-
Phaos με led φωτα ημέρας η kia άρχισε να το δίνει απο τέλη Σεπτέμβρη περιπου.
Οπότε λογικά το δικό σου θα τα έχει..
-
Phaos με led φωτα ημέρας η kia άρχισε να το δίνει απο τέλη Σεπτέμβρη περιπου.
Οπότε λογικά το δικό σου θα τα έχει..
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Πόσο σου στοίχισε το αυτοκίνητο?
-
Παρακαλώ phaos..
Εχω την έκδοση upgrade και μου στοιχισε 23700 σε λευκό χρώμα.
-
δεν καταλαβαίνω ομως γιατί κάποιοι το θεωρουν τοσο ασυμβίβαστο να ταιριάξει ο πετρελαιοκινητηρας με εναν ηλεκτροκινητήρα τη στιγμή που η Peugeot 10 χρονια πριν το είχε δοκιμάσει ,και μάλιστα με επιτυχία στο 3008 προηγούμενης γενιάς
Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, υπάρχει όμως προτίμηση στον βενζινοκινητήρα, για πολλούς λόγους. Ο πετρελαιοκινητήρας αργεί περισσότερο να ζεσταθεί για να αρχίσει μετά με ασφάλεια η διαδικασία σταρτ/στοπ. Άρα μικρότερα οφέλη % σε σχέση με τον βενζινοκινητήρα στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους στην κατανάλωση και στους ρύπους. Ο πετρελαιοκινητήρας λειτουργεί με μεγαλύτερη συμπίεση από τον μέσο βενζινοκινητήρα, ακόμη και από αυτούς σε κύκλο Μίλλερ ή Άτκινσον, τα δε κινούμενα μέρη είναι πιο βαριά, άρα καταναλώνει μεγαλύτερη ενέργεια για την εκκίνησή του, ξελιγώνοντας περισσότερο την μπαταρία. Ο πετρελαιοκινητήρας έχει μεγαλύτερο όγκο από τον βενζινοκινητήρα, αφήνοντας λιγότερο χώρο για τα συμπράγκαλα του υβριδικού, επίσης το επιπλέον βάρος του αλλά και η πολυπλοκότητά του δεν βοηθάνε. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι ήδη ακριβότερος από έναν βενζινοκινητήρα παραπλήσιας απόδοσης, άρα η τιμή αγοράς θα ανέβει ακόμη πιο πολύ με την προσθήκη των υβριδικών υποσυστημάτων. Τέλος, ο πετρελαιοκινητήρας έχει ΡΟΠΑΚΛΑ χαμηλά, όπου ακριβώς και ο ηλεκτροκινητήρας κίνησης των υβριδικών, σε αντιδιαστολή με τον βενζινοκινητήρα που έχει σχετικό έλλειμα χαμηλά το οποίο και συμπληρώνει περίφημα ο ηλεκτροκινητήρας. Αθροιζόμενα όλα αυτά, δίνουν τεχνικό προβάδισμα στον βενζινοκινητήρα. Φυσικά μπορείς να υβριδοποιήσεις το οτιδήποτε, οι πετρελαιοκινητήρες π.χ. προσφέρονται στο να πετύχουν μια εξωπραγματική ονομαστική τιμή κατανάλωσης, βλέπεις π.χ. κάτι Μερσεντικά να δίνουν κάτι σε 2,5 λίτρα / 100 χλμ. στην τυποποιημένη δοκιμή κατανάλωσης, τα οποία σε συνδυασμό με την συνήθως χαμηλότερη τιμή του καυσίμου αυτού αλλά και τα χαμηλά διοξείδια στην εξάτμιση σε κάνουν να διερωτάσαι 'γιατί να πάρω τότε ηλεκτρικό?'. Ερώτημα που όμως αυτή τη στιγμή είναι δυναμίτης στα οικονομικά σχέδια των μαγαζιών τα οποία επενδύουν πολλά δις. για να μας πάνε ντε και καλά εκεί, και ίσως και αυτός να είναι ένας επιπλέον, έστω και ανομολόγητος λόγος, για την απέχθεια των περισσότερων ιθυνόντων στα υβριδικά πετρελαιοκίνητα.
Το 3008 ΜΚ1 σε πετρελαιοιυβρίδιο ήταν τόσο 'πετυχημένο' ώστε στη δοκιμή που του έκανε το Autocar αν θυμάμαι καλά δεν αντιλήφθηκε καμιά διαφορά κατανάλωσης σε σχέση με το απλούν πετρελαιοκίνητο.
-
Πάνω στη συζήτηση που έχουμε ξεκινήσει «γιατί πετρέλαιο με το υβριδικό Sportage;», να σημειώσουμε ότι το ομόσταυλο Kona έρχεται σε Hybrid, με βενζινοκινητήρα.
-
Καλο το benchmarking και η τεχνικη ανάλυση των κινητηρων αλλα απο την αλλη να προσθέσουμε οτι για αυτοκινητα τυπου sportage που ζυγιζουν 1600 κιλα ο παραγοντας οικονομια είναι πολύ σημαντικος, και όταν μια εταιρια εχει καλες τιμες στην περιοχη των 22000 για το diesel, είναι δευτερεύων παράγοντας αν θα εκκινηθει το start/ stop μετα απο 2km με αμελητέες συνεπειες στην καταναλωση του πετρελαιοκινητου.. Ενα μεσο sportage diesel με κινητήρες του 2019 έχει κατανάλωση στην πόλη στην περιοχη του 6-6.5, ενω αντίστοιχα ενας βενζινοκηνητηρας θα καψει απο 8.5 ...Οπότε μπαίνει και ενας οικολογικός μανδύας με τα όποια πλεονεκτήματα του Mild hybrid που προσθέτει σε ένα προιόν που ας μην ξεχνάμε είναι best seller παγκοσμίως..
Απο την άλλη τωρα που λεμε για κοστος μου κανει μεγαλυ εντυπωση η κερδοσκοποια των εταιριων σε αυτα τα συστήματα...
Βλέπουμε πχ την Toyota να έχει το C-HR στην περιοχη των 23κ, το οποιο εχει μεσα βενζικοκηνητηρα, ηλεκτρικο μοτερ και μπαταρια και απο την αλλη μολις αλλοι Ευρωπαίοι βγαζουν ενα ποιο οικονομικό όχημα που καιει ας πουμε αεριο αντι βενζίνης, πρεπει να το κοπανήσουν +2000 ....
-
Δεν υπάρχει κερδοσκοπία, αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις lobbying.
Οι εταιρείες πουλάνε στην τιμή που οι καταναλωτές είναι διαθέσιμοι να αγοράσουν. Ελάχιστη σημασία έχει το πραγματικό κόστος των εξαρτημάτων ή συστατικών ενός προϊόντος.
-
Για να καταλάβουμε πόσο χάλια πάνε τα πράγματα στην τοπική αντιπροσωπεία της KIA ... μόλις μού έσκασε διαφήμιση μια εικόνα του Sportage στο facebook και έγραφε ως λεζάντα:
«Ανάλαφρο σαν χιονονιφάδα Ορμητικό σαν χιονοστιβάδα! Το νέο ΚΙΑ Sportage.»
-
Για να καταλάβουμε πόσο χάλια πάνε τα πράγματα στην τοπική αντιπροσωπεία της KIA ... μόλις μού έσκασε διαφήμιση μια εικόνα του Sportage στο facebook και έγραφε ως λεζάντα:
«Ανάλαφρο σαν χιονονιφάδα Ορμητικό σαν χιονοστιβάδα! Το νέο ΚΙΑ Sportage.»
Έλα ρε futurist.. εγω δεν το εχω πετύχει πουθενα, αλλα βρωμάει ads personalization - Καλό είναι να το έχεις κλειστό και σε facebook και σε google διότι κυριολεκτικά πουλανε ολα τα κλικ που κάνεις όπου νανε > Και τωρα που το συζητάμε ξερεις τι μπορεί να σημαίνει αυτό το ανάλαφρο.... και δεν ξερω και αν μας ακούνε και οι γυναίκες σου
-
Δεν τις κλείνω τις διαφημίσεις.
Το ανέφερα για να σχολιάσουμε το πόση σύγχυση έχουν με τέτοια ανεκδιήγητα σλόγκαν.
-
Ο κύριος Ευθυμίου μας παρουσίασε την SUVάρα μας ..
-
Τι ωραια γυναικα......
-
Σήμερα λοιπόν πηγαίνοντας δουλειά για το διπλό μεροκάματο κάναμε ένα μίνι ρεκόρ κατανάλωσης - Διασχίζουμε κλασικά Μεσογείων Β.Σοφίας .. Κωνσταντίνου και μετά Συγγρού για Πειραιά -Το Ντιζελάκι 1600, με τα 1600 κιλά που κουβαλάει μας λέει ...3.4 στην Συγγρού !
Πρέπει να σταμάτησα σε 4-5 φανάρια > αυτά μόνο Χριστούγεννα και Δεκαπενταύγουστο βεβαια...
-
Ενδιαφέρον. Βλέποντας καταναλώσεις από site (π.χ. στην Γερμανία) αν και από μικρό δείγμα καθώς το hybrid είναι σχετικά καινούργιο, η κατανάλωση κυμαίνεται γύρω στα 5,7λ/100χλμ. Εξαιρετική επίδοση αν λάβεις υπόψη πως μιλάμε για 1600 κιλά βάρος.
Κάνω υπομονή μέχρι τις 2-3 Γενάρη για να παραλάβω το δικό μου hybrid canyon silver, μιας και μου συνέστησαν να μην του φορτώσω 1 έτος στην άδεια για 10-15 ημέρες (και επίσης να γλυτώσω 115 ευρώ τέλη για το 2019).
-
Βλεπω οτι εχουν πουληθεί γύρω στα 500 κομματια φετος .... μάλλον κατι παραπάνω απο καλα αν αναλογιστεί κανείς και το ολο μοντέλο παραγωγής και διαθεσης ... Σχεδόν ιδια τάξη μεγέθους με kuga, grandland, 500Χ, Tucson κτλ.
https://www.autotriti.gr/data/newcars/bestseller/montela/2018.asp
Ασε που έχει και 25/30% ανοδο σταθερα απο το '17
-
Κάτοχος κι εγώ ενός hybrid (116ps) από σήμερα. Μέχρι τώρα πρώτες εντυπώσεις άριστες.
Εξαιρετικά ήσυχο στο ταξίδι, σχετικά σφιχτή ανάρτηση (στα θετικά για εμένα), καλή ποιότητα υλικών, αρκετή ροπή (αν και το κρατάω χαμηλά για τα πρώτα χιλιόμετρα), κατανάλωση 5,9 στα πρώτα 400χλμ. Αναμένω να πέσει αρκετά στη συνέχεια.
Προερχόμενος από ένα ford mondeo staion 2009 (2.000cc), δηλώνω πλήρως ικανοποιημένος από χώρους - μόνο στο πορτ μπαγκάζ θα ήθελα το κάτι παραπάνω.
Μέχρι στιγμής τα αρνητικά σημεία που έχω εντοπίσει είναι η μη ύπαρξη πλήκτρου για επαναφορά της ταχύτητας στο cruise control (εκτός αν δεν το έχω εντοπίσει ακόμη), η χρήση κόκκινου χρώματος στα φωτιζόμενα πλήκτρα κάτω από την οθόνη το οποίο τα καθιστά δυσδιάκριτα το βράδυ, ενώ και η στιγμιαία κατανάλωση δίνεται μόνο κατά προσέγγιση με μια ράβδο με βήμα 0,10,20 (λίτρα). Τέλος, το σύστημα του τηλεφωνικού καταλόγου δεν μπορεί να διαβάσει τα ονόματα από το κινητό μου (samsung note 9) όταν αυτά έχουν τόνο (στα Ελληνικά)
Θα επανέλθω με περισσότερα.
-
Καλοταξιδο!
Καλή καταναλωση έχεις μην περιμένεις καλύτερα νούμερα
-
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις. Έχω το ίδιο αυτοκίνητο από αρχές Οκτωβρίου ,έχω κάνει 3600χιλκαι πλέον μπορώ να βγάλω κάποια συμπεράσματα .Το αυτοκίνητο με ικανοποιεί απόλυτα όσον αφορά τούς χώρους του πραγματικά εσωτερικά είναι τεράστιοι, ο χώρος αποσκευών θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος αλλά επί της ουσίας κανένα πρόβλημα. Κλέβει κάνα 40 λίτρα η μπαταρία, το ήξερα όταν το πήρα. Είναι πολύ στιβαρό με καλά υλικά, δεν ακούγεται τίποτα πράγμα που με ευχαριστεί πάρα πολύ και σου δίνει την αίσθηση ακριβότερης κατασκευής και ότι δεν πέταξες τα λεφτά σου σε κάτι φτηνό. Στο δρόμο είναι άνετο και παράλληλα αρκούντως σφιχτό χωρίς να κουράζει. Φαντάζομαι ότι δεν συγκρίνεται σε άνεση με ένα c5aircross αλλά και αυτό το ήξερα. Στις στροφές σου δίνει μια σιγουρια να το δώσεις κι άλλο πάντα έχοντας υπόψιν ότι οδηγείς ένα ψηλό οχημα.Έχοντας τα προηγούμενα 16 χρόνια μια 147 που της είχα πιει το αίμα κανονικά νομίζω μπορώ να πω ότι και το sportage σε αυτό το κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς στέκεται αξιοπρεπεστατα . Όσον αφορά τώρα το φλέγον ζήτημα της κατανάλωσης, έχω μέση 6.9 στην πόλη της Καστοριάς όλη την εβδομάδα πλην σάββάτόκύρίάκόύ που πηγαίνω στο χωριό μου 40 Χιλ πήγαινε έλα και 4 ταξίδια Θεσσαλονίκη σε αυτό το διάστημα. Οδηγώ ελεύθερα χαίρομαι το αυτοκίνητο μου και θεωρώ ότι για 1600 κιλά άδειο με τέτοια κατανάλωση είναι πολύ καλά. Όταν ανοίξει ο κινητήρας πιστεύω να πιάσω μέση 6.5 αλλά ως εκεί .καλή χρονιά σε όλους με περισσότερη τύχη.
-
Κάτοχος κι εγώ ενός hybrid (116ps) από σήμερα. Μέχρι τώρα πρώτες εντυπώσεις άριστες.
Εξαιρετικά ήσυχο στο ταξίδι, σχετικά σφιχτή ανάρτηση (στα θετικά για εμένα), καλή ποιότητα υλικών, αρκετή ροπή (αν και το κρατάω χαμηλά για τα πρώτα χιλιόμετρα), κατανάλωση 5,9 στα πρώτα 400χλμ. Αναμένω να πέσει αρκετά στη συνέχεια.
Προερχόμενος από ένα ford mondeo staion 2009 (2.000cc), δηλώνω πλήρως ικανοποιημένος από χώρους - μόνο στο πορτ μπαγκάζ θα ήθελα το κάτι παραπάνω.
Μέχρι στιγμής τα αρνητικά σημεία που έχω εντοπίσει είναι η μη ύπαρξη πλήκτρου για επαναφορά της ταχύτητας στο cruise control (εκτός αν δεν το έχω εντοπίσει ακόμη), η χρήση κόκκινου χρώματος στα φωτιζόμενα πλήκτρα κάτω από την οθόνη το οποίο τα καθιστά δυσδιάκριτα το βράδυ, ενώ και η στιγμιαία κατανάλωση δίνεται μόνο κατά προσέγγιση με μια ράβδο με βήμα 0,10,20 (λίτρα). Τέλος, το σύστημα του τηλεφωνικού καταλόγου δεν μπορεί να διαβάσει τα ονόματα από το κινητό μου (samsung note 9) όταν αυτά έχουν τόνο (στα Ελληνικά)
Θα επανέλθω με περισσότερα.
Η μπάρα με τις ‘χοντρικές προσεγγίσεις θυμίζει όντως πιο πολύ βαπόρι παρά αυτοκίνητο αλλά εμένα δεν με χαλάει … άλλωστε έχουν και ναυπηγεία οι τύποι .. το πιο καλό είναι το τι βλέπεις εκεί…. Και σίγουρα είναι καλύτερο από το μάρκετινγκ για καμένους που κάνουν άλλοι για να προμοτάρουν “φοβερής και νέας τεχνολογίας” βενζινοκινητήρες. Η kia στους εργοστασιακούς υπολογισμούς δεν βγάζει σε κανένα μοντέλο τους τρικύλινδρους να απέχουν 10-15% απο το πετρέλαιο (ούτε οι Γάλλοι).
https://photos.app.goo.gl/Kk3RsnqPF2ywkEtA7
Για το cruιse control όταν το κλείσεις είτε πατώντας φρένο, είτε το cancel είτε το πας στο speed limiter στην επανενεργοποίηση δεν έχει την προηγούμενη ένδειξη… και δουλεύει με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα μοντέλα της σειράς οπότε δεν ξέρω τί εννοείς ‘επαναφορά ταχύτητας’ - παίξ' το λίγο παραπάνω.
-
Παντως ακομα και οι νεοι κυκλοι αξιολογησης των co2 δινουν για το sportage 1,6 diesel 130gr Co2 και 123 gr για το karoq 1,5 tsi.!!!!!
Για το 115 hp (ιδιες επιδοσεις με το sportage) 119 gr co2!!!!!
Οοοοοοοολοι κανουν λαθος.... τα βιντεο με τα τεστς, οι επισημες δοκιμες ( νεας γενιας), αλλοι με αντιστοιχα μεγαλα αυτοκινητα, (διαφημιστες δηλαδη χαχαχα)
Οοοοοοολοι..
Kia Sportage IV