-
Ο χρήστης nightmare@106sportclub έγραψε:
Καλημερα σας.Μηπως μπορει να μου πεις καποιος τι καταναλωσεις εχει μεσα στην πολη(συνθηκες κινησης κτλ) και σε ταξιδι, με το 1.6tdi αλλα και με το 1.4tsi 125 & 150;
Το 1.6tdi ανταποκρινεται σε ταξιδι φορτωμενο κτλ ή τα βρισκει δυσκολα;Ευχαριστω εκ των προτερων.
Για μέσα στη πόλη εξαρτάται που κινείσαι. Έχω δει 7,5 αλλά μιλάμε για τρελή κίνηση. Άνετα θα δεις κάτω από 6. Στο ταξίδι με 120 παίζεις στο 5,2 και αν είσαι συνέχεια 160-170 θα είσαι στα 7-7,2.
Φορτωμενος δεν έχει θέμα αρκεί να μη νομίζεις πως έχεις 2λιτρο.
Για το βενζίνης το 125 δε μπορώ να σου πω μιας και δε το έχω. Σε πάσα φίλου μου πηγαίνε αρκετά καλά και μόνο πολύ ψηλά ξεφουσκωνεΣτάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Καλημερα σας.
Μηπως μπορει να μου πεις καποιος τι καταναλωσεις εχει μεσα στην πολη(συνθηκες κινησης κτλ) και σε ταξιδι, με το 1.6tdi αλλα και με το 1.4tsi 125 & 150;
Το 1.6tdi ανταποκρινεται σε ταξιδι φορτωμενο κτλ ή τα βρισκει δυσκολα;Ευχαριστω εκ των προτερων.
Για μέσα στη πόλη εξαρτάται που κινείσαι. Έχω δει 7,5 αλλά μιλάμε για τρελή κίνηση. Άνετα θα δεις κάτω από 6. Στο ταξίδι με 120 παίζεις στο 5,2 και αν είσαι συνέχεια 160-170 θα είσαι στα 7-7,2.
Φορτωμενος δεν έχει θέμα αρκεί να μη νομίζεις πως έχεις 2λιτρο.
Για το βενζίνης το 125 δε μπορώ να σου πω μιας και δε το έχω. Σε πάσα φίλου μου πηγαίνε αρκετά καλά και μόνο πολύ ψηλά ξεφουσκωνεΣτάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σιγουρα αναφερεσαι στο tdi
Ευχαριστω πολυ!! -
Σωστα. Το καλό είναι πως έχει και 6 και μπορείς να πηγαίνεις με 150 στις 2.500 στροφές ή 180 με 3.000.
Απο εκεί και πέρα αναλόγως και που κινείσαι πας είτε βενζίνη είτε πετρέλαιοΣτάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δυο επιλογες εχω στο μυαλο μου, ειτε 1.6tdi ειτε 1.4tsi 150hp.δεν ξερω γιατι αλλα το 1.4 με 125 hp δεν το σκεφτομουν εξαρχης. τοσο μεγαλο αμαξι με βενζινη κ λιγα αλογα, δεν μου κολλαει.
Αυτο που με ανησυχει με τον tdi ειναι να μην ειναι τελειως ταφος.. Αν και τα νουμερα δεν δειχνουν τραγικα πραγματα.
Απο την αλλη το 1.4 με τα 150 σιγουρα θα τσουλαει ικανοποιητικα αλλα αν ειναι να καιει μεσα στην πολη 10+ κ στην εθνικη κανενα 8αρι+, οταν θα κινεισαι καπως σβελτα, μου φαινεται οτι δεν αξιζει. Ειδικα αφου η τιμη τους ειναι ιδια.ps. Τωρα εχω 207 rallye και για αυτο αγχωνομαι, να μην μου κακοφανει παρα πολυ. Ειμαι προετοιμασμος οτι θα ειναι αρκετα πιο αργο, αλλωστε κ εγω οικογενειακο αυτοκινητο κοιταω οχι σπορ, αλλα να μην σερνεται κιολας.
-
Κάνε τεστ πρώτα. Ότι πάρεις πιο αργό θα είναι από το ραλυ
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σιγουρα θα ειναι πιο αργο, δεν τιθεται θεμα περι τουτου... Τουλαχιστον ομως να μην καιει(πολυ)
Thanks -
Το 1.6 tdi πραγματικα ειναι ταφος ειδικα στις χαμηλες στροφες σερνεται...στις μεσσαιες δε το καταλαβαινεις τοσο...νομιζω το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του ειναι η οικονομια αν αυτο σε ενδιαφερει...το διλιτρο με τα 150 αλογα δε το χω οδηγησει αλλα φανταζομαι ειναι πολυ καλυτερη επιλογη.
Το 1.4 150ps και αυτο καλυτερο απο το 1 6 tdi αλλα κοντα στα 10λιτρα βενζινη καιει..Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα τούρμπο όσο πατάς καίει. Απλά μερικοί κινητήρες καινε από κατασκευής πιο πολύ βλέπε kuga
-
Σιγουρα οσο το πατας θα καιει, λογικο ειναι. Το θεμα ειναι να μην καιει κ σβηστο... Χαχαχα
Στα ποσο χαμηλα αναφερεσαι;;
Αν δεν κανω λαθος μεχρι τις 1700 εχει θεματακι.Σιγουρα το διλιτρο θα ηταν η ιδανικη επιλογη αλλα παει πολλα, συν τα τεκμηρια κτλ.
Αν η διαφορα tdi με το 150αρι ηταν περιπου 2λιτρα μεσα στην πολη θα ελεγα οκ, καιω κατι παραπανω αλλα ειμαι πιο γρηγορος. Αλλα απο οτι καταλαβαινω η διαφορα ειναι σχεδον στα 4λιτρα για καλυτερες επιδοσεις της ταξεως των 2sec (χοντρικα).
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τα τούρμπο όσο πατάς καίει. Απλά μερικοί κινητήρες καινε από κατασκευής πιο πολύ βλέπε kugaΣτάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
νικ, δεν ειναι το τουρμπο ή οχι μονο το τουρμπο.
μεγαλο θεμα ειναι και το φερομενο βαρος. οπως και οι σχεσεις μεταδοσης.
πιστευω οτι ολοι οι κατασκευαστες πανω-κατω ιδιες τεχνολογιες χρησιμοποιουν, οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.
το κουγκα, αλλα και τα τιγκουαν, πουγκ, χι ενα κλπ εχουν να συρουν ενα σκασμο κιλα.
δεν μπορω να πιστεψω οτι η σουζ εβγαλε τον υπεροικονομικο κινητηρα (πολη ποτε πανω απο 8 σπασμενο, 5.5 με αυγοποδο και μαλιστα σε τετρακινητα) και δεν μπορουν οι κολλοσοι. η διαφορα ειναι στα φτηνοπλαστικα και στην αισθηση a4 χαρτιου της πορτας που τελικα ομως δινουν 1.2 τονους σε 4 κινητα ή 1.1 τονους σε 2 κινητα. απο την αλλη αυτο ακριβως κανει τη διαφορα στο κοινο που απευθυνονται. το κλεισιμο θυρας με πρεμιουμ αισθηση κλεισιματος πορτας φουρνου νεφ, απευθυνεται σε κοινο προθυμο να τη πληρωσει αντι για ιζολα, οπως και τη διαφορα στη καταναλωση που επειδη ειναι μακροπροθεσμη δεν γινεται αντιληπτη. και οσο για τις σχεσεις μεταδοσης, ισχυει το εκπληκτικο η καταναλωση σε εο να ειναι υψηλοτερη απο της πολης (φυσικα σε ταχυτητες αυτοφωρου). Αν υπαρχουν μια/δυο εξαιρεσεις στον κανονα ερχονται μονο mazda/honda που ομως δεν θα ελεγες οτι οδηγουν τις αγορες.... -
Στην octavia 1.6 tdi που εχει 5 ταχυτητες (τρατζικ) δεν εχω παρατηρησει ποτε να σερνεται. Φυσικα μιλαμε για ελαφρυτερο αμαξι ναι.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Τα τούρμπο όσο πατάς καίει. Απλά μερικοί κινητήρες καινε από κατασκευής πιο πολύ βλέπε kuga
πιστευω οτι ολοι οι κατασκευαστες πανω-κατω ιδιες τεχνολογιες χρησιμοποιουν, οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.
το κουγκα, αλλα και τα τιγκουαν, πουγκ, χι ενα κλπ εχουν να συρουν ενα σκασμο κιλα.
δεν μπορω να πιστεψω οτι η σουζ εβγαλε τον υπεροικονομικο κινητηρα (πολη ποτε πανω απο 8 σπασμενο, 5.5 με αυγοποδο και μαλιστα σε τετρακινητα) και δεν μπορουν οι κολλοσοι. η διαφορα ειναι στα φτηνοπλαστικα και στην αισθηση a4 χαρτιου της πορτας που τελικα ομως δινουν 1.2 τονους σε 4 κινητα ή 1.1 τονους σε 2 κινητα. απο την αλλη αυτο ακριβως κανει τη διαφορα στο κοινο που απευθυνονται. το κλεισιμο θυρας με πρεμιουμ αισθηση κλεισιματος πορτας φουρνου νεφ, απευθυνεται σε κοινο προθυμο να τη πληρωσει αντι για ιζολα, οπως και τη διαφορα στη καταναλωση που επειδη ειναι μακροπροθεσμη δεν γινεται αντιληπτη. και οσο για τις σχεσεις μεταδοσης, ισχυει το εκπληκτικο η καταναλωση σε εο να ειναι υψηλοτερη απο της πολης (φυσικα σε ταχυτητες αυτοφωρου). Αν υπαρχουν μια/δυο εξαιρεσεις στον κανονα ερχονται μονο mazda/honda που ομως δεν θα ελεγες οτι οδηγουν τις αγορες....+1 gatoz
Aπλά και κατανοητά..
Youtube Video -
Πάντως σε σύγκριση με 1.6TDi σε έκδοση R-Line που βλέπω στο δρόμο το 2.0TDi 4Motion με τα 190 άλογα μοιάζει ευκαρία....
-
Στα ποσο χαμηλα αναφερεσαι;;
Αν δεν κανω λαθος μεχρι τις 1700 εχει θεματακι.Απο τις 1500 ξεκινάει και τραβάει το diesel και στις 1700 έχει όλη τη ροπή. Από εκεί μέχρι τις 4000 που βγάζει όλη τη δύναμη δεν έχεις θεμα
-
κι εγω νομιζω οτι χαμηλα δεν εχεις προβλημα
αν εκει εστιαζεται το ενδιαφερον σου να το προτιμησεις -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
δεν μπορω να πιστεψω οτι η σουζ εβγαλε τον υπεροικονομικο κινητηρα (πολη ποτε πανω απο 8 σπασμενο, 5.5 με αυγοποδο και μαλιστα σε τετρακινητα) και δεν μπορουν οι κολλοσοι. η διαφορα ειναι στα φτηνοπλαστικα και στην αισθηση a4 χαρτιου της πορτας που τελικα ομως δινουν 1.2 τονους σε 4 κινητα ή 1.1 τονους σε 2 κινητα. απο την αλλη αυτο ακριβως κανει τη διαφορα στο κοινο που απευθυνονται. το κλεισιμο θυρας με πρεμιουμ αισθηση κλεισιματος πορτας φουρνου νεφ, απευθυνεται σε κοινο προθυμο να τη πληρωσει αντι για ιζολα, οπως και τη διαφορα στη καταναλωση που επειδη ειναι μακροπροθεσμη δεν γινεται αντιληπτη. και οσο για τις σχεσεις μεταδοσης, ισχυει το εκπληκτικο η καταναλωση σε εο να ειναι υψηλοτερη απο της πολης (φυσικα σε ταχυτητες αυτοφωρου). Αν υπαρχουν μια/δυο εξαιρεσεις στον κανονα ερχονται μονο mazda/honda που ομως δεν θα ελεγες οτι οδηγουν τις αγορες....+1 gatoz
Aπλά και κατανοητά..
Youtube VideoΤα ειπες ολα....
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
δεν μπορω να πιστεψω οτι η σουζ εβγαλε τον υπεροικονομικο κινητηρα (πολη ποτε πανω απο 8 σπασμενο, 5.5 με αυγοποδο και μαλιστα σε τετρακινητα) και δεν μπορουν οι κολλοσοι. η διαφορα ειναι στα φτηνοπλαστικα και στην αισθηση a4 χαρτιου της πορτας που τελικα ομως δινουν 1.2 τονους σε 4 κινητα ή 1.1 τονους σε 2 κινητα. απο την αλλη αυτο ακριβως κανει τη διαφορα στο κοινο που απευθυνονται. το κλεισιμο θυρας με πρεμιουμ αισθηση κλεισιματος πορτας φουρνου νεφ, απευθυνεται σε κοινο προθυμο να τη πληρωσει αντι για ιζολα, οπως και τη διαφορα στη καταναλωση που επειδη ειναι μακροπροθεσμη δεν γινεται αντιληπτη. και οσο για τις σχεσεις μεταδοσης, ισχυει το εκπληκτικο η καταναλωση σε εο να ειναι υψηλοτερη απο της πολης (φυσικα σε ταχυτητες αυτοφωρου). Αν υπαρχουν μια/δυο εξαιρεσεις στον κανονα ερχονται μονο mazda/honda που ομως δεν θα ελεγες οτι οδηγουν τις αγορες....Γάτε μου εννοούνται όλα αυτά που λες απλά και ο κινητήρας θα παίξει και αυτός το ρόλο του ανάλογα πόσο παλιός είναι και πόσο εξελιγμένος
-
καλησπέρα.
ο 1.6tdi από αξιοπιστια τι λεει??
ευχαριστω -
Για πολλά χιλιόμετρα και καταναλώσεις εντός πόλης καλύτερα να ρωτήσεις έναν ταξιτζή. Κυκλοφορούν τόσα οκταβια με αυτόν τον κινητήρα.
-
καλησπέρα.
ο 1.6tdi από αξιοπιστια τι λεει??
ευχαριστωΑπό τους πλέον αξιόπιστους. Σκόντα οκταβια Ρασίντ.... Θες κι άλλα?
VW Tiguan 2016