-
εννοείται. μια χαρά είναι τα αραλ. στο προηγουμενο αυτοκινητο αγοραζα από ιντερνετ και στο συνεργείκο πληρωνα μονο φιλτρο λαδιου. Απλα για πρώτη αλλαγη λεω να παω αντιπροσωπια. Γενικά παντως από ότι μου χουν πει μηχανικοι και αλλοι ειδικοι δεν πρεπει να περνανε 15.000 χλμ χωρίς αλλαγή.
-
http://www.autotires.gr/aral-5w30-super ... -4003.html
Είναι 500 μέτρα από την δουλειά μου. Απλά λένε ότι είναι σπαστικοί στον χρόνο παράδοσης όταν στέλνουν εκτός Θεσσαλονίκης.
-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
θα θελα να μαθω τα νουμερα μονο για BMW για να δω ποσοι πηγανε για Χ3 ή και Χ5 και διαλεξαν Χ1 τελικά.[list:3j21qo72]Χ1: 377
Χ3: 139
Χ4: 88
Χ5: 44
Χ6: 18
ΣΥΝΟΛΟ: 666 (!!!)
[/list:u:3j21qo72]Ε κάτι ξέρει η BMW που προτείνει 30 χιλιάδες (Βασικά δεν προτείνει 30 χιλιάδες. Ο υπολογιστής ταξιδίου σου λέει πότε πρέπει να αλλάξεις, απλά συνήθως είναι στα 25 με 30 χιλιάδες με όριο τα 2 χρόνια).
Έχει αλλάξει αυτό σε αρκετά μοντέλα (και στο δικό μου) και πλέον όταν γίνεται reset το CBS, αρχίζει στα 18.000χλμ και όχι στα 30.000 χλμ, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια (και στο δικό μου αρχικά). Εδώ έχει περισσότερες λεπτομέρειες: http://f30.bimmerpost.com/forums/showth ... p?t=868291
Εμένα, στο προηγούμενο service, που έγινε update και το firmware (ήταν σε καμπάνια) μου άλλαξε την ένδειξη από τα 30 στα 18.000 χλμ.
-
Ενδιαφέρον. Τα παλιότερα παραμένουν στα ίδια.
-
To δικο μου με νέο κινητηρα από την καινουρια σειρα Β, 2 χρονια 25000 χμ ελεγε το computer αρχικα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
θα θελα να μαθω τα νουμερα μονο για BMW για να δω ποσοι πηγανε για Χ3 ή και Χ5 και διαλεξαν Χ1 τελικά.
[list:cxvh5xuk]Χ1: 377
Χ3: 139
Χ4: 88
Χ5: 44
Χ6: 18
ΣΥΝΟΛΟ: 666 (!!!)
[/list:u:cxvh5xuk]Ε κάτι ξέρει η BMW που προτείνει 30 χιλιάδες (Βασικά δεν προτείνει 30 χιλιάδες. Ο υπολογιστής ταξιδίου σου λέει πότε πρέπει να αλλάξεις, απλά συνήθως είναι στα 25 με 30 χιλιάδες με όριο τα 2 χρόνια).
Έχει αλλάξει αυτό σε αρκετά μοντέλα (και στο δικό μου) και πλέον όταν γίνεται reset το CBS, αρχίζει στα 18.000χλμ και όχι στα 30.000 χλμ, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια (και στο δικό μου αρχικά). Εδώ έχει περισσότερες λεπτομέρειες: http://f30.bimmerpost.com/forums/showth ... p?t=868291
Εμένα, στο προηγούμενο service, που έγινε update και το firmware (ήταν σε καμπάνια) μου άλλαξε την ένδειξη από τα 30 στα 18.000 χλμ.
Κάνοντας αλλαγή στα 10.000 χλμ να αλλάξω μόνο λάδια ή και φίλτρο;
Επίσης, πρέπει να αλλάξω τα λάδια στην αντιπροσωπία ή μπορώ και κάπου αλλού;
Ξέρουμε ακριβώς ποια λάδια βάζει η bmw στο X1;Να προσθέσω ότι το δικό μου παρά το γεγονός ότι έχω κάνει 3000 χλμ (+) αντί να μου γράφει π.χ. 27.000 για service (για να φτάσω στα 30000) μου γράφει ήδη 25.000 εδώ και πάνω από μήνα...Δηλαδή η αρχική ένδειξη για service στα 30000 χλμ έχει ήδη πέσει στα 28.000
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Κάνοντας αλλαγή στα 10.000 χλμ να αλλάξω μόνο λάδια ή και φίλτρο;
Επίσης, πρέπει να αλλάξω τα λάδια στην αντιπροσωπία ή μπορώ και κάπου αλλού;
Ξέρουμε ακριβώς ποια λάδια βάζει η bmw στο X1;- Ναι να αλλάξεις και φίλτρο (το κόστος είναι ελάχιστο)
- Μπορείς όπου θές (απλά θα πρέπει να μηδενίσεις μόνο σου την ένδειξη μετά)
- Μεγάλη κουβέντα αυτή με τα λάδια! Να σου απαντήσω όσο πιο συνοπτικά μπορώ:
α) Τα λάδια με την ταμπέλα της BMW, πλέον είναι Shell.
β) Μέχρι πριν 6 μήνες τα λάδια με την ταμπέλα της BMW, ήταν Castrol
γ) Δεν βάζουν όλα τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία τα ίδια λάδια
δ) ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λάδι και να βάλεις που καλύπτει την προδιαγραφή BMW LL-04, είναι ΟΚ. Προτίμησε ένα 5w-30 ή (ακόμα καλύτερα για εμένα) ένα 0w-30.
-
Χρήσιμο λινκ και με παραπομπές στο γερμανικό Amazon:
http://www.auto-motor-oel.de/ratgeber/bmw-longlife-04-freigabe-liste/1068/
-
Στο αυτοκινητο το φιλτρο λαδιου το αλλαζεται καθε δευτερη αλλαγη λαδιων; Εγω για καλο και για κακο τους λεω σε καθε αλλαγη να το αλλαζουν.
-
Στο προηγούμενο αμάξι το άλλαζα σε κάθε αλλαγή λαδιών (ανά 10.000 χλμ - 2 φορές το χρόνο...καθώς κάνω πάνω από 20.000 χλμ το χρόνο)
Κάπως έτσι το βλέπω και για το νέο... -
Το κόστος του φίλτρου είναι πολύ μικρό και είναι κρίμα να μην το αλλάξεις από τη στιγμή που κρατάει μια ποσότητα λαδιού και αν δεν το αλλάξεις θα ανακατέψεις τα νέα λάδια με τα παλιά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το κόστος του φίλτρου είναι πολύ μικρό και είναι κρίμα να μην το αλλάξεις από τη στιγμή που κρατάει μια ποσότητα λαδιού και αν δεν το αλλάξεις θα ανακατέψεις τα νέα λάδια με τα παλιά.Οι παρατηρήσεις σας πανάρχαιε Θεέ μου έχουν ήδη καταγραφεί και θα ακολουθηθούν με θρησκευτική ευλάβεια!
ΚΑΙ λάδια ΚΑΙ φίλτρο αλλαγή!
Και μάλλον αντιπροσωπεία θα κάνω την αλλαγή...
Ας χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης -
Το κόστος του φίλτρου είναι πολύ μικρό και είναι κρίμα να μην το αλλάξεις από τη στιγμή που κρατάει μια ποσότητα λαδιού και αν δεν το αλλάξεις θα ανακατέψεις τα νέα λάδια με τα παλιά.Ποσο να κανει; 5 ευρω; Αλλα πες οτι εκανε ρε παιδι μου και 20 ευρω, το λαδι κυκλοφορει μεσα στον κινητηρα, βοηθαει στην μειωση των τριβων και στην μακροζωια του κινητηρα. Οσο καλυτερα φιλτραρεται τοσο το καλυτερο. Δλδ και τα 20 ευρω να εδινες θα ηταν λιγα σε σχεση με το μακροπροθεσμο οφελος.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ποσο να κανει; 5 ευρω;€4.65 πήρα εγώ σήμερα.
-
Όσο περνάει περισσότερο ο καιρός και 'μαθαίνω' περισσότερο το αυτοκίνητο μπορώ να μεταφέρω και περισσότερα για αυτά που είναι θετικά αλλά και τα αρνητικά - πάντα κατά τη γνώμη μου.
Δύο θετικά :
- Μιας και μέσα στις γιορτές είχα την ευκαιρία να κάνω 2 ταξίδια γερά φορτωμένος και σε δύσκολο δρόμο (Γιάννενα - Αίγιο), όπου οι προσπεράσεις γίνονται σχεδόν μόνιμα σε 'εθνική οδό' με μια λουρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, αν και είχα μέσα και τα παιδιά και τη σύζυγο, είδα σε πλήρη εφαρμογή τις δυνατότητες ροπής του αυτοκινήτου. Όποτε χρειάστηκα τη δύναμη για προσπεράσεις σε ελάχιστο χώρο και χρόνο, ήταν εκεί παρά το φουλ φορτωμένο αμάξι. Με το γκάζι στο πάτωμα το προσπέρασμα ακόμη και 3αξονικών μαζί με 2-3 ακόμη αυτοκίνητα γίνεται παιχνίδι χωρίς να κινδυνεύεις ή να ζορίζεσαι καθόλου. Μεγάλη άνεση και ηρεμία.
Από την άλλη, να γράψω βέβαια πως, ενώ σε κάποια διαστήματα με πολύ έντονες στροφές πήγα πολύ πολύ προσεκτικά για να μην ζαλίσω τα μικρά, και η κατανάλωση εκεί έδινε νούμερα της τάξης του 5,5-5,8, στα υπόλοιπα διαστήματα που δεν του χαρίστηκα καθόλου (στην περιφερειακή Αγρινίου π.χ. με 160-180) η κατανάλωση σκαρφάλωσε συνολικά στο 6,5-6,7. Επίσης, ενώ στο 'πήγαινε' με 180 που ο καιρός ήταν καλός το αμάξι ακόμη και με 180 το ένιωθες απόλυτα σταθερό και δεν καταλάβαινες καν την ταχύτητα, στην επιστροφή που είχε δυνατό αέρα, όταν πήγαινα με 150-160 ένιωσα ανασφάλεια, ότι ο αέρας κουνούσε το αμάξι και ελάττωσα ταχύτητα. Το έστω και λίγο πιο ψηλό αμάξωμα ενός suv προφανώς μειονεκτεί σε τέτοιες συνθήκες και οφείλω να το καταγράψω! - Ξεθαρρεύοντας και μαθαίνοντας το πώς στρίβει το αμάξι ομολογώ ότι έχει κερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη μου τόσο για τα ελαστικά (δεν έχω γλιστρήσει καμία φορά) όσο και για τα κρατήματά του. Ακόμη και κόβοντας απότομα το τιμόνι σε στροφές 90 μοιρών το αμάξι δεν παρεκκλίνει χιλιοστό από την πορεία του και σου δημιουργεί απόλυτη αίσθηση ασφάλειας.
Στα αρνητικά :
- Σε κάποιες 'καλές' λακκούβες έχω 'καταλάβει' το πιο 'σκληρό' στήσιμο του αυτοκινήτου και τα run flat ελαστικά. Ταξιτζής συγγενής μου που κάθισε στο πίσω κάθισμα παρατήρησε το ίδιο όταν κάναμε βόλτα μαζί.
- Οι πληροφορίες στο καντράν του οδηγού και ο τρόπος που τις εμφανίζει και γενικότερο το όλο στήσιμό του κάθε άλλο παρά εντυπωσιάζουν για αμάξι αυτής την κατηγορίας. Χωρίς να έχω live πείρα από τελείως σύγχρονα αυτοκίνητα, αυτά που έχω δει από φωτογραφίες π.χ. των νέων audi, που (θα) έχουν ψηφιακούς πίνακες μου φαίνονται κλάσεις ανώτερα από το αντίστοιχο της Χ1, που μοιάζει σαφώς φτωχότερο. Με τα χειριστήρια πατώντας επαναλαμβανόμενα κάποια κουμπιά εμφανίζονται μεν διάφορες πληροφορίες, αλλά ούτε ο τρόπος μου φαίνεται λειτουργικός, ούτε η 'εμφάνιση' ιδιαίτερα όμορφη. Ομολογώ πάντως ότι ακόμη τα ψάχνω - στον ελάχιστο χρόνο που ούτως ή άλλως έχω...
Και για του λόγου το αληθές, δείτε πώς είναι ο πίνακας οργάνων στην Χ1:
https://www.google.gr/search?q=π%C ... G9egZkM%3A
και πώς στα νέα audi :
http://www.carzine.gr/to-ananeomeno-aud ... a-organon/Μόλις εντοπίσω και άλλα αρνητικά θα επανέλθω!
- Μιας και μέσα στις γιορτές είχα την ευκαιρία να κάνω 2 ταξίδια γερά φορτωμένος και σε δύσκολο δρόμο (Γιάννενα - Αίγιο), όπου οι προσπεράσεις γίνονται σχεδόν μόνιμα σε 'εθνική οδό' με μια λουρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, αν και είχα μέσα και τα παιδιά και τη σύζυγο, είδα σε πλήρη εφαρμογή τις δυνατότητες ροπής του αυτοκινήτου. Όποτε χρειάστηκα τη δύναμη για προσπεράσεις σε ελάχιστο χώρο και χρόνο, ήταν εκεί παρά το φουλ φορτωμένο αμάξι. Με το γκάζι στο πάτωμα το προσπέρασμα ακόμη και 3αξονικών μαζί με 2-3 ακόμη αυτοκίνητα γίνεται παιχνίδι χωρίς να κινδυνεύεις ή να ζορίζεσαι καθόλου. Μεγάλη άνεση και ηρεμία.
-
Προσωπικά προτιμώ τον 'κλασσικό' πίνακα οργάνων της BMW (με την διευρυμένη οθόνη που έχω στην δικιά μου) και όλες τις άλλες πληροφορίες στην κεντρική οθόνη. Δεν μου αρέσει ο πίνακας οργάνων να είναι ουσιαστικά μια οθόνη...είμαι λίγο παλαιομοδίτης!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Προσωπικά προτιμώ τον 'κλασσικό' πίνακα οργάνων της BMW (με την διευρυμένη οθόνη που έχω στην δικιά μου) και όλες τις άλλες πληροφορίες στην κεντρική οθόνη. Δεν μου αρέσει ο πίνακας οργάνων να είναι ουσιαστικά μια οθόνη...είμαι λίγο παλαιομοδίτης!Καλημέρα Fanis! Αν το 75 αφορά το έτος γέννησης έχουμε μόνο 2 χρόνια διαφορά ηλικίας
Εγώ εκ φύσεως είμαι υπέρ της εξέλιξης και της προόδου και γενικότερα μου αρέσουν τα gadjets και τα μπλιμπλίκια, χωρίς να είμαι σε καμία περίπτωση από αυτούς που αγοράζουν συνέχεια κινητά, tablets κτλ.
Ο Πίνακας Οργάνων της Audi πάντως ομολογώ ότι είναι εντυπωσιακός και μου αρέσει πολύ περισσότερο από τον δικό μου. Για να ρεφάρω πάντως το σχόλιο (:P) επειδή είσαι οπαδός της bmw θα σου πω ότι γενικότερα τα bmw μου αρέσουν πολύ περισσότερο σαν αμάξια σε κάθε σχεδόν κατηγορία. Μοναδικές ίσως εξαιρέσεις το Α3 (η σειρά 1 της BMW αισθητικά είναι ακόμη ένα κλικ κάτω...), το Α5 και μάλλον το Q5, στο οποίο έχω ιδιαίτερη αδυναμία... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Καλημέρα Fanis! Αν το 75 αφορά το έτος γέννησης έχουμε μόνο 2 χρόνια διαφορά ηλικίας
Εγώ εκ φύσεως είμαι υπέρ της εξέλιξης και της προόδου και γενικότερα μου αρέσουν τα gadjets και τα μπλιμπλίκια, χωρίς να είμαι σε καμία περίπτωση από αυτούς που αγοράζουν συνέχεια κινητά, tablets κτλ.
Ο Πίνακας Οργάνων της Audi πάντως ομολογώ ότι είναι εντυπωσιακός και μου αρέσει πολύ περισσότερο από τον δικό μου. Για να ρεφάρω πάντως το σχόλιο (:P) επειδή είσαι οπαδός της bmw θα σου πω ότι γενικότερα τα bmw μου αρέσουν πολύ περισσότερο σαν αμάξια σε κάθε σχεδόν κατηγορία. Μοναδικές ίσως εξαιρέσεις το Α3 (η σειρά 1 της BMW αισθητικά είναι ακόμη ένα κλικ κάτω...), το Α5 και μάλλον το Q5, στο οποίο έχω ιδιαίτερη αδυναμία...Σωστά, έτος γέννησης είναι!
Δεν είμαι ακριβώς οπαδός της BMW (αλλά της αυτοκίνησης), απλά έχω μια απέχθεια στο group!! Σε αυτό το θέμα δεν είμαι αντικειμενικός....το ομολογώ! Επειδή όμως έχω οδηγήσει σε σοβαρές εκτός δρόμου συνθήκες τα X1 (ε84), X3 (e83) και X6 (e71) και κατά κόρον την οικογενειακή 330xi (ε46) καθώς και το Q5, μπορώ να πω άφοβα ότι η 4κίνηση της BMW υπερτερεί σαφώς.
Από εκεί και πέρα, σχεδόν όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά! Για παράδειγμα, ένας λόγος επιλογής BMW για εμένα, είναι και το συνεργείο όπου πλέον μετά από 12 χρόνια, έχουμε σχέση πέραν της πελατειακής (όσο μπορείς με ένα συνεργείο!!) και οι τιμές που πληρώνω είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα εξειδικευμένα.
-
Αν βρεις λίγο χρόνο θα με ενδιέφερε να διαβάσω λίγες γραμμές για τις εντυπώσεις σου από την Χ1 σε 'σοβαρές εκτός δρόμου συνθήκες' όπως γράφεις. Αν και χλωμό το βλέπω να πηγαίνω σε βουνό (είμαι της....θάλασσας και του βυθού), έχω σκοπό να δοκιμάσω την τύχη μου σε κακοτράχαλους χωματόδρομους που οδηγούν σε δυσκολοπροσέγγιστες παραλίες...
Ευχαριστώ προκαταβολικά! -
Ποσο να κανει; 5 ευρω;
€4.65 πήρα εγώ σήμερα.
εβαλα 35 σεντς 'καπελο'.
BMW X1 2016