-
Καλησπέρα, οδηγος δύο εβδομάδων και πρόλαβα να κάνω την πρώτη μου ζημιά. Οδηγούσα χθες εξω από την Θεσσαλονίκη ερχόμενος από το cosmos. Φαίνεται πως πριν φύγω δεν κατέβασα τελείως το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να οδηγάω έτσι για όλη την Θεσσ-Μουδανιών! Κατάφερα να πηγαίνω και με 100km/h! Η αίσθηση ήταν ελάφρώς διαφορετική αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία καθώς δεν το συνήθισα ώστε να είμαι σίγουρος για την αίσθηση σε κάθε περίπτωση.
Όταν το κατάλαβα μέσα στην πόλη (άρχισε να κάνει προειδοποιητικό ήχο), το κατέβασα αλλά είχα ήδη χάσει τα φρένα από την υπερθέρμανση. Το πήγα ήρεμα μέχρι το σπίτι, ήταν κοντά και ήταν >23:00 οπότε δεν είχε κίνηση. Η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη έφτασε μέχρι και το εσωτερικό της πολυκατοικίας.
Σήμερα δεν το δοκίμασα... Μέχρι πού μπορεί να έχει γίνει ζημιά? Να το πάω κατευθείαν συνεργείο?
-
Καλησπέρα, οδηγος δύο εβδομάδων και πρόλαβα να κάνω την πρώτη μου ζημιά. Οδηγούσα χθες εξω από την Θεσσαλονίκη ερχόμενος από το cosmos. Φαίνεται πως πριν φύγω δεν κατέβασα τελείως το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να οδηγάω έτσι για όλη την Θεσσ-Μουδανιών! Κατάφερα να πηγαίνω και με 100km/h! Η αίσθηση ήταν ελάφρώς διαφορετική αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία καθώς δεν το συνήθισα ώστε να είμαι σίγουρος για την αίσθηση σε κάθε περίπτωση.
Όταν το κατάλαβα μέσα στην πόλη (άρχισε να κάνει προειδοποιητικό ήχο), το κατέβασα αλλά είχα ήδη χάσει τα φρένα από την υπερθέρμανση. Το πήγα ήρεμα μέχρι το σπίτι, ήταν κοντά και ήταν >23:00 οπότε δεν είχε κίνηση. Η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη έφτασε μέχρι και το εσωτερικό της πολυκατοικίας.
Σήμερα δεν το δοκίμασα... Μέχρι πού μπορεί να έχει γίνει ζημιά? Να το πάω κατευθείαν συνεργείο?
-
-
Τώρα αν πω κάτι η διαχείρηση θα το εκλάβει σαν ειρωνια και θα τιμωρηθώ .
τεσπα καλεσε γερανό να το πάει .
-
Mάλλον πας για αλλαγή σιαγώνων, αν δεν έχουν κολλήσει κάνε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο, αν δεν μυρίσουν ξανά είσαι ΟΚ, αλλά καλύτερα είναι να βάλεις ένα σετ καινούργιες, τι αμάξι είναι, μήπως έχει δίσκους πίσω ? Άλλαξε ένα σετ τακάκια και είσαι ΟΚ, πες στο συνεργείο να ρίξει μια ματιά και στα ρουλεμάν.
-
Το αμάξι είναι opel corsa του 2005.
Τα φρένα έπρεπε να τα πατήσω full για να πιάσουν, είδα πως κύρια αιτία σε αυτό είναι η υπερθέρμανση των υγρών και επανέρχονται(?) μετά. Όπως και να έχει θα το πάω να το δουν, φθορά σίγουρα κάπου θα έχει, αυτό που έκανα δεν ήταν με τίποτα φυσιολογικό. Ευτυχώς είναι κοντά.
-
Το πιθανότερο είναι πως έχεις προκαλέσει ζημιά στα πίσω φρένα. Είτε έχουν φαγωθεί τα τακάκια εάν έχει δισκόφρενα (δεν είμαι σίγουρος τι έχει το αυτοκίνητο σου) είτε οι σιαγώνες αν έχει ταμπούρα. Να το πας για έλεγχο σε έναν μηχανικό ώστε να είσαι σίγουρος αν χρειάζεται άλλαγη. Είναι ένα λάθος που λόγω ότι είσαι αρχάριος οδηγός συγχωρείται. Να κατεβάζεις πάντα καλά το χειρόφρενο και να κοιτάς πάντα στα όργανα να σβήνει η ενδεικτική κόκκινη λυχνία, που δηλώνει το τραβηγμένο χειρόφρενο έστω και στη πρώτη σκάλα.
-
Σε όσα είπες το μόνο ανησυχητικό είναι ο προειδοποιητικός ήχος που λες ότι έκανε. Δεν γνωρίζω να υπάρχει προειδοποιητικός ήχος, που μάλιστα να κάνει τόση ώρα να ακουστεί πέρα από την ενδεικτική λυχνία.
Σωστά λες πως δεν είχες φρένα επειδή υπερθέρμανες τα υγρά σου. Ναι θα επανέλθουν, αλλά το να τα αλλάξεις δεν είναι κακή ιδέα.
Πίσω πρέπει να έχεις ταμπούρα, οπότε ο ίδιος μηχανισμός είναι και για φρένο και για χειρόφρενο. Θα τα ανοίξουν για να δουν σε τί κατάσταση είναι. -
Ο χρήστης G-ATOS έγραψε:
... Είναι ένα λάθος που λόγω ότι είσαι αρχάριος οδηγός συγχωρείται...+1
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σε όσα είπες το μόνο ανησυχητικό είναι ο προειδοποιητικός ήχος που λες ότι έκανε. Δεν γνωρίζω να υπάρχει προειδοποιητικός ήχος, που μάλιστα να κάνει τόση ώρα να ακουστεί πέρα από την ενδεικτική λυχνία.Ακριβώς αυτό με παραξένευσε και μένα, ευτυχώς βέβαια γιατί έτσι το κατάλαβα. Ταυτόχρονα **αναβόσβηνε **και η αντίστοιχη ένδειξη που επίσης το παρατήρησα για πρώτη φορά (απλά μένει αναμένη μέχρι να κατεβάσω χειρόφρενο). Επανήλθαν βέβαια όταν σταμάτησα και το κατέβασα πλήρως. Ούτε το manual λέει κάτι σχετικό...
-
Λοιπόν φαίνεται πως όντως υπάρχει αισθητήρας θερμοκρασίας υγρού φρένων click Οπότε όντως πρέπει να σου έβγαλε ηχητική ειδοποίηση όταν τα έβρασες. Απλά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό μιας και σε κλασσικά φρεναρίσματα, αυτό που υπερθερμαίνεται πρώτο είναι το τακάκι.
-
Ο χρήστης huyfel έγραψε:
Καλησπέρα, οδηγος δύο εβδομάδων και πρόλαβα να κάνω την πρώτη μου ζημιά. Οδηγούσα χθες εξω από την Θεσσαλονίκη ερχόμενος από το cosmos. Φαίνεται πως πριν φύγω δεν κατέβασα τελείως το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να οδηγάω έτσι για όλη την Θεσσ-Μουδανιών! Κατάφερα να πηγαίνω και με 100km/h! Η αίσθηση ήταν ελάφρώς διαφορετική αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία καθώς δεν το συνήθισα ώστε να είμαι σίγουρος για την αίσθηση σε κάθε περίπτωση.Όταν το κατάλαβα μέσα στην πόλη (άρχισε να κάνει προειδοποιητικό ήχο), το κατέβασα αλλά είχα ήδη χάσει τα φρένα από την υπερθέρμανση. Το πήγα ήρεμα μέχρι το σπίτι, ήταν κοντά και ήταν >23:00 οπότε δεν είχε κίνηση. Η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη έφτασε μέχρι και το εσωτερικό της πολυκατοικίας.
Οποιος δεν το εχει παθει (αν και σε αυτο το βαθμο ειναι δυσκολο) να σηκωσει το χερι του.
Απολυτα συγχωρητεο. Υπαρχει και ενα πολυ καλο κρυμμενο μαθημα εκει μεσα, εγραψες 'Η αίσθηση ήταν ελάφρώς διαφορετική αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία'. Εκει ειναι το μυστικο: Να 'ακους' και να 'νιωθεις' το αυτοκινητο, εχεις να κερδισεις πολλα σαν οδηγος.
Θα ελεγα να αλλαχτουν τα υγρα εντελως, και να κοιταξεις (ο μηχανικος) τα πισω φρενα εξονυχιστικα. Οταν πια σταθμευσες στην πολυκατοικια, εδεσες χειροφρενο? Ελπιζω οχι.
-
Κύριε , κύριε!!!!!!
εγω δεν το εχω παθει στα 10 χρονια που οδηγω.
επίσης δεν ξερω καποιον που να εκανε ταξιδι έτσι. -
Εσύ είσαι έξυπνος. Μιλάμε για τους υπόλοιπους, τους κοινούς θνητούς.
Συμβουλή στο φίλο που την έπαθε: τα παθήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις, αρκεί να μην προξενούν απωλειες ...
Φιλική συμβουλή: οντας νέος οδηγός, τα φρένα είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Επέμενε να σου αλλάξουν ότι μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί / φθαρεί από την καταπόνηση.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Κύριε , κύριε!!!!!!
επίσης δεν ξερω καποιον που να εκανε ταξιδι έτσι.Αυτο που εκανε ο φιλος ειναι υπερβολικο, ξερω ομως αλλον εναν που εκανε παρομοιο.
Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει ξεκινησει με λιιιγο χειροφρενακι, εστω και για μερικα μετρα μεχρι να το παρει χαμπαρι... -
Μου εχει τυχει να ξεκινησω με το χειροφρενο ορθιο κανα δυο φορες, να οδηγησω ομως εστω και ενα μετρο οχι. Τελος καλο ολα καλα ομως αυτο παιζει ρολο. Θα μπορουσε να ειχε παιχτει ασχημη ιστορια.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Εσύ είσαι έξυπνος. Μιλάμε για τους υπόλοιπους, τους κοινούς θνητούς.Συμβουλή στο φίλο που την έπαθε: τα παθήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις, αρκεί να μην προξενούν απωλειες ...
Φιλική συμβουλή: οντας νέος οδηγός, τα φρένα είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Επέμενε να σου αλλάξουν ότι μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί / φθαρεί από την καταπόνηση.
Δεν είναι θέμα εξυπναδας αλλά προσοχής.
Δεν βλέπεις το κόκκινο φωτάκι στον πίνακα οργάνων;Δεν αναρωτιέσαι γιατί άναψε;Δεν αναρωτιέσαι γιατί το αμάξι είναι νωθρό;Δεν κοιταζεις τον πινακα όσο οδηγεις;Δεν κοιτάς για να δεις με τι ταχύτητα πας;
Μετά λέμε για ηλεκτρονικά χειρόφρενα που εμπλεκονται/απεμπλέκονται αυτόματα κλπ.Αφού υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά πρεπει να υπάρχουν συστηματα να μας προφυλάσσουν απο τους εαυτους μας..
Πχ τι να πεις στο παρακάτω; -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οποιος δεν το εχει παθει (αν και σε αυτο το βαθμο ειναι δυσκολο) να σηκωσει το χερι του.
Απολυτα συγχωρητεο. Υπαρχει και ενα πολυ καλο κρυμμενο μαθημα εκει μεσα, εγραψες 'Η αίσθηση ήταν ελάφρώς διαφορετική αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία'. Εκει ειναι το μυστικο: Να 'ακους' και να 'νιωθεις' το αυτοκινητο, εχεις να κερδισεις πολλα σαν οδηγος.
Θα ελεγα να αλλαχτουν τα υγρα εντελως, και να κοιταξεις (ο μηχανικος) τα πισω φρενα εξονυχιστικα. Οταν πια σταθμευσες στην πολυκατοικια, εδεσες χειροφρενο? Ελπιζω οχι.
Συμφωνώ με trident. Απλά μου κάνει εντύπωση. Το λαμπάκι του χειροφρένου δεν ήταν αναμμένο κατά τη διάρκεια της οδήγησης; 'Η επειδή για παράδειγμα ήταν στην κατώτερη σκάλα είχε σβήσει;
Όπως και να χει, επειδή κι εγώ είμαι νέος οδηγός, στην αρχή δεν έχεις την εμπειρία να καταλάβεις τι πάει στραβά όταν αισθάνεσαι το 'κάτι διαφορετικό'. Για αυτό κάθε φορά που θα αισθάνεσαι κάτι διαφορετικό μη ντρέπεσαι να σταματήσεις με ασφάλεια κάπου να δεις αν συμβαίνει κάτι.
Νομίζω σε αρκετά καινούρια αυτοκίνητα πλέον όταν κινείσαι με πάνω από 10 χλμ/ώρα με χειρόφρενο αρχίζει να ακούγεται προειδοποιητικός ήχος.
-
Κάνετε λες και δεν έχει καταλάβει τί έχει κάνει.
Τα πάντα στο μέλλον θα είναι αυτόματα και αυτό δεν αλλάζει. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Κύριε , κύριε!!!!!!
επίσης δεν ξερω καποιον που να εκανε ταξιδι έτσι.Αυτο που εκανε ο φιλος ειναι υπερβολικο, ξερω ομως αλλον εναν που εκανε παρομοιο.
Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει ξεκινησει με λιιιγο χειροφρενακι, εστω και για μερικα μετρα μεχρι να το παρει χαμπαρι...+1
Το έπαθα και εγώ πριν 25+ χρόνια σαν νέος οδηγός χωρίς ζημιά αλλά έντονη μυρωδιά.
Ευτυχώς δεν υπήρχε τότε το φόρουμ να ζητούν την θανατική καταδίκη μου ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Οδήγηση με χειρόφρενο, βλάβη (!)