-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Εσυ πας ζουμπιτος για μια Χ1 το Νοεμβριο. Σε εχω ψυχολογησει.Δεν έχεις άδικο σε αυτό...το μόνο που περιμένω είναι η φορολογία - τέλη κυκλοφορίας...
Εάν δεν υπάρξει καμία μεγάλη αύξηση το αμάξι με καλύπτει 100%.
Εάν υπάρξει...πάω για συμβιβασμό κι ας μην το θέλω... -
Βενζινη η πετρελαιο; Και με ποιον κινητηρα;
-
πριν λίγο άκουσα ότι θα περιμένουν μέχρι μέσα Οκτώβρη για να ανακοινώσουν τα μέτρα...
Θα μας έχουν στο περίμενε...με 20-25.000 χλμ το χρόνο δεν έχω επιλογή...diesel αναγκαστικά
αναμένω το 20d στις 15 οκτώβρη... -
Εμενα με ενδιαφερει μονο ο 1.5 βενζινης. Για διλιτρο δεν παω γιατι το φοβαμαι φορολογικα τα επομενα χρονια και ο 1.5 πετρελαιου ειναι ψιλοταφος σε επιδοσεις απο οτι διαβαζω απο σαιτ του εξωτερικου. Αν καταληξω σε ντιζελ μαλλον παμε για CRV (με αουτσαιντερ το HRV). Η μπλε Χ1 παντως με εχει στοιχειωσει...
-
αυτός θα έρθει του χρόνου...όταν μάλλον θα έχει τελειώσει η απόσυρση...δεν σε πειράζει;
-
Το πρόβλημα δεν είναι η δική σας επιλογή αλλά το κράτος μας που θέλει να βλέπει φορολογικά την Χ1 σαν Χ5... Πράγματι δεν αξίζει όμως να περιμένετε πάνω από 1-1.5 μήνα γιατί εδώ πολλά αλλάζουν με ξαφνικές αποφάσεις (βλέπε πχ ΦΠΑ στα φροντιστήρια που τελικά μάλλον θα μπει κανονικά...). Ποιος μπορεί να μαντέψει τι θα ισχύει αύριο ή του χρόνου?
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
πριν λίγο άκουσα ότι θα περιμένουν μέχρι μέσα Οκτώβρη για να ανακοινώσουν τα μέτρα...
Θα μας έχουν στο περίμενε...με 20-25.000 χλμ το χρόνο δεν έχω επιλογή...diesel αναγκαστικά
αναμένω το 20d στις 15 οκτώβρη...Εκανες παραγγελια; Απο Γιαννενα το αγοραζεις;
-
Απο Δευτέρα...Ναι από Γιάννενα! Για λεπτομέρειες καλύτερα να τα λέμε με pm
-
Άντε να είμαι τότε απο τους πρώτους που θα σου πεί ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ και καλοτάξιδο...
-
Και εδώ κάποια αρχεία με αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες για downloading.
Και εδώ κάποια αμερικάνικα spotάκια
-
Για όσους από μας τους κολλημένους θέλουν premium SUV or SAV by BMW κάτω από 2.000 κυβικά (παρακαλώ μην κράζετε αλλά δεν ξέρω πω να το πω αλλιώς και χωρίς να υποτιμώ τα τιμία και vfm KUGA και QQ) οι επιλογές είναι τρεις- 1)audi q3 2)merc GLA 3)BMW X1. Κατέληξα στην τρίτη επιλογή που δεν οδήγησα, αφού απέρριψα το πρώτο που μου άρεσε οδηγικά αλλά υστερεί λόγω μικρών χώρων και παλαιότητας άσχετα F/l -2011- σε σχέση με το τρίτο, το δεύτερο γιατί για τους πίσω επιβάτες είναι πολύ χαμηλό γιατί δεν είναι SUV, πολύ χαμηλό και οδηγικα είναι αδιάφορο για μενα. Πήγα λοιπόν ρώτησα και ξενέρωσα- απογοητεύτηκα για 2 λογούς. 1)Η Χ1 πολύ δύσκολα θα προλάβει να έρθει εντός 2015 με κινητήρες κάτω από 2.000 κυβικά άρα απόσυρση την ξεχνάμε. 2)Η τιμη είναι υπερβολική αν και κοντά στον ανταγωνισμό, πήρα προσφορά για Χ1 2.0D πετρέλαιο με αυτόματο κιβώτιο 2.500, πακέτο travel 1,000, μεταλλικό χρώμα 1000 ευρώ, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω και κάμερα πίσω 1000 ευρώ, να πέφτει το κάθισμα συνοδηγού, φωτά xenon 1000 ευρώ και η τελική προσφορά από 41κατι έπεφτε στα 37 κατι δλδ έκπτωση και απόσυρση μαζι.4.000 περίπου. να δώσω 37.000 για δίλιτρο στην Ελλάδα του 2015 το θεωρώ βλακεία. Ο πωλητής είπε ότι υπολογίζει οι εκδόσεις στα 15000 κυβικά θα ξεκινούν από 31.000 ευρώ Αν δεν έρθουν όμως στο τέλος του 2015 τι θα κάνω? Αν ήθελα 2λιτρο και να πληρώνω 440ευρώ το χρόνο +τέλη θα έπαιρνα Volvo XC60 ,audi Q5 και X3 που βρίσκω στα 42.000 καινούργια. Αδιέξοδο μεγάλο όσο αστείο και να ακούγεται με τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που υπάρχουν γύρω μου... πούλησα το προηγούμενο αυτοκίνητο μετά από 8 χρόνια και θέλω να πάρω premium SUV λόγω 2ου παιδιού αλλά και γιατί θα το κρατήσω για καιρό και πιστεύω ότι βολεύει για οικογένειά στην Ελλάδα περισσότερο από sedan. σπάνια γράφω σε forum αλλά στην αναζήτηση αυτοκίνητου έχω διαβάσει τα πάντα και είπα να συμμετέχω στη συζήτηση γιατί σίγουρα τον προβληματισμό μου θα τον έχουν κι άλλοι εδώ μέσα και μια γνώμη πάντα βοηθάει. συγνώμη για το σεντόνι πρώτη φορά και τελευταία.
-
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Και εδώ κάποια αρχεία με αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες για downloading.
Και εδώ κάποια αμερικάνικα spotάκια
το ύφασμα στα καθίσματα με χάλασε!
-
Όντως είναι χάλια, μου θυμίζει ένα niva που είχαμε παλιά
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Όντως είναι χάλια, μου θυμίζει ένα niva που είχαμε παλιάαν μπεις στο configurator της bmw ακόμη και τα στάνταρτ υφάσματα είναι πολύ όμορφα...Εγώ αυτά επέλεξα.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
αν μπεις στο configurator της bmw ακόμη και τα στάνταρτ υφάσματα είναι πολύ όμορφα...Εγώ αυτά επέλεξα.Το παρήγγειλες; Ποιά έκδοση και με τι πρόσθετο εξοπλισμό; Τελική τιμούλα; Και σε πόσο καιρό η παράδοση;
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
αν μπεις στο configurator της bmw ακόμη και τα στάνταρτ υφάσματα είναι πολύ όμορφα...Εγώ αυτά επέλεξα.
Το παρήγγειλες; Ποιά έκδοση και με τι πρόσθετο εξοπλισμό; Τελική τιμούλα; Και σε πόσο καιρό η παράδοση;
κατά σειρά:
- Το παρήγγειλες;
Yup - Ποιά έκδοση και με τι πρόσθετο εξοπλισμό;
Δεν επένδυσα σε εξοπλισμό αλλά στον κινητήρα (20d με τα 190 άλογα), γιατί δεν ήθελα να ανέβω άλλο στην τιμή. Έβαλα τα εξτρά χειριστήρια στο τιμόνι για το αυτόματο κιβώτιο (Σπορ αυτόματο κιβώτιο Steptronic), αναγκαστικά το σπορ δερμάτινο τιμόνι της bmw που πάει μαζί με τα προηγούμενα, το cruise control και τη λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος για αποφυγή σύγκρουσης. Ήθελα και τα led φώτα, αλλά πήγαιναν σχεδόν συν 2 χιλιάρικα και αν και έχω τα χρήματα δεν ήθελα να δώσω άλλα τώρα (είναι περίεργες οι εποχές και αναμένω χαμό στους επόμενους μήνες...). Στην πορεία - καλά να είμαστε - θα δω τι άλλο θα προσθέσω... - Τελική τιμούλα; Και σε πόσο καιρό η παράδοση;
Για τιμή με pm. Για την παράδοση μου είπαν ότι ενώ έψαχναν γραμμή παραγωγής τον Νοέμβριο τελικά βρήκαν κενή ημερομηνία τον Οκτώβριο και επομένως να υπολογίζω κατά τον Νοέμβριο...
- Το παρήγγειλες;
-
Επίσης καλορίζικο The_Emperor και καλοτάξιδο και εγώ αν δεν φοβομουνα τόσο πολύ ιδια επιλογή με σενα θα κανα.
Απλά να προτείνω κατά τη γνώμη μου ότι πρέπει να σκεφτεις το θέμα καθίσματα και Χ1. ΜΕ το πακέτο travel (900 ευρώ) θα έχεις συρόμενα πίσω καθίσματα μπρος πίσω που για μένα είναι Μεγάλο πλεονέκτημα. Επίσης κάτσε σε μια bmw 2 act.tourer για να δεις αν σου αρέσουν τα καθίσματα της Χ1. εγώ προσωπικά θα βαζα τα σπορτ (660 ευρώ). Τέλος έξυπνη επιλογή είναι και η αναδίπλωση καθίσματος συνοδηγού στα 220 ευρώ. Τέλος για τα φώτα θα το ξανασκεφτομουν γιατί αν οδηγήσεις με xenon (1100 ευρώ) θα εχεις τεράστια διαφορά με τα απλά φώτα τη νύκτα.
-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
Για όσους από μας τους κολλημένους θέλουν premium SUV or SAV by BMW κάτω από 2.000 κυβικά (παρακαλώ μην κράζετε αλλά δεν ξέρω πω να το πω αλλιώς και χωρίς να υποτιμώ τα τιμία και vfm KUGA και QQ) οι επιλογές είναι τρεις- 1)audi q3 2)merc GLA 3)BMW X1. Κατέληξα στην τρίτη επιλογή που δεν οδήγησα, αφού απέρριψα το πρώτο που μου άρεσε οδηγικά αλλά υστερεί λόγω μικρών χώρων και παλαιότητας άσχετα F/l -2011- σε σχέση με το τρίτο, το δεύτερο γιατί για τους πίσω επιβάτες είναι πολύ χαμηλό γιατί δεν είναι SUV, πολύ χαμηλό και οδηγικα είναι αδιάφορο για μενα. Πήγα λοιπόν ρώτησα και ξενέρωσα- απογοητεύτηκα για 2 λογούς. 1)Η Χ1 πολύ δύσκολα θα προλάβει να έρθει εντός 2015 με κινητήρες κάτω από 2.000 κυβικά άρα απόσυρση την ξεχνάμε. 2)Η τιμη είναι υπερβολική αν και κοντά στον ανταγωνισμό, πήρα προσφορά για Χ1 2.0D πετρέλαιο με αυτόματο κιβώτιο 2.500, πακέτο travel 1,000, μεταλλικό χρώμα 1000 ευρώ, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω και κάμερα πίσω 1000 ευρώ, να πέφτει το κάθισμα συνοδηγού, φωτά xenon 1000 ευρώ και η τελική προσφορά από 41κατι έπεφτε στα 37 κατι δλδ έκπτωση και απόσυρση μαζι.4.000 περίπου. να δώσω 37.000 για δίλιτρο στην Ελλάδα του 2015 το θεωρώ βλακεία. Ο πωλητής είπε ότι υπολογίζει οι εκδόσεις στα 15000 κυβικά θα ξεκινούν από 31.000 ευρώ Αν δεν έρθουν όμως στο τέλος του 2015 τι θα κάνω? Αν ήθελα 2λιτρο και να πληρώνω 440ευρώ το χρόνο +τέλη θα έπαιρνα Volvo XC60 ,audi Q5 και X3 που βρίσκω στα 42.000 καινούργια. Αδιέξοδο μεγάλο όσο αστείο και να ακούγεται με τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που υπάρχουν γύρω μου... πούλησα το προηγούμενο αυτοκίνητο μετά από 8 χρόνια και θέλω να πάρω premium SUV λόγω 2ου παιδιού αλλά και γιατί θα το κρατήσω για καιρό και πιστεύω ότι βολεύει για οικογένειά στην Ελλάδα περισσότερο από sedan. σπάνια γράφω σε forum αλλά στην αναζήτηση αυτοκίνητου έχω διαβάσει τα πάντα και είπα να συμμετέχω στη συζήτηση γιατί σίγουρα τον προβληματισμό μου θα τον έχουν κι άλλοι εδώ μέσα και μια γνώμη πάντα βοηθάει. συγνώμη για το σεντόνι πρώτη φορά και τελευταία.Φίλη/φίλε καλωσόρισες στο forum!Βρίσκεσαι σε ένα ευχάριστο δίλημμα-γλυκό πονοκέφαλο,όπως οι περισσότεροι όταν ψάχνουμε καινούριο αμάξι.Σε αυτό δεν είναι εύκολο να σε βοηθήσει κάποιος διότι τα χρήματα είναι αρκετά και με δεδομένο ότι σκέφτεσαι να το κρατήσεις τόσα χρόνια,πρέπει να πάρεις κάτι που θα ικανοποιεί σχεδόν απόλυτα τις ανάγκες σου.
Από τα γραφόμενά σου,φαίνεται ότι θέλεις μεν να γλιτώσεις το χαράτσι του φόρου πολυτελείας στα δίλιτρα αλλά δεν έχεις κατασταλάξει απόλυτα.Με ένα ποσό κοντά στα 40 χιλιάρικα έχεις όλη την αγορά στα πόδια σου και μπορείς να διαλέξεις από Cayenne και Evoque μέχρι κάποιο ολοκαίνουριο μοντέλο όπως την Χ1.
Εδώ μπαίνουν πλέον άλλα ζητήματα όπως η διάθεσή σου να μπλέξεις με τόσο πολυτελή μοντέλα και τα παρελκόμενα έξοδα που μπορεί να προκύψουν,η πόλη που ζεις και η χρήση που κάνεις(αν πχ θέλεις την cayenne για καθημερινή χρήση σε αστικό περιβάλλον,ίσως να το μετανιώσεις σύντομα),το μέγεθος και οι χώροι τα οποία πάλι σχετίζονται με τη χρήση που κάνεις και τον τόπο που μένεις όπως και με το αν έχεις δική σου θέση στάθμευσης και τελευταίο κριτήριο το προσωπικό/οικογενειακό γούστο για ένα αμάξι που θα σου κοστίσει μια μικρή περιουσία,θα το κρατήσεις πολλά χρόνια και θέλεις να χαίρεσαι να το κυκλοφορείς.
Εγώ αν διέθετα αυτά τα χρήματα και αν δεν υπήρχαν τα χαράτσια στα άνω των 2 λίτρων,θα πήγαινα σαφώς προς μεταχειρισμένο σε μια λύση τύπου Evoque,Χ6 ή ΜL τα οποία είναι έρωτας. -
Με το καλό να παραλάβεις The-Emperor!!! Κορυφαία επιλογή!
BMW X1 2016