-
Δεν έχει μεγάλο τζόγο. Γενικά αν εξαιρέσεις το ταμπλό τα πλαστικά είναι ελαστικά. Έχουν ένα περιθώριο κίνησης. Ειδικά η επένδυση της πόρτας.
Σχετικά με το πρώτο σέρβις μόνο λάδια έχεις. Εμένα τα έκανε δώρο. -
Σχετικά με το υποβραχιόνιο έκανα την ερώτηση γιατί σε ένα video review στο youtube το παρουσίαζε ο δοκιμαστής σαν αρνητικό σημείο. Μάλιστα είχε πιάσει το υποβραχιόνιο με το χέρι και έδειχνε που κουνιόταν όλο το τούνελ αριστερά/δεξιά. Μετά σήκωσε το καπάκι και αυτό ήταν ξεχαρβαλωμένο.
Όταν όμως ήμουν στην εμπορία και κοίταξα την σταθερότητα του υποβραχιονίου δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα.
Τα υπόλοιπα πλαστικά του Baleno μου φάνηκαν μια χαρά. Και στις πόρτες και στο ταμπλό. Το μόνο σημείο που μου φάνηκε κάπως ποιο ευαίσθητο ήταν το 'γυαλιστερό' πλαστικό στις πόρτες που έχει τους διακόπτες των παραθύρων. Μου φάνηκε ευαίσθητο σε γρατζουνιές, φθορά κλπ...
Επίσης δεν έχω καταλάβει γιατί στις Ελληνικές δοκιμές που διαβάζω βρίσκουν ως αρνητικό σημείο τους διακόπτες του κλιματιστικού; Έχουν κάτι περίεργο οι διακόπτες;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επίσης δεν έχω καταλάβει γιατί στις Ελληνικές δοκιμές που διαβάζω βρίσκουν ως αρνητικό σημείο τους διακόπτες του κλιματιστικού; Έχουν κάτι περίεργο οι διακόπτες;Γιατί πρέπει να βρούν κάτι αρνητικό!!
-
Νομίζω ότι ήδη με τα αρνητικά που έχουν βρει σε θέματα τιμονιού, φρένων, ποιότητας κύλισης είναι αρκετά για να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.
Αυτά όμως εγώ θέλω να τα δω όταν θα το οδηγήσω.
Είμαι πολύ περίεργος να δω αν αυτά που γράφουν ισχύουν.Και είμαι ακόμη ποιο περίεργος να δω την διαφορά του σε αυτά τα θέματα με το C3, που θεωρητικά είναι πολύ καλύτερο σε αυτούς τους τομείς.
Αλλά αυτά τα αφήνω για το τέλος. Προς το παρόν εστιάζω στα υπόλοιπα των δύο αυτοκινήτων.
-
Τα φρένα δεν είναι καλά, έχουν απόλυτο δίκιο. Αλλά αυτό διορθώνεται με αλλαγή σε καλύτερα αναλώσιμα (τακάκια, δίσκοι). Το τιμόνι μπορεί να μην έχει φυσική αίσθηση αλλά είναι βαρύ γύρω από την ευθεία και έχει γρήγορη επαναφορά. Επίσης το αμάξι κόβει αφάνταστα πολύ, που το καθιστά εξαιρετικό σε μανούβρες. Βέβαια έχει αργή κρεμαγιέρα.
Ποιότητα κύλισης μια χαρά έχει. Τα σχόλια για διακόπτες είναι αστεία. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Νομίζω ότι ήδη με τα αρνητικά που έχουν βρει σε θέματα τιμονιού, φρένων, ποιότητας κύλισης είναι αρκετά για να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.
Αυτά όμως εγώ θέλω να τα δω όταν θα το οδηγήσω.
Είμαι πολύ περίεργος να δω αν αυτά που γράφουν ισχύουν.Και είμαι ακόμη ποιο περίεργος να δω την διαφορά του σε αυτά τα θέματα με το C3, που θεωρητικά είναι πολύ καλύτερο σε αυτούς τους τομείς.
Αλλά αυτά τα αφήνω για το τέλος. Προς το παρόν εστιάζω στα υπόλοιπα των δύο αυτοκινήτων.
Αν δεν έχεις κάνει test drive γιατί δεν κάνεις ένα άμεσα;; θα σου λυθούν πολλές απορίες..
-
Test drive όχι ακόμη. Είναι πάρα πολύ νωρίς.
Θα κάνω μόνο όταν είμαι έτοιμος οικονομικά και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσω σε αγορά αυτοκινήτου.
Και επίσης θα πρέπει να δω τι θα γίνει με το Panda. Δύο αυτοκίνητα αποκλείεται να έχω. Πολύ δύσκολη υπόθεση. -
Το ευρωπαϊκό Baleno έχει άλλου τύπου μέταλλα και συναρμολόγηση;
Το Ινδικό πάντως δεν το βλέπω και πολύ ποιοτικό. -
Και το ευρωπαϊκό στην Ινδία παράγεται πάντως....
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν όλα βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής με τα ίδια υλικά, τότε κλάφτα Χαράλαμπε.
Το Youtube έχει γεμίσει από κατόχους στην Ινδία που αναφέρονται στα ποιοτικά προβλήματα και στα 'φτηνά υλικά'.Θα πάω να δω το εκθεσιακό και θα αρχίσω να πιέζω το σασί να δω τι παίζει...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν όλα βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής με τα ίδια υλικά, τότε κλάφτα Χαράλαμπε.
Το Youtube έχει γεμίσει από κατόχους στην Ινδία που αναφέρονται στα ποιοτικά προβλήματα και στα 'φτηνά υλικά'.Θα πάω να δω το εκθεσιακό και θα αρχίσω να πιέζω το σασί να δω τι παίζει...
Αφού το είχες δει 1-2 φορές αν δεν κάνω λάθος,πρόσεξες κάτι τραγικό στην ποιότητα σύμφωνα με τα γούστα σου πάντα;;;;
Για μένα σου είχα πει παλιότερα ότι για νοικιαρικο σε νησί είναι σούπερ!!! -
Βασικά μία φορά το έχω δει καλά και επικεντρώθηκα κυρίως στο εσωτερικό που με ενδιαφέρει περισσότερο.
Δεν κάθισα να ζουλήξω το σασί...Την 1η φορά, το είδα για δύο λεπτάκια γιατί ήταν πελάτη το αυτοκίνητο, προς παράδοση.
υ.γ. είδες τι παθαίνει κάποιος όταν αποφασίζει να αλλάξει αυτοκίνητο αλλά δεν μπορεί να το κάνει άμεσα; Κάθεται και 'ψειρίζει την μαϊμού' ... για να περνά η ώρα...
-
δεν νομίζω να υπάρχει αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας € που να μη γουβώνει η λαμαρίνα στις μεγάλες επιφάνειες.δεν ξέρω βέβαια με πόση δύναμη συμβαίνει αυτό,αλλά όντως δείχνει πάφυλλο......
Πόσα αστεράκια έχει στις δοκιμές;;; -
Με τα συστήματα ασφαλείας 4 αστέρια.
https://www.euroncap.com/en/results/suzuki/baleno/24498
Περίεργο πάντως αυτό με τις λαμαρίνες.
-
Το πλαίσιο παίζει μεγάλο ρόλο στο τεστ και όχι οι λαμαρίνες ...π.χ φτερά καπό...κλπ....
-
Έτσι είναι, αλλά και η λαμαρίνα 'χαρτόνι' (αν είναι έτσι) δεν νομίζω να είναι και κάτι θετικό.
-
Η ελαφριά λαμαρίνα φυσικά και είναι κάτι το θετικό. Η ασφάλεια είναι θέμα σασί (δομής), όχι 'επιδερμίδας'.
-
Γενικά να ξέρεις ότι στην Ινδία το αυτοκινητιστικό κοινό είναι πολλά χρόνια πίσω σε αντιλήψεις. Και εμείς το 90 λέγαμε τι ψεύτικα είναι τα καινούρια αμάξια της εποχής σε σχέση με αυτά του 80
Για να σου φύγει η περιέργεια όμως, (και η δική μας) όταν ξαναπάς στην έκθεση κάνε ένα τεστ σε μπαλένο και σουίφτ να δεις αν υπάρχουν διαφορές. Made in India vs made in japan -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η ελαφριά λαμαρίνα φυσικά και είναι κάτι το θετικό. Η ασφάλεια είναι θέμα σασί (δομής), όχι 'επιδερμίδας'.Συμφωνώ 100%.. Άλλωστε μην ξεχνάμε την Renault που χρησιμοποιουσε (δεν γνωρίζω αν εξακολουθεί) πλαστικά φτερά...
Η ουσία κρύβεται κάτω από τις λαμαρίνες..
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Η ελαφριά λαμαρίνα φυσικά και είναι κάτι το θετικό. Η ασφάλεια είναι θέμα σασί (δομής), όχι 'επιδερμίδας'.
Συμφωνώ 100%.. Άλλωστε μην ξεχνάμε την Renault που χρησιμοποιουσε (δεν γνωρίζω αν εξακολουθεί) πλαστικά φτερά...
Η ουσία κρύβεται κάτω από τις λαμαρίνες..
Αυτή η ιδέα ήταν πολύ καλή. Δεν είχες φόβο για ζουλιάγματα. Το πλαστικό φτερό ερχόταν στην αρχική του μορφή μόνο του
Επίσης το καπό του baleno είναι πούπουλο σε σχέση με του civic μου (1998μοντέλο) όπως και του πεζό μου (309).
Suzuki Baleno II