-
Το open loop είναι λειτουργία χωρίς επαλήθευση από τον λ
Συμβαίνει κατά την προθέρμανση, την βλάβη λ και στο φουλ γκαζι
Κατά την προθέρμανση, ο λ έχει αντίσταση για να ζεσταίνεται , συχνά αυτή η αντίσταση καίγεται και χάνεις και τον λ -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Κατά την προθέρμανση, ο λ έχει αντίσταση για να ζεσταίνεται , συχνά αυτή η αντίσταση καίγεται και χάνεις και τον λΑν το λες σε εμενα, το ξερω. Τις 'υψηλες θερμοκρασιες' θελω να δω που τις ειδε.
-
Ναι έχετε δίκιο δεν έλεγε υψηλές έλεγε κάτι άλλο inefficient temperature αλλά αυτό το έλεγε όταν το έβαλα μπρος το πρωί. ..θα το τσεκάρω και ζεστό και θα σας πω.. Η κατανάλωση μου δεν είναι μεγάλη τελικά έβαλα το μετρητή στο μέσο όρο και μου έβγαζε καλά νούμερα έκανα το πρωί μια διαδρομή 70 χιλιόμετρα στης κατηφόρες έβγαζε μέσο όρο 3-4 σε ανηφορικους δρόμους 5.5- 6.5 με οικονομική αδηγηση μόνος μου στο αμάξι θα δω αυτό με το loop και θα ξανά μπω να γράψω
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Κατά την προθέρμανση, ο λ έχει αντίσταση για να ζεσταίνεται , συχνά αυτή η αντίσταση καίγεται και χάνεις και τον λΑν το λες σε εμενα, το ξερω. Τις 'υψηλες θερμοκρασιες' θελω να δω που τις ειδε.
Στον Γιαννη το λέω και μάλλον η ανεπαρκής θερμοκρασία που αναφέρει είναι βλάβη προθέρμανσης άρα έχει καεί η αντίσταση κλασσικά για αισθητήρα λ
-
Λοιπόν συνεχίζει να εμφανίζει αυτό το σφάλμα για τη θερμοκρασία και μετά από κάνα 5λεπτο αλλάζει το μήνυμα και γράφει open loop due system failure ..
Αύριο θα έχω τον λάμδα θα μπει επάνω να δω τι θα βγάλει αν βγάλει. .
Αυτό σημενει ότι τώρα η μηχανή λειτουργεί χωρίς τον λάμδα και αυτο είναι κάτι σαν safe mode? Καταναλώνει περισσότερο καύσιμο έτσι? -
Σιγουρα καταναλωνει περισσοτερο καυσιμο και σιγουρα εχεις παραπανω καυσαερια. Αν ειναι καιρο ετσι οκαταλυτης θα εχει ξεσκιστει και σε λιγο θα θες και καταλυτη αν οχι και αμεσα.
-
Ελπίζω άυριο να ξεμπερδέψω με το λαμπάκι και να ασχολιθώ με ένα άλο θεματάκι που εχω στο τιμόνι..
οποτε έπεται συνεχεια...τα λέμε αυριο την πευτω για υπνο -
Έβαλα τον λάμδα επάνω και έσβησα το λαμπάκι..
Υπάρχει πλέον κίνηση στον παλμογραφο και στον 1ο λάμδα σε αντίθεση με πριν που ήταν κολλημένο στο 0.5..
Τώρα είναι στο 0.6 και ανεβαίνει και ξανά πέφτει στο 0.6..κυμαίνετε πάνω κάτω ανάλογα το γκάζι που πατάω με μέγιστο το 1..παίζει δηλαδή από 0.6 μέχρι 1.1 είναι φυσιολογικό? Ο 2ος λάμδα παίζει από 0 μέχρι και 0.8 καμιά φορά πάλι ανάλογα το γκάζι. .
Το αμάξι έκανε διάφορα μπερδέματα μόλις το πήγα βόλτα. .σε κάποιες φάσεις δεν έδινε καθόλου γκάζι. . Αυτό το loop πος το λεν τέλος παντον έγραφε ότι είναι κλειστό λόγο ότι περνει ενδείξεις απο τον λάμδα όταν πατούσα πολύ γκάζι έγραφε ανοιχτό λόγο επιτάχυνσης και μετά από κάνα 5 λεπτο έλεγε ανοιχτό λόγο system failure. .γιατί? Λαμπάκι δεν άναψε αλλά δεν έκανα μεγάλη βόλτα. .είδα διαφορά στης επιδόσεις. Πάει καλύτερα τώρα. .μήπως να βγάλω τους πόλους να κάνει κάνα ρεσετ ο εγκέφαλος? Γιατί να γράφει open loop due system failure? ? Θέλει λίγο για να στρώσει μήπως? ? -
0,6 με 1, δειχνει μονιμως πλουσιο μειγμα. Οτιδηποτε πανω απο .45V ειναι πλουσιο, οτιδηποτε κατω απο .45V φτωχο. Κανονικα πρεπι να πγαινει πανω κατω και ο 2ος να ειναι σταθερος σχετικα. Το οτι θα κανει περιεργα στο ειχα πει. Επισης με τερμα γκαζι θα παει το Θεο, φυσιολογικο ειναι.
Αν ομως αφησεις γκαζι με ταχυτητα μεσα και κυλαει ετσι, θα πρεπει να πηγαινει χαμηλα για λιγο τουλαχιτον.Δοκιμασε να βγαλεις μπαταρια για πανω απο 15 λεπτα.
Φτιαξε μια οθονη με ΜΟΝΟ 1ο λ και 2ο λ σε μορφη παλμογραφου, ενδειξη open/closed loop, και Long Term Fuel Trim και Short Term Fuel Trim σε μορφη παλομογραφου. Χωρανε μια χαρα αν κανεις πειραματα με ποσο μεγαλα θελεις να ειναι τα εικονιδια και τα βαλεις σε μια σωστη σειρα.
Αστο να ζεσταθει καλα, και δες και πες μας τι κανει καθε τι στο ρελαντι, σε 2000 σταθερες και σε 3000 σταθερες. ΔΕΝ χρειαζεται να κινεισαι. Ακομα καλυτερα βγαλτο βιντεο αλλα κρατα ρελαντι και στροφες για καμποσα δευτερολεπτα σταθερα να φαινεται. **Μην κανεις παλι οτι σου κατεβει **Επιβεβαιωσε οτι εχεις παρει το σωστο πραγμα για το αυτοκινητο σου, τσεκαρε με καποιο τροπο και με μεγαλη προσοχη τα καλωδια. Εχε υποψη σου οτι πανε κατευθειαν εγκεφαλο.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Κατά την προθέρμανση, ο λ έχει αντίσταση για να ζεσταίνεται , συχνά αυτή η αντίσταση καίγεται και χάνεις και τον λΤΟ ότι άλλαξες τον λ και βελτιώθηκε σημαίνει ότι πάμε καλά
ΤΟ ότι δεν άναψε λαμπάκι ακόμα καλύτερα
Το ότι μένει μετά σε open loop δείχνει μάλλον ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να βγει από την φάση προθέρμανσης, άρα δες το αισθητήρα θερμοκρασίας ψυκτικου. Δες τι θερμοκρασίες ψυκτικου διαβάζει ο εγκέφαλος
Μάλλον θέλει αλλαγή
Λογικα αφού είσαι σε open loop δεν θα έχεςι και fuel trim , αφου αυτά γίνονται μόνο σε closed loop. -
Καλημερα.
καταρχας πειτε μου τι ειναι τα fuel trim για να ξερω τι κοιτάω..το πόσο βενζίνα περνάει?
το απογευματακι που θα δω τη δικια μου θα τησ παρω το κινητο που εχει μγαλη οθονη να τα χορεσω όλα αυτα σε 1 οθονη και να τραβαω βιντεο με το δικο μου..
ο αισθητηρας ψυκτικου δέν νομίζω να εχει πρόβλημα δειχνει κανονικα ενδηξη..
το opel loop που εχει στην αρχη λογο θερμοκρασίας ειναι για ουτε 5 λεπτα μετα απο αυτο γυρναει σε closed loop using O2 sensor for fuel mix καπος ετσι το γράφει μετα ανάλογα το γκάζι που παταω κσι το ζορίζω ξανα ανοιγει στιγμιαία μέχρι να φορτόσει και μετα ξανά closed loop using O2 sensor for fuel mix οπος πολυ καλά εχει ξανα αναφερθει ποιο πάνω οτι ετσι πρέπει να δουλευει,,εμενα ομος μετα απο κάνα 5 λεπτο αφου μου έχει κάνει κάτι τρελά να μην γκαζώνει που και που να ρετάρει στο ρελαντι που και που γυρναει σε opel lood due a system failure..αλλα χωρίς λαμπάκι στο κινητήρα..
θα βγάλω και τουσ πόλους κανα 15λεπτο θα παίξω και κάνα δυο μιζιές χορίς μπαταρία πάνω..(κάπου διάβασα οτι παίζει και ετσι να κάνει ρεσέτ) και το απογευματακι θα έχουμε αποτελεσματα.ειμαι στην δουλεια τωρα...
οταν αφηνα το γκάζι με ταχυτητα δέν έπευτε κάτω απο το 0,6 ποτε.. -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Καλημερα.
καταρχας πειτε μου τι ειναι τα fuel trim για να ξερω τι κοιτάω..το πόσο βενζίνα περνάει?
το απογευματακι που θα δω τη δικια μου θα τησ παρω το κινητο που εχει μγαλη οθονη να τα χορεσω όλα αυτα σε 1 οθονη και να τραβαω βιντεο με το δικο μου..
ο αισθητηρας ψυκτικου δέν νομίζω να εχει πρόβλημα δειχνει κανονικα ενδηξη..
το opel loop που εχει στην αρχη λογο θερμοκρασίας ειναι για ουτε 5 λεπτα μετα απο αυτο γυρναει σε closed loop using O2 sensor for fuel mix καπος ετσι το γράφει μετα ανάλογα το γκάζι που παταω κσι το ζορίζω ξανα ανοιγει στιγμιαία μέχρι να φορτόσει και μετα ξανά closed loop using O2 sensor for fuel mix οπος πολυ καλά εχει ξανα αναφερθει ποιο πάνω οτι ετσι πρέπει να δουλευει,,εμενα ομος μετα απο κάνα 5 λεπτο αφου μου έχει κάνει κάτι τρελά να μην γκαζώνει που και που να ρετάρει στο ρελαντι που και που γυρναει σε opel lood due a system failure..αλλα χωρίς λαμπάκι στο κινητήρα..
θα βγάλω και τουσ πόλους κανα 15λεπτο θα παίξω και κάνα δυο μιζιές χορίς μπαταρία πάνω..(κάπου διάβασα οτι παίζει και ετσι να κάνει ρεσέτ) και το απογευματακι θα έχουμε αποτελεσματα.ειμαι στην δουλεια τωρα...
οταν αφηνα το γκάζι με ταχυτητα δέν έπευτε κάτω απο το 0,6 ποτε..Το αυτοκινητο σου εχει ντιζατη πεταλουδα?Αν ναι δεν πρεπει να είναι τερμα τσιτωμενη.Οταν εγω την ειχα τσιτωσει πηγαινε λιγο μονο του....δεν εκοβε αρκετα και δεν κρατουσε καλο ρελαντί.Σαν πειραγμενο σαξο ηταν.Δεν ταιριαζει με τα δικα σ συμπτώματα αλλα ελεγξε το.
-
οχι έχει ηλεκτρόγκαζο οχι ντίζα.
παιδια ξέχασα να σας πώ απο εκει που πήρα το διαγνωστικο μου εστειλαν ενα εκπτωτικο κουπονι 3€ και επηδη δέν έχω σκοπο να πάρω κάτι απο το συγκεκριμενο σιτε μπορω να το δώσω σε κάποιον αν θελει να πάρει πχ το διαγνωστικο το σιτε ειναι trop.gr στειλτε πμ αν θελει καποιος το κουπονι
-
Συνηθως άλλος αισθητήρας είναι για το όργανο στο ταμπλό και άλλος για τον εγκέφαλο
Γενικά κάτι δεν βλέπει ο εγκέφαλος και παραμένει σε safe mode open loop
Αν ήταν κάτι σημαντικό (πχ EGR ντιζα κα) θα σου άναβε λαμπάκι
Για να μην ανάβει , δείχνει κατι απλόΜε το τιμόνι τι θέμα έχεις;;
-
Μετα την αλλαγη φουσκες ιμιαξονιου και την ευθηγράμιση νωμιζα θα στρώσει αλλα όχι..
το τιμόνι μου είναι πολυ ελαφρυ το εβλεπα και εγώ αλλα δέν έδωσα σημασία μόλις το έδωσα στην δικιά μου να το πάρει βόλτα που έχει ένα yaris μου το είπε και αυτη (που γενικα ειναι ασχετη και αν ηταν λιγο αισθητο δέν θα το καταλάβεναι κάν) εχω πολυ ελαφρυ τιμονι..οταν τρέχω με καμια 100αρια δέν το νιώθω και πολυ στιβαρό... σε δρομο με χαλίκια για να καταλάβετε νιόθω τους κραδασμους απο της ρόδες στο τιμόνι
επηδη ειναι πολύ ελαφρυ με λίγα λόγια μεταφέρονται στο τιμόνι ολες οι ανομαλίες του δρόμου,,,
επήσης πάνω απο 110 το τιμόνι τρέμει.. αυτο μπορεί να οφείλετε σε διαφορα απότι διάβασα όπος ζηγοσταθμηση κτλ αλλα όπος είπα ακόμα και με 10 να πηγαινω σε χοματοδρομο νιοθω στο τιμονι τησ ανομαλιες του δρόμου -
Ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση
-
ευθηγραμιση εκανα, ζυγοσταθμηση θα κάνω αυτο ίσος βελτιόσει το οτι τρέμει μετα τα 110 αλλα γιατι είναι ελαφρυ?
σε ενα τοπικ διάβασα οτι σφήγει η κρεμαριερα κατι τετοιο..σάν να έχω μεγάλη υποβοήθηση ενα πράμα.. -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
ευθηγραμιση εκανα, ζυγοσταθμηση θα κάνω αυτο ίσος βελτιόσει το οτι τρέμει μετα τα 110 αλλα γιατι είναι ελαφρυ?
σε ενα τοπικ διάβασα οτι σφήγει η κρεμαριερα κατι τετοιο..σάν να έχω μεγάλη υποβοήθηση ενα πράμα..Επαναφορά εχει όταν στριβεις?Ισως η γωνια καστερ είναι πολύ μικρη.Για το άλλο θεμα με το ρετάρισμα δες αισθητηρα ψυκτικου θερμοκρασίας αυτόν όμως που διαβαζει ο εγκέφαλος και όχι το κατραν.Αν τον βρεις από το νετ και τον αλλαξεις μονος θα σου βγει 15Ε.Τι αμαξι είναι?
Αυτος ο αισθητηρα μπορει αν χαλασει να διαβαζει θερμοκρασίες -50 βαθμούς και να ριχνει πολύ βενζινη -
Ειναι opel corsa c twinport 1.4 2004..
Εχει λογική αυτο που λές..μπορώ να τσεκάρω απο το διαγνωστικο μου τι θερμοκρασία διαβάζει αυτος ο αισθητηρας? τι ονομασία θα έχει?
Δεν ρετάρει τωρα, ρετάρισε στο ρελαντι μονο σε κάποια φαναρια μολις είχα βάλει τον λάμδα επάνω.οχι πάντα
που μπορώ να τον ενοπίσω αυτον τον αισθητηρ πάνω στο αμάξι? -
επαναφορά έχει ναι κανονικά
Ρετάρισμα κινητήρα σε χαμηλές στροφές μόνο. Τί είναι;