-
Παιδιά γιατί το αυτοκίνητο παίρνει asea c2; Με αυτή την προδιαγραφή ήταν το λαδι που έπαιρνε το diesel που είχα λόγω του πετρελαίου που επέστρεφε στο κάρτερ.
Και σε αυτό που πήρες τώρα υπάρχει αραίωση λαδιού από καύσιμο. Η ερώτηση όμως καλύτερα να γίνει σε μηχανικό της Honda, εκτός και αν υπάρχει τέτοιος μέσα στο forum για να απαντήσει.
-
Αν υπάρχει αραίωση λαδιού από καύσιμο τότε καλύτερα συχνότερες αλλαγές. Αφού το λάδι χάνει τις ιδιότητες του. Επίσης η άνοδος της στάθμης στο κάρτερ είναι πονοκέφαλος. Κανείς δεν θέλει να ξεμπιελώσει το μοτέρ του.
-
Μην γράφετε αναπόδεικτες αστειότητες. Τα σύγχρονα λάδια είναι φτιαγμένα για να διαρκούν 20 και 30 χιλιάδες χλμ ή 1-2 χρόνια, αναλόγως των προδιαγραφών. Οι δοξασίες του 1821, με τα λάδια που είχαμε τότε, καλό είναι να σταματήσουν κάποια στιγμή.
σε συνθηκες οδηγησης πολης τα 20000 ερχοντα με περιπου 700 ωρες λειτουργιας.
σε συνθηκες επαρχιακου δικτιου ή εθνικης ερχονται σε περιπου 180-200 ωρες λειτουργιας.
κρινε ποτε πρεπει να αλλαξουμε το λαδι μας στις συνθηκες πολης που οι περισοτεροι οδηγουμε.
το να αλλαξω λαδια προσωπικα μου κοστιζει περιπου 80 ευρω παραπανω τον χρονο...το λαδι ειναι το βασικοτερο στην συντηρηση του αυτοκινητου...οποιος διαφωνει σε αυτο το συζηταμε.
-
Παιδιά γιατί το αυτοκίνητο παίρνει asea c2; Με αυτή την προδιαγραφή ήταν το λαδι που έπαιρνε το diesel που είχα λόγω του πετρελαίου που επέστρεφε στο κάρτερ.
δεν μπορω να στο απαντησω γιατι δεν ειμαι Honda αλλα τα C2 λαδια εχουν να κανουν με την περιεκτικοτητα σε θειουχα τεφρα για προστασια του καταλυτη.
τα ACEA C2, C3 , C4 γενικά ειναι απο τα ποιο εξελιγμενα λαδια στο εμποριο αυτη την στιγμη με αναλογη τιμη.
ειναι επισης αγνωστο τι προδιαγραφες εχουν τα type 2.0 λαδια της Honda. δεν γραφει τιποτα η συσκευασια τους και δεν εχω βρε κατι.
στην επομενη αλλαγη θα βαλω 0-30 C2 λάδι.
-
Ποιο 0-30 σκεφτεσαι?
-
Ποιο 0-30 σκεφτεσαι?
shell helix ultra 0-30 c2/c3 . εξαιρετικο στα χαρτια
-
-
Καλο φαινεται ,** αλλά **ειναι το πιο 'χοντρο' απο τα υπολοιπα
Εσυ σε καινουριο μοτερ δεν θες χοντρο λαδι, θες λεπτορευστο
Η Honda 0-20 βαζει ?
-
Η Honda 0-20 βαζει ?
ολα τα 0-30 λεπτα ειναι ...καταλαβαινω τι λες ομως.
ναι το 0-20 type 2.0 λεει αυτο εβαλα στην πρωτη αλλαγη αλλα δεν βρισκω τις προδιαγραφες του λαδιου οπως δεν βρισκω εαν ειναι full συνθετικο.
-
Η Honda 0-20 βαζει ?
επισης η shell στις προδιαγραφες του λαδιου δινει 204 στο viscosity ενω στο τεστ 170...
-
Χωρίς να έχω αποδείξεις αποκλείεται το 0-20 να μην είναι φουλ συνθετικό. Επίσης σίγουρα λαδώνει καλύτερα τον κινητήρα οταν είναι κρύος και προστατευει καλύτερα στην κρύα εκκίνηση τα πρώτα 2 χιλιόμετρα. Βέβαια σε υψηλές στροφές με 35 βαθμούς το καλοκαίρι, μπορεί να το τσιμπάει.
Στο σασμαν παίρνει ειδος 0-20 οπως λέει κάπου στο μανουαλ.
Χαμηλό θειαφι θελει το dpf στα diesel για να μη φράζει γρήγορα. Επισης στην Toyota μου είχαν πει για απαίτηση diesel χαμηλής περιεκτικότητας σε θειάφι.
Μήπως το Civic έχει κατι παρόμοιο με το dpf και κάποια παρόμοια λειτουργία για να καίει μικροσωματίδια;
-
Προσεξε επισης μην εχεις θεμα με την εγγύηση αν τους πας άλλο λαδι
-
Προσεξε επισης μην εχεις θεμα με την εγγύηση αν τους πας άλλο λαδι
δεν υπαρχει προβλημα στο βιβλιο του αυτοκινητου λεει αν οχι το 0-20 της honda τοτε 0-30 ή 5-30 C2
-
Το δικο τους 0-20 πόσο το χρεωνουν ? Πανω απο 15€/λτ ?
-
Το δικο τους 0-20 πόσο το χρεωνουν ? Πανω απο 15€/λτ ?
90 ευρω με εργασια και φιλτρο.
-
Στο δικό μου diesel μου είπαν ότι το ιξώδες είναι 5w 30 και το τονιζω αυτό γιατί ζήτησα το υπόλοιπο της συσκευασιας. Μισό λίτρο και παραπάνω ήταν. Πρώτη φορά το ζήτησα, τις άλλες 3 πήγε υπέρ πίστεως. Ιξώδες δεν αναφερεται πουθενά λέει μόνο ότι ειναι συνθετικό 100%. Αυτό είναι σκοταδισμός. Εγω παντως την επόμενη φορά θα επιλέξω μόνος μου λαδια.Τωρα για την επιλογή του ιξώδους από πού προκύπτει η επιλογή 0w 30 η 0w 20 ; ακόμη και αν κάποιος ζει στη Φλώρινα
-
Στο δικό μου diesel μου είπαν ότι το ιξώδες είναι 5w 30 και το τονιζω αυτό γιατί ζήτησα το υπόλοιπο της συσκευασιας. Μισό λίτρο και παραπάνω ήταν. Πρώτη φορά το ζήτησα, τις άλλες 3 πήγε υπέρ πίστεως. Ιξώδες δεν αναφερεται πουθενά λέει μόνο ότι ειναι συνθετικό 100%. Αυτό είναι σκοταδισμός. Εγω παντως την επόμενη φορά θα επιλέξω μόνος μου λαδια.Τωρα για την επιλογή του ιξώδους από πού προκύπτει η επιλογή 0w 30 η 0w 20 ; ακόμη και αν κάποιος ζει στη Φλώρινα
στο manua του αυτοκινητου μου γραφει
λαδι Honda type 2.0 0-20
ή 0-30 c2 ή 5-30 επισης c2
στην παπα λαδιου στον κινητηρα μου γραφει c2 πανω.
-
Παιδιά τι υγρό βάζετε για τους υαλοκαθαριστήρες;
-
Εκεί αναφέρεται στο μέσο όρο των θερμοκρασιών που λειτουργεί 1 αυτοκίνητο. Εσύ ανάλογα με το περιβάλλον που οδηγείς επιλέγεις. Άστο να πάει να μη βάλω και το τρόπο οδήγησης.
-
REALZEUS wrote:
Μην γράφετε αναπόδεικτες αστειότητες. Τα σύγχρονα λάδια είναι φτιαγμένα για να διαρκούν 20 και 30 χιλιάδες χλμ ή 1-2 χρόνια, αναλόγως των προδιαγραφών. Οι δοξασίες του 1821, με τα λάδια που είχαμε τότε, καλό είναι να σταματήσουν κάποια στιγμή.
σε συνθηκες οδηγησης πολης τα 20000 ερχοντα με περιπου 700 ωρες λειτουργιας.
σε συνθηκες επαρχιακου δικτιου ή εθνικης ερχονται σε περιπου 180-200 ωρες λειτουργιας.
κρινε ποτε πρεπει να αλλαξουμε το λαδι μας στις συνθηκες πολης που οι περισοτεροι οδηγουμε.
το να αλλαξω λαδια προσωπικα μου κοστιζει περιπου 80 ευρω παραπανω τον χρονο...το λαδι ειναι το βασικοτερο στην συντηρηση του αυτοκινητου...οποιος διαφωνει σε αυτο το συζηταμε.
Συμφωνώ ότι το σωστότερο θα ήταν με τις ώρες λειτουργίας, αλλά κανένα αυτοκίνητο δεν έχει ωρόμετρο. Για αυτό υπάρχει η ασφαλιστική δικλείδα του ενός ή δύο ετών. Επίσης προβλέπονται πιο συχνές αλλαγές σε δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας.
Νέο Honda Civic 2017