-
δεν έχει κουμπί να το απενεργοποιείς το start stop;
Κουμπί έχει, το θέμα είναι αν πρέπει να το απενεργοποιώ ή δεν τρέχει κάστανο.
-
super@t wrote:
δεν έχει κουμπί να το απενεργοποιείς το start stop;
Κουμπί έχει, το θέμα είναι αν πρέπει να το απενεργοποιώ ή δεν τρέχει κάστανο.
Ε μετά από ταξίδι ή μεγάλη διαδρομή άστο μισό λεπτό που λέει ο λόγος πριν το σβήσεις.
-
Ναι αλλά μπορεί να σβήσει μόνο του περιμένοντας!
-
Απενεργοποιεί το start-stop πριν σταματήσει και περιμένει λίγο, δεν χάθηκε ο κόσμος.
-
Μετά από 15 μήνες και 15300km άρχισα να ακούω έναν υποκοφο θόρυβο όταν δούλευε ο κινητήρας του αυτοκινήτου.
Πίστευα ότι ο θόρυβος προέρχονταν από την μηχανή, αλλά τελικά αφού το πήγα στην αντιπροσωπεία και το ακούσαμε προσεκτικά, και αφού βάλαμε μπροστά και το test drive που είχαν εκεί και δεν έκανε θόρυβο, διαπιστώσαμε ότι ο ήχος προέρχονταν από την αντλία πετρελαίου.
Έχει κάποιος άλλος από τους κατόχους του hybrid sportage αντίστοιχο θέμα?
-
και σου είπαν για αντικατάσταση? ευτυχως είσαι εντος της μεγάλης εγγυησης σου γιατί αν θέλει αλλαγη το κοστός περνά τα 1000 ευρω.
Αλλα μου κανει εντυπωση αντλια πετρελαίου σε αμάξι και μάλιστα με την αξιοπιστια της κια σχεδόν αστρωτο?
-
Όχι βέβαια!!!
Μου είπαν να το δούμε με τον καιρό πως θα πάει και αν θα παραμείνει ο θόρυβος το ίδιο ή αν θα αυξηθεί...
Για το θέμα της εγγύησης είπαν ότι υπό προϋποθέσεις συμπεριλαμβάνεται και η αντλία, αλλά 'αν είναι να φτάσουμε εκεί κάτι θα κάνουμε και δεν θα πληρώσεις'.
-
Eνταξει δεν ξερω ποσο υπαρκτος και ενοχλητικος ειναι ο θορυβος αλλα ειναι στεναχωρο σε νεο αμαξι να υπαρχει θορυβος προερχομενος κατω απο το καπο.
Και αυτο θα το παρακολουθουμε τι σημαινει? περιμένουμε μεχρι να βγάλει βλάβη? το αμαξι το πηρες χωρίς βορυβο ...δλδ αν δεν αυξηθει αλλα μεινει ετσι θα εχεις για τα υπολοιπα χρονια αυτον τον ηχο συντροφια?...
Και το σίγουρο είναι ο θορυβος απο μονος του να εξαφανιστεί δεν υπαρχει περίπτωση...
και αν η αντλια τα φτυσει μια μερα μετα την ληξη της εγγυησης τι θα κάνεις ? θα παρακαλάς για να στο περάσουν εντος εγγύησης?
-
Τελικά χτες και στα πλαίσια της εγγύησης έγινε αντικατάσταση του μοτέρ της αντλίας χαμηλής πίεσης καυσίμου.
Η εξυπηρέτηση τελικά από την αντιπροσωπεία ήταν άμεση και πολύ φιλική.
Δεν δείξανε δυσφορία ούτε ήταν αρνητικοί, αν και πρώτα έπρεπε να 'ακούσουμε' το test drive που είχανε καθώς και ένα καινούργιο που μόλις είχε παραληφθεί!
Πλέον το αυτοκίνητο είναι αθόρυβο όπως όταν το είχα αγοράσει!!
-
Μάλλον την αντλία υψηλής πίεσης σου άλλαξαν δεν νομίζω να υπάρχει αντλία χαμηλής. Είναι απο τις σοβαρές ακριβές βλάβες που βγάζουν τα ντίζελ. Είναι περίεργο ότι εμφανίστηκε τόσο γρήγορα και σε μια τόσο αξιόπιστη εταιρεία αλλά όλα συμβαίνουν το θέμα είναι ότι καλυφθηκες όπως έπρεπε πλήρως. Το έχεις πάνω από δύο χρόνια; Το λέω γιατί αν το είχες πάνω από δύο σε κάποιους κατασκευαστές θα ήσουν εκτός εγγύησης.
-
Μάλλον την αντλία υψηλής πίεσης σου άλλαξαν δεν νομίζω να υπάρχει αντλία χαμηλής. ...
Πως πάει το καύσιμο από το ντεπόζιτο ως την αντλία υψηλής πίεσης;
Δεν λέω ότι είναι αυτό ή του αλλάξαν αυτή την αντλία.
-
Φυσικά και υπάρχουν αντλίες καυσίμου υψηλής και χαμηλής πίεσης. Απλά μην το πείτε στον Dublin που νομίζει ότι τα ντίζελ βγάζουν 300.000 χλμ, ενώ τα βενζίνης σκορπάνε στα 100.000 και επιμένει κιόλας επειδή το άκουσε στο ΤΕΙ πριν 20 χρόνια...
-
Φυσικά και υπάρχουν αντλίες καυσίμου υψηλής και χαμηλής πίεσης. Απλά μην το πείτε στον Dublin που νομίζει ότι τα ντίζελ βγάζουν 300.000 χλμ, ενώ τα βενζίνης σκορπάνε στα 100.000 και επιμένει κιόλας επειδή το άκουσε στο ΤΕΙ πριν 20 χρόνια...
Είπα εγώ τίποτα για τις αντλίες; είπα ότι σκορπάνε στα 100.000χλμ;
Τα diesel είναι κατηγορία από μόνα τους και έχουν τεράστιες εφαρμογές σε βιομηχανικό και εμπορικό επίπεδο, προφανεστατα επειδή έχουν πολλαπλά οφέλη, και ξεφεύγουν από το στενό όριο της αυτοκίνησης.
Εγώ πάντως περιμένω λιγότερες βλάβες στα ίδια χιλιόμετρα από τους diesel μου από τους αντίστοιχους 1.0 3κυλινδρους. Σίγουρα σε 10 χρόνια θα έχω κάποιο/-α από τα diesel μου. Θα το θυμάμαι!
Ας κάνει ο καθένας την προσωπική του έρευνα, από 1 ελαττωματικό εξάρτημα σε ένα ολοκαίνουργιο KIA, που μάλιστα φημίζονται για το πόσα λίγα πρόβληματα βγάζουν, εσύ έβγαλες συμπέρασμα ότι 'σκορπάνε' οι diesel;
-
REALZEUS wrote:
Είπα εγώ τίποτα για τις αντλίες; είπα ότι σκορπάνε στα 100.000χλμ;
Τα diesel είναι κατηγορία από μόνα τους και έχουν τεράστιες εφαρμογές σε βιομηχανικό και εμπορικό επίπεδο, προφανεστατα επειδή έχουν πολλαπλά οφέλη, και ξεφεύγουν από το στενό όριο της αυτοκίνησης.
Εγώ πάντως περιμένω λιγότερες βλάβες στα ίδια χιλιόμετρα από τους diesel μου από τους αντίστοιχους 1.0 3κυλινδρους. Σίγουρα σε 10 χρόνια θα έχω κάποιο/-α από τα diesel μου. Θα το θυμάμαι!
Ας κάνει ο καθένας την προσωπική του έρευνα, από 1 ελαττωματικό εξάρτημα σε ένα ολοκαίνουργιο KIA, που μάλιστα φημίζονται για το πόσα λίγα πρόβληματα βγάζουν, εσύ έβγαλες συμπέρασμα ότι 'σκορπάνε' οι diesel;
Δεν είναι θέμα προσωπικής έρευνας, είναι θέμα μηχανολογικής μελέτης. Στα αυτοκίνητα, το προσδόκιμο είναι ίδιο και στα βενζινοκίνητα, και στα πετρελαιοκίνητα. Απλά σε θυμήθηκα γιατί έλεγες ότι τα βενζίνης σκορπάνε μετά τα 100.000 χλμ και τα ντίζελ πάνε άνετα 300.000 χλμ, Φυσικά ούτε το ένα, ούτε το άλλο, ισχύει.
ΥΓ: Επειδή μίλησες για εφαρμογές εκτός αυτοκίνησης, για πολλά χρόνια είχα στην δουλειά μου ντίζελ μοτέρ 37.700 κυβικών (όχι δεν είναι λάθος, τριάντα επτά χιλιάδες, επτακόσια κυβικά), οπότε κάτι ξέρω κι από αυτά...
-
ΥΓ: Επειδή μίλησες για εφαρμογές εκτός αυτοκίνησης, για πολλά χρόνια είχα στην δουλειά μου ντίζελ μοτέρ 37.700 κυβικών (όχι δεν είναι λάθος, τριάντα επτά χιλιάδες, επτακόσια κυβικά), οπότε κάτι ξέρω κι από αυτά...
[/quote]ΧΆΧΑ Δία εγώ είχα στο στρατό τα BMP και θυμάμαι κάθε Παρασκευή μπαίναμε μέσα στον κινητήρα και βγάζαμε το λάδι που έχανε από τον κινητήρα με σφουγγάρια
-
Σορρυ για το οφ τοπικ.
Σε ποιο στρατόπεδο ρε Αλεξ;Καλπάκι;
-
Σορρυ για το οφ τοπικ.
Σε ποιο στρατόπεδο ρε Αλεξ;Καλπάκι;
Ναι ρε φίλε 99 με 2000 μετά πήγα φλωρινα
-
2001 εγώ μετά Κόνιτσα.καθε παρασκευη μας έβγαινε ο πατος για γρασαρισμα στα άρματα.τι ωραία χρόνια ανέμελα χεχε
-
2001 εγώ μετά Κόνιτσα.καθε παρασκευη μας έβγαινε ο πατος για γρασαρισμα στα άρματα.τι ωραία χρόνια ανέμελα χεχε
Όντως φίλε ανέμελα. Καταρχάς συγνώμη για το offtopic που θα πω.
Θυμάμαι το 1ο καψόνι σαν νέος ήταν να ξυπνήσω κάποιον και να του πω ξύπνα απολυεσαι
Ανοίγει τα μάτια του χαμογελάει και μου λέει 'ευχαριστώ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα'
ΠΌΣΟ δίκιο ειχε
-
Πώς είναι ίδιο το προσδόκιμο όταν στα ντίζελ χιτώνια έμβολα μπιελες κυλινδροκεφαλες και γενικά όλη η μηχανή είναι πιο βαρέως τύπου από της βενζίνης?
Φυσικά και οι ντίζελ ζοριζονται περισσότερο λόγο της μεγαλύτερης σχέσης συμπίεσης, από την άλλη βέβαια δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφες αλλα βλέποντας απλά έναν κινητήρα πετρελαίου με έναν βενζίνης αποδομημενο θα πεις ότι του πετρελαίου θα αντέξει σίγουρα περισσότερο σαν κατασκευή.
Είναι πολύ πιο βαρέως τύπου κατασκευή η ντίζελ μηχανή.
Kia Sportage IV