-
Εδώ είμαστε για να τα λέμε όλα κι όχι μονο να καμαρώνουμε σα γύφτικα σκεπαρνια.
Ο Ελληναρας παντα κυκλοφορει το πιο μαματο αυτοκινητο και το καλυτερο νιμου.
-
Ξαναλέω ότι για όλους τύπους hatchback διαφορετικού εξοπλισμού και διαφορετικών μοτέρ έχει επιλεγεί κοινό setup αναρτησης. Αυτό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σαν μέσος όρος όχι όμως για το sport 1500. Στα φρένα για παράδειγμα έχουν επιλεχθεί μεγαλύτερα φρένα γιατί εδώ παίζει η ασφάλεια, στην ανάρτηση έγινε η οικονομία. Εδώ είμαστε για να τα λέμε όλα κι όχι μονο να καμαρώνουμε σα γύφτικα σκεπαρνια.
Αν ισχύει αυτό που λες (αμφιβάλλω) τότε την πατήσανε εκείνοι που πήραν το χατς σε μη σπορ έκδοση. Γιατί εγώ που έχω το σπορ, θεωρώ την ανάρτηση εξαιρετική για σπορ καταστάσεις και λίγο παραπάνω σκληρή από ότι θα την ήθελα για τις λακουβες της πόλης.
Εσένα δηλαδή δε σε καλύπτει η ανάρτηση σε σπορτινες; Θα την ήθελες πιο σκληρή; Τι θα ήθελες;
Πάντως θεωρώ ότι ένα από τα πιο σπορ αμάξια της κατηγορίας, το focus st-line χάνει εύκολα από το δικό μας σε θέμα ανάρτησης στα στροφιλικια.
(Σήμερα ρε πο@στη μου έκανα μανουβρες να παρκάρω σε μια μεγάλη ανηφόρα μιλώντας ταυτόχρονα με τη συζηγο και είχα συνηθίσει το hill stop να με βοηθάει ώσπου αφήνω το φρένο με όπισθεν ακόμη μέσα οπότε το hill stop δεν ενεεργοποιήθηκε και κυλισα πίσω, κουτουλησα τον πίσω μου και στραπατσαρα λίγο τον προφυλακτηρα μου. Και είναι αυτές οι μικρές εκδοχές, αμυχές, λακουβίτσες που ξέρω ότι δε θα πάω ποτέ να φτιαξω/βαψω όλον τον προφυλακτηρα για αυτά τα ψιλολογια οπότε νευριασα πολύ!!)
-
Πάντως θεωρώ ότι ένα από τα πιο σπορ αμάξια της κατηγορίας, το focus st-line χάνει εύκολα από το δικό μας σε θέμα ανάρτησης στα στροφιλικια.
Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω αλλά ούτε και να σε πιστέψω χωρίς επαρκή αιτιολόγηση.
Από που λοιπόν προκύπτει αυτό; Προσωπική εμπειρία, διαίσθηση ή κάποια τεστ; Η γενική εντύπωση πάντως είναι ότι πρόκειται για δύο εφάμιλλα αυτοκίνητα με μικρή υπεροχή του ενός ή του άλλου ανά τομέα.
-
Για λέγε...
-
Προσωπική εμπειρία
Στο έχω ξαναπεί νομίζω ότι ένα από τα καλύτερα αμάξια που έχω οδηγήσει (για τα δικά μου θέλω πάντα μιλάω, έτσι;) είναι το δικό σου σε βενζίνη!
Μετά πήρα το civic. Και μετά από κάποιους μήνες χρήσης του civic, δοκίμασα το καινούργιο focus. Και δε μου άρεσε τόσο όσο το mk3.5 και όσο το civic. Πιθανολογώ ότι είτε το 'χάλασαν' για τα δικά μου γούστα ή μετά από μήνες χρήσης του δικού μου, έγινε το σημείο αναφοράς μου, οπότε ότι διαφέρει από αυτό δε μου αρέσει κιόλας. Δεν ξέρω τι από τα δύο ισχύει, πάντως στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός σε σημείο που εκνευρίζω πολύ τους γύρω μου.
(ακόμα δεν οδήγησες το civic εσύ;)
-
Αδέρφι λυπάμαι για τη σιβικαρα σου αλλά σε 1/2 μέρες αν δε το ξεχάσεις σε κόβω να το φτιάχνεις και ξέρεις γιατί; Η αμαξαρα σου τραβάει σα μαγνήτης τους ψείρες. Τώρα σχετικά με τις αναρτήσεις έδωσα τη πληροφορία αφού το διασταύρωσα αλλά και οδηγησα όλα τα hatch. Και το δικό σου έχει την ίδια ακριβώς ανάρτηση. Εγώ το δικό μου θέμα το έλυσα βαζοντας 2 kyb στο πίσω άξονα και φυσικά πετώντας τα ηλίθια michellin που φορούσε. Σχετικά με το st line είναι λίγο πιο σφιχτό και ελαφρώς λιγότερες κλίσεις στο στροφιλικι αλλά από μοτέρ ψοφίμι. Ηταν το χιλιαρι οπότε είχα στοιχεία συγκρισης και με το αντίστοιχο Honda.
-
Γεια χαρά σε όλους. Έχω διαβάσει τα πάντα στο νήμα απο τη 40 σελίδα και μετα. Αυτό το έκανα αφού ήδη είχα παραλάβει το αυτοκίνητο 2-3 μέρες αλλά δεν θα άλλαζα την απόφαση μου. Πάντα ήθελα μια Honda αυτοκινητάρα και επιτέλους το πραγματοποίησα. Πήρα το Sport Plus σε Polished metal και είμαι κατενθουσιασμένος με την επιλογή μου.
Να αναφέρω μιας και δεν αναφέρεται πουθενά πιο πρίν οτι η ρύθμιση της ανάρτησης κάνει το αυτοκίνητο πολύ σκληρό, τόσο στις στροφές όσο και σε ευθεία. Αυτή η βελούδινη αίσθηση κύλισης φεύγει....και το αμάξι σε κ@υ*νει πιο πολύ...
Και τα υπόλοιπα έξτρα της plus καλά είναι αλλά η ανάρτηση που την αλλάζεις On the fly είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Δεν έχω κάνει ούτε 500 χιλιόμετρα.
-
Φίλε vasilas καλωσόρισες στο club !!
-
s3raph wrote:
Για να μην κάνουμε υποθέσεις ας μας απαντήσει και ο ίδιος. Για το πετρέλαιο είναι γνωστό οτι έχει σταματήσει ήδη η παραγωγή
Καμία υπόθεση δεν κάνουμε. Από το στροφόμετρο που φαίνεται στην φωτογραφία, ήταν 100% σίγουρο ότι ήταν diesel.
Κι αν δεν σου φτάνει αυτό, το επιβεβαίωσε μετά και ο ίδιος:
thesniki wrote:
Όπως είπε και ο Harisma έχω το πετρέλαιο και κυκλοφορώ σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό καθημερινά.(δεν έχω μέσα στην πόλη)
Σωστός, my bad. Κάτι μου ξέφυγε στο διάβασμα φαίνεται
-
Εγώ το δικό μου θέμα το έλυσα βαζοντας 2 kyb στο πίσω άξονα και φυσικά πετώντας τα ηλίθια michellin που φορούσε.
Τι ελαστικά έβαλες γιατι και εμένα κατι δε μου αρέσει στα michellin
-
Σχετικά με το st line είναι λίγο πιο σφιχτό και ελαφρώς λιγότερες κλίσεις στο στροφιλικι αλλά από μοτέρ ψοφίμι. Ηταν το χιλιαρι οπότε είχα στοιχεία συγκρισης και με το αντίστοιχο Honda.
Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα σωστά το νόημα της πρότασης σου, καθώς η σύνταξη της δεν είναι και πολύ ξεκάθαρη. Συγκρίνοντας χιλιάρια, το Civic είναι λίγο πιο σφιχτό και με μικρότερες κλίσεις και το ST-Line πιο σβέλτο από μοτέρ;
Σε προσωπικό επίπεδο, το Civic όσο πιο πολύ το βλέπω τόσο πιο πολύ με τραβάει! Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το οδηγήσω, παρόλο που και κονέ είχα στην αντιπροσωπεία και φίλος έχει το 1.5 Sport. Θα γίνει κάποια στιγμή...
-
Καλως σας βρήκα!
Όσοι εχετε ψιλοτριξιματα στα ανοικτα παράθυρα, το spray σιλικονης γύρω γύρω στο τελάρο, τα εξαλύφει. Αυτά δεν είναι τπτ. Κάτι άκουγα στου οδηγού σε κακοτράχαλο δρόμο και τώρα πάει.
-
Αδέρφι λυπάμαι για τη σιβικαρα σου αλλά σε 1/2 μέρες αν δε το ξεχάσεις σε κόβω να το φτιάχνεις και ξέρεις γιατί; Η αμαξαρα σου τραβάει σα μαγνήτης τους ψείρες.
χαχαχα άστα να πάνε! Θα δούμε τι θα γίνει. Εν τω μεταξύ, αυτήν την περίοδο είμαι σε φάση μετακόμισης, τα παιδιά είναι μικρά και θέλουν συνέχεια να είσαι από πάνω και πραγματικά δεν έχω χρόνο ούτε να πάω να το πλύνω...
-
Σε προσωπικό επίπεδο, το Civic όσο πιο πολύ το βλέπω τόσο πιο πολύ με τραβάει! Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το οδηγήσω, παρόλο που και κονέ είχα στην αντιπροσωπεία και φίλος έχει το 1.5 Sport. Θα γίνει κάποια στιγμή...
Αυτό το έχω πάθει και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι!
Ε, άντε λοιπόν, τράβα να το οδηγήσεις!
καλωσήρθες και καλορίζικη η αμαξάρα σου! Μεγαλώνει η κοινότητα μας σιγά σιγά..
-
Ευχαριστώ.
Και εγώ τη 2η μερα εφαγα τη ζάντα. Ειναι φαρδυ τ αμάξι. Να μας πει ο φιλος ο imakis που την εβαψε με ηλεκτροστατικη βαφη ποιά ήταν τα χρώματα.
-
Ελπίζω να μας γράψεις εντυπώσεις από καμμία στριφτερη διαδρομή στο σκληρό ε!!!! Καλοριζικο. Τώρα για το st line ότι είναι πιο σφιχτό σε ανάρτηση αλλά ψοφίμι μοτερικα. Μιλάω για το χιλιαρι νοικιαρικο με 3000 στο οδόμετρο. Όσον αφορά ελαστικά αφού πέταξα τα michelin έβαλα pirelli pzero nero 215 50 17 και μαζί με τα πίσω αμορτισέρ έγινε καρτ και στις κλειστές και στις γρήγορες με 10 και 15 Χιλ παραπάνω. Σε προηγούμενο αμάξι είχα τα p7 επίσης εξαιρετικό ελαστικό πιο γήινο σαφώς.Οπως καταλάβατε εκτός από χοντακιας είμαι και πιρελακιας. Ας πούμε και 2 πράγματα για την επιλογή ελαστικού. Όταν το θέλεις στριφτερο επιλέγεις αυτό που έχει σκληρό σκελετό αλλά μαλακό πέλμα άρα έντονα grip στην άλλη περίπτωση επιλέγεις 1 μαλακού σκελετού και χαμιλης τριβής που όμως έχει την τάση να πλέει και δημιουργεί την αίσθηση δευτερεύουσας ανάρτησης. Όταν το sport 1500σπιναρει με τρίτη φοράει ελαστικά χαμιλης τριβής διαφορετικά θα έβαζε τη δύναμη του όλη κάτω.
-
Φίλε otokomae ποιο civic έχεις , το sedan ?
-
Ενζο πλάκα κάνω. Έχω το ντίζελ 9/2018 κονφορτ χατσμπακ και οδηγώ συχνά και το σπορτ ενός φίλου. Έχω οδηγήσει όλους τους τύπους σιβικ εκτός του σπορτ πλας.Κατα καιρούς παίρνω διάφορα αυτοκίνητα έχω ψώνιο. Δε πήρα τυχαία χοντα. Στα 22500 ήταν και παραμένει η καλύτερη επιλογή. Επίσης το χιλιαρι είναι τρελό παιχνίδι, στρίβει απίστευτα. Τώρα με το Πλας σπορτ εφόσον επιλέξει κανείς την μεταβλητή ανάρτηση πιστεύω θα είναι κοντά στο απόλυτο.
-
Νομίζω ότι ο κοφτης δίπλα θα αρχίσει να ζηλεύει σε λιγο
-
Ενζο πλάκα κάνω. Έχω το ντίζελ 9/2018 κονφορτ χατσμπακ και οδηγώ συχνά και το σπορτ ενός φίλου. Έχω οδηγήσει όλους τους τύπους σιβικ εκτός του σπορτ πλας.Κατα καιρούς παίρνω διάφορα αυτοκίνητα έχω ψώνιο. Δε πήρα τυχαία χοντα. Στα 22500 ήταν και παραμένει η καλύτερη επιλογή. Επίσης το χιλιαρι είναι τρελό παιχνίδι, στρίβει απίστευτα. Τώρα με το Πλας σπορτ εφόσον επιλέξει κανείς την μεταβλητή ανάρτηση πιστεύω θα είναι κοντά στο απόλυτο.
Φίλε otokomae δεν κοίταξα καθόλου για το diesel διότι κάνω πολύ λίγα χλμ τον χρόνο (7000 με 7500 ) .
θα ήθελα πάρα πολύ να βάλω την διάσταση που ανέφερες (205/50/17) αλλά δυστυχώς στις ζάντες του sport δεν μπορεί μπει αυτή η διάσταση και για να αλλάξω ζάντες δεν το συζητώ κάν....
Απο ελαστικά γνωρίζεις γενικά ή έχεις εξιδίκευση μόνο στα pirelli ?
Νέο Honda Civic 2017