-
Τι πιέσεις έχεις δηλαδή;
36 μπροστά 32 πισω
-
Σου βγάζει ποιο ελαστικό έχει θέμα πίεσης ή σου βγάζει γενικό μήνυμα ότι κάποιο ελαστικό έχει πρόβλημα;
Το είχα πάθει και εγώ αυτό δύο φορές.
Την πρώτη φορά είχε κολλήσει η βαλβίδα με το όργανο στο εσωτερικό του ελαστικού και έστελνε μήνυμα χαμηλής πίεσης. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε σε αλλαγή ελαστικού και ζάντας. Ξεκόλλησε κάπως περίεργα. Βγήκε ξανά το λάστιχο, βγήκε η βαλβίδα, την χτύπησαν με το χέρι και μετά λειτουργούσε.Την δεύτερη φορά σε άλλο λάστιχο είχε κολλήσει πάλι. Έβαλα σωστή πίεση αλλά τίποτα. Ξεκόλλησε βάζοντας σωστή πίεση με ψηφιακό μετρητή.
Επίσης παρατήρησα ότι για να δώσει σωστά στοιχεία το όργανο στο αυτοκίνητο, θα πρέπει το αυτοκίνητο να κινηθεί στο δρόμο μερικά λεπτά.
-
Τα περισσότερα πάντως αυτοκίνητα τώρα που έχουν ένδειξη χαμηλής πίεσης, δεν έχουν βαλβίδα που διαβάζει την πίεση. Η μέτρηση γίνεται με τη χρήση του αισθητήρα abs. Όταν το ελαστικό ξεφουσκώνει η περίμετρος του μικραίνει ελάχιστα. Έτσι ο αισθητήριας διαβάζει λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής της ρόδας.
-
Εγώ έχω μείνει στο TPMS σύστημα. Δεν ήξερα ότι έχει αλλάξει ο τρόπος μέτρησης πίεσης.
-
Είναι για λόγους μείωσης κόστους, σαν σύστημα είναι υποδεέστερο. Στην Αμερική είναι υποχρεωτικό πια σε όλα τα αυτοκίνητα, όπως είναι ABS και ESP.
-
Τελικά η ένδειξη χαμηλής πίεσης ελαστικών έσβησε μετά από λίγα χιλ. δεν κατάλαβα ακόμα γιατί και πως. Ξέχασα να αναφέρω οτι στις 2 ρόδες έλειπαν τα καπάκια απο τις βαλβίδες όπου και τα αντικατέστησα νομίζοντας οτι μπορεί να φταίει αυτό αλλα μάλλον δεν ήταν αυτό.
-
Δεν μας είπες όμως τι σύστημα μέτρησης πίεσης έχεις στο αυτοκίνητο;
Αν έχεις ΤPMS όπως είπα παραπάνω θέλει λίγο χρόνο οδήγησης για να δώσει σωστά στοιχεία στον εγκέφαλο.
Για το σύστημα μέτρησης μέσω ABS, δεν γνωρίζω πως λειτουργεί. -
Δεν μας είπες όμως τι σύστημα μέτρησης πίεσης έχεις στο αυτοκίνητο;
Δεν το γνωρίζω (που μπορώ να το δω?) και η ένδειξη είναι γενική οτι κάπου έχεις θέμα, οχι σε ποιο τροχό συγκεκριμένα
-
Τότε μάλλον δεν είναι TPMS. Αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας.
-
Το baleno έχει TPMS σε κάθε βαλβίδα του τροχού. Δείχνει σε κάθε τροχό τι πίεση έχεις αλλά αυτό πρέπει να το δεις από το ειδικό υπομενού και αφού έχεις κάνει λίγα μέτρα. Προφανώς σταμάτησε να σου βγάζει προειδοποιητικό επειδή είσαι οριακά στις πιέσεις κάτω από τις οποίες χτυπάει. Λογικά ζεστάθηκαν τα λάστιχα και διαβάζει παραπάνω πίεση έστω και οριακά.
Μπες στο μενού και δες σε τι επιλογή το έχεις ρυθμίσει. Έχει επιλογή για οικονομία που διαβάζει λογικά υψηλές πιέσεις, επιλογή για ταξίδι φορτωμένος και επιλογή για άνεση. Αυτό έχω επιλέξει. Αν θυμάμαι καλά όταν πέσει κάτω από 32πιέση αρχίζει και χτυπάει. Στο 36-35 έχω τα λάστιχα.
Αφού είδες τα καπάκια των βαλβιδών να λείπουν μπορεί τίποτα πιτσιρικάδες να σου πείραξαν την βαλβίδα και να έχασες αέρα. -
Aπ'όσο γνωρίζω, τα Suzuki (scross,vitara) τo ΤPMS έχουν.
-
Σήμερα το φούλαρα μηδένισα το τριπ και μέτρησα χαλαρή βόλτα Ρέθυμνο Χανιά και πίσω 118χμ σύνολο. Με ταχύτητες 80-100, 3 προσπεράσματα πατημένη τρίτη τέρμα, λίγο πόλη και μέχρι το σπίτι. Α/C ανοιχτό στο πήγαινε 2 άτομα. 4.1lt/100
Τα 4λτ/100 που ανακοινώνει ο κατασκευαστής θα μπορούσε ιδεατά, να τα πιάσει αν ο δρόμος δεν είχε κανενα εμπόδιο. Για το baleno 1.2 δεν το συζητάω, σίγουρα θα πέφτει κάτω από 4. Το θέμα είναι ότι και χωρίς να προσέχεις ιδιαίτερα η κατανάλωση το πολύ να ήταν κοντά στο 5 που είναι εξαιρετικό.
Αυτα τα νέα μοτεράκια με τα πανάλαφρα σασί της σουζούκι θα γίνουν η χαρά του hypermiler
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=59F8C9F7 -
Έχει παρατηρήσει κανείς τρίξιμο κάπου προς την θέση του συνοδηγού (δεν ξέρω που ακριβός) στις στροφές? Η μόνο εγώ είμαι ο τυχερός....
-
Εννοείς τρίξιμο που έρχεται από το παράθυρο όπως συζητιέται σε διπλανό τόπικ για το s-cross? Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει κάτι.
-
Μπα οχι, απο το κάθισμα πρέπει να είναι γιατι το παρατηρώ μόνο όταν εχω συνοδηγό μέσα και μονο στις στροφές και πιο πολύ στις αριστερές στροφές. Αύριο εχω ραντεβού στο service για να το δουν...
-
Ενημερωτικά σχετικά με τον τριγμό στο κάθισμα του συνοδηγού, Απλά ήθελε λίγο γράσο στις γλιστριέρες του καθίσματος και όλα καλά!
-
Ωραία! Να σας ρωτήσω, έχετε κανένα νέο σχετικά με updates σε software κτλ;
-
Suzuki Baleno...
Δεν υπήρχε εκθεσιακό οπότε, είδα αυτοκίνητο πελάτη...Τελικά τι είναι το Baleno; Μικρομεσαίο ή σούπερ μίνι;
Με βάση τις διαστάσεις είναι σούπερ μίνι.
Στο μάτι φαίνεται μάλλον σαν μικρομεσαίο και όταν μπαίνεις μέσα επιβεβαιώνεις ότι έχει χώρους μικρομεσαίου.
Πως το κατάφεραν αυτό οι Ιάπωνες;
Εξωτερική σχεδίαση, τυπική Ιαπωνική, μου θύμισε λίγο κάτι από προηγούμενο KIA Ceed.
Εντάξει. Νορμάλ κατάσταση. Τυπικό hatchback. Δεν περίμενα να δω κάτι διαφορετικό.Εσωτερικά. Χώροι. Πολλοί χώροι. Μπρος, πίσω, στο πορτμπαγκάζ. Πολύ άνεση μέσα. Κατασκευή μια χαρά, απλά τα 'Ιαπωνικά' πλαστικά θα μπορούσαν να ήταν ποιο σκούρα ώστε να φαίνεται ποιο 'ακριβό' και 'ποιοτικό' σε αίσθηση. Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι φανερό ότι προσφέρει πολλά. Ειδικά για κάποιον που θέλει τυπικό hatchback και μεγάλους χώρους σε διαστάσεις σούπερ μίνι είναι πολύ καλή πρόταση.
Στα θετικά το εργοστασιακό στάνταρ υποβραχιόνιο.Επικεντρώθηκα σε μία έκδοση την GLX με τους δύο βενζινοκινητήρες.
1.2/90ps τελική τιμή 14750euro.
1.0/112ps τελική τιμή 16890euro.
Διαφορά 2140e. Νομίζω ότι ο 90άρης είναι μονόδρομος.
Οι τιμές είναι με μεταλλικό χρώμα, έξοδα, πινακίδες, 5 χρόνια εγγύηση κλπ...Δώρα Συναγερμός, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάτι πατάκια κλπ...
Διαθέσιμο test drive.Suzuki Baleno. Καλή φάση. Πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο.
-
Επίσης φίλε Storm μετά απο 16000+ χιλ στο 1.2 η κατανάλωση έχει κάτσει στο 5,6 με 80% των χιλιομέτρων εντός πόλης και τα υπόλοιπα σε εθνική. Πραγματικά απορώ πως δεν είναι στην κορυφή των πωλήσεων με ολα αυτά που προσφέρει. Και η αλήθεια ειναι , δεν ξέρω για πιο λόγο, οτι τα περιοδικά και τα site δεν το πολύ αναφέρουν και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο....
-
Αμα δεν έχει εκθεσιακό να το δεις , τότε ποιός να ενδιαφερθεί ?
Suzuki Baleno II