-
γεια σε ολους σας
παραθετω προβληματακι σε almera n16 1. του πατερα μου 1.5 2001 μοντ.(90ΗΡ) και 2. της αδελφης μου 1.5 2004 μοντ.(98 ΗΡ).
και τα 2 παρουσιαζουν πτωση στροφων και σβησιμο του κινητηρα (ρελαντι η φαναρι η stop) . κανενα προβλημα σε ταξιδι, ουτε σκορτσαρισμα, ουτε κρατημα περα απο τις 1000 στροφες κινητηρα. το θεμα ειναι μονο στο ρελαντι και οι στροφες τους ειναι μεταξυ 500-1000. Το μεν 2001 το κανει 2-3 κρυο (μονο), και το δε 2004 το κανει και κρυο και ζεστο καθε 30'' περιπου(σπαστικοτατο) και πρεπει να εισαι με το ποδι να τσιμπας λιγο γκαζι στο φαναρι. 2001-75000χλμ και 2004 150000χλμ με πληρη σερβις και πολυ προσεγμενα σαν αμαξια και κανενα αλλο προβλημα.
παρακαλω τα φωτα σας νισανακηδες και τη βοηθεια σας, γιατι το ενα συνεργειο λεει ΜΑΦ, το αλλο αισθητηρες, το αλλο τρομπα ,το αλλο μπεκ , και αμα τους ακουσω ολους θελω 1000-1500 ευρω η πεταμα των αμαξιων.
please heeeeeeeelp!!!!! -
γεια σε ολους σας
παραθετω προβληματακι σε almera n16 1. του πατερα μου 1.5 2001 μοντ.(90ΗΡ) και 2. της αδελφης μου 1.5 2004 μοντ.(98 ΗΡ).
και τα 2 παρουσιαζουν πτωση στροφων και σβησιμο του κινητηρα (ρελαντι η φαναρι η stop) . κανενα προβλημα σε ταξιδι, ουτε σκορτσαρισμα, ουτε κρατημα περα απο τις 1000 στροφες κινητηρα. το θεμα ειναι μονο στο ρελαντι και οι στροφες τους ειναι μεταξυ 500-1000. Το μεν 2001 το κανει 2-3 κρυο (μονο), και το δε 2004 το κανει και κρυο και ζεστο καθε 30'' περιπου(σπαστικοτατο) και πρεπει να εισαι με το ποδι να τσιμπας λιγο γκαζι στο φαναρι. 2001-75000χλμ και 2004 150000χλμ με πληρη σερβις και πολυ προσεγμενα σαν αμαξια και κανενα αλλο προβλημα.
παρακαλω τα φωτα σας νισανακηδες και τη βοηθεια σας, γιατι το ενα συνεργειο λεει ΜΑΦ, το αλλο αισθητηρες, το αλλο τρομπα ,το αλλο μπεκ , και αμα τους ακουσω ολους θελω 1000-1500 ευρω η πεταμα των αμαξιων.
γεια σε ολους σας
1ον, αν εχει καυσαερια στο ρελαντι και στο γκαζι στρωνει, μετρητης αερα στανταρ.
2ον, καθαρισμα πεταλουδας και ρυθμιση ρελαντι. -
σ'ευχαριστω ηλια για την αμεση αποκριση!
οχι δεν εχουν καυσαερια, εβγαλαν καρτα ανετα και τα δυο.
μαλλον το 2ο που λες... θελουν αμεσα καθαρισμα πεταλουδας και τα 2, γιατι με τις παλιοβενζινες... -
Ο χρήστης tim05411 έγραψε:
σ'ευχαριστω ηλια για την αμεση αποκριση!
οχι δεν εχουν καυσαερια, εβγαλαν καρτα ανετα και τα δυο.
μαλλον το 2ο που λες... θελουν αμεσα καθαρισμα πεταλουδας και τα 2, γιατι με τις παλιοβενζινες...Κατσε ρε φίλε.Τι φταίνε οι βενζίνες;Και απιονισμένο νερό να έκαιγαν μια βρωμιά θα δημιουργούνταν.Μην τρελαινόμαστε άδικα.Τόσα χρόνια έπρεπε να έχουν καθαριστεί τουλάχιστον 3 φορές.
-
αν αρχισουν η ηδη εχουν αναθυμιασεις να δεις εκει το παρτυ που θα γινεται
-
Αll time classic η βλάβη αυτή στο N16...
Τα κακά μαντάτα λοιπόν... θα τα μάθεις απ'τους παθόντες...
http://www.nissantuners.gr/forum/index.php?topic=12678.0
http://www.nissantuners.gr/forum/index.php?PHPSESSID=8790ff11f9ebf8a392fe82fb7f5f72dc&topic=12073.15
http://pt-parts.car.gr/parts/view/6259777/
Αν και πιστεύω να καλυφθείς απ'τις πληροφορίες... κάποιος μηχανικός με εξειδίκευση στα NISSAN σίγουρα θα βοηθούσε...
-
παιδια καλημερα.
νομιζω με καλυψατε πολυ καλα στο προβλημα μου και σας ευχαριστω πολυ.
τωρα καταλαβα οτι τα almerakia πασχουν απο τετοια.....και ελεγα...μονο σε μενα συμβαινουν αυτα ???
ξεκιναω αμεσα με καθαρισμα πεταλουδας (φτηνα πρωτα) και θεοχαρακη μετα και ο Θεος βοηθος....
Α ρε japanakia αθανατα...πριν μπουν τα πολλα ηλεκτρονικα κατω απ' τα καπω ....δεν παθαινανε τιποτα..!!! -
Kαλημέρα σε όλους.
Mετά απο κάτι μηνάκια (κάλιο αργά...) θυμήθηκα οτι ωφείλω να σας μεταφέρω την εμπειρία μου απο τις παραπάνω βλάβες, ως προς την επίλυση τους, μπας και βοηθηθεί και κάποιος άλλος χριστιανός.
Aρχικά πήγα τα almerakia (ένα-ένα) στο θεοχαράκη και τα βάλανε εγκέφαλο διάγνωσης. το ενα έδειξε μετρητή μάζας αέρα και ενα πολλαπλασιαστή και το άλλο τίποτα..!!
Oπότε αγόρασα maf(bosch) και ένα πολ/στη (ngk) 162 και 58 ευρω απο ΟΝ PARTS (παιδιά καταπληκτικό μαγαζί, έχουν τα πάντα και αυθημερών παράδοση).
η τοποθέτηση και ρύθμιση έγινε στη διασταύρωση της Ραφήνας -MARGOMENOS RACING (2 αδέλφια με πολύ μεράκι και όρεξη και φιάχνουν παπάδες).
Στο άλλο almera που δεν έδειξε τίποτα ο εγκέφαλος έγινε ένα καθάρισμα και ρύθμιση πεταλούδας και δουλεύει ρολόι. Ολο το κόστος εργασίας 40 και τα 2 αμάξια.
Πιστεύω οτι καθάρισα πολύ οικονομικά με 260 ολα.
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας, και όποιος θέλει κι άλλες λεπτομέρειες στο mail μου( themiskoutlis@gmail.com ) -
Ο χρήστης tim05411 έγραψε:
απο ΟΝ PARTS (παιδιά καταπληκτικό μαγαζί, έχουν τα πάντα και αυθημερών παράδοση).Τους τιμώ δεόντως τα τελευταία χρόνια και ειναι πραγματικά άψογοι και με σούπερ τιμές
-
ευχάριστο πού λύθηκε τό προβλημά σου , εγώ προσωπικά σέ ευχαριστώ πού εγραψες αναλυτικά τό πρόβλημα κ την λύση πού δόθηκε κ τό χρήμα πού κόστισε ολη αυτη η ιστορία , μακάρι νά τό εκαναν κ αλλοι φίλοι αυτό εδώ μέσα τό ιδιο κ οχι νά μήν ενημερώνουν γιά τήν λύση τού προβληματός τους αν τό ελυσαν τί εφταιγε κ πόσο κόστισε μετά τήν αρχική παρουσίαση τού προβλήματος στό αμάξι τους
-
Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου, έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι, για να κλείνει οριστικά το θέμα και να βοηθιούνται και άλλοι διαβάζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα στο συγκεκριμένο αμάξι πάντα. Ζητώ συγνώμη και γιά την καθηστέρηση της αναφοράς επίλυσης, λόγω υπερφόρτωσης εγκεφάλου
Να έχετε μια όμορφη μέρα όλοι σας. -
Πραγματικα σωστος οι περισσοτεροι εξαφανιζονται, ουτε μιση εξηγηση περι του θεματος τους..
-
kai egw exo nissan almera n16 k mou exei anapsi to check mixanis k mou ipan kataliti kai den ksero ti na kano me osa diavasa edw sto forum .... exete na m protinete tipota??? euxaristw
-
εαν το αμαξι δε ρεταρει και δουλευει σωστα η μηχανη ακομα, κανε μια βολτα απο το θεοχαρακη να του ριξουν μια ματια και θα σου πουν αυτοι τι θα κανεις (τζαμπα ειναι).
μετα μπορεις να δρασεις μονος (αν τα εχει παιξει κανενας πολλ/στης) η πας σε οποιο συνεργειο θες με το χαρτι των παρατηρησεων απο το θεοχαρακη.
προσεξε ομως....περιορισε τα χιλιομετρα σου, απο τη στιγμη που αναψε check engine. -
enois na min to poli kikloforo??? to amaksi exei 145.000 km episis k den nomizo na exei alaxthi... 3 fores m to exoyn svisi to lampaki k sinexia anafi k oso paei pio sixna...
-
Ο χρήστης sefilidis έγραψε:
enois na min to poli kikloforo??? to amaksi exei 145.000 km episis k den nomizo na exei alaxthi... 3 fores m to exoyn svisi to lampaki k sinexia anafi k oso paei pio sixna...Δεν είναι σωστό να το κυκλοφορείς πολύ με το τσέκ. Με διαγνωστικό σου είπαν για καταλύτη και εάν ναι μόνο αυτό βρήκαν;
Γράφε Ελληνικά είναι ποιο ευανάγνωστα. -
ΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΜΟΝΟ .... ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΑΤΑΚΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΒΗ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΗΠΕ....
-
Ο χρήστης sefilidis έγραψε:
ΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΜΟΝΟ .... ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΑΤΑΚΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΒΗ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΗΠΕ....Δύσκολο μου φαίνεται το κομματάκι να φταίει, εκτός αν υπάρχει δεύτερος αισθητήρας μετά τον καταλύτη και από εκεί το κατάλαβε το διαγνωστικό.
Μη γράφεις με κεφαλαία διότι είναι σαν να φωνάζεις.
nissan almera N16 προβλημα