellas κτλ.. αλλά πολύ αμφιβάλλω..
-
Δεν έκανα τσεκ στα οικονομικά του Σ (θεώρησα πως ο Stefan 147 το έχει ψάξει), πάντως θα πρέπει να τον βλέπουμε συνολικά σαν όμιλο και όχι μόνο το κομμάτι εισαγωγή και εμπορία οχημάτων.
Τα υπόλοιπα οικονομικά του ομίλου Σαρακάκη δεν τα γνωρίζω ούτε τα έψαξα. Και για να είμαι ειλικρινής διαφωνώ πλήρως με την άποψη σου ότι πρέπει να τον δούμε συνολικά σαν όμιλο. Είμαστε σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ και η κουβέντα για τα οικονομικά του Σαρακάκη γίνεται με αφετηρία την τιμολόγηση των αυτοκινήτων που πουλάει. Οπότε το μόνο που μετράει είναι αν η εταιρία εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων του Σαρακάκη είναι κερδοφόρα, ώστε τρόπον τινά να 'διακιαολογεί' την εμπορική πολιτική της εταιρίας. Το αν βγάζουν λεφτά οι Σαρακακηδες από τα καράβια, είναι απλώς άσχετο.
Εγώ μιλάω Ομιλικά. Επίσης μην απομονώνουμε τα τελευταία χρόνια της αθλιότητας. Ο Σ είναι εισαγωγέας πόσο? 40-50 χρόνια? Συνολικά μια χαρά έχει πάει. Στην κρίση μείωσε στο μισό και τα λειτουργικά του έξοδα (στον κλάδο αυτοκινήτου) ενώ τον βοήθησε αρκετά και η ανάσταση της Volvo.
Πάντως κι εγώ με πληροφορίες εκ των έσω μιλάω. Όπως έγραψα και πιο πάνω και οι δύο γονείς τις γυναίκας δούλευαν στο Σ.
Ισχύουν και για σένα τα παραπάνω. Επιπλέον, μάλλον τα πεθερικά σου δεν γνωρίζουν τα νούμερα. Η δική μου πληροφόρηση είναι κατά πάσα πιθανότητα από πολύ πιο ψηλά. Αν ακούσεις το νούμερο του ομολογιακού δανείου μόνο, θα ζαλιστείς. Σκέψου καταστάσεις Σφακιανάκη, δηλαδή με προοπτικές αποπληρωμής (από την εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων μόνο) όχι πριν την Δεύτερη Παρουσία... Το ότι υπάρχει από πίσω ένας όμιλος που ίσως μπορεί να βάλει πλάτη δεν μας ενδιαφέρει στο θέμα μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι κάτι πάει πολύ στραβά με την πολιτική του Σαρακάκη όσον αφορά τα αυτοκίνητα.
-
μακάρι να άλλαζε η κατάσταση αλλά ευσεβείς πόθοι μάλλον.. όλο λένε ότι κάτι θα γίνει με honda hellas κτλ.. αλλά πολύ αμφιβάλλω..
Πολύ δύσκολο αυτό! Οι χονταίοι (και γενικά οι ιάπωνες) δεν αλλάζουν εύκολα συνεργάτη (αντιπρόσωπο). Πρέπει να γίνουν σημεία και τέρατα...
-
Τα υπόλοιπα οικονομικά του ομίλου Σαρακάκη δεν τα γνωρίζω ούτε τα έψαξα. Και για να είμαι ειλικρινής διαφωνώ πλήρως με την άποψη σου ότι πρέπει να τον δούμε συνολικά σαν όμιλο. Είμαστε σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ και η κουβέντα για τα οικονομικά του Σαρακάκη γίνεται με αφετηρία την τιμολόγηση των αυτοκινήτων που πουλάει. Οπότε το μόνο που μετράει είναι αν η εταιρία εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων του Σαρακάκη είναι κερδοφόρα, ώστε τρόπον τινά να 'διακιαολογεί' την εμπορική πολιτική της εταιρίας. Το αν βγάζουν λεφτά οι Σαρακακηδες από τα καράβια, είναι απλώς άσχετο.
Ισχύουν και για σένα τα παραπάνω. Επιπλέον, μάλλον τα πεθερικά σου δεν γνωρίζουν τα νούμερα. Η δική μου πληροφόρηση είναι κατά πάσα πιθανότητα από πολύ πιο ψηλά. Αν ακούσεις το νούμερο του ομολογιακού δανείου μόνο, θα ζαλιστείς. Σκέψου καταστάσεις Σφακιανάκη, δηλαδή με προοπτικές αποπληρωμής (από την εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων μόνο) όχι πριν την Δεύτερη Παρουσία... Το ότι υπάρχει από πίσω ένας όμιλος που ίσως μπορεί να βάλει πλάτη δεν μας ενδιαφέρει στο θέμα μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι κάτι πάει πολύ στραβά με την πολιτική του Σαρακάκη όσον αφορά τα αυτοκίνητα.
Δε νομίζω ότι το θέμα μας είναι το ποιος είναι πιο καλά πληροφορημένος και με καλύτερες inside info. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι σκαμπάζεις από οικονομικά, θα ξέρεις φυσικά ότι οι ζημιογόνες και με υψηλό δανεισμό εταιρίες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ειδικά όταν αυτές είναι μέλη Ομίλων νομίζω δεν αρκεί να τις βλέπουμε σα σκέτα P&Ls. Οι δύο από τις 3 εταιρίες που έχω δουλέψει στη ζωή μου ήταν τέτοιες περιπτώσεις (old money με ναυτιλία από πίσω) που εάν τις πιάναμε μόνες τους θα έπρεπε να έχουν κλείσει από τον πρώτο μήνα λειτουργίας και αντ' αυτού 'φυτοζωούν' (λογιστικά) 30+ χρόνια.
-
harisma23 wrote:
'Οχι, ο όμιλος μιας μεγάλης παραδοσιακής οικογένειας (παλαιό χρήμα) δεν έχει ανάγκη για βιτρίνες, ξέπλυμα χρήματος κτλ.
Κρατάω τις επιφυλάξεις μου για αυτό. Το παλιό χρήμα δεν σημαίνει και νόμιμο χρήμα.
Θα σου πω κάτι πολύ απλό: όποιος επιχειρεί στη ναυτιλία δεν χρειάζεται να φτιάξει κανένα 'πλυντήριο' στην Ελλάδα. Γιατί τα λεφτά του δεν τα έχει στην Ελλάδα!
Νέο Honda Civic 2017