-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Τον μεγαλο τον μαυρο που παει απο την αντλια στο αυτοκινητο σου.......Βεβαια στην τελικη αυτο που μενει απο σενα παει στον αλλο (θεωρητικα) και ουτω καθεξης οποτε ερχεται μια η αλλη (βεβαια δεν ξερω αν μετα το περας το ρουφαει πισω η αντλια καπως).
Μην ακούω κουταμάρες.
Καταρχην δεν ακους, διαβαζεις....
Περα απο αυτο αμφιβαλλω πως αν βαλει καποιος 50 λιτρα βενζινη στο αυτοκινητο του πως θα ειναι ακριβως 50 λιτρα......Θα μπορουσαμε να το τσεκαρουμε βαζωντας τα σε μπιτονια ακριβειας βεβαια αλλα γιατι δεν το κανει ποτε κανεις αυτο ειναι αποριας αξιο. -
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Τον μεγαλο τον μαυρο που παει απο την αντλια στο αυτοκινητο σου.......Βεβαια στην τελικη αυτο που μενει απο σενα παει στον αλλο (θεωρητικα) και ουτω καθεξης οποτε ερχεται μια η αλλη (βεβαια δεν ξερω αν μετα το περας το ρουφαει πισω η αντλια καπως).
Μην ακούω κουταμάρες.
Καταρχην δεν ακους, διαβαζεις....
Περα απο αυτο αμφιβαλλω πως αν βαλει καποιος 50 λιτρα βενζινη στο αυτοκινητο του πως θα ειναι ακριβως 50 λιτρα......Θα μπορουσαμε να το τσεκαρουμε βαζωντας τα σε μπιτονια ακριβειας βεβαια αλλα γιατι δεν το κανει ποτε κανεις αυτο ειναι αποριας αξιο.Αυτό που έγραψες ήταν κουταμάρα πάντως.
Που το ξέρεις ότι δεν το κάνουν;Τα μπιτόνια δεν μπορεί να είναι ακριβείας,υπάρχουν ειδικά πιστοποιημένα δοχεία για αυτή την εργασία.
http://2.bp.blogspot.com/_peUmmI8xT1k/S ... 050014.JPG
Εχω δουλεψει σε συνεργείο που κάνει συντήρηση πρατηρίων και έχω κάποια εμπειρία.Αλλωστε μην ξεχνάς ότι και ο νόμος δίνει κάποιο μικρό περιθώριο +- επειδή τα καύσιμα επηρεάζονται απο την θερμοκρασία. -
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Μην ξεχνας πως στον σωληνα μενει παντα κοντα 1 λιτρο καυσιμου οποτε Ποτε δεν παιρνεις ακριβως οτι πληρωνεις.
Τι διαβαζω εδω μεσα... Ευτυχως ο ιδιος το αναιρεσες.
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Τα εταιρικά shell (ερμης και μυρτεα) έχουν ποιοτικά καύσιμα και σωστή ποσότητα(τσεκαρισμένο σε Χαλκίδα και σε κάποια στην Αθήνα).Τα πρατήρια Valin σε Περιστέρι και Χαλκίδα επίσης εχουν καλά καύσιμα.Προτιμούσαμε τους ιδιώτες αλλά κάνανε πολλες ατασταλίες....πρατήριο στην μεταμόρφωση ''κατάφερε''να μου βάλει 51 λιτρα βενζίνης στο 47λιτρα ρεζερβουάρ...το ίδιο και στο περιστερι....προσπαθήστε να τσεκάρετε τουλάχιστον την ποσότητα....Για τα πρατήρια valin στο περιστέρι έχω τις επιφυλάξεις μου. Έπειτα απο αποκλειστική χρήση βενζίνης απο τα 2 συγκεκριμένα πρατήρια για 6 μήνες περίπου, ήρθε η ώρα για service. Όταν άλλαξα το φίλτρο βενζίνης (ήμουν μπροστά στην αλλαγή) ο τεχνικός μου είπε ότι τόσο χάλια φίλτρο δεν είχε ξαναδεί. Έβγαλε πάρα πολύ χώμα από μέσα. Μου είπε ότι σίγουρα είχα πολύ καιρό να αλλάξω φίλτρο ενώ στην πραγματικότητα το φίλτρο βρισκόταν πάνω μόλις για 7500 χιλιόμετρα (είχα καθυστερήσει την προηγούμενη αλλαγή γιατί είχε έρθει λάθος ανταλλακτικό) αντι για 15000 που ήταν το προγραμματισμένο για το συγκεκριμένο αμάξι. Επειδή σε όλα τα service ήμουν μπροστά είμαι βέβαιος οτι μου έλεγε την αλήθεια. Η συμβουλή του ήταν να αλλάξω πρατήριο και μιας και δεν είχα κάτι να χάσω την ακολούθησα. Πολύ σπάνια θα βάλω πλέον απο εκεί κι αυτό μόνο και μόνο επειδή είναι 24ώρο και κάποιες φορές βολεύει
-
Καλημέρα
Έχει κανείς γνώμη για το ΕΚΟ diesel avio
σε αυτό το πρατήριο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜ (ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 82, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)
https://www.google.gr/maps/place/Ε ... aa8e8bd248
Βάζω χρόνια βενζίνη σε αυτό το πρατήριο, λόγω όμως αλλαγής αυτοκινήτου δεν ξέρω τι παίζει με το ΕΚΟ diesel avio.
Τι γνώμη έχετε γενικά για το ΕΚΟ diesel avio?
Ευχαριστώ πολύ -
Μια χαρά είναι.
Γενικά τα καύσιμα της ΕΚΟ τα προτιμώ.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ειχα καιρο να μπω στο 4tforum!
Προσφατα ημουν Ελλαδα και μπηκα να δω τιποτα tips
Τωρα σχετικα με το θεμα
Απο εμπειρια, οταν εκανα την θητεια μου στο Χημειο της Π.Α.
Εδω τα αεροπορικα καυσιμα και εχουν αιωρουμενα σωματιδια και μαλιστα σε καθε μεταφορα το καυσιμο φιλτραρεται και εξεταζεται (Πλοιο->Δεξαμενη->Βυτιο->Δεξαμενη Αεροσκαφους->Αεροσκαφος).
Το να καθαρισουν δεξαμενες ΑΠΛΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. Οποτε ζηταγα στους μηχανικους να καθαρισουν δεξαμενη, βυτιο μονο δεν μας εβριζαν. Η αληθεια ειναι οτι ειναι μανικι. Φιλτρα δεν μπορουν να ειναι αποτελεσματικα για καθαρισμο δεξαμενης, μονο για παροχη καυσιμου.
Ετσι η λυση ειναι
Δε βαζεις οταν το βυτιοφορο παραδιδει καυσιμο για μεχρι τουλαχιστο 2 ωρες μετα. Αλλαγη φιλτρου βενζινης ΑΛΛΑ καθαριστε και τη δικη σας δεξαμενη (αυτοκινητο) καμμια φορα (Ειναι πιο ευκολο πιστευω απ' οτι οι δεξαμενες καυσιμων). Επισης μην το αφηνετε να στεγνωνει απο καυσιμο το αμαξι (ιδιως το καλοκαιρι)
Οσο αφορα την ποσοτητα, οταν ημουν Ελευσινα ενα πρωι που μπηκα με αμαξι, πηγα να βαλω καυσιμο στο starlet μου και ειχα μαζι μου πυκνομετρο-θερμομετρο και ζυγαρια (βαρος σωματος). Ο βενζινας μολις το ειδε (πρατηριο ελευσινας) τρομαξε και δε μου εβαλε (αδειασα μου ειπε!). Πρεπει να ειδε και το καρτελακι μπροστα στο αμαξι (ΧΗΜΕΙΟ Π.Α. - ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΑΙΟΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ - ΚΑΥΣΙΜΩΝ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ οξυγονο - ΥΦΑΣΜΑΤΑ). Αν δεν ημουν με τη στολη αλλα ειχα και χρονο (7 μεσα) θα καλουσα αστυνομια.
Αν ομως ξερετε την πυκνοτητα που συνηθως ειναι σταθερη (παρτε πινακακι με τιμες σε διαφορες θερμοκρασιες), με ενα δοχειο (ξερεις αποβαρο), μια ζυγαρια (ηλεκτρονικη - 2 δεκατα) και ενα θερμομετρο (υπερυθρη) μπορεις να δεις την ποσοτητα (kg - L). Το κανεις μια δυο φορες στο βενζιναδικο που σε βολευει λογω θεσης - τιμης και επαναλαμβανεις αραια και που οποτε εισαι ΟΚ.
Η λυση με το δοχειο λυνει και το προβλημα των αιωρουμενων (ιδιως αν το βαλεις πριν σε ψυγειο για καμμια ωρα). Το προβλημα ειναι οτι θελεις ειδικα γαντια και οι αναθυμιασεις!
Sorry για το σεντονι
-
Μόνο που τα σκουπίδια κλπ που λες είναι παντα στον πάτο της δεξαμενης ενω και οι αντλίες τραβάνε απο κάτω ,αφήνοντας ενα περιθωριο ασφαλείας φυσικά.Το ίδιο γίνεται και με το ρεζερβουάρ του αυτοκινητου μας.Επίσης οι αντλίες έχουν φίλτρα .
Οι εταιρίες πώλησης δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την ΠΑ σύμφωνα με αυτά που γράφεις.Γιατί να είναι βρώμικα τα καυσιμα και τα βυτία;Οι δεξαμενες καθαρίζονται ανα μερικά χρόνια και ειναι απαίτηση των εταιριων για να μην υπάρχουν τα προβλήματα που λες όπως και να αφαιρείται και η υγρασια ειδικα στα ντιζελ,ασε που λογω εισροών-εκροών και της ογκομετρησης των δεξαμενων έπρεπε να καθαριστούν.Εγώ πάντως θα απεφευγα τα πρατήρια που είναι δίπλα στην θάλασσα,μαζευουν πιο ευκολα υγρασία οι δεξαμενες τους.Γενικά νομίζω ότι ψυρίζουμε την μαιμου με αυτά που ψάχνουμε λες και πρωτη φορά αγοραζουμε αμαξι ή βαζουμε βενζίνη.
-
@ adensa
'Μόνο που τα σκουπίδια κλπ που λες είναι παντα στον πάτο της δεξαμενης ενω και οι αντλίες τραβάνε απο κάτω ,αφήνοντας ενα περιθωριο ασφαλείας φυσικά.Το ίδιο γίνεται και με το ρεζερβουάρ του αυτοκινητου μας.'
Δεν ειπα κατι αλλο.
Ομως οι δεξαμενες ειναι στη γη και δεν μπορεις να ανοιξεις μια βιδα (οπως π.χ. οταν αλλαζεις λαδια) για να καθαρισεις τη δεξαμενη, ενω στα τεποζιτα του αμαξιου σου πρεπει να υπαρχει τετοια βιδα!
'Επίσης οι αντλίες έχουν φίλτρα' Οι αντλιες εχουν φιλτρα για τα αιωρουμενα (παροχη καυσιμου) ΟΧΙ για να καθαρισουν τη δεξαμενη. Η λασπη με καθε γεμισμα δεξαμενης αυξανεται και τοτε χρειαζεται ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ (τα φιλτρα δεν κανουν τιποτα τοτε). Αν λοιπον ο βενζινας κανει μια 'αναδευση δεξαμενης' (ειτε με νεο γεμισμα η με αναδευτηρα) λυνει το προβλημα της λασπης και μπλοκαρισμα της αντλιας του αλλα το καυσιμο που δινει ειναι σκ@τα!
'Οι εταιρίες πώλησης δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την ΠΑ σύμφωνα με αυτά που γράφεις.Γιατί να είναι βρώμικα τα καυσιμα και τα βυτία;' Αν και απαντω ηδη επανω θα σου πω και αυτο
Φαντασου οτι η Π.Α. που ειναι υποχρεωμενη να τηρει καποια στανταρντ ασφαλειας (NATO standards) και δυσκολευεται αρκετα να τα τηρησει, τι γινεται με τους ιδιωτες. Καθαρισμος βυτιου, απαιτει αλλο βυτιο η κενη καθαρη δεξαμενη (ποσοι εχουν?). Φανταζεσαι ο βενζινας να πεταει καυσιμο για να καθαρισει? Τα καυσιμα της Π.Α. (πετρελαιο και βενζινη μαζι περναμε απο τα ΕΛΠΕ οπως ολοι) δεν ερχονται απο αλλου σε σχεση με τους ιδιωτες.
'Οι δεξαμενες καθαρίζονται ανα μερικά χρόνια και ειναι απαίτηση των εταιριων για να μην υπάρχουν τα προβλήματα που λες' Αν γινεται ανα μερικα χρονια βουη μας μαυρη! )που λενε και στο χωριο μου). Εδω στην Π.Α. που γινεται τακτικα και μαζευει με το κιλο!
' όπως και να αφαιρείται και η υγρασια ειδικα στα ντιζελ,ασε που λογω εισροών-εκροών και της ογκομετρησης των δεξαμενων έπρεπε να καθαριστούν.' Αν το επιπεδο λασπης παραμενει σταθερο, στο υψος της αντλιας, τοτε δεν υπαρχει προβλημα στο συστημα εισροων'εκροων.
'Εγώ πάντως θα απεφευγα τα πρατήρια που είναι δίπλα στην θάλασσα,μαζευουν πιο ευκολα υγρασία οι δεξαμενες τους.' Σημαντικο θεμα αλλα δεν ξερω αν οι δεξαμενες πρατηριων ειναι 'αεροστεγεις' και με τι φιλτρα (υγρασιας, αναθυμιασεων κ.λπ εχουν)
'Γενικά νομίζω ότι ψυρίζουμε την μαιμου με αυτά που ψάχνουμε λες και πρωτη φορά αγοραζουμε αμαξι ή βαζουμε βενζίνη.'
Εγω απλως εδωσα απαντηση σε καποια προβληματα που αναφερθηκαν απαραπανω. Το θεμα με το δοχειο θα το εκανα στο βενζιναδικο για 2 φορες στην αρχη, απο οπου μετα θα εβαζα συνεχως (ωστε και ο βενζινας να γνωριζει οτι μπορει και να τη φαει)Α Και κατι τελευταιο
Τα φιλτρα παροχης καυσιμου (αναλογως της κινησης του πρατηριου) βουλωνουν ευκολα.
Δυο λυσεις υπαρχουν
- Αυξανεις το μεγεθος του porosity (περνανε τα πολυ μικρα αιωρουμενα μονο). Αφηνοντας ομως τη λασπη μεσα αρκετα και αναδευοντας τακτικα (γεμισμα η αναδευτηρα οπως αναφερω πιο πανω), αυξανει και σταδιακα τον αριθμο των μικρων αιωρουμενων (αν και η συγκεντρωση τους μειωνεται διοτι ο ογκος με τις επαναγεμισεις εχει αυξηθει)
Η λυση αυτη ειναι οικονομικη για το βενζιναδικο
- Αλλαζεις φιλτρο τακτικα. Μακαρι αλλα δεν το βλεπω!
-
Κάνεις πολλά λάθη γιατί η εμπειρία σου είναι απο άλλη πλευρά.
Τα ρεζερβουάρ δεν εχουν ταπα αποστράγγισης.
Οι δεξαμενες αδειάζονται με ειδικές αντιεκρηκτικες αντλίες ,αυτό έγινε σε ολες τις δεξαμενες για να ογκομετρηθουν για το εισροών -εκροών.Τα καυσιμα που βγηκαν αδειάστηκαν σε βυτιο της εταιρίας και πηγαν στις εγκαταστασεις για φιλτραρισμα και επιστροφη΄στο πρατηριο.Κανένας δεν πετάει τιποτα,που να το πετάξει δηλαδη;Στον υπόνομο;
Λάσπη δεν έχω συναντήσει ποτέ και σε πληροφορώ ότι έχω αδειάσει πολλες δεξαμενές.Πολλες περισσότερες απο ότι θα ηθελα . LOL
Απο την δικια μου εμπειρία στην ΠΑ ως οδηγος ενα μπαχαλο ηταν απο όλες τις πλευρες.Τι προδιαγραφες να ειχαν τα βυτια της ΠΑ και οι αντλιες;
Ηταν αλουμινενια τα καζανια όπως στα εμπορικα βυτιά;Σφραγίζονταν οπως αυτα;Περναγαν καθε χρόνο πιστοποιήση και ελεγχο απο ειδικες επιτροπες;
Λες αν καθαρίζονται ανα μερικα χρόνια καήκαμε.Το λαθος σου είναι οτι εξαρχης νομιζεις ότι ειναι βρωμικες και εχουν προβλημα.Δεν είναι έτσι.
Στην ΠΑ απο πότε είναι οι δεξαμενές;Μηπως η 'λασπη ' κλπ βοηθα να καλυπτουν 'απώλιες' (καταλαβαίνεις τι εννοώ)
Αλλο ενα σημείο που δεν ξέρεις,αν οι δεξαμενές αναπνέουν.
Φυσικά και αναπνέουν,πως αλλιώς θα γινόταν απο την στιγμη που αφαιρείς καυσιμο;Εχουν ειδικά φίλτρα στις σωλήνες εξαερώσης,εκεί συνδέεται και η ανάκτηση ατμων όταν αδειάζει το βυτίο βενζίνη,στα ντίζελ δεν υπάρχει λόγος καθώς δεν είναι ευφλεκτοι οι ατμοί του.
Απλά το ντίζελ μαζευει πιο ευκολα υδρατμους,οπως και στο ρεζερβουαρ του αυτοκινητου .
Μην παρεις ότι γράφω στραβά ή για να στην πω .Δεν έχω τετοιο σκοπο και συγνώμη αν φαίνεται έτσι.
Απλά είναι πράγματα που τα έχω δει απο μέσα χωρίς να έχω κάποιο όφελος,σε συνεργειο συντηρησης δουλευα ,όχι σε πρατηριο.
Εγω σαν γενικη αρχή μου έχω να αποφευγω το απολυτως φτηνότερο πρατηριο,καποιο λακο εχει η φαβα,το πιο πιθανο αυτά που χανει σε λεφτα να τα κερδιζει σε λιτρα.Αν πχ στα 30 λιτρα που πληρωνεις σου βαζει 29,50 τότε κερδιζει πιο πολλα απο το ακριβοτερο πρατηριο. -
Ο χρήστης nikitas1983 έγραψε:
Τα εταιρικά shell (ερμης και μυρτεα) έχουν ποιοτικά καύσιμα και σωστή ποσότητα(τσεκαρισμένο σε Χαλκίδα και σε κάποια στην Αθήνα).Τα πρατήρια Valin σε Περιστέρι και Χαλκίδα επίσης εχουν καλά καύσιμα.Προτιμούσαμε τους ιδιώτες αλλά κάνανε πολλες ατασταλίες....πρατήριο στην μεταμόρφωση ''κατάφερε''να μου βάλει 51 λιτρα βενζίνης στο 47λιτρα ρεζερβουάρ...το ίδιο και στο περιστερι....προσπαθήστε να τσεκάρετε τουλάχιστον την ποσότητα....
Για τα πρατήρια valin στο περιστέρι έχω τις επιφυλάξεις μου. Έπειτα απο αποκλειστική χρήση βενζίνης απο τα 2 συγκεκριμένα πρατήρια για 6 μήνες περίπου, ήρθε η ώρα για service. Όταν άλλαξα το φίλτρο βενζίνης (ήμουν μπροστά στην αλλαγή) ο τεχνικός μου είπε ότι τόσο χάλια φίλτρο δεν είχε ξαναδεί. Έβγαλε πάρα πολύ χώμα από μέσα. Μου είπε ότι σίγουρα είχα πολύ καιρό να αλλάξω φίλτρο ενώ στην πραγματικότητα το φίλτρο βρισκόταν πάνω μόλις για 7500 χιλιόμετρα (είχα καθυστερήσει την προηγούμενη αλλαγή γιατί είχε έρθει λάθος ανταλλακτικό) αντι για 15000 που ήταν το προγραμματισμένο για το συγκεκριμένο αμάξι. Επειδή σε όλα τα service ήμουν μπροστά είμαι βέβαιος οτι μου έλεγε την αλήθεια. Η συμβουλή του ήταν να αλλάξω πρατήριο και μιας και δεν είχα κάτι να χάσω την ακολούθησα. Πολύ σπάνια θα βάλω πλέον απο εκεί κι αυτό μόνο και μόνο επειδή είναι 24ώρο και κάποιες φορές βολεύει
Δε προκειται να ξαναπαντησω σε αυτο. Αν καποιοι θεωρουν οτι το επιπεδο ελεγχου και επιβλεψης καυσιμου της Π.Α. ειναι χειροτερο απο των βενζιναδικων τοτε ΟΚ. Ας προετοιμαστουμε τοτε να πεσουν ολα τα Α-Φ.
Σε σχεση με αυτο που λεει ο φιλος απο πανω, αν πουμε οτι σε 7500km με μεσο ορο 8L/100km ειχε συνολικη καταναλωση 600L και βρηκε (οπως και εγω τοτε ειχα ενα εξτρα ειδικο φιλτρο που το αλλαζα τακτικα) χωμα, τοτε μαλλον θα επρεπε να βαζει απο πρατηρια της Π.Α.-Στρατου.
Υ.Γ. Εχω κανει δουλεια αρκετες φορες στη Motor Oil οταν ημουν Ελλαδα (ακομη και δουλεια στη μηχανη RON) και νομιζω οτι 'καποια' εμπειρια απεκτησα στο θεμα καυσιμο. Οι επισκεψεις μου ηταν τοσο συχνες που η εξατμιση (στηριξη)του σταρλετ ειχε παθει ζημια απο το διχτακι που μου βαζαν καθε φορα.-
εμποροι καυσιμων με καλες συστασεις