-
Και αν τον κλέβει το βενζινάδικο?
Μην τρελένεστε έτσι για την κατανάλωση. Η κατανάλωση που έχει κάποιος μπορεί να είναι τελείως παραπλανητική σε σχέση με αυτήν που θα έχετε εσείς με το ίδιο αυτοκίνητο γιατί ούτε με τον ίδιο τρόπο οδηγατε ούτε στις ίδιες διαδρομές. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Βασίλη, επιμένω ότι η δήλωση σου ήταν αλλού για αλλού. Το τι βγάζουν κάποιοι δεν με ενδιαφέρει. Εσύ βγήκε και δήλωσες καταναλώσεις που ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ!Στην τελευταία σου επεξήγηση καταλάβαμε ότι η περίφημη μικτή κατανάλωση των 6,5 lt/100Km τελικά δεν ήταν ούτε μικτή (καθώς αφορούσε μόνο μια διαδρομή εκτός πόλης 20 μόλις χιλιομέτρων), ούτε 6,5 αλλά 6,7 lt/100Km, ούτε σωστά μετρημένη (από γέμισμα σε γέμισμα).
Θα σου ξαναπώ λοιπόν ότι το νούμερο που έγραψες για τη μέση κατανάλωση μόνο σα 'ρουκέτα' μπορώ να το εκλάβω και σίγουρα δεν βοηθάει κάποιον να καταλάβει ποια είναι η πραγματική μικτη κατανάλωση του αυτοκινήτου, αλλά μόνο τον οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα!
Μάλλον εσυ δεν θέλεις να δεχτείς ότι το αμάξι με αυτόν τον κινητήρα έχει αυτές τις καταναλώσεις το 6.7 με το 6.5 είναι τρελή διάφορα ? Σε ενα κινητήρα που δεν είχε ούτε 1000 χλμ δεν μπορεί τόσοι κάτοχοι να λένε ψέματα για την μέση κατανάλωση ναι είναι 7 με 8 λιτρα.το προβλημα σου τελικά ποιο ακριβώς ότι λέω Εγώ ψέματα σε ποιους ακριβώς να κερδίσω τι?
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όσο πας και το βρίσκεις. Ξεκίνησες από τα 6,5 μικτη και σιγά σιγά ολισθαίνεις προς τα 8. Όπως καταλαβαίνεις εκεί δεν θα εξέφραζα αντίρρηση.
Κατά τ' άλλα δεν είπα ποτέ ότι λες ψέματα και είμαι βέβαιος ότι είσαι σίγουρος ότι τα λες σωστά. Απλώς ακουσίως, ερμηνεύεις λάθος κάποια πράγματα.
Φαινόμενο Dunning - Kruger...
-
Όσο πας και το βρίσκεις. Ξεκίνησες από τα 6,5 μικτη και σιγά σιγά ολισθαίνεις προς τα 8. Όπως καταλαβαίνεις εκεί δεν θα εξέφραζα αντίρρηση.Κατά τ' άλλα δεν είπα ποτέ ότι λες ψέματα και είμαι βέβαιος ότι είσαι σίγουρος ότι τα λες σωστά. Απλώς ακουσίως, ερμηνεύεις λάθος κάποια πράγματα.
vw Tiguan 1.4 -125ps εντός πόλης Αθήνα με κλιματισμό ανοικτό 7.5 μέση κατανάλωση .Χωρις κλιματισμό στα 7 λίτρα .Εκτος Αθηνών μέση κατανάλωση 5,8.Σε αναζήτησή που είχα κάνει για βεντζηνα σε όλα τα suv μέχρι 1.6 αυτό που έκαιγε ήταν τι Kuga 1.5-150ps.Επισης 9 αρι κατανάλωση έχω δει μέσα στη πόλη για αποστάσεις πολύ κοντινές .
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Όσο πας και το βρίσκεις. Ξεκίνησες από τα 6,5 μικτη και σιγά σιγά ολισθαίνεις προς τα 8. Όπως καταλαβαίνεις εκεί δεν θα εξέφραζα αντίρρηση.Κατά τ' άλλα δεν είπα ποτέ ότι λες ψέματα και είμαι βέβαιος ότι είσαι σίγουρος ότι τα λες σωστά. Απλώς ακουσίως, ερμηνεύεις λάθος κάποια πράγματα.
Φιλος μαλλον κατι δεν παει καλα η κανεις πως δεν καταλαβενεις η δεν θες να καταλαβεις απο την αρχη λεω οτι εντός πολης παιζει καπου στα 8 με 9 λιτρα σε επαρχιακο δρομο και μεση ταχητα τα 90 με 100 χλμ εμενα μου διχνει μεχρι 6 λιτρα στο trip computer στα 100 χλμ εχει 2300 στροφες με σταθερη πορεία στα 120 με 130 παει καπου 7,5 με 8 λιτρα ο μεσος ορος για μικτη καταναλωση παίζει απο 6.5 μέχρι 8 πιστεύω να έγινα σαφής .
-
Απόλυτα σαφής!
Αποχωρώ από την κουβέντα.
-
Απόλυτα σαφής!Αποχωρώ από την κουβέντα.
Φίλε μου εδώ είμαστε για να συζητάμε ώστε να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας που μπορεί να θέλουν να μάθουν κάποια πράγματα. Απο την πρώτη στιγμή ήσουν δύσπιστος σε αυτά που έλεγα παρέθεσα και εγώ και ενα άλλος φιλος τιμές απο διάφορους κατόχους του συγκεκριμένου κινητήρα αλλά συνεχίζεις να έχεις την δική σου άποψη και είναι δικαίωμα σου αλλά το να προσβάλλεις με εξυπνάδες φαινόμενο Ντάνινγκ–Κρούγκερ σε μια δημόσια συζήτηση που έχει να κάνει με κατανάλωση καυσίμου αυτο δείχνει πολλά..
-
Αυτο με τις καταναλωσεις υπάρχει πάντα!
Ασε που έχουμε τόσο αέρα στη Ρόδο που μερικές φορές σπρώχνει κιόλας! -
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Αυτο με τις καταναλωσεις υπάρχει πάντα!
Ασε που έχουμε τόσο αέρα στη Ρόδο που μερικές φορές σπρώχνει κιόλας!Ετσι katsim βοηθάει λιγάκι και το αεράκι..
-
Ο χρήστης Bill1984 έγραψε:
Φίλε μου εδώ είμαστε για να συζητάμε ώστε να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας που μπορεί να θέλουν να μάθουν κάποια πράγματα. Απο την πρώτη στιγμή ήσουν δύσπιστος σε αυτά που έλεγα παρέθεσα και εγώ και ενα άλλος φιλος τιμές απο διάφορους κατόχους του συγκεκριμένου κινητήρα αλλά συνεχίζεις να έχεις την δική σου άποψη και είναι δικαίωμα σου αλλά το να προσβάλλεις με εξυπνάδες φαινόμενο Ντάνινγκ–Κρούγκερ σε μια δημόσια συζήτηση που έχει να κάνει με κατανάλωση καυσίμου αυτο δείχνει πολλά..Αν νομίζεις ότι έγραψα τόσα ποστ για να μην βοηθήσω...
Αποχωρώ, απλώς γιατί είναι προφανές ότι δεν θέλεις να καταλάβεις κάποια πράγματα και τσάμπα γράφω. Στο πρώτο σου ποστ έγραψες μια τιμή μικτής κατανάλωσης. Από την επιμονή σου, καταλαβαίνω ότι θεωρείς ότι παρέθεσες ένα νούμερο που αντιστοιχεί σε μια μέτρηση μικτής κατανάλωσης. Σου εξήγησα πολύ απλά ότι ούτε μέτρησες ούτε αυτό είναι μικτή κατανάλωση. Όχι μόνο εγώ, αλλά και διάφοροι άλλοι, που σου είπαν πως γίνεται η σωστή μέτρηση κατανάλωσης. Αντί να πεις ότι όντως έγραψες λάθος περι μικτής κατανάλωσης, επιμένεις και προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες σε καταναλώσεις από άλλα sites. Αυτό σημαίνει ότι είτε πιστεύεις ότι δεν έκανες κανένα λάθος στο αρχικό σου ποστ, ακόμα και μετά την κουβέντα που είχαμε (φαινόμενο Dunning - Kruger) είτε δεν θέλεις να καταλάβεις (απλός εγωισμός). Σε κάθε περίπτωση δεν βοηθάς κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται για τη μικρή κατανάλωση του αυτοκινήτου. Τουναντίον του δίνεις μια πληροφορία που θα τον παρασύρει πιθανώς σε μια λανθασμένη αγορά, αναμένοντας οικονομία diesel από τον GDi.Αυτά από μένα και καλή συνέχεια.
Υ. Γ. : Κι επειδή καλό είναι να μιλάμε συγκεκριμένα, το αδελφό Sportage 1.7 diesel 110hp το είχα για 4 μέρες. Μπορώ λοιπόν να σου πω ότι κάπου εκεί στα 6.5 lt/100Km είναι η μέση μικτη κατανάλωση του. Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να πλησιάσει το diesel από κατανάλωση, ο 1.6 GDi...
-
Φίλε μου εδώ είμαστε για να συζητάμε ώστε να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας που μπορεί να θέλουν να μάθουν κάποια πράγματα. Απο την πρώτη στιγμή ήσουν δύσπιστος σε αυτά που έλεγα παρέθεσα και εγώ και ενα άλλος φιλος τιμές απο διάφορους κατόχους του συγκεκριμένου κινητήρα αλλά συνεχίζεις να έχεις την δική σου άποψη και είναι δικαίωμα σου αλλά το να προσβάλλεις με εξυπνάδες φαινόμενο Ντάνινγκ–Κρούγκερ σε μια δημόσια συζήτηση που έχει να κάνει με κατανάλωση καυσίμου αυτο δείχνει πολλά..
Αν νομίζεις ότι έγραψα τόσα ποστ για να μην βοηθήσω...
Αποχωρώ, απλώς γιατί είναι προφανές ότι δεν θέλεις να καταλάβεις κάποια πράγματα και τσάμπα γράφω. Στο πρώτο σου ποστ έγραψες μια τιμή μικτής κατανάλωσης. Από την επιμονή σου, καταλαβαίνω ότι θεωρείς ότι παρέθεσες ένα νούμερο που αντιστοιχεί σε μια μέτρηση μικτής κατανάλωσης. Σου εξήγησα πολύ απλά ότι ούτε μέτρησες ούτε αυτό είναι μικτή κατανάλωση. Όχι μόνο εγώ, αλλά και διάφοροι άλλοι, που σου είπαν πως γίνεται η σωστή μέτρηση κατανάλωσης. Αντί να πεις ότι όντως έγραψες λάθος περι μικτής κατανάλωσης, επιμένεις και προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες σε καταναλώσεις από άλλα sites. Αυτό σημαίνει ότι είτε πιστεύεις ότι δεν έκανες κανένα λάθος στο αρχικό σου ποστ, ακόμα και μετά την κουβέντα που είχαμε (φαινόμενο Dunning - Kruger) είτε δεν θέλεις να καταλάβεις (απλός εγωισμός). Σε κάθε περίπτωση δεν βοηθάς κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται για τη μικρή κατανάλωση του αυτοκινήτου. Τουναντίον του δίνεις μια πληροφορία που θα τον παρασύρει πιθανώς σε μια λανθασμένη αγορά, αναμένοντας οικονομία diesel από τον GDi.Αυτά από μένα και καλή συνέχεια.
Υ. Γ. : Κι επειδή καλό είναι να μιλάμε συγκεκριμένα, το αδελφό Sportage 1.7 diesel 110hp το είχα για 4 μέρες. Μπορώ λοιπόν να σου πω ότι κάπου εκεί στα 6.5 lt/100Km είναι η μέση μικτη κατανάλωση του. Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να πλησιάσει το diesel από κατανάλωση, ο 1.6 GDi...
Οκ δεν μπορώ να συνεχίσω αλλο η συζήτηση πλέον είναι ανούσια όταν θέλουμε να συγκρίνουμε βενζίνη με πετρέλαιο..θα παραθέσω τα παρακάτω και όποιος θέλει ας τα δεχτεί μίλησα χτες με φιλο που τα πήραμε μαζί και είναι βοριά Ελλάδα εχουμε και λρμε ρεζερβουαρ 63 λιτρα με φουλαρισμα μεχρι σκασιμο και γεμισμα οταν αναψε ρεζερβα εκανε 810 χλμ εγνατια με ταχύτητες 110 με 130 με αυτο πιλότο οποτε εχουμε εβαλε 58 λιτρα 58÷810×100=7.1 λιτρα σε αυτοκινητόδρομο , εντος πολεως μου ειπε με γέμισμα κανει καπου 600 με 630 οποτε 58÷600×100 ειναι καπου στα 9,5 οπως προανέφερα.
-
Το 8 με το 9.5 στα 100χλμ είναι μια ουσιαστικη απόκλιση (περί τα 12+ ευρώ στο φουλαρισμα)...
Δεν είναι άσχημα, αλλά δεν είναι κ καλά..
Bill1984, καλοπροαίρετα το λέω, βάζε κ καμία τέλεια ρε φίλε, διαβάζουμε 2 φορές για να καταλάβουμε
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Το 8 με το 9.5 στα 100χλμ είναι μια ουσιαστικη απόκλιση (περί τα 12+ ευρώ στο φουλαρισμα)...Δεν είναι άσχημα, αλλά δεν είναι κ καλά..
Bill1984, καλοπροαίρετα το λέω, βάζε κ καμία τέλεια ρε φίλε, διαβάζουμε 2 φορές για να καταλάβουμε
Ναι ειναι οντως διαφορα το 8 με το 9.5 αλλα το ποδι παιζει μεγαλο ρολο..sorry για την ακαταστατη γραφή..
-
θα παραθέσω τα παρακάτω και όποιος θέλει ας τα δεχτεί μίλησα χτες με φιλο που τα πήραμε μαζί και είναι βοριά Ελλάδα εχουμε και λρμε ρεζερβουαρ 63 λιτρα με φουλαρισμα μεχρι σκασιμο και γεμισμα οταν αναψε ρεζερβα εκανε 810 χλμ εγνατια με ταχύτητες 110 με 130 με αυτο πιλότο οποτε εχουμε εβαλε 58 λιτρα 58÷810×100=7.1 λιτρα σε αυτοκινητόδρομο , εντος πολεως μου ειπε με γέμισμα κανει καπου 600 με 630 οποτε 58÷600×100 ειναι καπου στα 9,5 οπως προανέφερα.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μόνος σου επιβεβαιώνεις ότι η αρχική σου τοποθέτηση περι '6,5 lt/100Km μικτής κατανάλωσης' είναι απλώς ρουκέτα, όπως την χαρακτήρισα.
-
θα παραθέσω τα παρακάτω και όποιος θέλει ας τα δεχτεί μίλησα χτες με φιλο που τα πήραμε μαζί και είναι βοριά Ελλάδα εχουμε και λρμε ρεζερβουαρ 63 λιτρα με φουλαρισμα μεχρι σκασιμο και γεμισμα οταν αναψε ρεζερβα εκανε 810 χλμ εγνατια με ταχύτητες 110 με 130 με αυτο πιλότο οποτε εχουμε εβαλε 58 λιτρα 58÷810×100=7.1 λιτρα σε αυτοκινητόδρομο , εντος πολεως μου ειπε με γέμισμα κανει καπου 600 με 630 οποτε 58÷600×100 ειναι καπου στα 9,5 οπως προανέφερα.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μόνος σου επιβεβαιώνεις ότι η αρχική σου τοποθέτηση περι '6,5 lt/100Km μικτής κατανάλωσης' είναι απλώς ρουκέτα, όπως την χαρακτήρισα.
Τα 6.5 αφορούσε συγκεκριμένη διαδρομή όπου και ανέλυσα επακριβώςτο 7,1 σε δρόμο όπως η Εγνατία και με ταχύτητες όπως είπα μέχρι 130 χλμ άνετα εάν κατέβεις στα 100 με αυτοματο πιλοτο θα γίνουν ίσως και κάτω απο 6 λίτρα.Η ουσία είναι τελικά στο τρόπο οδήγησης του καθένα και γιαυτο και εαν δεις το spirmonitor καταναλώσεις ξεκινούν απο τα 6.5 λίτρα .Εάν το αμάξι πχ το αγόραζε κάποιος που προερχόταν απο ενα ντιζελ δεν θα ήξερε πως να δουλέψει τις αλλαγές και τις επιτάχυνσης με αποτελεσμα οι καταναλώσεις θα ήταν στον Θεο.
-
Το θέμα είναι ότι στο spritmonitor ο Μ.Ο. είναι στα 8,8 l/100 km και το ~70 % των αποτελεσμάτων είναι μεταξύ 8 και 9,5 l/100 km, το ~95 % των αποτελεσμάτων μεταξύ 7,5 και 10 l/100 km.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Το θέμα είναι ότι στο spritmonitor ο Μ.Ο. είναι στα 8,8 l/100 km και το ~70 % των αποτελεσμάτων είναι μεταξύ 8 και 9,5 l/100 km, το ~95 % των αποτελεσμάτων μεταξύ 7,5 και 10 l/100 km.Καταρχάς είπα οτι ξεκινάει απο το 6.5 οπότε κάποιοι κάτοχοι είναι σε αυτές τις καταναλώσεις ο μέσος ορος είναι 8.3 αλλά μέσα δυστυχώς έχει και κάποιες άλλες εκδόσεις και δεν ειναι ξεκάθαρο https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2 εδω πιστευω οτι τα πραγματα ειναι ξεκάθαρα μιας και ο κάτοχος καταγραφή για 40000 χλμ τις μετρήσεις https://www.spritmonitor.de/en/detail/714284.html
-
Επίμονος! Ευτυχώς, scripta manent...
-
[quote='harisma23']Επίμονος! Τι ακριβώς ζόρια τραβάς για να ξέρω σε ενοχλει που το αμαξι δεν εχει καταναλωση 12 και εχει 7 και 8 πραγματικά δεν ξέρω τι να πω εχω παράθεση τόσες μετρήσεις απο κατόχους και συνεχίζεις να μην πιστεύεις.
Το θέμα δεν είναι ποιος θα βγει νικητής από τη συζήτησή μας, αλλά πώς θα βοηθήσουμε και οι δυο να νικήσει η αλήθεια.
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Το θέμα δεν είναι ποιος θα βγει νικητής από τη συζήτησή μας, αλλά πώς θα
Hyundai Tucson 2015