-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Το σύστημα μέτρησης άλλαξε ώστε να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Υπάρχει οδηγία της ΕΕ προς τις κυβερνήσεις να προσαρμόσουν τον τρόπο φορολόγησης στα νέα δεδομένα ώστε να μην ζημιωθεί ο καταναλωτής. Εδώ βεβαίως γελάμε. Ξέρουν πολύ καλά ότι στην Ελλάδα θα πουν 'ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε', θα πάρουν τα φράγκα και γεια σαςΚαι σε συνέχεια για να είναι δικαιότερο το σύστημα να αυξησούν τα τέλη και για τα παλιά ρυπογόνα αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το σύστημα μέτρησης άλλαξε ώστε να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Υπάρχει οδηγία της ΕΕ προς τις κυβερνήσεις να προσαρμόσουν τον τρόπο φορολόγησης στα νέα δεδομένα ώστε να μην ζημιωθεί ο καταναλωτής. Εδώ βεβαίως γελάμε. Ξέρουν πολύ καλά ότι στην Ελλάδα θα πουν 'ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε', θα πάρουν τα φράγκα και γεια σας
Και σε συνέχεια για να είναι δικαιότερο το σύστημα να αυξησούν τα τέλη και για τα παλιά ρυπογόνα αυτοκίνητα
εεεεεεεετσι...
-
Ακριβώς, τρίβουν τα χέρια τους στο υπουργείο οικονομικών. Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ήταν λίγο άδικο ο φουκαριάρης με το σαραβαλάκη 1800αρη εικοσαετίας να πληρώνει 300αρες και αυτοκίνητα καινούρια αξίας 30.000+ να πληρώνουν 100ρικα. Απλά είχαμε καλομάθει και το σύστημα των ρύπων μας βόλευε μέχρι σήμερα (τουλάχιστον όσοι από εμάς είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν αυτοκίνητο).
Όταν σκάσουν τα υβριδικά που οι ρύποι θα πέσουν κατακόρυφα κάτι άλλο θα σκεφτούν για να τους βγουν τα νούμερα. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ο Louis έγινε λουης...
Κλασσική ατάκα, αλλά πέρα ως πέρα αληθινή. Πάντως δεν το παίρνω και ως δεδομένο, αλλά αν δούμε όλα τα γεγονότα, 'βρώμαγε' αρκετά η δουλειά. Δεν γίνεται οι περισσότεροι αντιπρόσωποι της VW να προσπαθούν να σου 'σπρώξουν' ετοιμοπαράδοτα σώνει και ντε.
Το σπρώξιμο αυτό πάντως είναι προς συμφέρον του καταναλωτή αφού θα πληρώνει τα παλιά τέλη.
Το σπρώξιμο αυτό είναι προς το συμφέρον των εταιριών που θέλουν να διώξουν ό,τι τους έχει μείνει όλη τη χρονιά και να φτιάξουν τα νουμεράκια τους για τη μαμά εταιρία. Και το σημαντικότερο για μένα (αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς για πόσο καιρό έχει μείνει απούλητο αυτό το αυτοκίνητο και που... 'ξεροσταλιάζει'), δεν μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις απολύτως τίποτα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Το καινούριο crv είναι στα 196 g/km και τα Hyundai-kia στα 177, οπότε μια χαρά είναι, αναλογικά το Tiguan
Ναι αλλά βγάζουν και περισσότερα άλογα.
Υπάρχει συνάρτηση των ρύπων με την κατανάλωση, αλλά νομίζω ρεαλιστικά πλέον το μάτι πέφτει στη συνάρτηση ρύπων - τελική τιμή - τέλη κυκλοφορίας. Αντικειμενικά να το δεις, είναι εντελώς σουρεαλιστικό να έχεις αυτοκίνητο 1500cc και να πληρώνεις τέλη 400+ . Εννοείται πως ό,τι συζητάμε τώρα είναι από ένα configutation στο Γερμανικό site της VW... Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο.
Δυστυχώς τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας (τουλάχιστον οι βενζίνες) εκεί θα παίζουν πλέον. Εκτός και οι εταιρείες βρουν τρόπους (όπως με τα νέα φίλτρα που θα φοράνε τα καινούρια μοτέρ) να ρίξουν τα νούμερα.
Βέβαια έχεις απόλυτο δίκιο να τα βρίσκεις υπερβολικά.Το CO2 δεν είναι ρύπος και δεν έχει σχέση με φίλτρα κλπ. Είναι αδρανές αέριο που παράγεται από την καύση, οπότε έχει απόλυτη συσχέτιση με το πόσο καύσιμο καίγεται. Για αυτό και οι βενζινοκινητήρες ενώ παράγουν λιγότερους επιβλαβείς ρύπους, παράγουν επίσης και περισσότερο CO2, καθώς καίνε περισσότερο καύσιμο από τους πετρελαιοκινητήρες.
-
Σωστά. Άρα ο μόνος τρόπος να μειώσουν τα co2 οι εταιρείες είναι να τα κάνουν όσο πιο οικονομικά γίνεται. Κάτι που είναι σχετικά δύσκολο χωρίς τη συνδρομή νέων τεχνολογιών (μπαταρίες, ελαφριά υβριδικά συστήματα κλπ). Κάτι που συνεπάγεται κόστος.
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Δυστυχώς κάπως έτσι συμβαίνει πάντα στη χώρα μας... Υπάρχει μια μικρή ελπίδα νομίζω, αλλά κανείς δεν θα στην πει με σιγουριά τώρα. Υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής μέχρι του χρόνου τον Σεπτέμβριο όπου νομίζω (και εδώ θέλω τη βοήθεια όποιου το ξέρει πραγματικά καλά και όχι παπαγαλάκια) πως ισχύει ο ενδιάμεσος τρόπος μέτρησης και ίσως υπάρχει ένα τελευταίο ίσως παράθυρο ενδιάμεσωεν ρύπων. Νομίζω πως από όλο το forum είσαι αυτός που θα μάθει πρώτος (σε Tiguan πάντα) τι ρύπους και τέλη θα πληρώσεις, σωστά ;
Y.Γ. Μόλις ξαναέκανα ένα config με 19'' τώρα και βγήκε 170...εχω κανει μπανιο, εχω βαλει βαζελινη και εχω παρει θεση υποδοχης για το υποθετο
Ναι, θεωρητικα για tiguan θα ειμαι απο τους πρωτους, μιας και τουλαχιστον στο φορουμ δεν εχω δει αλλον που εχει βαλει παραγγελια. Προφανως υπαρχει πολυς κοσμος που εχει παραγγειλει, μιας και μιλαμε για αυτοκινητο που εχει πουλησει πολυ.
Τουλαχιστον εγω εχω παει με τα ματια ανοιχτα και ξερω οτι υπαρχει πολυ σοβαρη πιθανοτητα να φαω υποθετο. Ακου οτι μου λενε οι πωλητες, αλλα δεν τους δινω και πολυ σημασια και ετοιμαζομαι για την χειροτερη περιπτωση. Καλυτερα ετσι παρα να πας χαλαρος και 'νταξει μωρε, θα αυξηθουν λιγο, δεν πειραζει' και σου σκασει η 400αρα μετα και αρχισεις να σκουζειςΟσο για το 'Σπρωξιμο των 1.4', η αληθεια ειναι οτι βολευονται ολοι. Οι αντιπροσωποι ξεστοκαρουν και ο καταναλωτης παιρνει αμεσα αυτοκινητο γνωριζοντας ακριβως τι θα πληρωσει. Μονο που εγω αγοραζω αυτοκινητο μετα απο 15 χρονια και θελω μερικα συγκεκριμενα πραγματα σε εξτρα και ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω για αυτα. Μακαρι να υπηρχε ετοιμοπαραδοτο με αυτα που ηθελα, αλλα δεν. Επισης το tiguan 1.4 dsg εβγαινε μονο τετρακινητο, κατι το οποιο για λογους καταναλωσης δεν ηθελα. Επισης το 1.4 dsg 4motion ειχε τελη κυκλοφοριας 275 ευρω, οποτε δεν ειναι και χαοτικη η διαφορα με τα τελη κυκλοφοριας που θεωρητικα θα κληθω να πληρωσω.
Σχετικα με το 'παραθυρο' που αναφερει ο louis, εχω αναφερει εδω ακριβως τι μου ειπαν οι πωλητες της vw (και πιστευω και σε εσενα τα ιδια θα ειπαν), οπως επισης εχω βρει και ενα αρθρο που υποστηριζει τα λεγομενα τους. Οτι δηλαδη θα υπαρχει περιοδος προσαρμογης οπου θα μετρωνται ρυποι βασει του nedc 2.0 και αυτο θα γινει εως 1/9/2019. Απο την αλλη ομως, γιατι δεν μου ειπαν το ιδιο πραγμα οταν ρωτησα 'τι τελη κυκλοφοριας θα πληρωσω;' οταν ρωτησα σε kia και hyundai. Αυτοι μου μιλησαν κατευθειαν για 480 και 420 ευρω (ρωτησα για το αυτοματο προσθιοκινητο τουσον και το αυτοματο-αναγκαστικα-τετρακινητο σπορταζ). Επομενως ειτε η κοσμοκαρ ειπε βλακειες σε ενημερωση προς τους πωλητες, ειτε εχει κανει η κοσμοκαρ καποια συμφωνια με το κρατος, ειτε οι πωλητες των αλλων ειναι ανενημερωτοι. Ειμαστε στην ελλαδαρα και τιποτα απο ολα αυτα δεν θα μου εκανε εντυπωση αν ισχυει!!
Η αληθεια ειναι οτι αν θελει καποιος να το παιξει συντηρητικα, τοτε περιμενει να δει τι πραγματικα θα ισχυσει απο 1/1 και μετα αποφασιζει. Προσωπικα, εχω δει τον ανταγωνισμο του tiguan, εχω δει τι τελη κυκλοφοριας πληρωνουν (αντιστοιχα ή και υψηλοτερα απο το tiguan) και εχω επιλεξει συνειδητα tiguan, επειδη στα χαρτια ειναι η καλυτερη λυση για εμενα και την οικογενεια μου.
YΓ: οι ρυποι που βγαζει ο configurator αλλαζουν αναλογα με ζαντες και βαρος αυτοκινητου (π.χ. προσθηκη κοτσαδορου κτλπ). Εν μερει και για αυτον τον λογο εγινε χαμος με το vag και τα wltp,επειδη επρεπε να μετρησουν καθε πιθανη διαμορφωση ξεχωριστα. Π.χ. ακομα δεν μπορεις να βαλεις κοτσαδορο σε αυτοματο 1.5. Υποθετω επειδη δεν εχει παρει πιστοποιηση. Οταν ανεβηκε η πιστοποιηση για τους 1.5 στο σαιτ της adac, την επομενη μερα ηταν διαθεσιμοι και στον γερμανικο configurator.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Δεν υπάρχει συνάρτηση των ρύπων με την κατανάλωση? Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατόχων το εν λόγω μοτέρ είναι αρκετά οικονομικό στην πράξη. Οι ρύποι πώς και φτάνουν τόσο ψηλά?
Το καινούριο crv είναι στα 196 g/km και τα Hyundai-kia στα 177, οπότε μια χαρά είναι, αναλογικά το Tiguan
Αλήθεια μιας και το έψαξες σε BMW τι ειδες από άποψη ρύπων ; Νομίζω αυτοί είχαν προσαρμοστεί αρκετά νωρις και δεν είδα μεγάλες αυξήσεις στα νούμερα τους.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
εχω κανει μπανιο, εχω βαλει βαζελινη και εχω παρει θεση υποδοχης για το υποθετο
Ναι, θεωρητικα για tiguan θα ειμαι απο τους πρωτους, μιας και τουλαχιστον στο φορουμ δεν εχω δει αλλον που εχει βαλει παραγγελια. Προφανως υπαρχει πολυς κοσμος που εχει παραγγειλει, μιας και μιλαμε για αυτοκινητο που εχει πουλησει πολυ.
Τουλαχιστον εγω εχω παει με τα ματια ανοιχτα και ξερω οτι υπαρχει πολυ σοβαρη πιθανοτητα να φαω υποθετο. Ακου οτι μου λενε οι πωλητες, αλλα δεν τους δινω και πολυ σημασια και ετοιμαζομαι για την χειροτερη περιπτωση. Καλυτερα ετσι παρα να πας χαλαρος και 'νταξει μωρε, θα αυξηθουν λιγο, δεν πειραζει' και σου σκασει η 400αρα μετα και αρχισεις να σκουζειςΟσο για το 'Σπρωξιμο των 1.4', η αληθεια ειναι οτι βολευονται ολοι. Οι αντιπροσωποι ξεστοκαρουν και ο καταναλωτης παιρνει αμεσα αυτοκινητο γνωριζοντας ακριβως τι θα πληρωσει. Μονο που εγω αγοραζω αυτοκινητο μετα απο 15 χρονια και θελω μερικα συγκεκριμενα πραγματα σε εξτρα και ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω για αυτα. Μακαρι να υπηρχε ετοιμοπαραδοτο με αυτα που ηθελα, αλλα δεν. Επισης το tiguan 1.4 dsg εβγαινε μονο τετρακινητο, κατι το οποιο για λογους καταναλωσης δεν ηθελα. Επισης το 1.4 dsg 4motion ειχε τελη κυκλοφοριας 275 ευρω, οποτε δεν ειναι και χαοτικη η διαφορα με τα τελη κυκλοφοριας που θεωρητικα θα κληθω να πληρωσω.
Σχετικα με το 'παραθυρο' που αναφερει ο louis, εχω αναφερει εδω ακριβως τι μου ειπαν οι πωλητες της vw (και πιστευω και σε εσενα τα ιδια θα ειπαν), οπως επισης εχω βρει και ενα αρθρο που υποστηριζει τα λεγομενα τους.*** Οτι δηλαδη θα υπαρχει περιοδος προσαρμογης οπου θα μετρωνται ρυποι βασει του nedc 2.0 και αυτο θα γινει εως 1/9/2019. Απο την αλλη ομως, γιατι δεν μου ειπαν το ιδιο πραγμα οταν ρωτησα 'τι τελη κυκλοφοριας θα πληρωσω;' οταν ρωτησα σε kia και hyundai. Αυτοι μου μιλησαν κατευθειαν για 480 και 420 ευρω (ρωτησα για το αυτοματο προσθιοκινητο τουσον και το αυτοματο-αναγκαστικα-τετρακινητο σπορταζ). Επομενως ειτε η κοσμοκαρ ειπε βλακειες σε ενημερωση προς τους πωλητες, ειτε εχει κανει η κοσμοκαρ καποια συμφωνια με το κρατος, ειτε οι πωλητες των αλλων ειναι ανενημερωτοι. Ειμαστε στην ελλαδαρα και τιποτα απο ολα αυτα δεν θα μου εκανε εντυπωση αν ισχυει!!***
Η αληθεια ειναι οτι αν θελει καποιος να το παιξει συντηρητικα, τοτε περιμενει να δει τι πραγματικα θα ισχυσει απο 1/1 και μετα αποφασιζει. Προσωπικα, εχω δει τον ανταγωνισμο του tiguan, εχω δει τι τελη κυκλοφοριας πληρωνουν (αντιστοιχα ή και υψηλοτερα απο το tiguan) και εχω επιλεξει συνειδητα tiguan, επειδη στα χαρτια ειναι η καλυτερη λυση για εμενα και την οικογενεια μου.
YΓ: οι ρυποι που βγαζει ο configurator αλλαζουν αναλογα με ζαντες και βαρος αυτοκινητου (π.χ. προσθηκη κοτσαδορου κτλπ). Εν μερει και για αυτον τον λογο εγινε χαμος με το vag και τα wltp,επειδη επρεπε να μετρησουν καθε πιθανη διαμορφωση ξεχωριστα. Π.χ. ακομα δεν μπορεις να βαλεις κοτσαδορο σε αυτοματο 1.5. Υποθετω επειδη δεν εχει παρει πιστοποιηση. Οταν ανεβηκε η πιστοποιηση για τους 1.5 στο σαιτ της adac, την επομενη μερα ηταν διαθεσιμοι και στον γερμανικο configurator.
α) σε καταλαβαίνω απόλυτα
β) μπολντάρω επίτηδες τα κομμάτια που συμφωνώ μαζί σου μέχρι κεραίας, δεν έχω πραγματικά να προσθέσω κάτι άλλο
γ) δεν θέλω να πάω συντηρητικά, από τη στιγμή που θέλω ν' αγοράσω Tiguan στα 30-32k είναι ήδη ψιλοϋπέρβαση, αλλά στο ελληνικό κράτος δεν θέλω να δώσω ούτε δεκάρα παραπάνω. Μου τα παίρνει από τους φόρους στη βενζίνη, στα τέλη ταξινόμησης, στη διαφορετική φορολόγηση του αυτοκινήτου ανάλογα με την κλίμακα ΛΤΠΦ, αλλά στα τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να μου φάει ούτε σεντ (θα μου πεις κράτος είναι, θα στα φάει από αλλού). Ούτε τσίπης είμαι, αλλά πλέον στη ζωή μου υπάρχει και ένας μπέμπης και καλά να είμαστε θα ήθελα ν' αποκτήσω άλλο ένα. Συνεπώς ας μου τα φάνε τα παιδιά σε πάνες, γάλα κλπ, παρά αυτοί.
δ) Αφού συνειδητά πήγαινες για τέτοιο ρίσκο, γιατί δεν έπαιρνες το 2λιτρο; Θα είχες την 400άρα σίγουρη από το φόρο Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου απόλυτα, κι εγώ για καινούργιο μετά από πολλά χρόνια θέλω να πάρω αλλά βλέπω να μου βγαίνει ψινό... -
Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω κοιτάξει το θέμα με τους ρύπους, το αστείο είναι όμως ότι το 5008 που πήρα πρόσφατα ταξινόμηθηκε 30/8 στην κόψη
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν υπάρχει συνάρτηση των ρύπων με την κατανάλωση? Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατόχων το εν λόγω μοτέρ είναι αρκετά οικονομικό στην πράξη. Οι ρύποι πώς και φτάνουν τόσο ψηλά?
Αλήθεια μιας και το έψαξες σε BMW τι ειδες από άποψη ρύπων ; Νομίζω αυτοί είχαν προσαρμοστεί αρκετά νωρις και δεν είδα μεγάλες αυξήσεις στα νούμερα τους.
Αυτοί είχαν εκτελωνισει τα πάντα μέχρι 31/8 και έτσι δεν τους ένοιαζε. Επίσης το γεγονός ότι δίνουν τόσο γενναία έκπτωση σε συγκεκριμένα πακέτα σημαίνει ότι καθοδηγείται ο καταναλωτής προς τα εκεί έτσι και αλλιώς. Στη BMW θα φανεί οποία διαφορά ενδεχομένως υπάρχει οταν τελειωσει το stock τους. Για την ιστορία πάντως η x1 1.8 steptronic advantage εχει 132 g/km με το nedc (όταν το αντίστοιχο Tiguan έχει 137), επομένως αναλογικά, κατά wltp ίσως να γλυτώσει οριακά την 400αρα. Επ ουδενί όμως μην φαντάζεστε ότι θα μείνει εκεί που είναι τώρα. Ίσως να φτάσει πχ στα 250-300.
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
δ) Αφού συνειδητά πήγαινες για τέτοιο ρίσκο, γιατί δεν έπαιρνες το 2λιτρο; Θα είχες την 400άρα σίγουρη από το φόρο Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου απόλυτα, κι εγώ για καινούργιο μετά από πολλά χρόνια θέλω να πάρω αλλά βλέπω να μου βγαίνει ψινό...Το ελληνικο κρατος εχει αποδειξει επανειλημμενα οτι οταν δει διλιτρο σε φορολογικη δηλωση συμπεριφερεται σαν ταυρο που βλεπει κοκκινο Δεν εχω ορεξη ουτε να μπλεξω με τεκμηρια ουτε με φορους πολυτελειας. Ειχα ως οριο τα 1800 κυβικα, αλλα αφου κανω τη δουλεια μου με λιγοτερα, ακομα καλυτερα.
Αλλο πραγμα να πηγαινεις διατεθειμενος να παρεις καποιο ρισκο και αλλο να βγαινεις ξεβρακωτος στα αγγουρια -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Αλλο πραγμα να πηγαινεις διατεθειμενος να παρεις καποιο ρισκο και αλλο να βγαινεις ξεβρακωτος στα αγγουρια
Σωστόοοοοοος...
Πάντως έχω ψιλοξενερώσει. Είχα κάνει τρελή έρευνα αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία των SUV και το Tig ήταν (και είναι) αυτό που πραγματικά θέλω (χωρίς να είμαι απαραίτητα και fanboy της VW) από πολλές απόψεις. Το έκανα όπως ήξερα από μικρός απλά (ίσως παιδικά) αλλά αληθινά. Μοντέλο, κουτάκια και μετά τα συν και πλην. Ξέρω πως πολλοί πιθανόν να διαφωνήσουν αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του, το αυτοκίνητο (όπως και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή ) είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Μέχρι και τη γυναίκα έπεισα (κι άλλη υπέρβαση)... Και θα μου το φάει στη στροφή ο wltp και η Ελλαδάρα μου με τους φόρους...
-
Πάντως πρόσεχε γιατί αν δεν αλλάξει το φορολογικό, από 1/9 μπορεί να φας και καπέλο στο τέλος ταξινόμησης λόγω αυξημένων ρύπων, εκτός αν πας σε εταιρείες με εγγυημένα χαμηλούς ρύπους.
Ίσως αξίζει να δεις τα καινούρια Nissan με τον 1.3 που λέγεται ότι έχει χαμηλές εκπομπές -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Πάντως πρόσεχε γιατί αν δεν αλλάξει το φορολογικό, από 1/9 μπορεί να φας και καπέλο στο τέλος ταξινόμησης λόγω αυξημένων ρύπων, εκτός αν πας σε εταιρείες με εγγυημένα χαμηλούς ρύπους.
Ίσως αξίζει να δεις τα καινούρια Nissan με τον 1.3 που λέγεται ότι έχει χαμηλές εκπομπέςΤο έχω υπ' όψιν μου για το 'καπέλο'. Η μπίλια είναι στη μεριά σου, εσύ θα μας πεις ρύπους/τέλη μόλις τους δεις...
Για το Nissan κόβεται από τις εισαγωγικές, καθόλου του γούστου μου όλο αυτό το δήθεν φουτουριστικό εξωτερικό και εσωτερικό look, είμαι άλλης γενιάς και ψιλοαγύριστο κεφάλι με κάτι τέτοια.
-
Τα ετοιμοπαραδοτα Tiguan δεν σου κάνουν; Ήθελες και εσύ να προσθέσεις πράγματα;
-
Επίσης BMW x1 steptronic έβγαινε στα 32 .000 χωρίς το advantage από ότι θυμάμαι. Για χειροκίνητη δεν είχα ρωτήσει καν.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Τα ετοιμοπαραδοτα Tiguan δεν σου κάνουν; Ήθελες και εσύ να προσθέσεις πράγματα;Εμ γιατί 'βογκάω' ; Αν ήταν να πάρω ετοιμοπαράδοτο θα το είχα κάνει ήδη.
Ξανακάνω ένα refresh στη λίστα μου να δω επιλογές.....
-
Όλα τα αυτοκίνητα ανεβαίνουν αρκετά κατά WLTP λόγο καθαρά νέου τρόπου υπολογισμού. Περίπου αναλογικά με τους NEDC και αναλόγως του βάρους του αυτοκινήτου (δλδ και του εξοπλισμού). Εγώ ξαναείπα πως μην εκπλαγείτε αν τελικά το γκρούπ VW έχει από τους καθαρότερους κινητήρες.
Επίσης το έχω ξαναπεί και διατηρώ μια ελπίδα (σε μεγάλο βαθμό) πως όποτε και αν ισχύσουν οι νέοι ρύποι θα αλλάξει και ο συντελεστής. Δλδ θα πουν πως πχ. από 1/1/2018 τα αυτοκίνητα που ταξινομούνται κατά WLTP θα έχουν τον τάδε συντελεστή. Όπως είχε γίνει όταν άρχισαν να φορολογούν κατά CO2. Οπότε θέλω να πιστέυω πως δεν θα ανέβουν τα τέλη. Τουλάχιστον αυτή είναι η οδηγία της Ευρωπαικής ένωσης. Στην τελική είναι και παράνομο να πείς ότι ένα αυτοκίνητο επειδή άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των ρύπων είναι πιο βλαβερό απο ένα με τον προηγούμενο τρόπο υπολογσμού, που στην ουσία είναι τι ίδιο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Στην τελική είναι και παράνομο να πείς ότι ένα αυτοκίνητο επειδή άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των ρύπων είναι πιο βλαβερό απο ένα με τον προηγούμενο τρόπο υπολογσμού, που στην ουσία είναι τι ίδιο αυτοκίνητο.Οι Νόμοι ορίζονται από το Κράτος. Νόμιμο λοιπόν είναι ό,τι πει το Κράτος.
VW Tiguan 2016