-
Προσφορές σε ετοιμοπαράδοτα υπάρχουν και σε VW, έτσι πήρα και το δικό μου..
Σχετικά με το facelift, φαίνεται ότι η VW άλλαξε και τις θύρες USB στη μπροστινή κονσόλα (ίσως και στην πίσω?), οι οποίες είναι φωτιζόμενες και USB-C, επίσης ίσως και ο ambient φωτισμός να είναι πολυχρωματικός..
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/volkswagen-tiguan-r-lands-alongside-plug-ehybrid
Οι τιμές αναμένονται ελαφρώς τσιμπημένες..
-
Δεν ξέρω πόσο λάθος μπορεί να κάνω.
Από Configurator πάντα (Τα link οδηγούν στις διαμορφώσεις):
2α) BMW X1 18i sDrive xLine Advanced Steptronic 140 PS : 37.585€ (Σε ετοιμαπαράδοτα μοντέλα)
2β) BMW X1 18i sDrive Advantage Steptronic 140 PS : 42.478€ (Για μοντέλα με παραγγελία)
- Volvo XC40 Momentum T3 Auto (163PS) : 36.825€
Όλα φρόντισα να έχουν:
- Παρόμοιες ιπποδυνάμεις και κινητήρες βενζίνης.
- Αυτόματο κιβώτιο.
- Σύστημα εμπρόσθιας σύγκρουσης, πεζών, υποβοήθηση λωρίδας, κτλ
- Αυτόματο κλιματισμό.
- Αισθητήρες παρκαρίσματος τουλάχιστον πίσω.
- Cruise Control.
- Σύνδεση τηλεφώνου και είτε πλοήγηση μέσω αυτού είτε με ενσωματωμένο navigation.
Ενδιαφερον! Η τιμη του tiguan παντως νομιζω οτι μπορει να πεσει 1-1.5χιλιαρικο αν δεν παρεις το r-line πακετο, το οποιο ειναι κυριως αισθητικες φυσεως (νομιζω προσθετει και το progressive steering). Επισης η Χ1 δεν εχει android auto/apple carplay, το οποιο ειναι σημαντικο διοτι δεν εχεις navigation (αν πας να βαλεις το μαμα, θα σε χρεωσουν γυρω στο χιλιαρικο ισως και παραπανω).
Η GLA εχω την εντυπωση οτι ειναι μικροτερο αυτοκινητο απο το tiguan/x1/xc40. Η προηγουμενη ηταν πολυ μικροτερη, αλλα νομιζω οτι και η καινουρια ειναι μικροτερη.
Το tiguan ειναι το μονο απο τα 4 το οποιο εχει σιγουρα adaptive cruise control και οχι απλο cruise control. Ισως μου διεφυγε, αλλα δεν ειδα πουθενα αναφορα για adaptive στα αλλα 3 αυτοκινητα.
Εχω αγορασει tiguan εδω και 1.5 χρονο και βασει των τιμων που βλεπω, το xc40 θα με δελεαζε αρκετα. Η GLB ηταν μια επισης ενδιαφερουσα προταση αλλα στα 35-37 πρεπει να την παρεις γυμνη και για να στηθει σωστα θελει +10 χιλιαρικα.
Απο την αλλη ομως, το tiguan ειναι πλεον αυτοκινητο σχεδον 5ετιας (για τη Χ1 δεν το συζηταμε καν οτι ειναι παλιο αμαξι). Αυτο που θα εχει ενδιαφερον ισως ειναι η PHEV εκδοση του, διοτι εχει κινητηρα 1.4 (το οποιο σημαινει οτι δεν μπλεκουμε με φορολογικες χαζομαρες και φορους πολυτελειας). Δυστυχως ομως, οι phev σηνηθως χρεωνονται περιπου +10 χιλιαρικα απο την τιμη του 'κανονικου' μοντελου.
-
Δεν έχουν adptive cruise control.
Απλό είναι και νομίζω σε κάποια από αυτά με λειτουργία φρεναρίσματος.
Η Χ1 έχει μόνο apple carplay. Η BMW, το Android auto νομίζω δεν έχει ξεκινήσει να το βάζει ακόμη στα αυτοκίνητα της.
Επίσης Χ1 και Tiguan είναι και τα δύο 5αετίας με πρόσφατο face lifting. Δεν είναι πιο παλιά η Χ1 (Άντε ίσως κάποιους μήνες).
Tiguan: 4.486mm x 1.839mm x 1.654mm / μεταξόνιο: 2.677mm
GLA (νέα): 4.410mm x 1.834mm xx 1.611mm / Μεταξόνιο: 2,729mm
Το Tiguan έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από την GLA.
-
Εχεις δικιο σε ολα οσα λες. Για καποιον λογο ειχα την εντυπωση οτι το tiguan II ειναι νεοτερο αμαξι απο την F48, ενω η διαφορα τους ειναι λιγοι μηνες μονο.
Η gla φαινεται οντως πολυ καλη προταση, με πολυ καλυτερους χωρους απο την προηγουμενη (βασικα μου φαινονται σχεδον ιδιοι με το tiguan οι χωροι της καινουριας). Οπως ειπες, μαλλον υπολειπεται λιγο σε πορτ μπαγαζ σε σχεση με το tiguan.
Εχει ενδιαφερον οτι ενω οι ανταγωνιστες εχουν κατεβει οικονομικα, δεν φαινεται κατι αντιστοιχο απο την vw. Ισως να περιμενουν σιγα-σιγα τα καινουρια tiguan, οποτε θα βγαλουν σε προσφορα (οταν πας στο καταστημα) πινακιδωμενα ετοιμοπαραδοτα.
-
Την ελλειψη adaptive cc, προσωπικα την θεωρω τεραστιο μειονεκτημα σε συγχρονο 'μεγαλο' αυτοκινητο (που θα κανει και ταξιδια δηλαδη), αλλα αυτο ειναι ισως πολυ υποκειμενικο. Προσωπικα, αυτος ηταν ενας απο τους δυο λογους που με απομακρυνε απο το tucson.
-
2α) BMW X1 18i sDrive xLine Advanced Steptronic 140 PS : 37.585€ (Σε ετοιμαπαράδοτα μοντέλα)
2β) BMW X1 18i sDrive Advantage Steptronic 140 PS : 42.478€ (Για μοντέλα με παραγγελία)
Όλα φρόντισα να έχουν:
-
Παρόμοιες ιπποδυνάμεις και κινητήρες βενζίνης.
-
Αυτόματο κιβώτιο.
-
Σύστημα εμπρόσθιας σύγκρουσης, πεζών, υποβοήθηση λωρίδας, κτλ
-
Αυτόματο κλιματισμό.
-
Αισθητήρες παρκαρίσματος τουλάχιστον πίσω.
-
Cruise Control.
-
Σύνδεση τηλεφώνου και είτε πλοήγηση μέσω αυτού είτε με ενσωματωμένο navigation.
Κάποια στις συγκεκριμένες εκδόσεις προσφέρουν και επιπλέον εξοπλισμούς όπως αυτόματο άνοιγμα πίσω πόρτας, κάμερα, κτλ.
Στα BMW εχεις λαθος στις τιμές.
Η xline advanced ειναι μεν τιμη καταλόγου στα 37.500 περιπου αλλα τα ετοιμοπαραδοτα εχουν 2000 εκπτωση και δωρεάν σερβις 5ετιας.
Επισης το advantage στα 42 δεν υπαρχει, μιας και η εκδοση advantage ειναι μεσαία και πανω της προσθέτεις διαφορα οπως εκανες εσυ αλλά με λάθος τρόπο..
Γενικά στη BMW θελει τροπο και τεχνη ο configurator. Ειτε αγοράζεις τα έτοιμα πακέτα είτε χτιζεις πανω στα advanced πακετα (εν προκειμενω xline advanced ή connected advnaced) για μεγιστη οικονομία.
Με οποιοδήποτε αλλο χτισιμο βγαινεις στο Θεό.
Εν ολιγοις σημερα με 35000 περιπου χιλιαδες εχεις μια Χ1 αρκετά καλά εξοπλισμένη και με αριστη οδηγική συμπεριφορά και απόλαυση!
-
-
Επισης η Χ1 δεν εχει android auto/apple carplay, το οποιο ειναι σημαντικο διοτι δεν εχεις navigation (αν πας να βαλεις το μαμα, θα σε χρεωσουν γυρω στο χιλιαρικο ισως και παραπανω).
Στο νεο πακέτο connected advnaced εχει και μαμα navi (με συνεχεις δωρεάν αναβαθμίσεις - ήδη 3 από 1/1) με 8,8 οθονη και ενδειξεις και στον πινακα οργανων (εχει τον extended πινακα) και car play...
Android Auto θα βαλει από 7/2020 και ίσως μονο στα αυτοκινητα με idrive 7 (η Χ1 εχει idrive 6) ενώ οσα εχουν ηδη idrive 7 θα το παρουν με ΟΤΑ αναβάθμιση.
-
Katafractos17 wrote:
Όλα φρόντισα να έχουν:
-
Παρόμοιες ιπποδυνάμεις και κινητήρες βενζίνης.
-
Αυτόματο κιβώτιο.
-
Σύστημα εμπρόσθιας σύγκρουσης, πεζών, υποβοήθηση λωρίδας, κτλ
-
Αυτόματο κλιματισμό.
-
Αισθητήρες παρκαρίσματος τουλάχιστον πίσω.
-
Cruise Control.
-
Σύνδεση τηλεφώνου και είτε πλοήγηση μέσω αυτού είτε με ενσωματωμένο navigation.
Κάποια στις συγκεκριμένες εκδόσεις προσφέρουν και επιπλέον εξοπλισμούς όπως αυτόματο άνοιγμα πίσω πόρτας, κάμερα, κτλ.
Στα BMW εχεις λαθος στις τιμές.
Η xline advanced ειναι μεν τιμη καταλόγου στα 37.500 περιπου αλλα τα ετοιμοπαραδοτα εχουν 2000 εκπτωση και δωρεάν σερβις 5ετιας.
Επισης το advantage στα 42 δεν υπαρχει, μιας και η εκδοση advantage ειναι μεσαία και πανω της προσθέτεις διαφορα οπως εκανες εσυ αλλά με λάθος τρόπο..
Γενικά στη BMW θελει τροπο και τεχνη ο configurator. Ειτε αγοράζεις τα έτοιμα πακέτα είτε χτιζεις πανω στα advanced πακετα (εν προκειμενω xline advanced ή connected advnaced) για μεγιστη οικονομία.
Με οποιοδήποτε αλλο χτισιμο βγαινεις στο Θεό.
Εν ολιγοις σημερα με 35000 περιπου χιλιαδες εχεις μια Χ1 αρκετά καλά εξοπλισμένη και με αριστη οδηγική συμπεριφορά και απόλαυση!
Ευχαριστώ,
Δεν γνώριζα τις συγκεκριμένες λεπτομέριες.
Οπότε το X1 βγαίνει πιο φθηνά.
-
-
Ομολογώ όμορφο το r line k r.Το θέμα είναι οι τιμές κ ο εξοπλισμός....
-
Μετά από 3,5 χρόνια και 65000χλμ εμφανίστηκε το 1ο πρόβλημα !
Χάλασε ο κεντρικός διακόπτης παραθύρων στη πόρτα του οδηγού, στην αρχή είχε χαλάσει ένα από τα 4 κουμπιά και λίγο καιρό μετά χάλασαν και τα 4, η γυναίκα μου βέβαια λέει οτι όλη την ώρα παίζω με τα κουμπιά. Κόστος σε εξωτερικό ηλεκτρολόγο €80 (μάλλον imitation ανταλλακτικό) .
1.6 tdi , μέχρι στιγμής απόλυτα ευχαριστημένος.
-
Αν δεν ενδιαφέρεσαι να βάλεις τους αυθεντικούς, βρίσκεις after market με 20€.
Εγώ έτσι έκανα και τους άλλαξα και μόνος μου. Δύο χρόνια τώρα, μέχρι στιγμής λειτουργούν μια χαρά.
Στην πόρτα του οδηγού πάνε πακέτο και οι 4 μαζί.
Στη αντιπροσωπία μου ζητούσαν 75€ μόνο για το ανταλλακτικό.
-
Επειδή είδα πως γίνεται στο youtube (άνοιγμα όλης της πόρτας) δεν το επιχείρησα.
-
Δεν χρειάζεται να ανοιχτεί όλη η πόρτα.
Αλλάζει και πιο εύκολα, κατευθείαν αφαιρόντας μόνο τον διακόπτη.
Τουλάχιστον στο Golf έτσι γίνεται, δεν είμαι σίγουρος για το Tiguan.
Επειδή κι εγώ είδα βιντεάκια στο youtube, υπάρχουν και με τους δύο τρόπους.
-
Καλησπερα.
εδω και δυο μηνες περιπου καθε σουκου κανω το Αθηνα-Λαρισα μεσω δομοκου.
Εξοικειωνομαι με το αυτοκινητο και προσπαθω να χρησιμοποιω οτιδηποτε μου προσφερει το αυτοκινητο για να κανω πιο ευχαριστη , πιο ξεκουραστη και απολαυστικη την οδηγικη εμπειρια.
Περα απο τα θεματα που εχω προαναφερει σε αλλο ποστ,εχω παρατηρησει το εξης περιεργο:
Οταν ανεβαινω τις στροφες της Λαμιας μετα το νοσοκομειο,και παταω γκαζι,ακουγεται ενα σαν τριξιμο,σαν συντονισμος να το πω,οπως κανει μια ντιζα οταν την τραβας.....οσο παταω το γκαζι στην ανηφορα....
Το ιδιο ηχο κανει και με το acc στο δρομο.........τι εννοω....
Εχω βαλει,acc 120χλμ/ωρα και ενα αμαξι μπροστα με κοβει και κατεβαινω στα 90...........φευγει το αμαξι απο μπροστα και ανεβαζει στροφες το αμαξι για να πιασει ξανα 120 .......τοτε ακουγεται παλι ο ηχος...... .
Γενικα οταν εχει μεγαλη διαδρομη το γκαζι και τραβαει απο χαμηλα.....
το εχει παρατηρησει κανεις αλλος,,,,ειναι φυσιολογικο....????
Μου εκανε μεγαλη εντυπωση που ακουγεται παντως και φυσιολογικο να ειναι....εννοειται ολα κλειστα στην καμπινα..ραδιο κτλ.
-
...Καλημερα,καλο μηνα.
..Επανερχομαι εκ νεου για να μοιραστω τις οδηγικες μου εμπειριες με το tiguan.....
Εχω αισιως μαζεψει 13,500 ευχαριστα και ξεκουραστα χλμ ,περιπου 10,000 χλμ στην εθνικη....
Μου εχει κανει μεγαλη εντυπωση η ποιοτητα κυλισης και η συμπεριφορα του αμαξιου στην απορροφηση των ανωμαλιων των περιφημων ελληνικων δρομων που τους εχουμε χρυσοπληρωσει.....
Σε συγκριση παντα με το προηγουμενο 15ετιας αμαξι......χωρις πολλαπλους πισω....και χωρις αλλαγη αμορτισερ.....εννοειται...
Το αμαξι το οδηγαω σαν ενα hatchback.....δεν εχω αλλαξει οδηγικη συμπεριφορα ....μονο λογω diesel κινητηρα με τις στροφες και τη ροπη του κινητηρα τις αλλαγες μου στο κιβωτιο εχω αλλαξει...
Και με βαρος κτλ. με εχει εκπληξει θετικα....
..Σε αυτο το ποστ θελω να επικεντρωθω στα συστηματα ασφαλειας του αυτοκινητου....
....Δυο φορες παρενεβησαν καταλυτικα και με απετρεψαν απο δυσαρεστες καταστασεις(τρακαρισμα).
Και στις δυο περιπτωσεις το προπορευομενο οχημα σταματησε αποτομα ,....ηχησε το προειδοποιητικο καθως και ειδοποιηση στην οθονη και πατησε φρενο το αμαξι μονο του,χωρις να το ακινητοποιησει...
Δεν θυμαμαι τις συνθηκες που ισχυουν για τα συστηματα ασφαλειας αλλα περιμενα να επεμβει και σε δυο αλλες περιπτωσεις.....
Θα ειχε να κανει με τα χλμ που ειχα στο κοντερ.
Επισης το acc,αν ειμαι στην μεσαια λωριδα και υπαρχει προπορευομενο οχημα στην αριστερη,κοβει.....αυτο δεν το περιμενα.....
Και τελευταιο το lane assist,βοηθαει....αλλα πιστευω οτι καλυτερα θα ηταν να εχει ηχητικη ενδειξη οταν χανει την 'επαφη' με τις λωριδες ..δλδ.. οταν κλειδωνει το lane assist και πρασινιζει αλλα μετα λογω φθορας της διαγραμμισης χανει τις λωριδες να εχει ηχητικη προειδοποιηση για να το γνωριζει ο οδηγος.....
Τον περιοριστη ταχυτητας κινησης μια φορα τον εβαλα...καταλαθος ....
τον εχει χρησιμοποιησει κανενας....πως λειτουργει?
Καλες διακοπες,καλη ξεκουραση.
Υ.Γ. Το ποστ το εγραψα και για να αποκτησουμε ξανα τη θεση που μας αρμοζει, στο φορουμ.....
-
Η αλήθεια είναι οτι είναι πολυ ξεκούραστο αυτοκίνητο και για τους μπροστά και για τους πίσω. Φέτος στις διακοπές έκανα 500 χλμ χωρίς στάση (με 3 παιδιά στο πίσω κάθισμα). Εμένα σαν οδηγό το Adaptive Cruise Control με βοηθάει και με ξεκουράζει πάρα πολύ ενώ και ο τριζωνικός κλιματισμός δουλεύει εξαιρετικά (πετυχα την εβδομάδα με τον καύσωνα). Στα συν και τα τραπεζάκια πίσω που έβαζαν το πιτσιρίκια φαγητό κ.α
Μέχρι στιγμής και εγώ πολύ ευχαριστημένος.
ΥΓ μια φορά σε μια όπισθεν πέρασε τρέχοντας ένα παιδί και ευτυχώς φρέναρε μόνο του. Εκεί τη εκτίμησα πολύ την λειτουργία του αυτόματου φρεναρίσματος
-
Μετα απο 19.000 χλμ συμφωνω σε ολα οσα εχουν ειπωθει. Το μεγαλο του ατου ειναι η ανεση. Πας ταξιδι και βγαινει τοσο ο οδηγος, οσο και οι επιβατες ξεκουραστοι. Επαρκης αποθηκευτικος χωρος για 4μελη οικογενεια και ανετοι χωροι επιβατων. Αναπαυτικο καθισμα οδηγου (δεν εχω δοκιμασει των υπολοιπων ), στηριξη στην πλατη και καλο infotainment (ειδικα σε συνδυασμο με carplay/android auto) για πλοηγηση και ψυχαγωγια. Ολα αυτα σε ενα αρκετα συμπαγες πακετο, ωστε να μην ταλαιπωρει τον οδηγο κατα την οδηγηση εντος πολεων.
Δεν ειναι διασκεδαστικο αμαξι κατα την οδηγηση, αλλα μεταφερει την οικογενεια με μεγαλη ανεση, αυτος ειναι ο λογος για το οποιο προσωπικα το αγορασα.
Μετα απο 1.5 χρονο, δεν εχω μετανιωσει ουτε δευτερολεπτο την αγορα του!
Τι θα ηθελα;
-
κοτσαδορο
-
matrix led φωτα
-
χαμηλοτερη καταναλωση εντος πολης, διοτι στον αυτοκινητοδρομο και στις επαρχιακες οδους ειναι μια χαρα (1.5 tsi)
-
-
Καλά ταξίδια να έχετε! Το ' να αποκτησουμε ξανα τη θεση που μας αρμοζει, στο φορουμ..... ' τί σημαίνει ακριβώς!? >:-)
-
Καλά ταξίδια να έχετε! Το ' να αποκτησουμε ξανα τη θεση που μας αρμοζει, στο φορουμ..... ' τί σημαίνει ακριβώς!? >:-)
The Empire Strikes Back !!
-
Το ' να αποκτησουμε ξανα τη θεση που μας αρμοζει, στο φορουμ..... ' τί σημαίνει ακριβώς!? >:-)
Να ανέβει το thread στην κορυφή!
VW Tiguan 2016