-
Τορα που το σκευτομαι παίζει να έχει πρόβλημα και αυτος ο αισθητήρας γιατι ακόμα και ζεστο οταν το βάζω μπρός γράφει πρώτα για κάνα 2λεπτο οτι ειναι oplen loop due inefficient temperature και μετα γυρνάει σε cloosed loop using o2 sensor καιμετά βγάζει system failure αν ηταν κομπλέ αυτος ο αισθητηρας γιατι να βγάλει στην αρχή open loop due inefficient temperature αφου ειναι ζεστο το αμάξι..
-
http://www.onparts.gr/opel-corsa-c-f08- ... isthitires
Κοιτας του πρωτους που είναι διπολοι.Κατα 99% αυτος είναι ο αισθητηρας ''ψυχρης' δλδ ο αισθητήρας που διαβαζει θερμοκρασια ο εγκέφαλος.Λογικα βρισκεται πανω στο μπλοκ βδιωτος ...μπροστα όπως βλέπεις τον κινητηρα -
ποιον απο τους 3 ενωείς?? εντοπισα αυτους εδώ που εχω κυκλώσει η φωτο ειναι τυχαια δεν ειναι αυτος ο συγκεκριμένος κινητηρας μου.
-
Λογικά πρέπει να είναι κοντά στον θερμοστάτη
Youtube VideoΜάλλον έχεις και αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα που μπορεί να προκαλεί παρόμοια συμπτώματα
Δες τι θερμοκρασίες διαβάζει ο εγκέφαλος από το διαγνωστικό κάτι θα σου κακοφανεί
Μην περιμένεις η θερμοκρασία αέρα να είναι όσο έξω καθώς ζεσταίνεται από την μηχανήΌλοι αυτοί οι αισθητήρες αν χαλάσουν βγάζυν κωδικό βλάβης
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Όλοι αυτοί οι αισθητήρες αν χαλάσουν βγάζυν κωδικό βλάβης
da faq εγώ λαμπάκι δέν εχω ακόμα..πφφ κατε να το βγάλω καμια βόλτιτσα να δουμε τι παίζει εχω βγάλει και τον πόλο της μπατατρίας καμια ώρα μπάς και ρεσεταρει ο εγκέφαλος και έχουμε καλυτερα αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Όλοι αυτοί οι αισθητήρες αν χαλάσουν βγάζυν κωδικό βλάβης
da faq εγώ λαμπάκι δέν εχω ακόμα..πφφ κατε να το βγάλω καμια βόλτιτσα να δουμε τι παίζει εχω βγάλει και τον πόλο της μπατατρίας καμια ώρα μπάς και ρεσεταρει ο εγκέφαλος και έχουμε καλυτερα αποτελέσματα.
Bρες και βγαλε τη φυσα από τον αισθητηρα θερμοκρασίας που παιρνει τιμες ο εγκέφαλος όχι του κατραν(του κατραν λογικα μονοφυσος είναι) και βαλτο μπροστα και δες αν υπαρξει διαφορα στη λειτουργια
-
ΙΑΤ = αερας
ECT = ψυκτικοΑκομα περιμενω αυτα που ζητησα...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ΙΑΤ = αερας
ECT = ψυκτικοΑκομα περιμενω αυτα που ζητησα...
τα εχω κάνει σκονακι θα τα κάνω μολις ξεμπερδεψω απο τη δουλεια,
**Κάνω άλη δουλεια τωρα πλέον δέν είμαι στα καράβια..μην νομίζετε οτι ειμαι κανα μπαρκο ξερω γω αχαχαχ
-
Μπαρκο στη Λαρισα και τα Γιαννενα? Ξερουμε γεωγραφια
-
Σίριαλ...
-
Το οποίο εξελίσσεται σε θρίλερ.....
Παιδιά πάλι λαμπάκι. ...θα το σπάσω δεν παίζει. .....P0135 O2 sensor heater circuit ...
Και έχει και ένα ακόμα ως Pending. .P0130 O2 sensor circuit bank 1 sensor 1..
Da faq. .να πάω να πάρω μπλε μπογιά να το βάψω? Έχουν κλείσει κιόλας τα μαγαζιά ξαφνικά μισώ αυτόν που το είχε αλλά κατά βάθος γουστάρω αχαχα χαρά!!! Να έχει καμία βαλβίδα καμένη? Από γκάζι παντός πάει βιτσα
Για πειτεε -
Παιδιά πάλι λαμπάκι. ...θα το σπάσω δεν παίζει. .....P0135 O2 sensor heater circuit ...
Da faq. .να πάω να πάρω μπλε μπογιά να το βάψω? Έχουν κλείσει κιόλας τα μαγαζιά ξαφνικά μισώ αυτόν που το είχε αλλά κατά βάθος γουστάρω αχαχα χαρά!!! Να έχει καμία βαλβίδα καμένη? Από γκάζι παντός πάει βιτσα
Για πειτεεΒασικα γιατι δεν κανεις αυτά που σου λενε και είναι τζαμπα.....και αν δεν αποδωσουν το αυτοκινητο πρεπει να παει σε συνεργειο.
-
Για πειτεεΦαντάζομαι εκείνος που στο πούλησε πόσο χαρούμενος θα είναι!!!!
-
Λοιπον στο βιντεο με τα στοιχεια που είπαμε..πάνω αριστερα λαμδα 1 διπλα λαμδα 2 θερμοκρασια αέρα και μάφ..
απο κάτω fuel trim sensor 1 και δίπλα sensor 2 ετσι μου τα βγάζει..στην αρχή ειναι ρελαντι οταν ο μάφ πάει στο 4 περιπου ειναι 2000 στροφές και μετα ειναι 3000 στροφές..
και στο 2ο βιντεο επιπλεον πληροφορίες..
εβγαλα τον αισθητηρα θερμοκρασιας και αμέσος άναψε λαμπάκι κινητήρα αυτο με το κλειδί.. εβγαλα και egr και αμέσος πέταξε σφάλμα..οποτε αυτα τα 2 λειτουργούν η αν ηταν εκει το πρόβλημα θα φαίνοταν..
τα ανεβάζω τωρα στο ytube τα ποσταρω σε 5 λεπτα -
-
στο 1ο βιντεο ειμαι σταματημενος μετα απο καποιοα ωρα εβγαλε closed loop due system failure
-
Λοιπον,
οπως τα βλεπω:(κανε μου μια χαρη, βρες ενα αλλο αυτοκινητο κατασκευη μετα το 2001, φιλου, αφεντικου ξαδελφου, νυφης, δεν μας νοιαζει και κοτσαρε του επανω το διαγνωστικο και το προγραματακι και δες τι κανουν εκει οι λ... για να ειμαστε σιγουροι οτι για οποιοδηποτε λογο δεν γαμιεται το προγραμμα σε συνδυασμο με το αυτοκινητο σου.
http://www.obd-codes.com/p0135 το πρωτο πραμα που κοιταει ειναι καλωδιωση αντιστοιχα και στο
http://www.obd-codes.com/p0130 που δινει και οδηγιες για το τι πρεπει να μετρηθει και αλλες ενεργειες πριν καταδικασει τον αισθητηρα. Εννοειται το θεμα φτανει μεχρι και σε εγκεφαλο...-
ο αισθητηρας θερμοκρασιας νερου μαλλον κανει τη δουλεια του, αφου δειχνει στο 2ο βιντεο 93 Κελσιου που ειναι φυσιλογικη θερμοκρασια.
Μπορεις να δεις ισως (ειναι δευτερευον ζητημα ομως) ποσο γρηγορα φτανει εκει (αν φτανει πολυ αργα ψηλα και αν σε ταξιδι με χαμηλες στροφες και κρυο εξω παγωνει πολυ και κατεβαινει χαμηλα) που θα μπορουσε να μας δειξει θεματακι στον θερμοτατη. Αντιστοιχα (αυτο μπορεις να το κανεις αμεσα ενα πρωι), μπορεις να δεις ετσι αν πηδαει απο 30 σε 80 σε 90 και μετα καπακι 30 που μπορει να ειναι θεμα αισθητηρα θερμοκρασιας -
Η φαση αρχιζει και μυριζει καλωδιωση... ο 1ος λ, δεν κατεβηκε κατω απο .45v ποτέ, ειτε σε open loop ειτε σε closed loop. Αυτο δεν μου φαινεται νορμαλ. Ο 2ος δειχνει ας πουμε κανονικη συμπεριφορα.
Με καποιο τροπο, βρες αν τα 2 καλωδια που δινουν ρευμα για τις αντιστασεις στον 1ο αισθητηρα στελνουν 12V και τσεκαρε τα μεχρι τον εγκεφαλο ή οπου μπορεις, πιθανον (οχι σιγουρο) καπου χανουν, κατι γινεται. Αν δεν μπορεις εσυ, ας το κανει ενας ηλεκτρολογος που να ΝΙΩΘΕΙ ομως.
β) δες με πολυμετρο αν εχεις κυκλωμα στα καλωδια αυτα πανω στον αισθητηρα (βαλτο εκει που κανει μπζζζζ οταν κλεινει κυκλωμα) ειναι αυτα που εχουν ιδιο χρωμα, πχ λευκο.
δ) δες το βυσμα του αισθητηρα (και απο τη μερια του αιθητηρα κια απο τη μερια της μηχανης) αν εχει κανα προβλημα στα δοντακια και δεν κανει καλη επαφη κλπ.
ε) τσεκαρε ασφαλειες στο χωρο κινητηρα, αν ειναι καποια που δινει ρευμα στις αντιστασεις του λ. Αν ειναι καμενη, αντικετεστησε και ξανακοιτα.
στ) αν ο λ δεν κανει μπζζζζ ή/και εχει μεγαλη αντισταση (καπου θα υπαρχουν οι προδιαγραφες) πηγαινε τον πισω και παρε original opel με βαση τον αριθμο πλαισιου του αυτοκινητου. Θα πονεσει λιγο παραπανω η τσεπη αλλα θα εισαι πιο σιγουρος. Εχω ακουσει ιστοριες τρομου για καποιες μαρκες, οτι δεν πολυγουσταρουν αλλους αισθητηρες.-
Ξανακοιταξε τη λιστα με τα πραγματα που μπορει να διαβασει το Torque (παρε το Pro ή βρες το σπασμενο και βαλε και ενα εξτρα που εχει που λεγεται Torque Scan) και δες αν υπαρχουν και αλλες επιλογες για Fuel trims. μπορει να τις γραφει Long Term Fuel Trim ή Short Term αντιστοιχα, μπορει LTFT ή STFT.
Οσες φορες (εστω και για ελαχιστο) μπηκε σε closed loop, ειδα να δινεται εντολη για μειωση της βενζινης στο 1χ2 ενω το αλλο ηταν καρφωμενο στο 100%. Long Term ουτε στο δικο μου διαβαζει το Torque. Η εντολη για μειωση -
Εχει κατι επιλογες το προγραμματακι (το pro τουλαχιστον) ειδικα για GM. Δες αν τις ενεργοποιησεις αλλαζει τιποτα.
-
-
Επιπλεον,
μου αο τον τροπο αντιδρασης μου φαινεται οτι το 1χ2 ειναι το short term. Αυτο που με ανησυχει, ειναι οτι δινει εντολη για πολυ μειωση στη βενζινη, ενω ο 2ος λ ειναι παντα πολυ χαμηλα αφου ζεσταθει, δειγμα φτωχου μειγματος. Αν το μειγμα ηταν τοο καραμπινατα πλουσιο οσο δειχνει ο πρωτος αισθητηρας, θα ηταν ψηλα και ο δευτερος.
Κατι παιζεται με τον 1ο αιθητηρα... -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Επιπλεον,
μου αο τον τροπο αντιδρασης μου φαινεται οτι το 1χ2 ειναι το short term. Αυτο που με ανησυχει, ειναι οτι δινει εντολη για πολυ μειωση στη βενζινη, ενω ο 2ος λ ειναι παντα πολυ χαμηλα αφου ζεσταθει, δειγμα φτωχου μειγματος. Αν το μειγμα ηταν τοο καραμπινατα πλουσιο οσο δειχνει ο πρωτος αισθητηρας, θα ηταν ψηλα και ο δευτερος.
Κατι παιζεται με τον 1ο αιθητηρα...Διαβασα εδώ http://www.bmwforum.gr/forum/showthread.php?t=13590 όπος επήσης έχει αναφερθει και εδώ στο θέμα αυτο οτι ο αισθητηρας πρέπει να είναι περιπου στο 0,45 για να ειναι το μείγμα μας σωστο.
απο εκει και πάνω είναι πλουσιο και απο εκει και κάτω είναι φτωχό..
εμενα παίζει απο 0,45 και πάνω ποτε δεν πάει ποιο κάτω ακόμα κι αν αφήνω το γκάζι.
ο αισθητηρας θερμοκρασίας λειτουργει μια χαρά το τσέκαρα σήμερα το πρωι ξεκινησε με 18 βαθμους και αναίβαινε σιγα σιγα(γρηγορότερα απότι ο αισθητηρας ψυκτικου υγρου)οπότε πέρνω πολύμετρο αυριο
-
Επιπλεον,
Κατι παιζεται με τον 1ο αιθητηρα...Διαβασα εδώ http://www.bmwforum.gr/forum/showthread.php?t=13590 όπος επήσης έχει αναφερθει και εδώ στο θέμα αυτο οτι ο αισθητηρας πρέπει να είναι περιπου στο 0,45 για να ειναι το μείγμα μας σωστο.
OXI
απο εκει και πάνω είναι πλουσιο και απο εκει και κάτω είναι φτωχό..
**NAI, πρεπει να στα εχω πει 10 σελιδες πισω αυτα κανονισε θα τα ακουσεις. **εμενα παίζει απο 0,45 και πάνω ποτε δεν πάει ποιο κάτω ακόμα κι αν αφήνω το γκάζι.
NAIο αισθητηρας θερμοκρασίας λειτουργει μια χαρά το τσέκαρα σήμερα το πρωι ξεκινησε με 18 βαθμους και αναίβαινε σιγα σιγα(γρηγορότερα απότι ο αισθητηρας ψυκτικου υγρου)
**αλλο ο αισθητηρας θερμοκρασιας ΑΕΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, και αλλο ο αισθητηρας θερμοκρασιας ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ. Το πρωτο τα παπαρια μας (σχεδον) , το δευτερο μας ενδιαφερε αμεσα. **
οπότε πέρνω πολύμετρο αυριο
προσεχε μπορει να κανεις ζημια. Δεν πας καλυτερα σε κανα ηλεκτρολογο που να νιωθει να στα κοιταξει?Μη διαβαζεις μαλακιες δεξια αριστερα. ή μαλλον διαβαζε, αλλα εφοσον τα εχουμε πει και εδω, μην τα επαναλαμβανεις.
Ρετάρισμα κινητήρα σε χαμηλές στροφές μόνο. Τί είναι;