-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Λες;
Είπα να πάρω και εγώ μια φορά Ιάπωνα να γλιτώσω από τα συνεργεία και θα μου τύχει αυτό; Ωχχχχ...Δωμου το εμενα
-
Να σε έχω στα υπόψη λοιπόν αν αρχίσουν τα ζόρια!
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Το είχε αναφέρει και το είχε αναλύσει πριν δύο μέρες ο george 1977 στο τοπικό του crv το ζήτημα αυτό.
Θέλει προσοχή σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αν κατάλαβα καλά και με πιο συχνές αλλαγές λαδιων δεν έχεις πρόβλημα.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στο άρθρο πάντως λέει ότι είχαν δείγματα και από θερμές περιοχές, οπότε δεν έχει να κάνει με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος......και γιατί να έχει άλλωστε!
Ότι σε κρύες περιοχές λειτουργεί για πιο πολύ ώρα στην αρχή με πλούσιο μείγμα;
Ούτως ή άλλως στην αρχή πάντα δουλεύει με πιο πλούσιο μείγμα. Αν στο κρύο δουλεύει για κανά λεπτό παραπάνω έτσι, απλά η ζημιά επισπεύδεται. Θέμα χρόνου λοιπόν η ζημιά. Πιστεύω να βρουν λύση γιατί αλλιώς θα γράψουν ιστορία!
-
For the U.S. this problem appears contained to the CR-V. Honda uses a 1.5-liter turbocharged four-cylinder in the Civic too, but that's a different engine for the U.S. and reportedly doesn't suffer from this problem. Another interesting factoid to note, Honda recalled certain 2018 CR-Vs and 2016-2017 Civics in China for a similar issue.
Με τα ευρωπαικά Civic τι γίνεται;
-
Ίσως το γλυτώνουμε εμείς γιατί νομίζω τα ευρωπαϊκά και τα Αμερικάνικα civic είναι τα ίδια (έχουν κάποιες διαφορές στη ρύθμιση των αναρτήσεων αν θυμάμαι καλά) και φτιάχνονται όλα στο Swinton, Αγγλία. Επίσης αν και πουλάνε εξίσου πολλά civic στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το πρόβλημα έχει αναφερθεί μόνο στο Crv μέχρι τώρα.
Όπως και να έχει, θα δούμε. -
Καλησπέρα σε όλους. Νέο μέλος του forum αλλά διάβασα και τις 80 σελίδες χαχαχαχαχαχαχα. Εχώ το 1.5 hatch εδώ και 2μήνες με 2000χλμ και (για να μην επαναλαμβάνομαι) σχεδόν όλα τα θετικά του αυτοκινήτου έχουν καλυφθεί σε προηγούμενα post. Είμαι super ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο (χώρους, άνεση, επιδόσεις, infotaiment-cd player να είχε και θα ήμουν καταχαρούμενος) . Αυτό που παρατήρησα όμως πριν λίγες μέρες είναι τριγμούς στα παράθυρα όταν είναι μισάνοιχτα. Είναι αρκετά δυνατοί και ενοχλητικοί. Η απορία μου είναι διορθώνεται αυτό το θέμα και αν ναι, πως? Να το πάω στο service να του ρίξουν μια ματιά?
-
Καλωσήρθες φίλε!
Να το χαίρεσαι το αμάξι σου!
Εγώ από τη μεριά μου δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο. Σου έλυσε κάνας μάστορης τους ταμπλάδες στις πόρτες μήπως κάποια στιγμή;
Πάντως πήγαινε το να το δουν και ενημέρωσε μας εδώ τι έγινε. -
Thanks sargus. Να σαι καλά. Το μόνο που έκανα στα παράθυρα είναι να βάλω φιμέ στα μπροστινά. Είναι το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις πάρω αυτοκίνητο . Το μαστόρη είναι πολύ καλό και να επισημάνω οτι δεν έλυσε καθόλου τις πόρτες. Ήμουν μπροστά σε όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης. Στα προηγούμενα μου αυτοκίνητα δεν είχα θέμα. Λες το civic να είναι ευεσθητούλη και όταν πίεζε να κολλήσει καλά η μεμβράνη την άκουσαν τα παράθυρα? Θα το πάω κάποια στιγμή στο service και θα σας πω
-
χαχαχα σκέψου ότι εγώ έβαλα φιμέ λύνοντας όλους τους ταμπλάδες και βγάζοντας τα τζάμια...και δεν έχω αυτό που έχεις εσύ. Ειρωνεία, ε;
-
Δοκιμή του πετρελαιοκίνητου από το Drive:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... -16-i-dtec
-
Ρε παίδες, τι στρώσιμο κάνετε εσείς (πέρα απο τα 1000χλμ που λέει το βιβλιαράκι). Είναι ενα θέμα που δεν έχω κατασταλάξει ακόμα. Εγώ αυτό που έκανα, κάνω και σκέφτομαι να κάνω είναι μέχρι τα 1000χλμ σαν γιαγιά, μετά μέχρι τα 2000χλμ μεχρι 4000σαλ (οχι τέρμα γκάζι) και μετά λέω να το ανοίξω- κόφτες με όλες τις ταχυτητες σε καμιά εθνική.
-
Ε καπως ετσι αντε και καπως παραπανω. Καλο ειναι για παραδειγμα κατηφορες να τις κατεβαινεις με μια μικροτερη σχεση μεταδοσης, ωστε να φρεναρει με τον κινητηρα το αυτοκινητο. Εκεινη την στιγμη κανεις ωραιοτατο στρωσιμο του κινητηρα.
Εγω θα αλλαζα μια φορα μετα τα πρωτα 5000 χλμ και τα λαδια για τα γρεζια.
Μετα πιο αραια αλλα και πιο κοντα απο το επισημο τιποποιημενο οριο. Αν και τα χοντα νομιζω εχουν και αυτα αισθητηρα για την ποιοτητα του λαδιου και αναγραφουν την απαραιτητη αλλαγη. -
Ενημερωτικά, συμπληρώθηκαν τα πρώτα 10.000 χλμ και έγινε το πρώτο σερβις (λάδια φίλτρο)
Μου φάνηκε περιέργο, οτι πέραν της ειδοποίησης που ειναι λογικό να χτυπάει οσο πλησιάζεις (και να την σβήνεις μετά), όταν συμπληρωσα τα 10.000 χλμ έμεινε μόνιμα ανοιχτή η ειδοποίηση και επιπρόθετα μου μηδένισε το Trip B.
Χρησιμοποιώ το trip A, για κάθε γέμισμα κτλ, και το trip B το είχα αφήσει απο την αρχή που το είχα παραλάβει να μου δείχνει την overall κατανάλωση και μέση ωριαία.
Όταν έφτασε στα 10.000 χλμ, μηδένισε ο μετρητής, μηδένισε η μέση ωριαία, αλλά κράτησε την μέση κατανάλωση !! -
Πολύ χρήσιμο αυτό που μας λες thesniki διότι αυτό ακριβώς κάνω και εγώ με το trip B (και Α) .
Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα του σερβις, δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει το σύστημα. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο; Δηλαδή κοιτάζουμε μόνο το service reminder του αυτοκινήτου; Ή ξέρουμε και κάτι για τα χιλιόμετρα αλλαγής (π.χ. είναι στα 10.000 ασχέτως οδηγικής συμπεριφοράς;);
Επίσης, πόσο σου κόστισε και τι ακριβώς (αν ξέρεις τα λάδια δηλ.) σου έβαλαν (αν και έχεις το ντιζελ εσυ); -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Πολύ χρήσιμο αυτό που μας λες thesniki διότι αυτό ακριβώς κάνω και εγώ με το trip B (και Α) .
Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα του σερβις, δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει το σύστημα. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο; Δηλαδή κοιτάζουμε μόνο το service reminder του αυτοκινήτου; Ή ξέρουμε και κάτι για τα χιλιόμετρα αλλαγής (π.χ. είναι στα 10.000 ασχέτως οδηγικής συμπεριφοράς;);
Επίσης, πόσο σου κόστισε και τι ακριβώς (αν ξέρεις τα λάδια δηλ.) σου έβαλαν (αν και έχεις το ντιζελ εσυ);Είναι περασμένο στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και ο χρόνος και τα χλμ, και ειδοποιεί όταν έρχεται κάποιο απο τα 2.
Να φανταστείς οταν παρέλαβα, έλεγε σε 365 ημέρες (όπως σε όλους φαντάζομαι), και σχεδόν μέρα με την μέρα μειωνόταν 10-15 μέρες αντι για μια που θα έπρεπε.
Τώρα που έγινε reset και το service, πλεόν έδειξε με το που το πήρα επόμενο σερβις σε 70 ημέρες (αν και θα έρθει νωρίτερα και αυτό )
Είναι 'adaptive' και αυτό το κομμάτι και προσαρμόζεται ανάλογα την χρήση, όπως επίσης η υπολοιπόμενη απόσταση μετά απο ένα φουλάρισμα στο trip computer.
Να φανταστείς οτι στο βιβλίο σερβις δεν δείχνει αλλαγή ανα 10.000, αλλά μου το είχε πει ο τοπικός αντιπρόσωπος και επιβεβαιώθηκε και με τηλέφωνο στον Σ, καθώς και με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.
Η συχνή αλλαγή λαδιών στο πετρέλαιο έχει να κάνει με την χρήση του στον 'καθαρισμό του DPF', αν κατάλαβα/θυμάμαι καλά, οπως μου τά είχανε πει τον Αύγουστο.
Λάδια δεν ρώτησα μάρκα. (SAE 0-30)
-
Καλημέρα παίδες.
Παρακολουθώ το θέμα εδώ και αρκετό καιρό και πραγματικά έχω διαβάσει και τις 81 σελίδες. Η αλήθεια είναι ότι έχω ξεκοκαλίσει μερικά θέματα του forum λόγω αλλαγής αυτοκινήτου και μετά, όχι από πολύ μεγάλη σκέψη κατέληξα στο 1,5 sport. Οδηγώντας Honda Civic 1.8 5d τα προηγούμενα 11 χρόνια δεν δυσκολεύτηκα και πολύ ακολουθώντας το γνωστό πλέον 'Once Honda forever Honda'.
Επόμενο στάδιο το πιο δύσκολο task παντρεμένου άντρα οδηγού με παιδί: Η ΣΥΖΥΓΟΣ. Ακολουθώντας το πρόσταγμα της μόδας των crossover (Qasquai, 3008) και με δικαιολογία την άνεση και την ευκολία εισόδου - εξόδου αντιστάθηκε σθεναρά. Για να μην πολυλογώ, βάζοντας τα κάτω και συγκρίνοντας τον εξοπλισμό/ τιμή τελικά υπέκυψε . Πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο σημαντικά είναι για μία γυναίκα η κάμερα οπισθοπορείας και οι αισθητήρες μπρος - πίσω .
Test drive... Ζητούμενα; Άνεση ανάρτησης και ηχομόνωση. Σε σχέση με τον τωρινό μου αυτοκίνητο πραγματικά η μέρα με τη νύχτα. Για τα υπόλοιπα (κινητήρα, κιβώτιο, τιμόνι) διάβαζα πολύ καλά σχόλια και το διαπίστωσα και με το παραπάνω.
Τελικά δόθηκε παραγγελία υπό την προϋπόθεση επιλογής χρώματος από τη σύζυγο (@sargus με διαβάζεις;) οπότε και καταλήξαμε σε polished metal (αχ αυτό το sonic grey)Η αναφορά μου στο sargus λόγω ομοιοτήτων μέχρι την παραγγελία. Φίλε μου ο τρόπος που τα περιέγραφες ήταν σαν να ήμουν εσύ...
Παραγγελία 10/09, παραλαβή το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου οπότε πάμε (το ζήτησα άλλωστε μην χάσουμε και το δώρο με τα τέλη) για 01/2019.
-
Πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο σημαντικά είναι για μία γυναίκα η κάμερα οπισθοπορείας και οι αισθητήρες μπρος - πίσω
Και το χρώμα πήγα να γράψω αυτόματα χωρίς να διαβάσω παρακάτω , αλλά μετά είδα ότι το pattern τηρήθηκε και εδώ
Τελικά δόθηκε παραγγελία υπό την προϋπόθεση επιλογής χρώματος από τη σύζυγο
-
Ο χρήστης kostas4c έγραψε:
Καλημέρα παίδες.....Ωραίος ο Κώστας .
Άντε με το καλό να παραλάβεις και εσύ! Πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθείς αφού φαίνεται πολύ συνειδητοποιημένη η αγορά σου! Εγώ ψάχνω συνεχώς αφορμή να το πάρω βόλτα!
(ελπίζω ότι αφού θα παραλάβεις με την καινούργια χρονιά, να μην είσαι υποψήφιος μαζί μου για άνδρας της χρονιάς 2018 στο 4τ φόρουμ . Ελπίζω η εκτελεστική επιτροπή να σε βάλει στους υποψήφιους της επόμενης χρονιάς ώστε να σιγουρέψω το βραβείο μου... ). -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Καλημέρα παίδες.....
Ωραίος ο Κώστας .
Άντε με το καλό να παραλάβεις και εσύ! Πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθείς αφού φαίνεται πολύ συνειδητοποιημένη η αγορά σου! Εγώ ψάχνω συνεχώς αφορμή να το πάρω βόλτα!
(ελπίζω ότι αφού θα παραλάβεις με την καινούργια χρονιά, να μην είσαι υποψήφιος μαζί μου για άνδρας της χρονιάς 2018 στο 4τ φόρουμ . Ελπίζω η εκτελεστική επιτροπή να σε βάλει στους υποψήφιους της επόμενης χρονιάς ώστε να σιγουρέψω το βραβείο μου... ).Yποψήφιος με την παραγγελία. έαν η παραγγελία γίνει το 2018, τότε μπαίνει μέσα στους υποψηφίους
Εαν πατήσει πόδι και στο χρώμα παίρνει προβάδισμα.
-
Καλησπέρα kostas4c, με το καλό να σου έρθει το εργαλείο!!! Ειδα το comment σου και αναρωτιέμαι μήπως είχες συναντηθεί με έναν τύπο στη Mobility για να δεις το sonic grey απο κοντά. Αν ναι, τοτε αυτος ο τύπος είμαι εγώ
Νέο Honda Civic 2017