-
Καθαρά (χωρίς ρεζέρβα δηλαδή) στο 500Χ 350lt, στο Vitara 25lt επιπλέον. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μικρή διαφορά.
Στο Vitara δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς χώρος ρεζέρβας.
-
Όχι του 500x είναι 350 μαζί με την ρεζέρβα ενώ του vitara είναι 375 χωρίς να υπολογίζεις τον χώρο της ρεζέρβας, στον οποίο παρεπιπτοντως χωράει η μικρή ρεζέρβα ανάγκης....
-
Αυτό για το 500Χ ισχύει σίγουρα γιατί μου το είπε και ο πωλητής. Στο Vitara αναφέρεσαι στο 'διπλό' πάτωμα που έχει (κάτι αντίστοιχο με του Qashqai);
-
Με 19.5 20 χιλιαρικα παιρνεις την πλούσια εκδοςη του scross 4x2 παντα δλδ 5 χιλιαρικα σε σχεση με το qq 1.6 αντίστοιχου εξοπλισμού. Η διαφορα ειναι μεγαλη. Και το qq σε σχεση με το scross για αυτα τα 5 χιλιαρικα προσφέρει μονο καλυτερη εμφανιση εξωτερικά ,και πιο 'αθόρυβη' πισω αναρτηση . Σε ολα τα αλλα σημεία ειναι στα ίδια πάνω κατω. Δλδ για εμενα ειναι πολυ πιο vfm το Suzuki.
Το νέο hrv οταν βγει θα ειναι ειναι πανέμορφο αμάξι και με την γνωστή ποιοτητα της χοντα αλλα η τιμη δύσκολα θα ειναι κατω απο τα 24 χιλ. Για την απλη εκδοςη. -
χμμ...επειδη το εψαξα το ψαχω και θα το ψαχνω (ας ειναι καλα η οικονομικη αβεβαιοτητα..) να προσθεσω δυο τρια πραγματακια που με απασχολησαν και εμενα κατα το ψαξιμο και μακαρι να βοηθησουν....
α) φιλος εχει το ASX και 450 λιτρα αποσκευες ειναι οριακοτατα (αν πηγαινεις ταξιδια) με τριμελης οικογενεια (εδω μιλαμε για τετραδα αν δεν κανω λαθος)...... οποτε κατι για 350-325 λιτρα που αναφερθηκαν
β) ραγες με κουτια πανω απο το αυτοκινητο χμ..... ναι αλλα ρε γαμωτο δινεις ενα σκασμο λεφτα και παλι θα πας σε λυσεις που εξυπηρετουν ακομα και το μικρο αυτοκινητο που το αλλαζεις για χωρους...... (βαλε στα + τον θορυβο, την καταναλωση την οδηγικη συμπεριφορα.....)
γ) Το duster με 475 λιτρα και το yeti με συρομενο πισω καθισμα για να αυξανονται τα λιτρα
δ) μηπως για εμας με τεραμελη οικογενεια δεν προοριζεται η παραπανω κατηγορια , μηπως???? -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτό για το 500Χ ισχύει σίγουρα γιατί μου το είπε και ο πωλητής. Στο Vitara αναφέρεσαι στο 'διπλό' πάτωμα που έχει (κάτι αντίστοιχο με του Qashqai);Όχι, κάτω από το δεύτερο πάτωμα, υπάρχει ο χώρος για την μικρή ρεζέρβα, στον οποίο απλά έχουν βάλει το κιτ
-
Κι εγώ παιδιά είμαι σε παρόμοια κατάσταση. 4μελής οικογένεια με τα 2 πιτσιρίκια μου κάτω των τριων ετών και τα 2. Τα 350lt για πορτ μπαγκαζ μου φαίνονται λίγα για τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητο. Αν ήταν κρατούσα κι εγώ το yaris μου και έβαζα τη μπαγαζιέρα από πάνω και γλίτωνα τα 20 χιλιάρικα!!!!!
Είναι αλήθεια ότι όσο το ψάχνουμε τόσο περισσότερο μπερδευόμαστε. Και αυτή την περίοδο δεν έχει πολλές επιλογές για να πεις ότι καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις. Αλλά νομίζω θα περιμένω όπως και να έχει το τελευταίο τρίμηνο τοτυ 2015 για τους παρακάτω λόγους:
- Οι περισσότερες εταιρείες για να πιάσουν τους στόχους πωλήσεων κάνουν εκπτώσεις ή προσφορές σε διάφορα μοντέλα.
- Μπορεί να έχουμε νέα στη φορολογία των οχημάτων, οπότε να καταλάβουμε ότι μας συμφέρει η βενζίνη περισσότερο έναντι του πετρελαίου.
- Θα περιμένω το HR-V έρθει δεν έρθει στην Ελλάδα, για να μου φύγει ο καημός!!!
- Να δούμε τι θα γίνει και με το ΦΠΑ, αν και μάλλον θα είναι όνειρο απατηλό.
- Μπορεί να πιάσουμε το ΤΖΟΚΕΡ οπότε όλα τα παραπάνω να μας είναι παντελώς αδιάφορα (καλαμπούρι για όποιον δεν το έπιασε )
-
Ο χρήστης tka έγραψε:
Κι εγώ παιδιά είμαι σε παρόμοια κατάσταση. 4μελής οικογένεια με τα 2 πιτσιρίκια μου κάτω των τριων ετών και τα 2. Τα 350lt για πορτ μπαγκαζ μου φαίνονται λίγα για τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητο. Αν ήταν κρατούσα κι εγώ το yaris μου και έβαζα τη μπαγαζιέρα από πάνω και γλίτωνα τα 20 χιλιάρικα!!!!!Είναι αλήθεια ότι όσο το ψάχνουμε τόσο περισσότερο μπερδευόμαστε. Και αυτή την περίοδο δεν έχει πολλές επιλογές για να πεις ότι καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις. Αλλά νομίζω θα περιμένω όπως και να έχει το τελευταίο τρίμηνο τοτυ 2015 για τους παρακάτω λόγους:
- Οι περισσότερες εταιρείες για να πιάσουν τους στόχους πωλήσεων κάνουν εκπτώσεις ή προσφορές σε διάφορα μοντέλα.
- Μπορεί να έχουμε νέα στη φορολογία των οχημάτων, οπότε να καταλάβουμε ότι μας συμφέρει η βενζίνη περισσότερο έναντι του πετρελαίου.
- Θα περιμένω το HR-V έρθει δεν έρθει στην Ελλάδα, για να μου φύγει ο καημός!!!
- Να δούμε τι θα γίνει και με το ΦΠΑ, αν και μάλλον θα είναι όνειρο απατηλό.
- Μπορεί να πιάσουμε το ΤΖΟΚΕΡ οπότε όλα τα παραπάνω να μας είναι παντελώς αδιάφορα (καλαμπούρι για όποιον δεν το έπιασε )
Έχεις πόλη δίκιο σε όλα. Ιδίως στο τελευταίο....
Διαφωνώ μόνο σε αυτό που λες για το yaris και την μπαηκαζιερα. Τα 20Κ δεν τα δίνεις μόνο για το πορτ μπακαζ. Μιλάμε για μοντέλα με τρομερή οικονομία στο καύσιμο, με κορυφαία επίπεδα ασφαλείας, και με κορυφαίους χώρους και πέραν του προτύπου μπακαζ... -
Διαφωνώ μόνο σε αυτό που λες για το yaris και την μπαηκαζιερα. Τα 20Κ δεν τα δίνεις μόνο για το πορτ μπακαζ. Μιλάμε για μοντέλα με τρομερή οικονομία στο καύσιμο, με κορυφαία επίπεδα ασφαλείας, και με κορυφαίους χώρους και πέραν του προτύπου μπακαζ...[/quote]
και ομως φιλε μου.....τα 20 αρικα για αυτο τα δινεις.......οσο οικονομια και να εχεις στο καυσιμο με τα σημερινα δεδομενα δεν ειναι ο λογος!!! και ουτε βεβαια η ασφαλεια εκτος αν μιλαμε για αυτοκινητο με μεγαλη παλαιοτητα που θα το αλλαξεις ετσι και αλλιως.....τα 20 αρικα βγαινουν απο την τσεπη οταν ερχεται το παιδακι Νο2 γιατι απλα θελεις μεγαλυτερους χωρους (τσαντες τσαντουλες μπαλες παιχνιδια κουβαδακια μπρατσακια καροτσια παρκοκρεβατα υποστρωματα βαλιτσες καλουδια απο το χωριο..... και αυτα ειναι τα πρωτα που ερχονται στο μυαλο ......γιαυτο τα δινεις αλλιως αν ησουν μονος εφτανε και το yaris....... και οσο για το 20αρικο καπου καλυτερα θα εβρισκες να το ακουμπησεις εαν σου βαρυνε την τσεπη!!!!!
-
Συμφωνω με τον Tkin73 και τον kkatsaplia. Φιλε ειμαστε τρειμελης οικογενεια, εχω το duster 4x4 με 407 λτ πορτ μπαγκαζ και πολλες φορες βαζω και την μπαγκαζιερα απο πανω.
Αν το θες οικογενειακο το αμαξι κοιτας μεγεθος πορτ μπαγκαζ. Την περιοδο που εψαχνα αυτοκινητο αν εβλεπα καποιο που μου αρεσε και ειχε κατω απο 400 λτ πορτ μπαγκαζ δεν το ξανακοιταγα. Και δεν εχω μετανοιωση για αυτη μου την απαιτηση.. -
Έχοντας κι εγώ μπαγκαζιέρα οφείλω να πω ότι ουσιαστικά το θέμα είναι ο μήνας των διακοπών και άντε Χριστούγεννα - Πάσχα. Εκτός κι αν κάποιος ταξιδεύει οικογενειακώς κάθε σκ...Το υπόλοιπο διάστημα σίγουρα ένα πορτ παγκάζ 400+ λίτρων είναι επαρκές για να βάλεις ένα καρότσι, τα πράγματα του μωρού - παιδιού, ακόμη κι ένα παιδικό ποδήλατο (για κανονικό υπάρχουν εξωτερικές βάσεις...) Συνεπώς, η μπαγκαζιέρα είναι μόνο για ταξίδια όπου κουβαλάς πράγματα για παραμονή κάποιων τουλάχιστον ημερών. Εγώ, μάλιστα, όταν φτάνω στο χωριό, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να αδειάζω την μπαγκαζιέρα και την αποσυνδέω και την ξαναβάζω μόνο όταν είναι να επιστρέψω...Όλο το άλλο διάστημα δεν είναι ποτέ πάνω στο αμάξι
-
Σχετικά όλα είναι φίλε μου!
Αν έχεις μικρά παιδιά (κάτω από 3) που θέλουν καροτσια και παρκοκρέβατα πράγματι θες πάνω από 500 λίτρα για να μην σκεφτείς για μπαγκαζιέρες κλπ.
Στο RAV4 που είχα γέμιζα το καλοκαίρι και τα 586 λίτρα του μέχρι πάνω.
Μετά όμως τα παιδιά μεγαλώνουν οπότε αν δεν κάνεις μετακόμιση όπου πας διακοπές ή εκδρομή και 300 με 400 θα σου φτάνουν. Εξου και δεν με πείραξε (για το χώρο αποσκευών) που έδωσα το RAV και πήρα το qq.
Με το yaris έχουμε πάει πέρυσι πασχαλινές διακοπές (4 μέρες) με τα 2 παιδιά (7 και 3 ετών αντίστοιχα) και μια χαρά μας έβγαλε, ο χώρος αποσκευών!Πάντα εξαρτάται ΤΙ κουβαλάς μαζί... αν πας σε κανα ενοικιαζόμενο της κακιάς ώρας και κουβαλάς κλινοσκεπάσμα, σκεύη, τηλεοράσεις κλπ θες τρειλερ.
Αν πας οργανωμένα και κουβαλάς ρούχα και κανά φουσκωτό παιχνίδι θαλάσσης και κανα κουβαδάκι είσαι αρχηγός. -
Μιας και βλέπω οικογένεια να σε ενημερώσω ότι κάπου πήρε το μάτι μου ότι το qq βγήκε το πιο ασφαλές οικογενειακό αμάξι για το 14.
-
ε ας αποφεύγουμε τις υπερβολές!
Από μια βαλιτσούλα ανά 2 άτομα είναι υπέρ αρκετή για τα ρούχα και μετά τα απαραίτητα για τα παιδιά και τα πράγματα θαλάσσης φυσικά (εγώ με 2 μαγιό, μάσκα και τα βατραχοπέδιλα - λόγω μεγάααλων αποστάσεων - νιώθω άρχοντας!) Εάν οι κυρίες θέλουν μαζί όλη την γκαρνταρόμπα τους, ας πάρουν μεταφορική!! -
και στο κλασικο γυρισμα με τα λιτρα των αποσκευων και το ποσα χρειαζεται καθε οικογενεια καπου εδω θα μπει η κλασικη αποψη αδειασμα σε οσους θέλουν και χωρους εκτος των αλλων και θα σου πει και τοσες δεκαετιες 80-90 πως πηγαιναμε ταξιδια με τα 250 αρια και τα 300αρια πορτ μπαγκαζ? αντε που μου μαθαμε τωρα και ο καθενας για 5 μερες διακοπες θελει τρειλερ για να μετακινηθεί!!!
-
Εγώ παίδες, θεωρώ το θέμα 'μέγεθος πορτ μπαγκαζ' εξαιρετικά υπερτιμημενο στα κριτήρια για αμάξι.
Βέβαια, μπορεί κάποιος κάλλιστα να πει 'δεν έχεις παιδιά γι αυτό τα λες αυτά' αλλά θα του απαντήσω πως κάνω 1-2 φορές το χρόνο το Αυστρία - Ελλάδα με αμάξι και φέρνω από κάτω από 10κιλα λάδι, μέχρι 15κιλα φέτα, κασες με άλλα πράγματα για το σπίτι οποίος έχει μάνα που μένει σε χωριό, ξέρει τι λεω...), κουβαλάω παράλληλα ομπρέλες, ρακέτες και κάθε είδους εξοπλισμό για την παραλία, βαλίτσες με ρούχα για 25 μέρες κτλ κτλ. Όλα αυτά σε ένα Alfa Romeo MiTo. Οπότε καταλαβαινετε γιατί μου φαίνονται υπεραρκετά τα 350 του 500x και γιατί το επέλεξα.
Επίσης, η πλειοψηφία των οικογενειών μας παλιότερα με ένα ταπεινό σεντάν έκανε διακοπές και βόλτες, με μικρότερο χώρο τις περισσότερες φορές... Δεν θυμάμαι κάποιο πρόβλημα.
Γενικότερα, αν κουβαλάς γενικά τόσα πολλά πράγματα που δεν σου φτάνουν 350-400 λίτρα, καλύτερα πήγαινε σε αλλού τύπου αμάξι, MPV, Kombi κτλ.
Προσωπικά με 350 και λιγότερα λίτρα (που έχω τώρα στο MiTo) είμαι πολύ ΟΚ εκ πείρας, για την αραββωνιαστικια μου, εμένα και τις διακοπές μηνός που κάνουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Νομίζω και με 1 παιδί θα είμαστε πάλι πολύ οκ. Με δύο, δεν ξέρω, δεν πιστεύω πως θα ζοριστω τόοοοσο πολύ για να το βάλω βασικό κριτήριο για το επόμενο αμάξι και αν αυτό γίνει, θα πάω σε άλλου τύπου αμάξι.Επιλέγοντας crossover ξέρεις πως δεν θα κουβαλάς καναπέδες και κρεβάτια.
-
πες τα Χρυσόστομε!
και οι παππούδες που θέλουν στο γυρισμό να σε φορτώσουν με πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια και όλα τα ζαρζαβατικά λες και είναι κανένα τρελό κόστος να τα πάρεις από τη λαϊκή της περιοχής σου! φευ! -
Ο χρήστης Sakattack έγραψε:
Εγώ παίδες, θεωρώ το θέμα 'μέγεθος πορτ μπαγκαζ' εξαιρετικά υπερτιμημενο στα κριτήρια για αμάξι.Βέβαια, μπορεί κάποιος κάλλιστα να πει 'δεν έχεις παιδιά γι αυτό τα λες αυτά' αλλά θα του απαντήσω πως κάνω 1-2 φορές το χρόνο το Αυστρία - Ελλάδα με αμάξι και φέρνω από κάτω από 10κιλα λάδι, μέχρι 15κιλα φέτα, κασες με άλλα πράγματα για το σπίτι οποίος έχει μάνα που μένει σε χωριό, ξέρει τι λεω...), κουβαλάω παράλληλα ομπρέλες, ρακέτες και κάθε είδους εξοπλισμό για την παραλία, βαλίτσες με ρούχα για 25 μέρες κτλ κτλ. Όλα αυτά σε ένα Alfa Romeo MiTo. Οπότε καταλαβαινετε γιατί μου φαίνονται υπεραρκετά τα 350 του 500x και γιατί το επέλεξα.
**Επίσης, η πλειοψηφία των οικογενειών μας παλιότερα με ένα ταπεινό σεντάν έκανε διακοπές και βόλτες, με μικρότερο χώρο τις περισσότερες φορές... Δεν θυμάμαι κάποιο πρόβλημα. **
Γενικότερα, αν κουβαλάς γενικά τόσα πολλά πράγματα που δεν σου φτάνουν 350-400 λίτρα, καλύτερα πήγαινε σε αλλού τύπου αμάξι, MPV, Kombi κτλ.
Προσωπικά με 350 και λιγότερα λίτρα (που έχω τώρα στο MiTo) είμαι πολύ ΟΚ εκ πείρας, για την αραββωνιαστικια μου, εμένα και τις διακοπές μηνός που κάνουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Νομίζω και με 1 παιδί θα είμαστε πάλι πολύ οκ. Με δύο, δεν ξέρω, δεν πιστεύω πως θα ζοριστω τόοοοσο πολύ για να το βάλω βασικό κριτήριο για το επόμενο αμάξι και αν αυτό γίνει, θα πάω σε άλλου τύπου αμάξι.Επιλέγοντας crossover ξέρεις πως δεν θα κουβαλάς καναπέδες και κρεβάτια.
δεν προλαβα να το γραψω και πεσαν οι κλασικες αποψεις!!!
Σορρυ ρε φιλε τωρα όλα αυτά τα κουβαλας σε 350 λτ? τυρια , λαδια ,κασες, ομπρελες , ξαπλωστρες , και βαλιτσες για 25 μερες!!!! ελεος δλδ...
Εγω παλι θυμαμαι την δεκαετια του 80 για να κλεισει η πορτα της γιαγιάς που έμπαινε τελευταια ο πατέρας απο έξω εσπρωχνε την πορτα για να ολοκληρωθει το παστωμα!! αλλιως η πορτα δεν εκλεινε!!! και τα αμαξια ξεχείλιζαν απο ολες τις παντες !!! και για ορατοτητα ουτε λογος! ας ηταν καλα ο μοναδικος καθρεπτης στον οδηγο. Και τελος!!! Επισης παλια οι μαναδες ειχαν τα μωρα στην αγκαλια αντι για αεροσακο (μερικες το κανουν ακομα!!) ! τι θα πει οτι κακως θέλουμε αεροσακους?!
-
Τι πάει να πει κλασσικές απόψεις;
Επειδή ο άλλος δεν κουβαλάει τις παναγιάς τα μάτια για να πάει μια εκδρομή ή επειδή ξέρει να τακτοποιεί καλύτερα τις αποσκευές και τον καλύπτουν τα 350lt, πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσει μαζί σου και να διαλέξει αυτοκίνητο με 500lt χώρο αποσκευών;
Έχουμε μπει σε Fiesta του 2005 τέσσερα (πολύ μεγαλόσωμα!) άτομα, με φουλ αποσκευές για τριήμερο στην θάλασσα. Πέρα από τσάντες, βαλίτσες, κλπ είχαμε ομπρέλες, καθισματάκια για την παραλία, ότι μπορείς να φανταστείς. Όσο και αν δε το πίστευα, μια χαρά χωρέσαμε στο τέλος!
Άλλος αρκείται σε 300lt χώρο αποσκευών και άλλος βάζει μπαγκαζιέρα στην Octavia. Υπάρχει σωστός και λάθος σε αυτό;
Τι άλλο θα ακούσουμε...
ΥΓ. Οι απόψεις μπορεί να είναι κλασσικές, επειδή με αυτές συμφωνούν πολύ περισσότεροι από εσένα
-
Μάλλον εννοεί με το πίσω κάθισμα όλο κενό (αφού είναι μόνο 2 άτομα) ή ακόμη και με κάτω το πίσω κάθισμα...
Έτσι μετά έχεις αγροτικό! Εγώ τώρα έχω ήδη 2 παιδικά καθίσματα στο πίσω κάθισμα και ευτυχώς που η γυναίκα μου είναι κόκκαλο και χωράει ανάμεσά τους! Αν βάλω καρότσι στο πορτ παγκάζ μόνο μικρές τσάντες χωράνε...Τι μένει; το κάθισμα του συνοδηγού και ...η μπαγκαζιέρα! Ό,τι χωρέσει σε αυτά λοιπόν! Τα υπόλοιπα...next year!
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv