-
Να είστε όλοι καλα βρε παιδια με τις ευχες !!
Αναμένω με τρελα house of cards αν και προς το παρόν βολεύομαι με designated survivor/homeland/colony/Americans -
Καλησπέρα σε όλους τους κατόχους της νέας X1 !
Περιμένοντας την άφιξη του δικού μου X1 θα ήθελα να μου πείτε καμμία ιδέα για να διορθώσω μια μάλλον λάθος επιλογή...
Λόγω περικοπών έχω παραγγείλει την έκδοση advantage χωρίς φώτα led. Θα μπορούσα λέτε να τα τοποθετήσω εκ των υστέρων ? Γνήσια ή μη ? Σε forum του εξωτερικού είδα ότι τα led της bmw είναι osram....
Υπάρχει ήδη θέμα για την BMW X1. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να ανοίξετε νέο θέμα για μια τεχνική απορία. [Admin]
-
Με το καλό να παραλάβεις. Βλέπω πας σε δίλιτρο !
Αφού παίρνεις advantage δες αν μπορείς να βάλει το πακέτο led.
Μαζί με πακέτο φωτισμού και πακέτο καθρεπτών είναι από τις καλύτερες επιλογές. Αρκεί φυσικά μην σε ανεβάζουν κλίμακα και τα πληρώσεις κανα τριχίλιαρο παραπάνω. Παντως retrofit δεν μπαίνουν ακόμα ! -
Ξέρει κανείς αν μπορεί να μπει η λειτουργία split screen σε μικρή οθόνη?
Έχω βρει το παρακάτω Link αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι για την X1http://varuosad.alvadi.ee/en/car/bmw/47 ... XyVPAQc%24
-
Ο χρήστης x1 sdrive 18d έγραψε:
Περιμένοντας την άφιξη του δικού μου X1 θα ήθελα να μου πείτε καμμία ιδέα για να διορθώσω μια μάλλον λάθος επιλογή...Λόγω περικοπών έχω παραγγείλει την έκδοση advantage χωρίς φώτα led. Θα μπορούσα λέτε να τα τοποθετήσω εκ των υστέρων ? Γνήσια ή μη ? Σε forum του εξωτερικού είδα ότι τα led της bmw είναι osram....
Δυστυχώς όχι, είναι η σύντομη απάντηση. Πιο αναλυτικά:
- Επίσημο retrofit δεν έχει βγει (και δύσκολα θα βγεί, αλλά με την BMW πάντα υπάρχει μια ελπίδα).
- Μπορείς να τα τοποθετήσεις, αλλά θα σου κοστίσουν ΠΑΡΑ πολύ ακριβά, πάνω από €3.000 γιατί θα πρέπει να τα αγοράσεις ως ανταλλακτικά και μετά να βρείς άνθρωπο να στα τοποθετήσει και το ΠΙΟ σημαντικό, να στα κωδικοποιήσει (πράγμα όχι εύκολο στις BMW).
- Aftermarket ΜΗΝ βάλεις, δεν θα δουλέψουν ποτέ σωστά και θα πετάξεις τα λεφτά σου.
Ξέρει κανείς αν μπορεί να μπει η λειτουργία split screen σε μικρή οθόνη?
Εξ' όσων γνωρίζω, δεν γίνεται, τουλάχιστον όχι επίσημα (και νομίζω δεν έχει βγει aftermarket λύση στην εργοστασιακή οθόνη).
-
Η παράταση που δόθηκε έως τέλη Απριλίου τι έκπτωση συνολικά παρέχει;
Την έκπτωση του αντιπροσώπου + την έκπτωση ~2000€ της BMW Ελλάς λόγω προωθητικής ενέργειας; -
H έκπτωση του αντιπροσώπου πάντα υπάρχει (η BMW δίνει από τις μεγαλύτερες προμήθειες του χώρου στους εμπόρους της) και δίνεται ανάλογα με το αντιπρόσωπο, τον πελάτη, την εποχή, το αυτοκίνητο κλπ. Η έκπτωση της BMW Hellas είναι το έξτρα προωθητικό (μαζί με τα πακέτα εξοπλισμού) το οποίο ισχύει μέχρι τέλος Απριλίου μέχρι στιγμής.
-
Ευχαριστώ Φάνη.
Φαντάζομαι ότι τώρα πλέον, 10 Απριλίου, η συνολική έκπτωση ουσιαστικά ισχύει μόνο για το υπάρχον στοκ. Λογικά δεν προλαβαίνει να ισχύσει για νέες παραγγελίες, σωστά; -
Ο χρήστης so was Red έγραψε:
Ευχαριστώ Φάνη.
Φαντάζομαι ότι τώρα πλέον, 10 Απριλίου, η συνολική έκπτωση ουσιαστικά ισχύει μόνο για το υπάρχον στοκ. Λογικά δεν προλαβαίνει να ισχύσει για νέες παραγγελίες, σωστά;Σωστά, εκτός εάν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο η BMW. Λογικά ισχύει για το στοκ + για όσα αυτοκίνητα (τα οποία έχουν παραγγελθεί από τους εμπόρους αλλά χωρίς να είναι πουλημένα ήδη) εκτελωνιστούν έως τέλος του μήνα.
-
Επαναλαμβάνω, το έγραψα και προ ημερών... έχει έρθει καραβιά ολοκαίνουριες BMW στην Αθήνα, οι οποίες προφανώς και δεν είναι όλες απο παραγγελίες ιδιωτών. Έχουν γίνει μαζικές παραγγελίες απο τους αντιπροσώπους και φαντάζομαι οτι πολλές απο αυτές θα είναι στην κατηγορία της έκπτωσης που λέτε παραπάνω. Οπότε οι πιστοί που ακόμα ψάχνεστε, να πάτε στον έμπορο που θέλετε και να ρωτήσετε τί νέο έχουν σχετικά με αυτά τα ετοιμοπαράδοτα που ήρθαν και έρχονται.
...συμβουλή, να πάτε ΠΡΙΝ υπογράψει ο Τσίπρας... μετά θα τελειώσει το πάρτυ έκπτωσης. -
Εχεις καποια ενημερωση και το αναφερεις αυτο;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Οτι θα τελειωσει το παρτυ της εκπτωσης;
Τον προηγουμενο μηνα παντως δεν πουληθηκαν πολλα αυτοκινητα και ηταν ενας απο τους λογους ( προσωπικη γνωμη) που συνεχιστηκε η εκπτωση.
-
Αναφορικα με το θεμα του περιορισμου της παραγωγης που ειχε το αυτοκινητο μου κατεληξα στην αλλαγη του τιμονιου (επελεξα το σπορ δερματινο τιμονι )με παραδοση τελος μαιου- αρχες ιουνιου. Με ενδιαφερει το αμαξι να ερθει οσο πιο συντομα γινεται διοτι εχω ηδη πουλησει το αμαξι και εχω μεινει με ενα αμαξι. Οσον αφορα την εξτρα εκπτωση της bmw hellas μου αφησαν παραθυρο οτι μπορει τελικα να ισχυσει για το αυτοκινητο. Ειδωμεν......
Μπορείτε να κάνετε επεξεργασία της δημοσίευσής σας όταν θέλετε να προσθέσετε κάτι. Δεν είναι chat room το forum ώστε να γράφετε μικρές προτάσεις την μία κάτω από την άλλη. [Mod]
-
Ο χρήστης akis1804 έγραψε:
Αναφορικα με το θεμα του περιορισμου της παραγωγης που ειχε το αυτοκινητο μου κατεληξα στην αλλαγη του τιμονιου (επελεξα το σπορ δερματινο τιμονι )με παραδοση τελος μαιου- αρχες ιουνιου. Με ενδιαφερει το αμαξι να ερθει οσο πιο συντομα γινεται διοτι εχω ηδη πουλησει το αμαξι και εχω μεινει με ενα αμαξι. Οσον αφορα την εξτρα εκπτωση της bmw hellas μου αφησαν παραθυρο οτι μπορει τελικα να ισχυσει για το αυτοκινητο. Ειδωμεν......Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλά έκανες μια χαρά είναι και το σπορ δερμάτινο, απλά φρόντισε να πιέσεις όσο γίνεται για την έκπτωση.
-
Παιδιά εύχομαι να έχουμε όλοι καλά ταξίδια, με καλές επιστροφές, όπου και άν πάμε! Καλή Ανάσταση και υγεία στις οικογένειές σας. Εγώ θα επανέλθω μετά τις γιορτές πάλι, και κλασσικά θα ανεβεί και ''υλικό'' απο τις βόλτες και τις κακουχίες που θα περάσει μαζί μου η Χ1... Να περάσετε καλά, να χαρείτε τις αμαξάρες σας και να βγάζετε και καμια φωτό να έχουμε να χαζεύουμε μετά. Φιλιά και καλά χλμ!
...παραδώσανε και κομμάτια στις Εθνικές, ευκαιρία για επιπλέον βόλτες βλέπω! -
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Παιδιά εύχομαι να έχουμε όλοι καλά ταξίδια, με καλές επιστροφές, όπου και άν πάμε! Καλή Ανάσταση και υγεία στις οικογένειές σας. Εγώ θα επανέλθω μετά τις γιορτές πάλι, και κλασσικά θα ανεβεί και ''υλικό'' απο τις βόλτες και τις κακουχίες που θα περάσει μαζί μου η Χ1... Να περάσετε καλά, να χαρείτε τις αμαξάρες σας και να βγάζετε και καμια φωτό να έχουμε να χαζεύουμε μετά. Φιλιά και καλά χλμ!
...παραδώσανε και κομμάτια στις Εθνικές, ευκαιρία για επιπλέον βόλτες βλέπω!Καλή Ανάσταση, καλο Πάσχα!
Καλα και ασφαλη χιλιόμετρα και καλα να περάσουμε ! -
Παιδιά καλησπέρα!
Καινούργιος στο forum, κάτοχος Χ1 1,5 sdrive 18i με χειροκίνητο σασμάν, εδώ και μερικούς μήνες. Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είναι καιρός τώρα που ακούω ένα θόρυβο από τον κινητήρα σαν συντονισμό δύο μεταλλικών στοιχείων, σαν πυρράκια ή σα να ακουμπάει η φτερωτή κάπου( δεν ξέρω πώς να το περιγράψω ακριβώς). Ακούγεται στις υψηλές στροφές, άνω των 2500-3000 σε πρώτη, δευτέρα, όταν δηλαδή αργώ να ανεβάσω ταχύτητα κ μόνο όταν ο κινητήρας είναι ζεστός, πάντα με ανοιχτά παράθυρα. Δεν είναι το φύσημα του turbo, μου φαίνεται ήχος ξένος προς τον κινητήρα. Γίνεται αισθητός ιδιαίτερα όταν ψάχνεις να παρκάρεις με ανοιχτά παράθυρα σε ήσυχα στενά κ ανεβάζεις στροφές ή μάλλον αργείς να αλλάξεις ταχύτητα. Το έχω πάει στις αντιπροσωπείες κ μου έχουν πει ότι είναι ο ήχος του wastegate του turbo, απόλυτα φυσιολογικός. Εξακολουθώ όμως να μην είμαι σίγουρος αν ασχολήθηκαν διεξοδικά κ όντως τον άκουσαν. Τη δεύτερη φορά με έβαλαν να ακούσω ένα test drive κ έκανε και αυτό το ίδιο. Μπορεί να είμαι εγώ ψυχαναγκαστικός, αλλά σε ένα κατά τα λοιπά άριστο αμάξι, είναι ενοχλητικό. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κ κάποιος άλλος που έχει παρατηρήσει παρόμοιο ήχο κ δεν πρόκειται περί ελαττωματικής παρτίδας.
Ευχαριστώ θερμά! -
Ο χρήστης risli έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα!
Καινούργιος στο forum, κάτοχος Χ1 1,5 sdrive 18i με χειροκίνητο σασμάν, εδώ και μερικούς μήνες. Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είναι καιρός τώρα που ακούω ένα θόρυβο από τον κινητήρα σαν συντονισμό δύο μεταλλικών στοιχείων, σαν πυρράκια ή σα να ακουμπάει η φτερωτή κάπου( δεν ξέρω πώς να το περιγράψω ακριβώς). Ακούγεται στις υψηλές στροφές, άνω των 2500-3000 σε πρώτη, δευτέρα, όταν δηλαδή αργώ να ανεβάσω ταχύτητα κ μόνο όταν ο κινητήρας είναι ζεστός, πάντα με ανοιχτά παράθυρα. Δεν είναι το φύσημα του turbo, μου φαίνεται ήχος ξένος προς τον κινητήρα. Γίνεται αισθητός ιδιαίτερα όταν ψάχνεις να παρκάρεις με ανοιχτά παράθυρα σε ήσυχα στενά κ ανεβάζεις στροφές ή μάλλον αργείς να αλλάξεις ταχύτητα. Το έχω πάει στις αντιπροσωπείες κ μου έχουν πει ότι είναι ο ήχος του wastegate του turbo, απόλυτα φυσιολογικός. Εξακολουθώ όμως να μην είμαι σίγουρος αν ασχολήθηκαν διεξοδικά κ όντως τον άκουσαν. Τη δεύτερη φορά με έβαλαν να ακούσω ένα test drive κ έκανε και αυτό το ίδιο. Μπορεί να είμαι εγώ ψυχαναγκαστικός, αλλά σε ένα κατά τα λοιπά άριστο αμάξι, είναι ενοχλητικό. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κ κάποιος άλλος που έχει παρατηρήσει παρόμοιο ήχο κ δεν πρόκειται περί ελαττωματικής παρτίδας.
Ευχαριστώ θερμά!wastegate rattle παρουσιάζεται σε αρκετα αυτοκίνητα, μπορεις να τους βαλεις να αλλαξουν τούρμπο αλλα παιζει να το ξαναεχει.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση wantone. Είναι όντως wastegate rattle αυτός ο ήχος; Γιατί το κάνει άραγε μόνο όταν είναι ζεστός ο κινητήρας, δηλαδή μετά από 5 λεπτά οδήγησης ας πούμε...Δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί;
-
Ο χρήστης risli έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση wantone. Είναι όντως wastegate rattle αυτός ο ήχος; Γιατί το κάνει άραγε μόνο όταν είναι ζεστός ο κινητήρας, δηλαδή μετά από 5 λεπτά οδήγησης ας πούμε...Δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί;Απο οτι καταλαβαινω οχι δεν ειναι ευκολο να διορθωθει γιατι παει πακετο με το τουρμπο, δηλ πρεπει να αλλαξεις τουρμπο. Τωρα δεν ξερω αν μπορει καποιος να βαλει ενα αλλο wastegate aftermarket που ομως ισως δεν υπαρχει ακομα στην αγορα και αυτο μετα την ληξη της εγγυησης.
Δεν ξερω λεπτομερειες για το ζεστο, πρεπει να δεις τα τεχνικα του κινητηρα που δεν αξιζει να το ψαξεις πιστευω. Επισης γιατι μερικα αμαξια το κανουν και αλλα δεν το κανουν ειναι ενα αλλο ερωτημα. Παντως περα απο τον θορυβο (τον εχω ακουσει σε Χ1 και οντως ειναι λιγο σπασιμο) δεν εχει καποια αλλη επιπτωση δηλ αν μπορεις να ζησεις με αυτο αστο και πηγαινε παρακατω. Το αμαξι το αγορασες ή ειναι ληζινγκ?
BMW X1 2016