-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
iceman, 690 ακατέβατα δυστυχώς.
Το βάζουν στο πάνω μέρος του ντουλαπιού. Χωρίς μερεμέτια. Βγαίνει συρταρωτά, είναι μικρό κουτάκι και όχι μπούγιο. Στο ντουλάπι παραμένει εκμεταλεύσιμος μεγάλος χώρος. Αν μπορείς βάλτο. Γλυτώνεις βεντούζες στο ταμπλώ, κινητό, καλώδια κλπ. και επιπλέον αξιοποιείτε πιστεύω σωστά το control display. Αν εξικοιωθείς και με το controller στον χειρισμό είναι παιχνίδι.
Προσωπικά, το κινητό πλέον το έχω μέσα στο τσαντάκι που κουβαλάω διότι με την άψογη σύνδεση Bluetooth (χωρίς διακοπές και παρατράγουδα σε μουσική αλλά και κλήσεις) της Χ1 μου λυθήκαν τα χέρια!
Δεν ξέρω τι γίνεται με android, έχω iPhone 7.Το idrive είναι παιχνιδάκι και πραγματικά ότι καλύτερο σε interface infotainment αυτοκινήτου έχω χρησιμοποιήσει!
Πολύ καλό να μην χρειάζεται να να τεντώνεσαι για να πατάς πλήκτρα ή να προσπαθεις να πετύχεις το στόχο!
Το σύστημα δουλεύει άψογα και με android και με ios (δοκιμές με edge 7 και iphone 6s plus)
Για το navi το σκέφτομαι αφενός γιατ δεν θέλω να μου βάζουν χέρι σε νέο αμάξι και αφετέρου γιατι δεσμεύεσαι με τους χάρτες κλπ.
Θήκες, βεντουζες κλπ δεν βάζω. Εχω smartwatch και βλέπω εκεί ακόμα και emails ενώ με τη φωνητική πλοήγηση ακούς τις οδηγίες ακόμα και το κινητό να είναι μέσα στο υποβραχιόνιο! Οπτικά αν θέλω κάποια επιβεβαιώση απλά κοιτάω το ρολόι όπου μου δείχνει το χάρτη και τις βασικές κατευθύνσεις.
Σιγουρα ειναι ευκολία και σε καλή τιμή για BMW αλλά αν εμπαινα στη διαδικασια να βάλω χέρι στο αμάξι θα προτιμούσα το μεγάλο με την 8αρα οθόνη και τις εφαρμογές -
Εχω smartwatch και βλέπω εκεί ακόμα και emails ενώ με τη φωνητική πλοήγηση ακούς τις οδηγίες ακόμα και το κινητό να είναι μέσα στο υποβραχιόνιο! Οπτικά αν θέλω κάποια επιβεβαιώση απλά κοιτάω το ρολόι όπου μου δείχνει το χάρτη και τις βασικές κατευθύνσεις.
Δικός μας είσαι! Ή αλλιώς, ταιριάζουν τα γούστα μας..
ΥΓ. είπαμε, η 8άρα οθόνη με το navigation είναι το..απόλυτο gadget!
-
Εγω εχω εντυπωσιαστει με το ΒΤ. Αρκετες φορες (σε ταξιδια) ξεχναω το κινητο στην τσαντα η οποια παει στο πορτ μπαγκαζ. Ομως ουτε καν ασχολουμε να το παρω μπρος αφου με ΒΤ εχω πληρη ελεγχο σε τηλεφωνα, μουσικι ακομα και ναβι και μυνηματα (αν εχεις το εκτεταμενο ΒΤ).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αλλό παράδειγμα το απλό ακούμπημα του φλάς που αναβει μόνο 3 φορές, που το έχουν γαλλικά και γερμανικά αλλά όχι τα γιαπωνεζικα, ακόμα και όταν το αμάξι είναι ίδιο (π.χ. 108 vs Aygo)
Μάλιστα στην BMW το ρυθμίζεις εάν θες να ανάβει 1 ή 3 φορές! Στο Kuga π.χ. ανάβει στάνταρ 3 φορές, χωρίς να ρυθμίζεται.
Quotaρω απο άλλο νήμα αλλά για να είμαστε σχετικοί!
Δεν το έχω βρει αυτό, με απλή ρύθμιση γίνεται ή με πείραγμα; κάπου είχε πάρει το μάτι μου μόντα για να ανάβει 5 φορές.
Επίσης ενεργοποιείται κάπως αυτο που έχουν όλα τα vw για άναμμα του προβολέα ανάλογα την κατεύθυνση που στρίβεις; -
Quotaρω απο άλλο νήμα αλλά για να είμαστε σχετικοί!
Δεν το έχω βρει αυτό, με απλή ρύθμιση γίνεται ή με πείραγμα; κάπου είχε πάρει το μάτι μου μόντα για να ανάβει 5 φορές.
Επίσης ενεργοποιείται κάπως αυτο που έχουν όλα τα vw για άναμμα του προβολέα ανάλογα την κατεύθυνση που στρίβεις;Το γράφει στο manual στην αρχή που λέει για το χειριστήριο των φώτων. Γίνεται από το μενού 'ρυθμίσεις-φώτα'
-
Αυτό με το φλας που ανάβει 3 φορές, γενικά βολεύει κανέναν; Γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ λίγος χρόνος για να ολοκληρώσεις αλλαγή λωρίδας.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Αυτό με το φλας που ανάβει 3 φορές, γενικά βολεύει κανέναν; Γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ λίγος χρόνος για να ολοκληρώσεις αλλαγή λωρίδας.Το συνηθίζεις γρήγορα και είναι βολικό γιατί γίνεται με ελάχιστη δύναμη
-
Μωρέ, μια χαρά το συνηθίζω αλλά προσωπικά θέλω 2-3 δευτερόλεπτα να είναι αναμμένο πριν καν ξεκινήσω την αλλαγή λωρίδας. Βάλε και 3-4 για την αλλαγή, έ, θες 5-8 δεύτερα. Αυτό κρατάει 3-4. Εκτός αν γίνω σαν αυτούς που το ανάβουν μαζί με την τιμονιά.
-
Μωρέ, μια χαρά το συνηθίζω αλλά προσωπικά θέλω 2-3 δευτερόλεπτα να είναι αναμμένο πριν καν ξεκινήσω την αλλαγή λωρίδας. Βάλε και 3-4 για την αλλαγή, έ, θες 5-8 δεύτερα. Αυτό κρατάει 3-4. Εκτός αν γίνω σαν αυτούς που το ανάβουν μαζί με την τιμονιά.Κάπως έτσι παει
-
Αυτό με το φλας που ανάβει 3 φορές, γενικά βολεύει κανέναν; Γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ λίγος χρόνος για να ολοκληρώσεις αλλαγή λωρίδας.Εμενα παντως ναι. Το βασικο ειναι πως δεν εχεις θεμα με την επαναφορα. Βλεπω συχνα κατι ζομπι να κινουνται στις ΕΟ ή στην ΑΟ και βγαζει ματι πως ξεχασαν να επαναφερουν το φλας μετα απο καποια αλλαγη πορειας...
-
Υπάρχει κάποιος κάτοχος της δίλιτρης Χ1 βενζίνη να μας πει εντυπώσεις απο τον κινητήρα και την οδική συμπεριφορά?
Αξίζει την υπέρβαση με έστω φτωχότερο εξοπλισμό? -
Ο χρήστης napet1 έγραψε:
Υπάρχει κάποιος κάτοχος της δίλιτρης Χ1 βενζίνη να μας πει εντυπώσεις απο τον κινητήρα και την οδική συμπεριφορά?
Αξίζει την υπέρβαση με έστω φτωχότερο εξοπλισμό?Είχα διαβάσει ότι έχει ίδιες ουσιαστικά επιδόσεις με τον δίλιτρο diesel αλλά σαφώς υψηλότερη κατανάλωση.
Για το δίλιτρο diesel μπορείς να διαβάσεις δικές μου κριτικέςΔιάβασε και εδώ :
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -xdrive20i
Αλλά αυτά τα ξέρατε ήδη, όσοι είχατε διαβάσει τη δοκιμή της xDrive20d. Η οποία μας άρεσε πολύ. Πράγμα λογικό δεδομένου ότι ο συνδυασμός του δίλιτρου κινητήρα ντίζελ των 190 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων πετυχαίνει μια εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου. Η xDrive20i λοιπόν είναι καλύτερη μόνο στο πρώτο σκέλος.Όχι πολύ καλύτερη ωστόσο. Φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 7,5”, με την 20d να είναι 0,2” πιο αργή. Στο 400άρι η απόσταση παραμένει μικρή, με 15,5” για την 20i και 15,7” για την 20d. Στο χιλιόμετρο από στάση η ντίζελ έκδοση παραμένει σχετικά κοντά με 28,9” έναντι 28,4” της βενζίνης. Η σημαντική διαφορά, που δείχνει και τη διαφορά χαρακτήρα των κινητήρων φαίνεται μόνο στο 60-160 km/h ε αλλαγές, όπου η 20i είναι 1,7” πιο γρήγορη (15,7” έναντι 17,4”). Στις ρεπρίζ η διαφορά παραμένει μικρή, περισσότερο στις χαμηλές στροφές, πράγμα επίσης λογικό. Η 20i είναι πάντως σαφώς πιο ήσυχη σε λειτουργία, με προφανώς πιο εύηχο αποτέλεσμα, όταν επιταχύνεις και καλύτερη απόκριση στο γκάζι, ειδικά με το πρόγραμμα sport ως επιλεγμένο προφίλ οδήγησης. Μοιραία δεν είναι εξίσου οικονομική, ούτε και με το ECO PRO πρόγραμμα. Για την ακρίβεια μιλάμε για διαφορά πάνω από 2,5 lt/100km και μάλιστα με πιο προσεκτική οδήγηση στην βενζίνη.
Υπάρχει διαφορά στην οδική συμπεριφορά; Ναι αλλά όχι τέτοια που να γίνεται αντιληπτή χωρίς να το ψιλοκοσκινίσεις. Κατ’ αρχήν να πούμε πως με την αλλαγή πλατφόρμας και την αλλαγή στην κατανομή των βαρών, η ισορροπία έχει μεταβληθεί συνολικά ως μοντέλο. Η νέα γενιά είναι λίγο πιο υποστροφική, λίγο πιο ενδοτική, αρκετά πιο ξεκούραστη και χαλαρωτική. Αν και η ρύθμιση της ανάρτησης στοχεύει περισσότερο στη σπορ οδική συμπεριφορά ωστόσο η διαφορά με την προηγούμενη, όσον αφορά την άνεση και την ποιότητα κύλισης, είναι εμφανής, υπέρ της νέας γενιάς φυσικά. Διαφορές υπάρχουν φυσικά και ως προς τον τρόπο οδήγησης. Με τη βενζινοκίνητη εκμεταλλεύεσαι το μεγάλο εύρος στροφαρίσματος, ανεβάζεις και κατεβάζεις ταχύτητες πιο επιθετικά, όταν διαλέξεις τη χειροκίνητη λειτουργία του Steptronic και τελικά αντιλαμβάνεσαι ότι κινείσαι (κάποιες φορές και ασυναίσθητα) πιο γρήγορα.
Σε όλο αυτό το οδηγικό αλισβερίσι, σπάνια αισθάνεσαι την επέμβαση του συστήματος τετρακίνησης, πέρα από το ότι δίνει μια ουδέτερη τροχιά στο αυτοκίνητο κοντά στο όριό του. Να πούμε πως το σύστημα τετρακίνησης είναι εντελώς καινούργιο, βασισμένο σε έναν κεντρικό, ηλεκτροϋδραυλικό συμπλέκτη, με μειωμένες κατά 30% εσωτερικές απώλειες. Εκτός δρόμου η X1 είναι τόσο ικανή, όσο ο μέσος οδηγός της. Η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος δεν είναι αμελητέα, φτάνει τα 18,3 cm, και οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αποχώρησης (18ο , 21ο και 17ο) της επιτρέπουν να ξεπερνά τα περισσότερα εμπόδια. Η ούτως ή άλλως σφιχτή ανάρτηση όμως δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους επιβάτες, ειδικά τους πίσω.
Και ιδού το δίλλημα που σας προαναγγείλαμε. Εσωτερικό βεβαίως, διότι σύντομα η νέα X1 θα έρθει αντιμέτωπη και με ανταγωνιστικά μοντέλα. Είναι λοιπόν η λύση της βενζινοκίνητης X1 xDrive20i προτιμότερη από την xDrive 20d; Η άποψή μας είναι πως όχι. Είναι φυσικά πιο ραφιναρισμένη σε λειτουργία, είναι και λίγο πιο ευχάριστη, όταν οδηγείς όμως με επιθετική διάθεση. Και ποιος κάτοχος X1 την παίρνει με τέτοιες βλέψεις; Από την άλλη δεν είναι ξεκάθαρα πιο γρήγορη, αλλά σίγουρα είναι ξεκάθαρα πιο ενεργοβόρα.
Βάλτε τώρα και τον παράγοντα τιμή: μόλις €1.800 φθηνότερη από τον ντίζελ, με €115 επιπλέον ετήσιο κόστος για τέλη. Νομίζω ότι η απόσβεση δεν θα αργήσει να έρθει. Για όσους φυσικά έχουν να εκταμιεύσουν €38.850 που είναι η βασική τιμή της τετρακίνητης. Να κάνουμε εδώ την επισήμανση πως το κόστος του επιπλέον εξοπλισμού, μέσα από έναν τεράστιο κατάλογο στοιχείων ενεργητικής ασφάλειας, με ενημέρωση αλλαγής λωρίδας, με προειδοποίηση σύγκρουσης, με ενεργό cruise control, ή πολυμέσων, με το λογισμικό iDrive τελευταίας γενιάς, με το ενημερωμένο σύστημα πλοήγησης, head-up-display, δυνατότητα εγκατάστασης του κορυφαίου ηχοσυστήματος της Harman Kardon, μπορούν να εκτοξεύσουν την τιμή σε ύψη δυσθεώρητα. Αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα την τσέπη σας.
http://www.caranddriver.gr/test_drives/ ... c-7490712/
http://www.carzine.gr/bmw-x1-20i-xdrive-2016-test/
http://auto-internet.gr/?auto7/3496/� ... %CE%AE-bmw -
Θα βρεις περισσότερα στα αμερικανικά, αγγλικά και εν γενει ξενόγλωσσα φορα όπου τα σύνολα είναι από δίλιτρα και πάνω
-
Ευχαριστώ, βέβαια η διαφορά τιμής βενζίνης-πετρελαίου ειναι πλέον πάνω απο 5-6000, οπότε το ταβάνι ειναι η βενζίνη και μάλλον η δικίνητη...
-
Tι διαδρομες κανεις; Καλο να περιμενεις καποια καλη προσφορα για να μην το παρεις γυμνο.
-
Διαδρομές κυρίως επαρχιακούς δρόμους και 5-6 φορές το χρόνο Εγνατία Οδό, χιλιόμετρα περίπου 25000 το χρόνο. Σίγουρα θα περιμένω προωθητική ενέργεια, πιστεύω να υπάρξει μέχρι το φθινόπωρο...
-
25 χιλ χμ πας για ντηζελ πιστευω.
-
Με τοσα χιλιόμετρα και εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης πας για diesel
-
Κάπως έτσι ειναι, αλλα η τιμή diesel ξεκινάει απο αρκετά ψηλά, περνάμε το ψυχολογικό όριο των 40Κ μόνο για το βασικό εξοπλισμό, με μερικά έξτρα μπορεί να πλησιάσει και τις 50000 οποτε εκει ακουμπάμε επόμενη κατηγορία θεωρώ
-
Καποια μεταχειρισμένη διλιτρη Χ3, ασε που λόγω αλλαγής μοντέλου μπορει να γινει κανα καλο ξεστοκαρισμα σε Χ3 ... με τοσα λεφτα επιλογές θα εχεις πολλές!
BMW X1 2016