-
οverakia, πάντως το 1.2 gl+ Σουιφτ με ταμπουρα πίσω που οδήγησα, μη σου πω οτι μου φάνηκε να φρενάρει πιο καλά (μιλάμε παντα για φρεναρισμα απο φαναρι σε φαναρι και οχι καμια κατάβαση μαλιοκούβαρα ε.. )
-
Δεν διαφωνώ ότι μιλάμε για μικρολεπτομέρεια και προφανώς κάτι που στο κόστος συντήρησης μελλοντικά θα παίξει τον ρόλο του. Απλώς δεν θέλω να κάνω καμία έκπτωση στο θέμα της ασφάλειας κι ας κοστίσει παραπάνω, μέχρι ένα όριο. Επιλογές απ' ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχουν, οι εκδόσεις που τα προσφέρουν είναι 2, να δοκιμάσουμε και την κάμερα οπισθοπορείας για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο.
-
Καλημέρα, περίεργο που η κάμερα οπισθοπορίας στο Μπαλενο ειναι στανατρ στην GLX μόνο γιατί στο Σουιφτ ειναι στανταρ από την gl+ , όπως και τα φιμε τζαμια.
H κάμερα πίσω βολεύει πολύ. Εχει το άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας και πραγματικά βοηθάει. Δε ξέρω όμως (και δε ρώτησα) αν της Σουζουκι έχει και γραμμές-'οδηγους' στην οθόνη που αναλογα με τη θεση του τιμονιου κινούνται και σου δειχνουν προς τα που πας στην οπισθοπορία ή απλά δείχνει την πίσω όψη. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Καλημέρα, περίεργο που η κάμερα οπισθοπορίας στο Μπαλενο ειναι στανατρ στην GLX μόνο γιατί στο Σουιφτ ειναι στανταρ από την gl+ , όπως και τα φιμε τζαμια.
H κάμερα πίσω βολεύει πολύ. Εχει το άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας και πραγματικά βοηθάει. Δε ξέρω όμως (και δε ρώτησα) αν της Σουζουκι έχει και γραμμές-'οδηγους' στην οθόνη που αναλογα με τη θεση του τιμονιου κινούνται και σου δειχνουν προς τα που πας στην οπισθοπορία ή απλά δείχνει την πίσω όψη.Και στο Ιγκνις το GL+ είναι στάνταρ η κάμερα. Πάντως δεν έχει τις γραμμές οδηγούς που όντως είναι πολύ βοηθητικές (το ξέρω από πρώτο χέριαπό το Λέξους μου)
Πάντως στο Ιγκνις η κάμερα είναι πολύ ευκρινής και σε συνδυασμό με αισθητήρες -μετρητή απόστασης after market που του έβαλα είναι σούπερ -
Ο χρήστης balex έγραψε:
(το ξέρω από πρώτο χέριαπό το Λέξους μου)χεχε! και εμας Λεξους ειναι το άλλο αυτοκίνητο. Και μάλιστα οταν το πρωτοπήρε η γυναίκα μου (αυτοματο με καμερες κλπ) της ελεγα οτι αυτο ειναι tamagochi και video-game ... τελικά είδα τα πλεονεκτήματα αν και δεν έχω την ιδια ικανοποίηση οταν το παρκάρω καπου δύσκολα μόνος χωρις μπιπ μπιπ καμερες και αυτοματισμούς
-
Η κάμερα οπισθοπορείας συνδυάζεται με το infotainment που στο gl+ νομίζω δεν είναι στάνταρ, για αυτό λογικά δεν την έχει (αναφέρομαι στο baleno). Στο δικό μου η πίσω κάμερα έχει πολύ καλή ευκρίνεια και υπάρχουν και οι οδηγοί. Κόκκινη γραμμή και κίτρινη.
Σχετικά με τα φρένα αν δείτε δοκιμές του drive, το swift έχει πολύ καλύτερο φρενάρισμα. Τι έχουν κάνει στο μπαλένο δεν ξέρω, λογικά το swift θα έχει καλύτερους δίσκους και τακάκι. Από διάμετρο λογικά τα ίδια θα είναι.
Σχετικά με τις επιδόσεις, το 1000αρι θέλει άλλη προσέγγιση στο γκάζι σε σχέση με το ατμοσφαιρικό. Και εμένα στην αρχή με ξένισε σε σχέση με το civic μου στο θέμα της αμεσότητας. Κλασσικό λαγκ ηλεκτρόγκαζου και υστέρηση, όσο και να το κάνεις ελέω τούρμπο, υπάρχει. Η βαλβίδα εκτόνωσης λειτουργεί και με διαφορετικό τρόπο, οπότε θέλει λίγη εξοικείωση στον τρόπο που πατάς το γκάζι. (π.χ. αν πατάς πολύ γκάζι και δίνεις φορτίο ενώ η τουρμπίνα δεν έχει αρχίσει να σπουλάρει καλά, τότε νομίζεις ότι δεν πάει, επίσης θέλει λίγη υπομονή στο γκάζι λόγω ηλεκτρικού. Ωστόσο, σε στροφιλίκι με μεσαίες στροφές έχει παραδειγματική απόκριση μέχρι και τον κόφτη). -
H Glx 1.2 πάει στα 14.500 με κλασικά δώρα μπάρες+ρεζέρβα ή μπάρες+αισθητήρες παρκαρίσματος. Εννοώ η επιλογή είναι ανάμεσα σε αυτά τα 2, δεν έχω καταλήξει τι συμφέρει γιατί δεν γνωρίζω ακριβώς το κόστος ρεζέρβας/αισθητήρων στην αγορά. Προφανώς τα δώρα είναι σε εισαγωγικά, η εποχή, το timing κλπ δεν ευνοούν πολλά πολλά από μέρους των πωλητών. Έχω πολύ μικρή εμπειρία για να πω αν είναι value for money, πάντως έτσι φαίνεται. Το χρώμα φυσικά είναι θέμα γούστου, εγώ διάλεξα το λευκό αρκτικό πέρλα, ήθελα κάτι ουδέτερο. Παραγγέλθηκε, θέλει 10-15 εργάσιμες, με μόνο κρατούμενο το τελικό δώρο, αισθητήρας ή ρεζέρβα. Και στις 2 περιπτώσεις βέβαια, όποιο και αν δεν επιλέξω, θα το βάλω στο αμάξι αμέσως μετά.
-
Εδώ ένα συγκριτικό
http://www.autoexpress.co.uk/kia/rio/98 ... uki-balenoΜπάρες τι εννοείς;
Πέρυσι που το πήρα δώρο μόνο τα πατάκια μου έκαναν και μετά από λίγο πρήξιμο, δώρο το πρώτο σέρβις. Που σιγά το κόστος, φίλτρο, λάδια σουζούκι που τύχαινε να είναι και σε έκπτωση. Τους αισθητήρες δεν τους ήθελα αν και μου πρότεινε να μου δώσει γιατί δεν ήθελα να τρυπήσουν τον προφυλακτήρα μου ή να τους βάψουν και να αρχίσουν μετά να ξεφλουδίζουν κτλ. Είχα και την κάμερα οπότε..
Κατά τη γνώμη μου πιο ακριβό δώρο είναι να σου δώσει τη ρεζέρβα
Δες πόσο κάνει καινούρια και τι περιλαμβάνει (200 λίρες) (π.χ. νέο δάπεδο για να πατάει καλύτερα κτλ)
http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-Gen ... SwjDZYd4jhΚαλοτάξιδο
-
Σε ευχαριστώ, επίσης καλοτάξιδο και το δικό σου. Μπάρες οροφής για μπαγκαζιέρα κλπ. Ευχαριστώ για τα λινκ, επιβεβαιώνουν όσα είπε ο πωλητής, ότι η ρεζέρβα θεωρητικά είναι ακριβότερο δώρο.
-
Παρέλαβα σημερα το 1.0 Σουιφτ με αυτόματο, και αν και το αυτοκίνητο έχει άστρωτο κινητήρα, τωρα που το οδήγησα μεχρι Σαρωνίδα, ο κινητηρας παλι μου φάνηκε οτι δε τραβάει κάτω από 2000 στροφές εκτός αν βυθισεις το γκάζι πολυ για να παρει μπρος. Αντιστοιχα ο 1.2 σε Α1 που οδηγούσα τσιμπαγε απο πολύ νωρις.
Αρα εγώ, ιδιως για χειροκίνητο, θα πήγαινα στον 1.2 αν ταξιδια σε επαρχιακούς δρόμους (οχι κλειστή εθνικη) με παιδια και γεμάτο μπαγκαζια αυτοκίνητο δεν ήταν στο προγραμμά. -
Καλοτάξιδο...
-
Ευχαριστούμε Στορμ!
-
Kαλορίζικο και καλοτάξιδο. Και το δικό μου έρχεται τέλος του μήνα περίπου. 1.2 glx, θα του βάλει και αισθητήρες παρκ. μαζί με ρεζέρβα και μπάρες οροφής, λίγο πρήξιμο παραπάνω ήθελε.
-
Έχει κάνει κάνεις το πρώτο servis στις 20.000 χιλ? να μας ενημερώσει για κόστος επισημάνσεις κτλ?
-
Εδώ ένα βιντεάκι που συγκρίνει επιδόσεις ανάμεσα στο 1.2 και το 1000αρι, το οποίο στην Ινδία είναι πνιγμένο λόγω κλίματος και βενζίνης στα 100 άλογα και 150nm ροπής.
Χαώδης διαφορά
Youtube Video -
Συμφορουμίτες, σήμερα ήρθε η πρώτη ένδειξη για χαμηλή πίεση στο πίσω ελαστικό. Χρησιμοποίησα το kit επισκευής, έκανε δουλίτσα, η ένδειξη στο καντράν έφυγε. Έχω όμως μια ερώτηση, τι πίεση βάζετε εσείς στο μπαλενάκι σας; Το μάνουαλ αναφέρει 41 psi μπροστά και 36 πίσω (για μέχρι 4 άτομα). Δεν είναι μεγάλη πίεση; Γνωρίζω ότι στα βενζινάδικα δεν υπάρχει μεγάλη ακρίβεια, το κιτάκι επίσης δεν ξέρω πόσο ακριβές είναι, γι αυτό θα το πάω για καλό και για κακό στην αντιπροσωπεία να το ελέγξουν. Σε γενικές γραμμές όμως έχετε εσείς τέτοια πίεση στα ελαστικά του;
Κατά τα άλλα, μετά από 2500 χλμ το αμάξι αποδεικνύει ότι είναι τίμιο. Έχουν γίνει όλα του τα χλμ στην πόλη, το τριπ έχει κολλήσει στο 5.4/100χλμ κατανάλωση, νούμερο που είναι πολύ κοντά στην αλήθεια. Οι χώροι του πολύ καλοί και σε γενικές γραμμές αν του συμπεριφερθείς καλά δεν καίει, ίσως κακοφανεί σε κάποιους το μικρό ρεζερβουάρ (37λτρ). Μιλάω πάντα για τον 1200 που όπως έχει ειπωθεί και παραπάνω από τον Πολύβιο, εντάξει δεν είναι τόσο ζωντανό όσο το 1000ρι. Είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολο στα λεφτά που κοστίζει το Μπαλένο να βρεις κάτι παρόμοιο σε χώρους-κατανάλωση και συμπαθητικές επιδόσεις. Το ζήτημα με τα φρένα ειλικρινά αφορά νεότερους οδηγούς και προφανώς γκαζιάρηδες, όμως το Μπαλένο είναι ξεκάθαρα επιλογή πρακτικού και (μάλλον) οικογενειάρχη οδηγού. Το 1.2 μου έχει και πίσω δισκόφρενα, τι στο καλό πρέπει να του κάνεις για να προβληματιστείς με τα φρένα του;
Κάτι που ίσως κακοφανεί επίσης είναι η ευαισθησία του radar brake assist, βαράει ακόμα και λακούβες ή υψωματάκια αν αναγνωρίσει μπροστά του. Αν κάποιος μέσα στην πόλη κολλάει στον μπροστινό, στα φανάρια κλπ, θα το απενεργοποιήσει σίγουρα, είναι αρκετά ευαίσθητο.Επισυνάπτω αποθεωτικά λινκ από αγγλικα σάιτ :
http://www.autoexpress.co.uk/suzuki/bal ... uki-baleno Μακροπρόθεσμο τεστ.
https://www.honestjohn.co.uk/news/hones ... -champion/ Ο 1000ρης boosterjet βραβεύεται γιατί αποδεικνύεται ότι καταναλώνει ΌΣΑ ΛΕΕΙ, μεγάλη υπόθεση.
https://www.honestjohn.co.uk/our-cars/suzuki-baleno/ 6μηνο τεστ 1000ρη κινητήρα με πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα. -
Καλημέρα!
Είσαι σίγουρος ότι είχες πατήσει πρόκα ή απλά είχε χάσει αέρα; Στο 1.5 χρόνο που το έχω έχει χρειαστεί να προσθέσω αέρα 2 φορές επειδή είχε πέσει σε κάποιο ελαστικό και είχε την ενοχλητική ένδειξη στο καντραν.
Καταρχήν ελπίζω να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα κρυφό μενού που σε οδηγεί σε πολλές ρυθμίσεις. Δείτε εδώ
https://www.youtube.com/watch?v=nXPWO9a4C-Y
Έχεις πρόσβαση σε αυτό αν πατήσεις παρατεταμένα το κουμπάκι προς τα μέσα όπως βλέπετε στο βίντεο.
Από εκεί μπορείς να βρεις το μενού και να ρυθμίσεις την πίεση ''ανεσης' ώστε να μην βαράει με το παραμικρό μιας και αναγνωρίζει μικρότερη πίεσης ασφαλείας. Όπως και να έχει το μπαλένο ευρώπης έχει ρυθμιστεί για υψηλές πιέσεις. Δεν του βάζω 41 που λέει αλλά 36 μπροστά και 35 πίσω. Πολύ μου φαίνεται και πάλι αλλά δεν γίνεται πιο λίγο γιατί αν πέσει κάτω από 32 psi αρχίζει και βαράει. Προφανώς έχουν δώσει τέτοιες πιέσεις για λόγους οικονομίας.
Πάντως ρεζέρβα χρειάζεται και έχει κόστος περί τα 250ε που βλέπω από Αγγλία.Τα φρένα μέσα στην πόλη και για χαμηλές ταχύτητες δεν έχουν θέμα αλλά αν το γκαζώνεις και φρενάρεις από 140+ καταλαβαίνεις ότι χάνουν και σε αντοχή και σε απόδοση.
Τα radar το έχω στην πιο αναίσθητη έκδοση γιατί όντως είναι ευαίσθητο. Πάντως στην εθνική μια φορά με βοήθησε τρομερά πριν τα διόδια που έπεσαν όλοι στα φρένα, άρχισε να βαράει και έκανε το πρώτο δυνατό φρένο μόνο του.
Παιδιά, να βάζετε ειδική κρέμα στο τιμόνι του γιατί έχει ευαίσθητο δέρμα.
Επίσης το υλικό στα καθίσματα δεν πρέπει να είναι μεγάλης αντοχής. Ειδικά αυτά τα μικρά τριχάκια που έχει ανάμεσα στις ραφές φεύγουν εύκολα. -
παιδιά, να βάζετε ειδική κρέμα στο τιμόνι του γιατί έχει ευαίσθητο δέρμα.
προτείνεις κάτι συγκεκριμένο ?
-
Της turtle έχω πάρει μια αλοιφή. Καλή μου φαίνεται.
-
Ευχαριστώ για το βιντεάκι Πολύβιε, είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο το γράφει και στο μάνουαλ του αυτοκινήτου ή μάλλον στο infotainment manual. Αν είχα πατήσει θα συνέχιζε να χάνει, τώρα είναι οκ, απλά είχε χάσει λίγο και βάρεσε η ένδειξη όπως είπες. Από βδομάδα θα ρωτήσω και στην αντιπροσωπεία τι προτείνουν, γιατί γενικά το 41 είναι μεγάλο και ίσως το παρακάνει κι ο κατασκευαστής για λόγους οικονομίας. Η γνώμη μου για τη ρεζέρβα, επειδή δεν είναι στάνταρ σε καμία έκδοση του αυτοκινήτου ως τώρα, είναι να τη ζητάτε σαν δώρο από την αντιπροσωπεία με την αγορά. Ίσως είναι πιο χρήσιμη και πιο ακριβή από μπάρες οροφής κλπ.
Suzuki Baleno II