-
Σε ευχαριστώ/ούμε πολύ απλά να ξέρεις ότι ανοίγει και γράφει μόνο κινέζικα.. αν το έκανες pdf μήπως θα ήταν καλύτερα;
-
Σε ευχαριστώ/ούμε πολύ απλά να ξέρεις ότι ανοίγει και γράφει μόνο κινέζικα.. αν το έκανες pdf μήπως θα ήταν καλύτερα;
Κατέβασε το πρώτα, και μετά ανοιξέ το. Το έχει γράψει και στο EDIT. Έχει προνοήσει
Τρελή φάση πάντως,...... δε ξέρω αν θα το κάνω αλλά είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία. Ευχαριστούμε πολύ
EDIT Μην ανοίξετε το txt απλά σώστε το κάπου και μετά ανοίξτε το γιατί βγαίνουν κινέζικα οι ελληνικοί χαρακτήρες
-
το site επιτρέπει μόνο txt αρχεία. Παρόλα αυτά μέσα στο txt έχω link στο προσωπικό μου drive που υπάρχει τόσο το έγγραφο σε doc όσο και όλα τα αρχεία που θα χρειαστούν. Από όσον γνωρίζω δεν υπάρχει κανένας τόσο ολοκληρωμένος οδηγός για εγκατάσταση ούτε στα αγγλικά η πληροφορία έχει συγκεντρωθεί μετά από κοπιαστική αναζήτηση σε διάφορα site και έχει ελεγχθεί από διάφορους χρήστες (κυρίως Αμερικάνοι) αλλά και από εμένα προσωπικά. Ειλικρινά παρότι το αμάξι είναι εκπληκτικό το audio ήταν η μόνη μεγάλη αδυναμία ο ήχος είναι κυριολεκτικά άθλιος! Οπότε ή θα έμπαινα στην διαδικασία να ψάχνομαι και να αρχίσω τα ξηλώματα και μπαλώματα σε καινούργιο αμάξι ή να δω αν υπάρχει άλλος τρόπος να το διορθώσω.
-
-
Φίλε alexgre και πάλι μπράβο έκανες φοβερή δουλειά (άλλο αν μου φαίνονται μερικά βήματα πολύ δύσκολα και με αποτρέπουν απο το να τα δοκιμάσω , αν και θα με ενδιέφερε πολύ η αναβάθμιση του ήχου του αυτοκινήτου )
Στο κείμενο αναφέρει το παρακάτω
Για CIVIC με non premium audio. Τα παρακάτω βήματα δεν μπορώ να τα δοκιμάσω αλλά ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να παραμετροποιούν σε flat το DSP που για κάποιο ανεξήγητο λόγο η Honda έχει ρυθμίσει έτσι. Για να δείτε αν και πως δουλεύει στο αυτοκίνητο σας κάντε το εξής.
1. Πηγαίνετε στο κρυφό menu πατώντας το κουμπί της φωτεινότητας (είναι επάνω στο unit το όρθιο κουμπάκι στην πάνω πλευρά) ταυτόχρονα με το power και το menu. Τα κρατάτε πατημένα μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανίσει το κρυφό menu.
2. Πατήστε detail information. Είναι το δεύτερο κουτάκι
3. Χωρίς να πατήσετε κάτι άλλο στην οθόνη πατήστε και κρατήστε πατημένο το MENU από την οθόνη μας αριστερά (του αυτοκινήτου το κουμπί menu)
4. Θα εμφανίσει την επιλογή Factory Diag.
5. Επιλέγετε την επιλογή Syscom Free Mode
6. Θα βγάλει κάποιες επιλογές κάτω πηγαίνετε εκεί που λέει Fix-EQ
7. Θα εμφανίσει την επιλογή EQ OFF (FLAT) και voila!! Ο ήχος επιτέλους ανθρώπινος!!
8. Δυστυχώς δεν θα παραμείνει έτσι μετά το επόμενο σβήσιμο της μηχανής η επιλογή ξαναγυρίζει στο προηγούμενο χάλι και άντε πάλι να το ξανακάνεις. Όχι βέβαια θα το φτιάξουμε μια και καλή ??
9. Για όσους έχουν premium audio (sport +) η επιλογή υπάρχει αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτα μιας και τα αυτοκίνητα μας κάνουν bypass το DSP της κεντρικής μονάδας και αυτή τη δουλειά την αναλαμβάνει ο ενισχυτής οπότε δεν έχει κανένα νόημα.
10. Για τους υπόλοιπους υπάρχει ένα προγραμματάκι που αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά να κάνει αυτή ρύθμιση αυτόματα κάθε φορά που βάζουμε μπρος. Σε συνδυασμό με το hondahack που έχει την δυνατότητα να του ορίσουμε κάποιο πρόγραμμα να ξεκινάει αυτόματα. Συνιστώ να το βάλετε πάντως (δεν είναι απαραίτητο) μιας και θα αποτελέσει μια καλή βάση για τις ρυθμίσεις που θα κάνουμε στο viper4android.Ερώτηση....
Απο οτι κατάλαβα απο αυτό που αναφέρεις είναι οτι μπορούμε να το δοκιμάσουμε χωρίς να κάνουμε εγκατάσταση το Hondahack αλλά θα πρέπει να κάνουμε τα βήματα κάθε φορά που βάζουμε μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου , εκτός αν εγκαταστήσουμε το Hondahack και απο εκεί ορίσουμε με κάποιο πρόγραμμα να γίνονται αυτόματα οι ρυθμίσεις σωστά ?
-
Πολύ σωστά. Απλά αυτό που περιγράφει αυτή η διαδικασία είναι μέσα από το menu που έχει ήδη το Honda. Από όσα έχω διαβάσει σε forum (δεν μπορώ να το δοκιμάσω στο premium ενώ υπάρχει σαν επιλογή δεν αλλάζει κάτι για τους λόγους που αναφέρω) είναι ότι επανέρχεται η 'στραβή' DSP ρύθμιση σε κάθε εκκίνηση της μηχανής. Το hondahack έχει την επιλογή να κάνει autostart όποια εφαρμογή ορίσουμε εμείς. Το .apk που κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά (αντί δλδ να πας μέσω του menu το συγκεκριμένο απλά ας πούμε πατάει τα κουμπάκια μόνο του για να φτάσει εκεί και να το αλλάξει) εφόσον φυσικά έχει τα αντίστοιχα permissions (τα οποία τα παίρνει εφόσον έχει εγκατασταθεί το supersu που στην ουσία δίνει admin permissions στο .apk που κάνει αυτή τη δουλειά).
Πολλά λόγια για μια πολύ απλή διαδικασία απλά αν το δοκιμάσεις έστω και αν επανέλθει μετά θα είναι ενδιαφέρον να μου πεις αν όντως έχει τόσο σημαντική διαφορά.
Τι σου φάνηκε δύσκολο από τη διαδικασία?
@snp αν κάνεις δεξί κλικ πάνω στο αρχείο σου δίνει επιλογή να το κατεβάσεις (save link as...)
-
σε ευχαριστώ φίλε μου το κατέβασα ήδη. αλήθεια με απλή επαναφορά εργαστηριακών ρυθμίσεων επανέρχονται όλα όπως πριν και δεν αφήνει ίχνη που μπορεί να τα βρει ο Σ???
Καλό είναι πάντως όποιος άλλος φίλος μαθαίνει κάτι όπως ο alexgre να το μοιράζεται με άλλους συνhondακιδες για να ξεστραβωνόμαστε σιγά σιγά..από τιμές service, αλλαγές λαδιών, κτλ. μέχρι κολπάκια για infotainment ..
-
το hondahack έχει μια επιλογή που λέγεται service hide το οποίο κρύβει όλα τα εικονίδια όταν το πας για service .
Τα έχει σκεφτεί όλα το παληκάρι χαλάλι τα 25$ που ζητάει!!
-
Honda civic 1,5 hatchback sport ( no premium σύστημα)
Πρώτη απόπειρα σήμερα και αποτυχία....
Αφού έφτασα στο 3 βήμα και πάτησα το menu στην οθόνη που εμφανίστηκαν οι επιλογές ( το σκρολάρισα μέχρι κάτω )πουθενά δεν υπήρχε η επιλογή Syscom Free Mode για να προχωρήσω . Το έψαξα δύο τρεις φορές πιο επισταμένα , μπήκα σε κάποια υπομενού αλλά τίποτε και έτσι τα παράτησα...
3. Χωρίς να πατήσετε κάτι άλλο στην οθόνη πατήστε και κρατήστε πατημένο το MENU από την οθόνη μας αριστερά (του αυτοκινήτου το κουμπί menu)
4. Θα εμφανίσει την επιλογή Factory Diag.
5. Επιλέγετε την επιλογή Syscom Free Mode -
Αφού είσαι στο πρώτο hidden menu κρατάς το πλήκτρο μενού (στα αριστερά) πατημένο και σου βγάζει μια λίστα με ένα σωρό επιλογές. Εκεί δεν πατάς τίποτα, ξανά το μενού πλήκτρο αριστερά πατημένο (όπως έκανες και πριν) και θα σου εμφανίσει 3 επιλογές σε κουτάκια.
Ουσιαστικά δηλαδή η σειρά είναι πλήκτρα φωτεινότητα, on-off, menu ταυτόχρονα σε βγάζει στο πρώτο hidden.
Επιλογή detail information (το δεύτερο κουτάκι)
Menu πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα (σταθερά) δεύτερο hidden (εκεί που πήγες είναι αυτό)
Ξανά menu πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα (σταθερά) τρίτο hidden εκεί που θα δεις την επιλογή
Η μεσαία είναι syscom free mode. Όταν βρεθείς εκεί (ελπίζω εύκολα αυτή τη φορά) έχει 5 κουμπάκια κάτω νομίζω η δεύτερη επιλογή είναι που λέει EQ default. Πατάς τη δεύτερη επιλογή (function 2 νομίζω το λέει) και σε βάζει στο υπομενού του EQ. Εκεί τώρα τα κουμπάκια κάτω σου δίνουν επιλογές On, Off και άλλες 2 νομίζω. Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να βάλεις το EQ στο off (βεβαιώσου ότι αυτό γράφει). Αν το audio είναι ανοιχτό και παίζει μουσική θα πρέπει να δεις άμεσα τη διαφορά.
-
Γνωριζουμε αν το facelift που θα ερθει Ελλαδα το 2020 θα εχει 205 αλογα?
-
Δεν αλλάζει κάτι στον κινητήρα στο face-lift.
@Enzo, όταν το καταφέρεις, πες μας αν άξιζε τον κόπο η ταλαιπωρία (και τα λίγα αυτά λεφτά).
-
Λοιπόν χθές το απόγευμα κατάφερα να το κάνω , και έκτοτε το έκανα 3-4 φορές ακόμη πολύ εύκολα (πήρα το κολάι...) .Απλά μετά την δεύτερη φορά που πατάς (και κρατάς πατημένο το menu) και βγάζει το syscom free mode βγάζει ενα πίνακα που κάποια πλήκτρα τα βγάζει για επιλογή και κάποια για πίστωση (enter) . Μετά βάζεις το EQ στο off και τέλος , και όπως είπε πολύ σωστά ο φίλος alexgre αν παίζει μουσική εκείνη την στιγμή ακούς την διαφορά άμεσα (επιβάλετε να έχετε ανοιχτή την μουσική για να ακούσετε την διαφορά.) . Επίσης να τονίσω οτι για να γίνει η διαδικασία δεν χρειάζεται να είναι η μηχανή σε λειτουργία απλά να είναι ανοιχτό το infotaitment.
Τώρα στο ρεζουμέ ....Η διαφορά έγινε άμεσα αντιληπτή διότι έπαιζα μουσική και απο ραδιόφωνο και απο Mp3 αλλά δυστυχώς για εμένα προς το χειρότερο.....Έγινε πιο αισθητό το μπάσο αλλά χάθηκε η ζωντάνια , οι μεσαίες σαν αποστειρωμένες και γενικά δεν μου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα....Οταν το γυρνούσα στην κανονική ρύθμιση νάμιζες οτι έβαλες πολύ καλύτερα ηχεία απο αυτά που έχει το αυτοκίνητο...Τι να πω βρε παιδιά γούστα είναι αυτά σε κάποιον άλλο μπορεί να του αρέσει πολύ το αποτέλεσμα . Προτείνω να το κάνετε για να ακούσετε την διαφορά . Δεν θέλει ούτε το Hondahack ούτε το android auto ούτε τίποτε ...Είναι ζήτημα 15 - 20 δευτερολέπτων αν πατήσετε τα σωστά κουμπιά...
Υ. Γ. Άσχετο με το θέμα αλλά μήπως ξέρει κανείς βρε παιδιά τι φταίει και δεν μπορώ με κανένα τρόπο να ποστάρω απο το κινητό και το tablet μου ? Απο την αλλαγή του φόρουμ και μετά προσπάθησα πάρα πολλές φορές αλλά τίποτε....Μόλις γράψω το κείμενο και πατάω αποθήκευση μου βγάζει σφάλμα και χάνω και το κείμενο που έγραψα...Χθές προσπάθησα τουλάχιστον τρείς φορές να γράψω αλλά τίποτε και αναγκάστηκα σήμερα να ποστάρω απο τον σταθερό υπολογιστή στο σπίτι απο τον οποίο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο ποστάρισμα. Κοινοποίησα το προβλημα και στους 4Τ τον Σεπτέμβριο που είμασταν διακοπές αλλά λύση στο πρόβλημα δεν δόθηκε.....
-
Ρε μάγκες άσχετο, αλλά έχει παρατηρήσει κάνεις πως σε μικρή ταχύτητα ο ψεκαστήρας πετάει το νερό ψηλά και σε ψηλή ταχύτητα χαμηλά;; Σήμερα το διεπιστωσα κι αναρωτιέμαι αν είναι στην φαντασία μου ή όχι!
-
λέει ο φίλος enzo αυτό που κάνει το συγκεκριμένο είναι να γυρνάει το equalizer στο flat (και προφανώς το flat είναι flat ).
Χαίρομαι πάντως που δουλεύει και όπως ανέφερα και πριν είναι η βάση για να πατήσει κάποιο equalizer για να μπορέσει να ρυθμίσει τον ήχο. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν απαιτεί απολύτως καμιά εγκατάσταση και καμία παρέμβαση στη μονάδα. Δεν έχω καμία εμπειρία από την non premium έκδοση οπότε βρίσκω πολύ πιθανό όντως να χειροτερεύει ο ήχος. Δοκίμασες να παίξεις καθόλου με τα κανονικά ρυθμιστικά του ήχου (bass treble κλπ) που έχει το unit από τη μάνα του?
Το manual πάντως εστιάζεται στην εγκατάσταση του viper4android (και του hondahack προαπαιτούμενο) που ουσιαστικά είναι το equalizer και μας δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιήσουμε πλήρως τον ήχο.
-
Φίλε alexgre με τα κανονικά ρυθμιστικά του συστήματος έχω ασχοληθεί και έχω κάνει κάποιες ρυθμίσεις . Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο απο αυτό που πήρα βάζοντας το equalizer στο flat . Αλλά όπως και να έχει έπρεπε να δοκιμάσω για να μου φύγει η περιέργεια μήπως και πετύχαινα καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς αλλαγή ηχείων . Δεν το πέτυχα οπότε συνεχίζουμε έτσι...Μπορεί να αλλάξω ηχεία σε κάποια φάση αλλά οχι άμεσα.....Προηγούνται άλλα πράγματα....
-
Αφού είσαι στο πρώτο hidden menu κρατάς το πλήκτρο μενού (στα αριστερά) πατημένο και σου βγάζει μια λίστα με ένα σωρό επιλογές. Εκεί δεν πατάς τίποτα, ξανά το μενού πλήκτρο αριστερά πατημένο (όπως έκανες και πριν) και θα σου εμφανίσει 3 επιλογές σε κουτάκια.
Ουσιαστικά δηλαδή η σειρά είναι πλήκτρα φωτεινότητα, on-off, menu ταυτόχρονα σε βγάζει στο πρώτο hidden.
Επιλογή detail information (το δεύτερο κουτάκι)
Menu πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα (σταθερά) δεύτερο hidden (εκεί που πήγες είναι αυτό)
Ξανά menu πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα (σταθερά) τρίτο hidden εκεί που θα δεις την επιλογή
Η μεσαία είναι syscom free mode. Όταν βρεθείς εκεί (ελπίζω εύκολα αυτή τη φορά) έχει 5 κουμπάκια κάτω νομίζω η δεύτερη επιλογή είναι που λέει EQ default. Πατάς τη δεύτερη επιλογή (function 2 νομίζω το λέει) και σε βάζει στο υπομενού του EQ. Εκεί τώρα τα κουμπάκια κάτω σου δίνουν επιλογές On, Off και άλλες 2 νομίζω. Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να βάλεις το EQ στο off (βεβαιώσου ότι αυτό γράφει). Αν το audio είναι ανοιχτό και παίζει μουσική θα πρέπει να δεις άμεσα τη διαφορά.
Με αυτές τις δυνατότητες που εγώ προσωπικά δεν ήξερα οτι υπάρχουν (όχι μόνο για τον ήχο τον οποίο θα τον δοκιμάσω σύντομα και θα επανέλθω) υπάρχει κάτι άλλο που βολεύει να δοκιμάσουμε/αλλάξουμε?
-
Έχει τύχει κάποιος να καταφέρει να βάλει πάνω από 42 λίτρα στο ντεπόζιτο ?
Έχω τολμήσει και το έχω πάει μέχρι 22χλμ πριν αδειάσει (σύμφωνα με το trip) και τον δείκτη ένδειξης στα τάρταρα, αλλά και πάλι λίγο κάτω από 42 λίτρα έβαλα, και το άφησα να βγάλει από την υπερχείλιση !
-
τι κάνεις , τι αλλάζεις και για ποιο λόγο θα συμβούλευα να μην πειράξεις κάτι. Υπάρχουν βέβαια ενδιαφέροντα διαγνωστικά τα οποία μιας και είναι απλά για ενημέρωση δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Αυτά που περιέγραψα αναφορικά με τον ήχο είναι ελεγμένα και από μένα αλλά και πλήθος ιδιοκτητών για αυτό και τα προτείνω.
-
Έχει τύχει κάποιος να καταφέρει να βάλει πάνω από 42 λίτρα στο ντεπόζιτο ?
Έχω τολμήσει και το έχω πάει μέχρι 22χλμ πριν αδειάσει (σύμφωνα με το trip) και τον δείκτη ένδειξης στα τάρταρα, αλλά και πάλι λίγο κάτω από 42 λίτρα έβαλα, και το άφησα να βγάλει από την υπερχείλιση !
42 lt ειχα βάλει εγώ μια φορά όταν το trip έδειχνε 0 και είχα κάνει και άλλα 20-30 χλμ επιπλέον του 0. Είχα γράψει και εγώ πιο παλιά σχετικό post. Περίεργο είναι πάντος
Νέο Honda Civic 2017