-
Και για να το απαντήσουμε με ένα ακόμα παράδειγμα
οι λόγοι κύρους είναι αυτοί που επιβάλλουν στην Audi να επικοινωνεί το TSI ως ...TFSI και το DSG ως ...Stronic .Εντάξει πέρα από το αστείο
οι λόγοι κύρους είναι που επιβάλλουν στην Audi να μασκαρεύει τα φτηνά από τα αυτοκίνητά της με διαφορετικές πλαφονιέρες και χειριστήρια από το υπόλοιπο γκρουπ
και ενίοτε να χρησιμοποιεί πλατφόρμες και μηχανικά που δεν χρησιμοποιούνται από τις ταπεινές μάρκες.
Σαν άλλοθι για τον εγωισμό των υποψήφιων πελατών προκειμένου να αποτινάξει το ...στίγμα. -
The less comfortable and less spacious Mercedes is simply too small for this league.......
Compact SUV battle: Mercedes GLA versus VW Tiguan, BMW X1
http://mercedesblog.com/compact-suv-bat ... an-bmw-x1/
Εγώ τη βλέπω σαν κάτι αντίστοιχο του mini countryman....
-
Ο εν δυναμει αγοραστης οταν κοιταζει το tig κοιταζει και το x1 τουλαχιστον οι περισσοτεροι. Αυτο οφειλεται στην πολυ καλη ποιοτητα που εχει το tig προσεγγιζοντας τα πριμιουμ ενω δεν ειναι. Απο αυτη την αποψη γινεται ανταγωνιστης. Δεν κοιταζει ο αγοραστης το scross,το βιταρα,το 500αρι και λεει θα βαλω και τη bmw στο παιχνιδι.
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Η mercedes στη κατηγορια χ1 εχει την gla που δεν ειναι suv οποτε μπαινει στη συγκριση απλα για να μπειΣτάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+1
-
Όχι ακριβώς.
Ο ένας λογαριάζει να αγοράσει και το premium σήμα, ο άλλος όχι.Τα ακρότατα στην αγοραστική δύναμη του πελατολογίου παλι δε σημαίνουν πολλά.
Ίσως ο αγοραστής του X1 είναι αυτός που μπορεί να ξοδέψει από ένα ποσό και πανω.
Ο δε αγοραστής του Tiguan είναι αυτός που σκοπεύει να ξοδέψει από ένα ποσό και κάτω.Συνολικά δεν είναι το ίδιο προφίλ αγοραστή.
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Όχι ακριβώς.
Ο αγοραστής του X1 είναι αυτός που μπορεί να ξοδέψει από ένα ποσό και πανω.
Ο αγοραστής του Tiguan είναι αυτός που σκοπεύει να ξοδέψει από ένα ποσό και κάτω.
Δεν είναι το ίδιο προφίλ αγοραστή.Αυτος που παιρνει το tig μπορει αν θελει να ζοριστει για τα παραπανω λεφτα της x1 οπως και το αντιστροφο
-
Σα να λέγαμε πως ο αγοραστής του Tiguan είναι ο αγοραστής του Touareg
για να μην πάμε μακριά και έχουμε και παρεξηγήσεις.Άλλο το ζητούμενο στη μία αγορά και άλλο στην άλλη.
Μην κάνουμε το γνωστό άλμα της λογικής με το μπουζούκι και το όργανο.
Το VW είναι SUV στα 30+, το BMW είναι SUV στα 30+
άρα το VW έιναι BMW.Όχι
άλλο το ένα προφίλ και η μία αγορά,
και άλλο η άλλη.Το Touareg δε γίνεται Tiguan
όπως και το BMW δε γίνεται VW. -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
για να μην πάμε μακριά και έχουμε και παρεξηγήσεις.Άλλο το ζητούμενο στη μία αγορά και άλλο στην άλλη.
Όχι άλλο το ένα προφίλ και η μία αγορά,
και άλλο η άλλη.Αυτα εσυ τα λες. Εγω λεω πως ευκολα καποιος που αγοραζει ενα αμαξι 30.000 θα δωσει αλλα 5.000.
Για να στο κανω πιο λιανα αφου το παιζεις οτι δε καταλαβαινεις:ο αγοραστης του scross(χωρις να τον υποτιμω) δεν εχει ή δε μπορει να διαθεσει αλλα 15.000 -
Ναι εγώ τα λέω περήφανα που τα λέω.
Μην κάνουμε το γνωστό άλμα της λογικής με το μπουζούκι και το όργανο.
Το VW είναι SUV στα 30+, το BMW είναι SUV στα 30+
άρα το VW έιναι BMW. -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Όχι άλλο το ένα προφίλ και η μία αγορά,
και άλλο η άλλη.Αυτα εσυ τα λες. Εγω λεω πως ευκολα καποιος που αγοραζει ενα αμαξι 30.000 θα δωσει αλλα 5.000.
Για να στο κανω πιο λιανα αφου το παιζεις οτι δε καταλαβαινεις:ο αγοραστης του scross(χωρις να τον υποτιμω) δεν εχει ή δε μπορει να διαθεσει αλλα 15.000Απο απλη περιεργεια και μονο. Αφου εχεις τοσο ελαστικο μπατζετ γιατι δεν διαλεξες μια εκδοση με κινητηρα; Εγω οταν μιλαγα τοσο για την μπεμπα οσο και για τη συγκριση της με το τιγκουαν αναφερωμουν σε τουλαχιστο αξιοπρεπεις ιπποδυναμεις και οχι κατηγοριας 1.5dci
-
Καλησπέρα σε όλους. Καινούργιος στο φόρουμ και θα ήθελα την απόψή σας.
Σκέφτομαι προς το τέλος του χρόνου να παραγγείλω την Χ1 sdrive 18i (κάνω περίπου 8000χιλ. το χρόνο κατα κύριο λόφω μέσα στη πόλη και τα ταξίδια μου σχεδόν αποκλειστικά σε Εγνατία) και θα ήθελα την γνώμη σας για τα έξτρα που σκέφτομαι να βάλω.
Από τα έξτρα ως must έχω μόνο την έκδοση advantage (που δίνει αυτόματο κλιματισμό-cruise control με λειτουργία φρεναρίσματος-αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω) και τους αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός.
Σκέφτομαι να προσθέσω: φώτα LED-σπορ καθίσματα-δυναμικό έλεγχο απόσβεσης (EDC)-σειρόμενα πίσω καθίσματα-driving assistant.
Ποιά η γνώμη σας για αυτά τα έξτρα, αξίζουν τον κόπο? -
Κάνε ένα κόπο να γράψεις την τιμή χωρίς τα έξτρα και πόσος κοστίζει το καθένα, απλά για πληροφοριακούς λόγους.
Τα συρόμενα καθίσματα και τα φώτα led νομίζω είναι τα πιο χρήσιμα. -
Η βασική τιμή για το Χ1 sdrive 18i είναι τα 31530, τα συρόμενα καθίσματα πάνε γυρω στα 400 ευρώ και άλλα χίλια πάνω κάτω για τα LED. Αυτά θυμάμαι απο την προσφορά που πήρε ο φίλος μου.
-
Και τιποτα να μη βαλεις απο extra τα LED επιβαλλονται. Επισης και οι αισθητηρες πισω κυριως .
-
Μας έλειψες Μήτσο!!
Τι λέει το Renegade?
Έμαθα ότι μπαίνεις με...πολλά στις στροφές!!Off Topic'
Βγάλανε νέο άλμπουμ οι Metallica....ήταν απασχολημένος ο Δημήτρης!τι εννοείς ΗΤΑΝ;;;;
Το 2018 θα τον ξαναδούμε!!Αχαχαχα!!! Σωστά....
Λοιπον το Renegade δεν εχει φτασει ακομα τα 10 χιλιαδες χιλιομετρα. Οταν του κανω καμια βολτιτσα ναι το παταω και σε στροφες και αν βρω και κανα χωραφι περναω απο μεσα ετσι για τον χαβαλε.
Για τον δισκο... ο καθενας με τις καψουρες του και που μπηκα στον κοπο φετος να σας απαντησω πολυ σας πεφτει . [emoji38]
Τωρα On topic ... Tι αλλο ακριβως να πουμε ; Για μενα ειναι νικητης η Χ1. Αν δηλαδη εχει καποιος να δωσει τα παραπανω χρηματα που ζηταει η εταιρεια δεν εχει να σκεφτει και πολλα πραγματα. Μονο αν εχει ακομα μεγαλυτερη οικονομικη ανεση ισως να κοιταξει και το Range Rover, Volvo ή κατι μεγαλυτερο οπως τα Q5, GLC (τo Q3 θα αλλαξει, η GLA δεν ειναι και πολυ SUV).
Αλλιως θα κοιταξει σε Honda, VW αντε και Jeep Με το νεο Compass ως επιλογες που δεν ειναι και premium αλλα δεν ειναι και της 'σειρας' που λεμε. Μετα θα ριξει και ενα βλεφαρο στην Χ1 μονο και μονο για να συνειδητοποιησει τι ΔΕΝ μπορει να αγορασει.
Και για να μην εχουμε παρεξηγησεις οποιος παρει τα σχετικα πιο οικονικα μοντελα που αναφερω πιο πανω (υπαρχουν και αλλες επιλογες πχ Xtrail) δεν σημαινει οτι ειναι ο φτωχος συγγενης. Εξαιρετικη επιλογη το καθενα για τους δικου του ξεχωριστους λογους αλλα δεν πιανουν αυτα τα οχηματα την ποιοτητα των πιο ακριβων μοντελων. Κατι αντιστοιχο Ισχυει σχεδον για τα παντα σε αυτη την καταναλωτικη - καπιταλιστικη κοινωνια που ζουμε.
(πχ δεν ειναι ιδιο ενα παντελονι απο τα ZARA με ενα DIESEL, BOSS κτλ. Μπορει να σου στρωνει ωραια αλλα πολυ πιθανο να μην ειναι ιδιας ποιοτητας με τις αλλες μαρκες που αναφερω οσο και αν ειναι υπερκοστολογημενες). Διαλεγεις αναλογα και με τι χρηματα εχεις - θελεις να ξοδεψεις και αγοραζεις, γνωριζοντας τι 'συμβιβασμους' κανεις.
-
Λογικά κάτι θα πάρει δώρο και από την αντιπροσωπεία, αν και δεν έχω εικόνα από BMW
edit: αναφερόμουν στο post του Γιάννη
-
Ο χρήστης theo_dion έγραψε:
...και θα ήθελα την γνώμη σας για τα έξτρα που σκέφτομαι να βάλω.
Από τα έξτρα ως must έχω μόνο την έκδοση advantage (που δίνει αυτόματο κλιματισμό-cruise control με λειτουργία φρεναρίσματος-αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω) και τους αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός.
Σκέφτομαι να προσθέσω: φώτα LED-σπορ καθίσματα-δυναμικό έλεγχο απόσβεσης (EDC)-σειρόμενα πίσω καθίσματα-driving assistant.
Ποιά η γνώμη σας για αυτά τα έξτρα, αξίζουν τον κόπο?Οπωσδήποτε φώτα LED (εφόσον σε παίρνουν οικονομικά) και από τα υπόλοιπα που λές το EDC είναι πολύ καλό αλλά όχι απαραίτητο.
-
Η προσφορά που έχω είναι 31700 ευρώ η έκδοση advantage + μεταλλικό χρώμα. Από κει και πέρα τα φώτα LED κοστίζουν 850 ευρώ +230 ευρώ σύστημα καθαρισμού προβολέων που μπαίνει υποχρεωτικά. 300 ευρώ αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός, 400 ευρώ τα σειρόμενα καθίσματα πίσω. Το EDC δεν είναι απαραίτητο για να μπορείς να αλλάζεις ανάμεσα σε sport-eco-comfort mode?
-
Ο χρήστης theo_dion έγραψε:
Η προσφορά που έχω είναι 31700 ευρώ η έκδοση advantage + μεταλλικό χρώμα. Από κει και πέρα τα φώτα LED κοστίζουν 850 ευρώ +230 ευρώ σύστημα καθαρισμού προβολέων που μπαίνει υποχρεωτικά. 300 ευρώ αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός, 400 ευρώ τα σειρόμενα καθίσματα πίσω. Το EDC δεν είναι απαραίτητο για να μπορείς να αλλάζεις ανάμεσα σε sport-eco-comfort mode?€400 για τα συρόμενα καθίσματα μου φαίνονται πολλά, τα χρειάζεσαι τόσο πολύ?
Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα:
Τα driving modes (Eco-Comfort-Sport) επηρεάζουν ένα πλήθος παραμέτρων, ανάλογα με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, οπότε εάν υπάρχει η ανάρτηση EDC επηρεάζεται και αυτή, εάν δεν υπάρχει συνεχίζει να υφίσταται ο διακόπτης driving mode, απλά δεν επηρεάζει την ανάρτηση. Αναλυτικά οι αλλαγές είναι:
- Στην απόκριση του ηλεκτρικού γκαζιού και την χαρτογράφηση του κινητήρα.
- Στην λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου
- Στην υποβοήθηση του τιμονιού και στον λόγο της κρεμαγιέρας εφόσον υπάρχει το Variable Sports Sterring
- Στην απόσβεση τον αμορτισέρ, εφόσον υπάρχει EDC.
-
Ευχαριστώ για τη απάντηση σου δεν είχα καταλάβει ότι το EDC δουλεύει έτσι. Τώρα για τα πίσω σειρόμενα καθίσματα δεν τα χρειάζομαι τόσο πολύ και δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει τον χώρο των αποσκευών. Πολλές φορές τοποθετώ το κλουβί του σκύλου μου στο χώρο των αποσκευών για εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα και θα ήθελα την δυνατότητα να κερδίζω με την μετακίνηση των καθισμάτων. Συν το γεγονός ότι κάνει πιο άνετο το ταξίδι για τους πίσω επιβάτες και νομίζω σου δίνει και τους διακόπτες για το πέσιμο των πίσω καθισμάτων. Το πρόβλημα μου είναι ότι στη πόλη που μένω δεν υπάρχει αντιπροσωπεία bmw και είμαι λίγο στα τυφλά
-
Είναι ένα πρόβλημα η αντιπροσωπεία. Πόσο μακριά είσαι από την πιο κοντινή αντιπροσωπεία?
BMW X1 2016