-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Εγώ τώρα αν και γενικά τον θεωρώ @@ρα τον Τζήμερο, γιατί συμφωνώ με το άρθρο αυτό;;;http://www.liberal.gr/arthro/43955/apop ... oikas.html
Αφελής θεώρηση των πραγμάτων.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Είναι μερικά πράγματα που τα διαβάζεις/ακούς στα νέα και μοιάζουν αερολογίες και γενικούρες, αλλα τα νιώθεις μόνο αν τα δεις στην πράξη.Πχ, αληθινό case:
Είχα σκοπό να πάρω έναν υπάλληλο σαν βοηθό για να επεκτείνω λίγο την επαγγελματική δραστηριότητά μου. Και ένας άνθρωπος θα είχε μεροκάματο, κι εμένα πιθανώς η (ατομική) επιχείρηση να επεκτεινόταν λίγο.
Έρχεται τώρα το καινούριο φορολογικό και μου παίρνει σε μορφή φόρων το μισθό που θα έδινα στον υπάλληλο Αφού δεν μπορώ να πάρω υπάλληλο, δεν θα αναλάβω κάποιες δουλειές που είχα υπόψη. Οπότε και η ανεργία συνεχίζεται, ούτε υπάρχει πιθανότητα να μεγαλώσουν τα κέρδη μου άρα να λάβει το κράτος περισσότερα από τη δραστηριότητά μου στο μέλλον.Πανέξυπνοι
Και η ειρωνία ειναι να ακούς δημόσια στην τηλεόραση έναν συνταξιούχο να δηλώνει με πόνο οτι του έκοψαν την σύνταξη και δυσκολεύεται να ταΐσει 4 παιδιά έναν γαμπρό και έναν εγγονό... Πόση σύνταξη ομως εξακολουθεί να παίρνει...;
2700€ παρακαλώ. -
Λίνκ με το βίντεο του συνταξιούχου http://kalimeraellada.gr/sintaxiouchos- ... ous-video/
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Λίνκ με το βίντεο του συνταξιούχου http://kalimeraellada.gr/sintaxiouchos- ... ous-video/Sent from my iPhone using Tapatalk
Ελεύθερος επαγγελματίας για τόσα καθαρά πρέπει να δουλέψει για κοντά... 7 χιλιάρικα μικτά
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Λίνκ με το βίντεο του συνταξιούχου http://kalimeraellada.gr/sintaxiouchos- ... ous-video/Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτά που κάθομαι και γράφω εδώ για τους ΔΕΚΟτζήδες που τους πληρώνουμε από τα 45-50-55 έως τα 90.
Όλα αυτά ενώ μας χώσανε έναν ακόμα ΕΝΦΙΑ με την αύξηση 1% στο ΦΠΑ, όπου για μια οικογένεια μόνο από το σούπερ μάρκετ, από καύσιμα και δεν ξέρω τι άλλο θα υπάρξει επιβάρυνση σίγουρα 2-3 κατοστάρικα το χρόνο.
Αλλά οι Λαζόπουλοι δεν μιλάνε. Όλα καλά και αριστεράΑυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβέρνησης των πολιτικών απατεώνων απο τον Ιανουάριο 2015 και μετά σύμφωνα με την Eurostat. Ούτε ένα σημείο δεν βελτιώνεται, τα πάντα δείχνουν κατάρρευση.
-ΑΕΠ -1,54 δισ €
-Γενικό έλλειμμα +6,3 δισ €
-Πρωτογενές έλλειμμα (απο πρωτογενές πλεόνασμα το 2014) 6 δισ €
-Δαπάνες κυβέρνησης +7,5 δισ €
-Έσοδα κυβέρνησης +1,2 δισ € αλλά με φοροκαταιγίδα και με ειπράξεις απο την (κακή) ΕΕ
-Χρέος -8,3 δισ €. Να και κάτι καλό σκέφτεσαι. Όχι δεν οφείλεται σε οτιδήποτε άλλο απο την επιστροφή των 10 δισ € του ΤΧΣ και απο το ότι την περίοδο της 'ηρωικής διαπραγμάτευσης' πληρώναμε χρέος με τα ταμειακά διαθέσιμα.

Υ.Γ:

-
Μήπως να ανοίξουμε νέο τόπικ συμφωνία-4ο μνημόνιο;
Αυτός θα προψηφίσει τα μέτρα για όταν έρθει ο Κούλης.
Μιλάμε για αριστερά, όχι παίξε γέλασεhttp://www.capital.gr/oikonomia/3121196 ... a-to-xreos
-
Αυτός κάνει ότι του λενε οι ξένοι, όπως θα κάνει και ο Κούλης. Αν ήταν πραγματικός αριστερός θα τους είχε διαολοστείλει.
-
Όσοι το έχασαν αξίζει να ρίξουν μια ματιά. Ο Obama στην επίσκεψή του στο Λονδίνο κατατρόπωσε με τον καλύτερο τρόπο τον εθνικο-λαικισμό των υποστηρικτών του Brexit.
Με απλά Αγγλικά, όχι μόνο επιβεβαίωσε τους σοβαρούς ανάλυτές που φώναζαν ότι οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν προτεραιότητα σε ειδικές εμπορικές συμφωνίες με την ΜΒ στην περίπτωση του Brexit, άλλα ισοπέδωσε και το επιχείρημα περι επανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας στην περίπτωση εξόδου. Εξήγησε ότι τον 21ο αιώνα η 'εθνική κυριαρχία' ακόμη και για μια υπερδύναμη σαν τις ΗΠΑ πάει χέρι χέρι με μια σειρά συμβιβασμών και παραχώρησης εξουσίας σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο (NAFTA, WTO, UN, NATO, IMF, World Bank) για την επίτευξη λύσεων σε προβλήματα που ξεπερνάνε τα σύνορα. Οι κοινοί κανόνες μάλιστα κάνουν τα κράτη ισχυρότερα, προσδίδουν ευημερία και ασφάλεια. Ο 20ος αιώνας άλλωστε μας έδειξε που οδήγησαν οι ανεξέλεγκτοι εθνικισμοί την ανθρωπότητα και η ΕΕ ήταν ο θεσμός που έφερε κοντά λαούς που αλληλοσφάζονταν για αιώνες.
Ήταν τόσο αδιάβλητη επιχειρηματολογία που το μόνο που κατάφεραν να αρθρώσουν οι Brexiters ήταν ότι δεν αγαπάει την Μεγάλη Βρετανία γιατί η Κένυα ήταν κάποτε αποικία των Βρετανών...
Απλά μαθήματα του πως ισοπεδώνεις τον λαικισμό με επιχειρήματα. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο.
'As Obama put it, since the leavers are offering “an opinion about what the US is going to do, I thought you might want to hear an opinion from the president of the United States on what the US is going to do”. And the opinion he gave was devastating.'http://www.theguardian.com/commentisfre ... are_btn_fb
Είχαμε αυτούς που πιστεύανε στις εύκολες λύσεις και στο σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, κατατροπόθηκαν, πήγε η χώρα 2 χρόνια πίσω και το πληρώνουμε με περισσότερους φόρους...
Τώρα έχουμε αυτούς που θα λένε έξω από Ε.Ε και Ευρώ.
Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιβεβαιωθεί στην πράξη ότι είναι μεγάλο λάθος και αυτό.
Γιατί στην περίπτωση αυτή θα την πληρώσουν ακόμα περισσότερο οι πιο αδύναμοι... -
ΠαράφρωνΟδηγέ, είσαι παράφρων και γενικότερα; Ο Μπάμιας είπε αυτά που έπρεπε να πει βάσει διεθνούς καπιταλισμού. Να χαλάσουμε το μαγαζί; Δεν λέει... Αν πήγαινε να τα πει αυτά στην χώρα του Πούτιν θα γελούσε μέχρι και η τελευταία πέτρα στην Σιβηρία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΠαράφρωνΟδηγέ, είσαι παράφρων και γενικότερα;Είμαι λίγο παράφρων που δεν θέλω να γίνουμε Σοβιέτ.
Θαυμάζεις την χώρα του Πούτιν και την ευημερία του λαού του;
Ακόμα και αυτοί ανέβηκαν βιωτικό επίπεδο όταν ήρθε ο καπιταλισμός.Εδώ η Κούβα και άλλες χώρες κάνανε άνοιγμα προς τον καπιταλισμό να έρθει να επενδύσει.
Που ζεις;Υ.Γ: Ο άλλος περνάει ασφαλιστικό, φορολογικό, ένα κάρο μέτρα και οι δημοσιογράφοι απεργούν 1 εβδομάδα. Τυχαίο; Αυτή του Αλέξη είναι δικτατορία. Ο Σαμαράς ήταν γατάκι μπροστά του.
Y.Γ2: Οχι...οι κακοί οι ξένοι φταίνε!!! 18 μνημόνια θέλουμε.
http://www.alexiptoto.com/υπ% ... %85%CF%81/ -
Ξέρεις πως περνούσαν στην ΕΣΣΔ;
Την χώρα του Πούτιν φυσικά και δεν την θαυμάζω. Είναι πιο καπιταλιστική και από τις ΗΠΑ!
Βασικά εσύ Σιβηρία θέλεις, όχι Μνημόνια.
-
Ξέρεις πως περνούσαν στην ΕΣΣΔ;Την χώρα του Πούτιν φυσικά και δεν την θαυμάζω. Είναι πιο καπιταλιστική και από τις ΗΠΑ!
Βασικά εσύ Σιβηρία θέλεις, όχι Μνημόνια.
Χαίρομαι που όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου τον χαρακτηρίζεις παράφρων και θες να τον στείλεις Σιβηρία.
Αυτοί είστε και για αυτό μια ζωή θα παίρνετε τα 3...τοις % βεβαίως βεβαίως -
Όταν εύχεσαι 18 Μνημόνια στους συμπολίτες σου είσαι εχθρός της κοινωνίας. Γιατί σου φαίνεται περίεργη η εξορία; Αυτό γίνονταν και στην Αρχαία Αθήνα στους εχθρούς του λαού...
-
Είμαι εχθρός του λαού, γιατί είμαι ολιγάρχης
Ο κομμουνισμός πριονίζει το κλαδί που κάθεται.
Σαν το κύτταρο ξενιστή ένα πράγμα. Σκοτώνει τον οργανισμό(καπιταλισμό) και πεθαίνει και ο ίδιος.Με τα μυαλά που έχουμε σαν λαός θα περάσουν 20 μνημόνια και θα μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από το κεφάλι μας και όχι το πως δομήσαμε την ζωή μας, οικονομία, κράτος κτλπ κτλπ
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
που του εφερε ο Αντωνάκης της καρδιας του, τον οποιο ταχα μου ποτε δεν ψηφισε, αλλα διαρκως υπερασπιζεται.Έχεις πολύ πλάκα που πιστεύεις ότι θα ψήφιζα ποτέ αυτόν που τα τσέπωσε και παρέδωσε την χώρα 20 χρόνια στην πράσινη λαίλαπα.
Eίναι γνωστό ότι οι δημοσιογράφοι είναι στην πλειοψηφία τους δεξιοί
Φαίνεται άλλωστε τα τελευταία 15 χρόνια από το ποιους εκλέγουν στα όργανά τουςΥπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν από τα 16 τους και έχουν 37 χρόνια ένσημα και δεν μπορούνε να βγούνε σύνταξη.
Τι είναι αυτά που λες; Δηλαδή αν μπήκε κάποιος στο δημόσιο ή στις ΔΕΚΟ από τα 18-20 πρέπει στα 55 να βγει σύνταξη;Για αυτό δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη εμείς.
Γιατί ο ξάδερφός μου ο λιμενικός που ο πατέρας του ήταν αφισοκολλητής του Ανδρέα, μπήκε στα 19 στο λιμενικό σε γραφείο και βγήκε σύνταξη στα 46!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όχι πριν 10 χρόνια αυτό. Τώρα μέσα στα μνημόνια.Αλλά προφανώς όλα αυτά είναι σωστά και δίκαια και πρέπει να συνεχίσουνε να υπάρχουνε.
Ένα άρθρο για συζήτηση:
''Η άλλη ιστορία που αποτυπώνει την ουσία της ελληνικής χρεοκοπίας και κρίσης είναι η αυτή του συνταξιούχου του ΟΤΕ που βγήκε στην εκπομπή του κ. Ν. Χατζηνικολάου πριν λίγες μέρες να διαμαρτυρηθεί για τη μείωση της σύνταξής του στα 2.700 ευρώ το μήνα. Έξι χρόνια μετά τη χρεοκοπία της χώρας, υπάρχουν στην Ελλάδα συνταξιούχοι ηλικίας 57 ετών που λαμβάνουν σύνταξη 2.700 ευρώ.
Προβάλλουν δε σαν συνεισφορά τους στην έξοδο από την οικονομική κρίση το γεγονός πως με τη σύνταξη αυτή συντηρούν τις οικογένειες των άνεργων παιδιών τους. Πάνω κάτω τα ίδια λένε και οι οικονομολόγοι της 'πρώτης' φοράς αριστερής κυβέρνησης.
Στην πραγματικότητα τα παιδιά του δεν έχουν εργασία, δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ ούτε με τα μισά από αυτά τα χρήματα, ακριβώς γιατί η χώρα δανείστηκε και χρεοκόπησε για να πληρώσει κυρίως αυτές τις συντάξεις. Από το 2000 μέχρι το 2014 μόνο το κράτος (χωρίς τα ταμεία...) πλήρωσε για συντάξεις πάνω από 200 δισ. ευρώ όταν το χρέος ήταν λίγο πάνω από 300 και όλα τα μεγάλα έργα δεν στοίχησαν στο κράτος πάνω από 10-12 δισ. ευρώ.
Θεωρεί δε η κατηγορία αυτή πως σωστά έχει συνταξιοδοτηθεί στα 50-55 έτη και πως τα εξωφρενικά ποσά που εισπράττει τα δικαιούται λόγω κάποιων κρατήσεων στο παρελθόν. Βέβαια, στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο οι ασφαλιστικές κρατήσεις και οι φόροι είναι λογιστικές.
Κάποιος που συνταξιοδοτείται στα 55 και ζήσει μέχρι π.χ. τα 85 λαμβάνοντας 2.700 ευρώ το μήνα θα εισπράξει περί τα 972.000 ευρώ. Κάποιος που βγαίνει σε σύνταξη στα 55 και έχει εργαστεί 40 χρόνια όπως ισχυρίστηκε ο κύριος για να μαζέψει 972.000 ευρώ θα πρέπει να κατέβαλε στο ταμείο κάθε μήνα για 40 χρόνια περί 2.000 ευρώ.
Δηλαδή, πριν 40 χρόνια όταν ήταν 15 ετών το 1976 π.χ., θα έπρεπε να καταβάλει κάθε μήνα εισφορές 760.000 χιλ. δραχμών. Το 1976, είναι θέμα αν ένας 15χρονος εισέπραττε το μήνα μερικά εκατόδραχμα και κατέβαλε εισφορές περισσότερα από μερικά δεκάδραχμα.
Το 1986 ο μισθός θα ήταν μερικά χιλιόδραχμα το μήνα και οι εισφορές σε μερικά εκατόδραχμα. Ανάλογα και το 1996.
Είναι προφανές πως συντάξεις σαν αυτές, αλλά και άλλες κατά πολύ μικρότερες, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα και ότι δόθηκαν και δίνονται κυρίως στο σκληρό πυρήνα των πελατών του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης έναντι ανταλλαγμάτων.
Ακόμη και σήμερα σε συνθήκες χρεοκοπίας, οι 800.000 από τα 3 εκατ. των συνταξιούχων είναι κάτω της ηλικίας του εθνικού ορίου συνταξιοδότησης και εισπράττουν περί τα 8 δισ. το χρόνο. Όσο δηλ. δυο ΕΝΦΙΑ ή περισσότερο από τα μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση μέχρι το 2018.
Καμιά ανάλυση των αριθμών και κανένα λογικό επιχείρημα δεν πρόκειται να αλλάξει την αντίληψη αυτών των ανθρώπων για την πραγματικότητα έτσι ώστε να τους πείσει σε λογική αναδιάρθρωση που θα εξομαλύνει τις συνθήκες της κατάρρευσης.
Σαν κοινωνία έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και σαν παραχαϊδεμένα και κακομαθημένα παιδιά θεωρούμε αυτονόητα πράγματα που η οικονομία της χώρας αδυνατεί να εξασφαλίσει.''Ακριβώς επιχειρήματα που έχω διαβάσει εδώ μέσα: Προβάλλουν δε σαν συνεισφορά τους στην έξοδο από την οικονομική κρίση το γεγονός πως με τη σύνταξη αυτή συντηρούν τις οικογένειες των άνεργων παιδιών τους. Πάνω κάτω τα ίδια λένε και οι οικονομολόγοι της 'πρώτης' φοράς αριστερής κυβέρνησης.
Δεν ενδιαφέρεται κανένας για κάποιον που έχει μια επιχείρηση όσο και αν θα του πάνε το ΦΠΑ, όσο και αν θα πάει ο φόρος, η προκαταβολή ή αν τα βγάζει πέρα. Δεν ενδιαφέρεται κανένας για το πόσες ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ταίζει προσπαθώντας να μην διώξει κόσμο ή να μην κάνει μειώσεις, αλλά το μόνο επιχείρημα που ακούγεται(από ιδιοτέλεια συνήθως) είναι πόσους ταίζει ο Δ.Υ-ΔΕΚΟτζης στα χρόνια της κρίσης που παίρνει πιο πολλά σύνταξη από τα 45-50-55 του από όσα παίρνει ένας καλοπληρωμένος για την εποχή εργαζόμενος με 3 μεταπτυχιακά.
Και δε σας συμφερει δεγκζζζζιουληδες να σκασει η μπομπα αυτή στα χερακια σας,
Δηλαδή ρε Γιάννη σημασία έχει σε πιανού θα σκάσει η βόμβα; Παιχνίδι παίζουμε;
Εγώ δεν θέλω να σκάσει στα χέρια κανενός, γιατί πιστεύω και ελπίζω να μην έχω δίκιο ότι η κατάσταση αυτή θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ το χάσμα ανάμεσα στους αδύναμους και τους ισχυρούς. Οικονομικά, κοινωνικά κτλπ κτλπ. Εμένα αυτή είναι η ανησυχία μου και το λέω σοβαρά, άσχετα αν εσύ πιστεύεις ότι είμαι ολιγάρχηςΤωρα ξαφνου του φταινε και οι δημοσιοκαφροι του, το μακρυ χερι της ιδεολογιας του, οι οποιοι -ακουσον, ακουσον- κανουν στημενη απεργια για να περασει το 4ο μνημονιο

Ρε τον Αρκά τι προπαγάνδα κάνει...δεξιός μνημονιακός σαν εμένα είναι λογικά!!!
Αλλά είπαμε...στην Ελλάδα ο Λαζόπουλος κάνει Σάτυρα και ο Αρκάς προπαγάνδα.Αν βάζαμε ΦΠΑ 24% στο σανό θα μηδενίζαμε το χρέος.
-
Πόσο λοβοτομημένος μπορεί να είναι κάποιος σήμερα με ηλικία 35-45 για να μιλάει ακόμα για δεξιούς και αριστερούς, και μάλιστα να χαίρεται πιστεύοντας πως λέει εξυπνάδες;
Δείτε λίγο πιο μακριά από τη μύτη σας ρε βόδια...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Πόσο λοβοτομημένος μπορεί να είναι κάποιος σήμερα με ηλικία 35-45 για να μιλάει ακόμα για δεξιούς και αριστερούς, και μάλιστα να χαίρεται πιστεύοντας πως λέει εξυπνάδες;Δείτε λίγο πιο μακριά από τη μύτη σας ρε βόδια...
Άλλος μνημονιακός ολιγάρχης από εδώ
Υ.Γ: Κάντε κίνηση να κάνω σφήνα
-
Ξέρεις πως περνούσαν στην ΕΣΣΔ;Παντως για να μείνουμε στον χώρο του αυτοκινητου η επιλογές μας θα ηταν μεταξύ Lada και Volga αφου είχαμε κανει πρώτα αίτηση στην επιτροπή του ΚΚ και μπαίναμε σε λίστα αναμονής μερικών ετών.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Παντως για να μείνουμε στον χώρο του αυτοκινητου η επιλογές μας θα ηταν μεταξύ Lada και Volga αφου είχαμε κανει πρώτα αίτηση στην επιτροπή του ΚΚ και μπαίναμε σε λίστα αναμονής μερικών ετών.
Άσε που θα έπαιρνες καύσιμα με δελτίο
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Παντως για να μείνουμε στον χώρο του αυτοκινητου η επιλογές μας θα ηταν μεταξύ Lada και Volga αφου είχαμε κανει πρώτα αίτηση στην επιτροπή του ΚΚ και μπαίναμε σε λίστα αναμονής μερικών ετών.
Οι συγκοινωνίες τους ήταν τέτοιες που δεν χρειαζόσουν αυτοκίνητο. Μάλιστα από την δεκαετία του 60.
Συμφωνία-Τρίτο μνημόνιο...