-
Γειά σας! Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα την πολύτιμή βοήθειά σας!
Έχω ένα VW Fox από το 2005 και έκανα τη δουλειά μου μέχρι σήμερα μια χαρά. Ωστόσο αλλάζουν τα δεδομένα στη ζωή και καθότι πλέον παντρεμένος με παιδί δε με καλύπτει πια το συγκεκριμένο, κυρίως λόγω χώρων (μικρό πορτ μπαγκάζ κλπ).
Ψάχνω ένα καινούριο οικογενειακό με σκοπό να το έχω για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια (προοπτική και για δεύτερο παιδί κλπ).
Ξεκαθαρίζω ότι προτιμώ sedan. Έχω δει τα πάντα και σε στυλ πολυμορφικό VW Touran, C4 Picasso, Ford C-Max κλπ αλλά μου αρέσουν πιο πολύ τα sedan.
Τιμή μέχρι 23000 max (και πολλά είναι). Εννοείται ότι προτιμώ πετρέλαιο.
Είχα ψηθεί για το νέο Passat 1,6 ΤDI αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο λόγω της κατάστασης τώρα και μου λένε από τις αντιπροσωπείες ότι θα αυξηθεί η τιμή του μέχρι να έρθει (σε 3-4 μήνες θα έχει αλλάξει ο προς τα πάνω ο τιμοκατάλογος) οπότε στρέφομαι και σε άλλες λύσεις.
Μου αρέσει και το Mazda 6 αλλά δεν ξέρω ρε παιδιά, υπάρχει εδώ κάπου να το δούμε; Yπάρχει αντιπροσωπεία;
Opel Insignia μάλλον δεν το συζητάμε γιατί ξεφεύγει σε Diesel πάει στα 25. Toyota Avensis δεν υπάρχει ακόμα Diesel. Ford mondeo το σκέφτομαι αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό. Για γαλλικά, Citroen C5, Peugeot 508 δεν ξέρω. Είναι καλά; Επίσης σαν ακριβά μου φαίνονται.
Ξέρω πολλές ερωτήσεις αλλά έχω μπερδευτεί. Τι προτείνετε; Τι θα κάνατε στη θέση μου;
Έχω ψάξει και για μεταχειρισμένο, το σκέφτομαι αλλά δεν έχω βρεί κάτι αξιόλογο με λίγα χιλιόμετρα σε diesel.
-
Έχω ένα VW Fox από το 2005 και έκανα τη δουλειά μου μέχρι σήμερα μια χαρά. Ωστόσο αλλάζουν τα δεδομένα στη ζωή και καθότι πλέον παντρεμένος με παιδί δε με καλύπτει πια το συγκεκριμένο, κυρίως λόγω χώρων (μικρό πορτ μπαγκάζ κλπ).
Ψάχνω ένα καινούριο οικογενειακό με σκοπό να το έχω για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια (προοπτική και για δεύτερο παιδί κλπ).
Ξεκαθαρίζω ότι προτιμώ sedan. Έχω δει τα πάντα και σε στυλ πολυμορφικό VW Touran, C4 Picasso, Ford C-Max κλπ αλλά μου αρέσουν πιο πολύ τα sedan.
Είχα ψηθεί για το νέο Passat 1,6 ΤDI αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο λόγω της κατάστασης τώρα και μου λένε από τις αντιπροσωπείες ότι θα αυξηθεί η τιμή του μέχρι να έρθει (σε 3-4 μήνες θα έχει αλλάξει ο προς τα πάνω ο τιμοκατάλογος) οπότε στρέφομαι και σε άλλες λύσεις.
Μου αρέσει και το Mazda 6 αλλά δεν ξέρω ρε παιδιά, υπάρχει εδώ κάπου να το δούμε; Yπάρχει αντιπροσωπεία;
Opel Insignia μάλλον δεν το συζητάμε γιατί ξεφεύγει σε Diesel πάει στα 25. Toyota Avensis δεν υπάρχει ακόμα Diesel. Ford mondeo το σκέφτομαι αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό. Για γαλλικά, Citroen C5, Peugeot 508 δεν ξέρω. Είναι καλά; Επίσης σαν ακριβά μου φαίνονται.
Ξέρω πολλές ερωτήσεις αλλά έχω μπερδευτεί. Τι προτείνετε; Τι θα κάνατε στη θέση μου;
Έχω ψάξει και για μεταχειρισμένο, το σκέφτομαι αλλά δεν έχω βρεί κάτι αξιόλογο με λίγα χιλιόμετρα σε diesel.
-
-
Ο χρήστης gshyperion έγραψε:
Μου αρέσει και το Mazda 6 αλλά δεν ξέρω ρε παιδιά, υπάρχει εδώ κάπου να το δούμε; Yπάρχει αντιπροσωπεία;δυστυχώς οχι
Toyota Avensis δεν υπάρχει ακόμα Diesel.
-
Δηλαδή mazda μόνο απ'έξω; Δεν υπάρχει φως για το μέλλον;
Επίσης το Avensis να είναι καλό; Στα χαρτιά είναι χειρότερο από τα υπόλοιπα (στα νούμερα) και δε μου πολυαρέσει και εμφανισιακά.
-
Δηλαδή mazda μόνο απ'έξω; Δεν υπάρχει φως για το μέλλον;δεν ξερω
το μονο που ξερω, ειναι οτι δεν υπαρχει αντιπροσωπεια τωρα στην ΕλλαδαΕπίσης το Avensis να είναι καλό; Στα χαρτιά είναι χειρότερο από τα υπόλοιπα (στα νούμερα) και δε μου πολυαρέσει και εμφανισιακά.
γενικα τα toyota απο αξιοπιστία ειναι καλα
αυτος ο 1,6 ντιζελ που μπηκε 1η φορα στο Avensis, ειναι της Bmw παντως
θα δειξει....παντως το passat που ειπες οτι θα το επαιρνες, εχει γυρω στα 25,000€, σωστα?
το λεω γιατι εβαλες ταβανι τα 23,000€ -
και τωρα που το κοιταξα, το Mazda 6 σε diesel βγαινει σε 2,2 λιτρων κινητηρα
οποτε.... -
Mondeo πρωτα απ ολα.. το 1.6 μοτερ ειναι το ιδιο με τα PSA.. (?)
-
Καλησπέρα φίλε μου!
Το passat είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο κ ταιριάζει σ'αυτά που ζητάς...και εγώ αυτό θα επέλεγα αν ημουν στη θέση σου αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που έγραψες περί διαθεσιμότητας.Τηλεφώνησες σε εμπόρους VW της επαρχίας μήπως έχουν κάποιο ετοιμοπαράδοτο dieselάκι κ εξυπηρετηθείς;
Το octavia που είναι και οικονομικότερο;
Τα γαλλικα που αναφέρεις δεν τα πολυξέρω αλλά το 508 δε φαίνεται κακό.
Αν τελικά δε βρεις κάποιο καινούριο ή μεταχειρισμένο sedan που να σε ικανοποιεί, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές:είτε πας σε κάποιο μικρομεσαίο με καλούτσικους χώρους είτε κοιτάς την κατηγορία των crossover με αμάξια τύπου qashqai ή sx4 που τα κάνουν όλα κ συμφέρουν!
Επίσης υπάρχει και το σενάριο αγοράς βενζινοκίνητου μεταχειρισμενου sedan(πχ mondeo, insignia ) 5ετιας με τιμή κοντά στα 10-12 χιλιάρικα ή και λίγο παραπάνω αν σου αρέσει το Α4. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
παντως το passat που ειπες οτι θα το επαιρνες, εχει γυρω στα 25,000€, σωστα?
το λεω γιατι εβαλες ταβανι τα 23,000€Όχι. Το Passat 1.6 TDI με απόσυρση πάει στα 23.500.
Το passat είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο κ ταιριάζει σ'αυτά που ζητάς...και εγώ αυτό θα επέλεγα αν ημουν στη θέση σου αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που έγραψες περί διαθεσιμότητας.Τηλεφώνησες σε εμπόρους VW της επαρχίας μήπως έχουν κάποιο ετοιμοπαράδοτο dieselάκι κ εξυπηρετηθείς;
Το octavia που είναι και οικονομικότερο;Έχω μιλήσει και με επαρχία αλλά δεν το έχω ψάξει τρομερά μη φανταστείς. Απ'ότι έχω καταλάβει όλοι οι έμποροι της VW κοιτάνε μια κεντρική βάση της kosmocar. Και όλοι μέχρι στιγμής (με 4 έχω μιλήσει) μου λένε το ίδιο: Δεν υπάρχει διαθέσιμο άμεσα παρά μόνο στο ακριβότερο version (comfortline) και θα πρέπει να περιμένεις 4 μήνες να έρθει. Σε 4 μήνες όμως θα έχουν αυξηθεί οι τιμοκατάλογοι και πιθανώς να μην υπάρχει πλέον το μέτρο της απόσυρσης (από το νέο χρόνο).
Δεν ξέρω αν είναι κόλπο για να πουλήσουν τι να πω...
Για octavia δεν το προτιμώ. Δε μου αρέσει και πολύ και έχω και γνωστό που το έχει και δεν είναι ευχαριστημένος.Τα γαλλικα που αναφέρεις δεν τα πολυξέρω αλλά το 508 δε φαίνεται κακό.
To 508 είναι καλό και όμορφο αλλά είναι πολύ ακριβό. Diesel 1.6 έχει 28000 απ'ότι βλέπω...
Αν τελικά δε βρεις κάποιο καινούριο ή μεταχειρισμένο sedan που να σε ικανοποιεί, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές:είτε πας σε κάποιο μικρομεσαίο με καλούτσικους χώρους είτε κοιτάς την κατηγορία των crossover με αμάξια τύπου qashqai ή sx4 που τα κάνουν όλα κ συμφέρουν!
το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι οι χώροι. Δεν έχω βρει μικρομεσαίο που να έχει ικανοποιητικό χώρο αποσκευών. Μέχρι 400 λίτρα βγαίνουν εκτός από το 308 που είναι παραπάνω αλλά και πάλι εικονικό είναι γιατί αυτό κερδίζει από το ύψος. Είναι σημαντικός ο μεγάλος χώρος αποσκευών. Έχω βρίσει αρκετές φορές με το τωρινό μου μικρό όταν πρέπει να μεταφέρω καρότσι, βαλίτσες, παρκοκρέβατο κλπ...
Πιστεύω το ίδιο πρόβλημα θα έχουν και τα crossover που αναφέρεις. Ή έχω άδικο;Επίσης υπάρχει και το σενάριο αγοράς βενζινοκίνητου μεταχειρισμενου sedan(πχ mondeo, insignia ) 5ετιας με τιμή κοντά στα 10-12 χιλιάρικα ή και λίγο παραπάνω αν σου αρέσει το Α4.
Το σκέφτομαι. Είχα βρει ένα insignia του 13 στα 12.900 αλλά πουλήθηκε τσακ μπαμ. Αξίζει; Ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος τι έχει κάνει ο άλλος στο αμάξι του.
-
Τα skoda σε ενδιαφέρουν? Το λέω γιατί και τα Rapid (ειδικά το 5πορτο που μοιάζει με sedan, αλλά και το spaceback) και το Octavia έχουν τεράστιους χώρους αποσκευών... Τα rapid τα βρίσκεις και λίγο πάνω από 16k σε καλούλα έκδοση...
-
Έγραψα και παραπάνω για το octavia. Γενικά θα ήθελα να αποφύγω τα skoda. Έχω ακούσει τα χειρότερα από φίλους. Δεν ξέρω ίσως είναι εντυπώσεις όλα αυτά. Επίσης δεν μου αρέσουν εμφανισιακά. Μου φαίνονται πολύ χοντροκομμένα.
-
Για το θέμα ομορφιάς μου είχε απαγορεύσει και η γυναίκα μου το rapid όταν κοιτάζαμε πριν 10 μήνες περίπου... Το renault clio sport tourer το είδες?? από τα τύπου wagon για μένα είναι το ομορφότερο! η τιμή του δεν είναι παράλογη, ήταν απλά λίγο πάνω από το δικό μου budget όταν έψαχνα εγώ πριν 10 μήνες για ευρύχωρο οικογενειακό... τελικά κατέληξα στο aveo sedan από το οποίο ως τώρα είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν στο συνιστώ γιατί με το budget σου μπορείς να πάρεις πιο ποιοτικό αμάξι νομίζω...
-
Το 508 δεν εχει σε καμια περιπτωση 28,000 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6104155/ Το C5 το βρησκεις με 20.000 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5910992/
-
Esti δεν θέλουμε τύπου wagon. Δε μας αρέσουν καθόλου.
Για το peugeot δεν είχα δει αυτές τις τιμές. Έχω μπερδευτεί πιο πολύ τώρα.
Αξίζει να ψάξω λέτε και κάτι πιο φτηνό σε βενζίνη στα ίδια μοντέλα ή να επιμείνω πάντα σε πετρέλαιο; Προβλέπεται να κάνω κοντά στα 10000 χιλιόμετρα το χρόνο.
-
Υπολόγισε χοντρικά ένα 500άρικο διαφορά το χρόνο από καύσιμα και δες αν σε συμφέρει. Γενικά πάντως συμφέρει, αρκεί να μην ανέβεις σε απαγορευτικά κυβικά με το πετρέλαιο, ή έχει παράλογη τιμή αγοράς σε σχέση με τη βενζίνα. Είναι και τα χρόνια που θα το κρατήσεις πολλά, οπότε ναι, αν δεν έχεις κολήμματα ή άλλες ανάγκες πάρε πετρέλαιο.
Οδήγησέ το όμως πρώτα και μην καπαπιείς αμάσητες τις παπάρες περί ΡΟΠΑΚΛΑΣ. -
Το 508 diesel εχει μεχρι 24 χιλιαρικα.. εχει 3 'του κουτιου' στο car.gr γυρω στα 22,5.. Ξεχνα rapid και clio sw και κατι τετοια εφοσον κοιτας κατηγορια seg.D.. καμια σχεση σαν αμαξια, αλλη κατηγορια...
Ξαναλεω δες το mondeo.. ειναι η 'φρεσκαδουρα' της κατηγοριας.. τη c5 θα στη προτεινα για το κυριο ατου που ειναι η υδροπνευματικη αναρτηση αλλα η 1.6 hdi δε φορα αυτη την αναρτηση και σε συνδυσμο με το οτι ειναι πανω απο 6 χρονια στην αγορα ,μη την κοιτας. Αν το γουσταρεις πας σε DS5 1.6 hdi..το οποιο ειναι 'αεροπλανο' μεσα εξω... Και το v40 δες.. -
DS5 πανάκριβο ξεφεύγει.
V40 καλό αλλά δεν έχει χώρους. 330 λίτρα χώρος αποσκευών. Στο foxάκι που έχω τώρα είναι 260 λίτρα (μικρή διαφορά) και έχω φρίξει.Το mondeo τόσο καλό; Είναι αξιόπιστα τα ford γενικά;
-
Δες οπωσδήποτε τα Σκόντα Ραπίντ και Σιτροπεν Ελυζέ. Διθέντος ότι μέχρι τώρα κατά δήλωσή σου έκανες 'μια χαρά' τη δουλειά σου με το Φοξ, ένα αμαξίδιο πόλης 3,80 μήκος και δίπορτο μάλιστα, τα προαναφερθέντα θα σου φανούν σχεδόν λίμο, δεν θα έχεις λόγο να πας σε ακόμη μεγαλύτερα. Έχουν συνολικό μήκος περί τα 4,5μ. και θηριώδη πορτμπαγκάζ, το Ραπίντ π.χ. έχει 550 λίτρα, κάποια από τα προαναφερθέντα ΄μεγάλα΄, έχουν λιγότερα λίτρα, χώρια η τεράστια πέμπτη πόρτα που διευκολύνει τα μάλα τη φόρτωση. Δώσε βάση στο τελευταίο, το πορτμπαγκάζ δεν είναι μόνο τα λίτρα, αλλά και το πόσο εύκολα είναι προσβάσιμα, μια συγκριτική μεταξύ ενός 5θυρου στυλ Ραπίντ ή Μοντέο με αντίπαλο π.χ. το Πασάτ ή το 4θυρο Μοντέο θα σε πείσει για την κραυγαλέα ανωτερότητα των πρώτων.
Επιπλέον είναι πολύ πιο οικονομικές επιλογές και στην αγορά και στη χρήση. Το Ραπίντ ειδικά μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο και πάλι να είναι αισθητά πιο κάτω από το όριό σου, κάποια από τα προαναφερθέντα είτε δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, είτε το συνδυάζουν μόνο με 2.000 κυβικά, και η τιμή τους εκτοξεύεται περεταίρω (γενικά τα πετρέλαια απαιτούν περισσότερες αλλαγές από τις βενζίνες στην πόλη, σκέψου το πάλι για αυτόματο).
Συν ότι τα 'μικρά' είναι πολύ πιο μανιτζέβελα από τα ΄μεγάλα΄, αλλιώς είναι ένα αμάξι 4,50μ. και αλλιώς 4,80. -
Δηλαδή mazda μόνο απ'έξω; Δεν υπάρχει φως για το μέλλον;Καινούριο, ούτε από έξω δεν μπορείς να φέρεις. Τα αυτοκίνητα είναι μέσα στην λίστα με τα δασμολογημένα αγαθά και δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνησή τους εντός Ε.Ε. Το μέλλον κανείς δεν το ξέρει. Πάντως βγαίνει μόνο δίλιτρο και πάνω, οπότε στην Ελλάδα θα ήταν έτσι κι αλλιώς υπό δίωξη...
Επίσης υπάρχει και το σενάριο αγοράς βενζινοκίνητου μεταχειρισμενου sedan(πχ mondeo, insignia ) 5ετιας με τιμή κοντά στα 10-12 χιλιάρικα ή και λίγο παραπάνω αν σου αρέσει το Α4.
Το να πάρει ήδη μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και να το κρατήσει και άλλα 15 χρόνια δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
Αγορά οικογενειακού sedan diesel