-
Όχι, σε λιγότερα λίτρα τα βάζω γιατί οδηγώ MiTo για την ώρα.
Επίσης, χρησιμοποιώ και τα πίσω καθίσματα, όπως είναι λογικό.
Που είναι το περιεργο?
-
Η αλήθεια είναι ότι ένα 'μεγαλο' πορτ μπαγκαζ ειναι απαραίτητο αν και σε όλα χωράμε και σε όλα δεν χωράμε. Το κακό είναι το μεγάλο πορτ μπαγκαζ και η ποιότητα ξφεύγουν στην τιμή
-
Ο χρήστης Sakattack έγραψε:
Όχι, σε λιγότερα λίτρα τα βάζω γιατί οδηγώ MiTo για την ώρα.Επίσης, χρησιμοποιώ και τα πίσω καθίσματα, όπως είναι λογικό.
Που είναι το περιεργο?
καθόλου περίεργο...όλοι αυτό κάνουμε όταν μας 'παίρνει', απλά εδώ μιλάμε για 'οικογενειακό crossover - suv' το οποίο συνεπάγεται ότι το πίσω κάθισμα καταλαμβάνεται από αυτά τα μικρά τερατάκια που τα κάνουν όλα κ...ς και δεν αφήνουν και χώρο!
-
Θα συμφωνήσω με τον φίλο με το Mito.
Η αδερφή μου ταξίδευε κανονικότατα (και χωρίς μπαγκαζιέρα) 4 άτομα (τα 2 μωρά) -περιλαμβανομένου 2πλου καροτσιού στο πορτμπαγκάζ (από τα πτυσσόμενα). Σε DS3. Και πιο παλιά σε 106!... Ναι γινόταν να χωρέσει 2πλο καρότσι και 2 σακ βουαγιάζ σε ένα 106. Συν κάποια τσάντα στα πόδια πίσω (που τα μικρά δεν έφταναν κάτω) Και όχι τα σακ-βουαγιάζ δεν είχαν από μία οδοντόβουρτσα μέσα (Τώρα που μεγάλωσαν και δεν κουβαλάει πια καρότσια πάει ..αρχοντικά )
ΔΕΝ λέω ότι τα προτείνω σε κάποιον για οικογενειακά ! Αν δεν κουβαλάς μία προίκα και πας κάπου για λίγες μέρες ακόμα και ένα μικρό χάτσπακ κάνει τη δουλειά. Ακόμα καλύτερα πήγαινε σε ένα μικρομεσαίο χατς/σεντάν (που σε λίτρα είναι ίδιο με κάποιο τύπου Κασκάι! -χτες καθόμουν και χάζευα πίνακες τεχν. χαρακτηριστικών με αφορμή αυτή τη συζήτηση) και κάνε ακόμα καλύτερα τη δουλειά σου. Ο ερχομός ενός παιδιού ή ενός 2ου είναι και μια καλή αφορμή να δικαιολογήσουμε και την αγορά καινούργιου 'πιο μεγάλου' και 'πιο άνετου' ή 'οικογενειακού' αυτοκινήτου. Μήπως απλά γουστάρουνε κάποιοι να πάρουν ένα ολοκαίνουργιο SUV? Δεν είναι κακό κι αυτό. Αν το γουστάρεις πάρτο! Ο αγοραστής μιας 911 δεν δικαιολογεί την αγορά επειδή έχει ανάγκη να κάνει 0-100 σε 4,5'' σώνει και καλά. Απλά τη γουστάρει και την πήρε και καλά έκανε!
Πείτε μου τώρα πόσο λάθος κάνω -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Όχι, σε λιγότερα λίτρα τα βάζω γιατί οδηγώ MiTo για την ώρα.
Επίσης, χρησιμοποιώ και τα πίσω καθίσματα, όπως είναι λογικό.
Που είναι το περιεργο?
καθόλου περίεργο...όλοι αυτό κάνουμε όταν μας 'παίρνει', απλά εδώ μιλάμε για 'οικογενειακό crossover - suv' το οποίο συνεπάγεται ότι το πίσω κάθισμα καταλαμβάνεται από αυτά τα μικρά τερατάκια που τα κάνουν όλα κ...ς και δεν αφήνουν και χώρο!
Ναι ρε συ, εννοείται. 8-)
Απλά νομίζω πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά (τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλη που να μπαίνει τόσο ψηλά στα κριτήρια για την επιλογή ενός τέτοιου αυτοκινήτου) τα 320lt πορτ μπαγκαζ με τα 450lt πχ.
Αν κουβαλάς όργια και πραγματικά δεν σου φτάνει, πάρε κάτι άλλο, έχεις άπειρες επιλογές. Αλλιώς, με λίγη καλή θέληση και στρίμωγμα, όλα χωράνε.
Κοινώς: Δεν αγοράζεις crossover για το πορτ μπαγκαζ. Και οι διαφορές σε αυτά μεταξύ τους, δεν είναι μεγάλες.
Όπως λέει και ο φίλος πάνω, το 'πήρα τζιπακι γιατί ήθελα χώρους' μεταφράζεται για μένα στο 'πηρα τζιπακι γιατί μου αρέσουν τα τζιπακια και απλά βρήκα μια ακόμη δικαιολογία'.
Τεσπα, κουβέντα να γίνεται
-
Αλλιώς παίζεις:
- αν έχεις παιδιά στο πίσω κάθισμα και αλλιώς αν δεν έχεις.
- αν τα παιδιά είναι μεγάλα και θέλουν χώρο για τα πόδια ή αν δεν φτάνουν μέχρι κάτω τα πόδια
- αν έχεις καρότσια και παρκοκρέβατα
- αν ξέρεις να πακετάρεις και χρησιμοποιείς όλο το διαθέσιμο χώρο στο πόρτ μπαγκαζ
- ανάλογα με τη διάταξη του χωρου (να μην σου κλέβουν π.χ. γωνίες οι θόλοι κλπ)
- ανάλογ με το που και για πόσο καιρό πας διακοπές/ταξιδι.
Πολύς κόσμος δεν ξέρει βασικά πράγματα, πακετάρουν σαν ηλίθιοι, δεν χρησιμοποιούν όλο το χώρο, δεν έχουν στοιχειώδη εικόνα πως να βάλουν τα πράγματα. Θυμάμαι χάζευα στην Αρκίτσα πέρυσι περιμένοντας το φέρυ μία οικογένεια ελλήνων εξωτερικού με νοικιασμένο που το είχαν τόσο βλακωδώς τιγκάρει που κόντεψαν να διαλύσουν την 5η πόρτα για να κλείσει. Και όλα αυτά γιατί του ηλίθιου δεν του είχε κόψει να βάλει κάτω κάτω το καρότσι να πατήσουν οι βαλίτσες από πάνω να μειώσει τον όγκο του....και προσπαθούσε να το χωρέσει πάνω πάνω και ενώ βέβαια έχανε και σε πλάτος όσο παραπάνω ανέβαινε!!!!
-
Διαβάζοντας τις τωρινές ανάγκες χώρων των οικογενειών σκέφτομαι ότι οι μπαμπαδες μας έπρεπε πριν 20, 30 χρόνια έπρεπε να έχουν Grand Cherokee και όχι Kadett, Sunny ή Alfa33 ...
Ας χαλαρωσουμε λίγο με τα 'λίγα' 350 λίτρα γιατί ... έρχεται το Superb combi με 600 λίτρα.Στάλθηκε από το SMO72HD μου
-
Εντάξει το θέμα με τον χώρο αποσκευών ξέφυγε λίγο νομίζω...
Σίγουρα δεν είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή αυτοκινήτου.. όντας όμως αναποφάσιστος μεταξύ 2-3 μοντέλων είναι ένας παράγοντας που μπορεί να κρίνει στα σημεία την τελική απόφαση.
Στην τελική πιστεύω με ότι έχεις θα τα βολεψεις αν δεν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις ..
Ούτε είναι απαραίτητο να πάρεις όλη την προίκα του παιδιού στις διακοπές ή στο ταξίδι ....Απλά αν έχεις αυτά τα 20-30 λιτρα παραπάνω είσαι πιο άνετος και λες για παράδειγμα δε βαριέσαι φέρε και το πατίνι σου ρε πιτσιρίκο μαζί και γλυτώνεις γκρίνιες - κερδίζεις λιγες στιγμές ηρεμίας παραπάνω στις διακοπές σου... όποιος έχει πιτσιρίκια καταλαβαίνει τι εννοώ... -
Ο χρήστης johnnypap έγραψε:
Εντάξει το θέμα με τον χώρο αποσκευών ξέφυγε λίγο νομίζω...Σίγουρα δεν είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή αυτοκινήτου.. όντας όμως αναποφάσιστος μεταξύ 2-3 μοντέλων είναι ένας παράγοντας που μπορεί να κρίνει στα σημεία την τελική απόφαση.
Στην τελική πιστεύω με ότι έχεις θα τα βολεψεις αν δεν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις ..
Ούτε είναι απαραίτητο να πάρεις όλη την προίκα του παιδιού στις διακοπές ή στο ταξίδι ....Απλά αν έχεις αυτά τα 20-30 λιτρα παραπάνω είσαι πιο άνετος και λες για παράδειγμα δε βαριέσαι φέρε και το πατίνι σου ρε πιτσιρίκο μαζί και γλυτώνεις γκρίνιες - κερδίζεις λιγες στιγμές ηρεμίας παραπάνω στις διακοπές σου... όποιος έχει πιτσιρίκια καταλαβαίνει τι εννοώ...Ακριβώς έτσι
-
Έτσι ακριβως ......είχε ο άλλος 20 Αρίκα ετσι να βρισκονται„ το yaris στο πάρκινγκ και απο τρεις στην οικογένεια να γίνονται τετράδα και το βασικό του κριτήριο δεν θα είναι οι χωροι......θα είναι κάποιο άλλο πχ ίπποι για να παιρνει φωτιά η άσφαλτος- οθόνη αφής πετρέλαιο η βενζίνη μιας και το πρόβλημα είναι τα καύσιμα και όχι τα τέλη και τα διόδια.....αλλά δεν μασαμε αφού μονο χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι θα πάμε ταξίδια όλοι μάζι......το Πόλυ πολύ βάζουμε τα πραγματα και στα ποδιά η στην θέση του συνοδηγού και αμα λάχει μπορούν να κρατάν και κανά δυο τσάντες στα χεριά οι επιβάτες αφού δεν οδηγούν και τα έχουν ελεύθερα.....τώρα σε τρακαρισμα δεν μασαμε μεγάλη είναι η πανάγια...τι 500 τι 400 τι 300 λίτρα.....δεύτερης σημαίας πράγμα για καποιον που αλλάζει αυτοκίνητο επειδή απο τρια παει στα 4 παιδιά......
-
Ο χρήστης kkatsaplias έγραψε:
Έτσι ακριβως ......είχε ο άλλος 20 Αρίκα ετσι να βρισκονται„ το yaris στο πάρκινγκ και απο τρεις στην οικογένεια να γίνονται τετράδα και το βασικό του κριτήριο δεν θα είναι οι χωροι......θα είναι κάποιο άλλο πχ ίπποι για να παιρνει φωτιά η άσφαλτος- οθόνη αφής πετρέλαιο η βενζίνη μιας και το πρόβλημα είναι τα καύσιμα και όχι τα τέλη και τα διόδια.....αλλά δεν μασαμε αφού μονο χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι θα πάμε ταξίδια όλοι μάζι......το Πόλυ πολύ βάζουμε τα πραγματα και στα ποδιά η στην θέση του συνοδηγού και αμα λάχει μπορούν να κρατάν και κανά δυο τσάντες στα χεριά οι επιβάτες αφού δεν οδηγούν και τα έχουν ελεύθερα.....τώρα σε τρακαρισμα δεν μασαμε μεγάλη είναι η πανάγια...τι 500 τι 400 τι 300 λίτρα.....δεύτερης σημαίας πράγμα για καποιον που αλλάζει αυτοκίνητο επειδή απο τρια παει στα 4 παιδιά......Εγώ την ειρωνια δεν μπορώ να καταλάβω... δεν καταλαβαίνω την χρηστικότητα της σε ένα φόρουμ που ο καθένας λέει την άποψη του....
Όπως και να χει δεν υπάρχει πάντα άσπρο και μαύρο και σίγουρα το παληκαρι δεν αναφέρθηκε ούτε σε πράγματα κάτω από τα πόδια ούτε σε κάτι τέτοιο. Τα πράγματα είναι απλά.
Μέχρι εκεί που πάει η τσέπη του καθενός, ανάλογα κάνει την επιλογή του. Η κατηγορία είναι γνωστή και τα μοντέλα με τις χωρητικοτητες και τα λίτρα τους επίσης. Αν εσύ έχεις εντύπωση ότι θα βρεις με 20Κ crossover με 500/600 λίτρα, όταν το βρεις πες το και σε μένα.... Κατά τα άλλα μην δώσεις σημασία στους ίππους και πήγαινε πάρε κάτι με 70 άλογα να κουβαλάς 4μελη οικογένεια με μπαγκάζια αρκεί να χει 500 λίτρα. ...
Ορίστε το κάνα και γω σαν παιδί το ειρωνικό μου σχόλιο -
με το παραπανω σχολιο μου δεν απαντησα μονο στο ετσι ακριβως σου αλλα και στα προηγουμενα σχολια.... αλλα αν σε πικρανα συγνωμη .
-
Πικρία καμια για το τι πιστεύει ο καθένας, ίσα ίσα για αυτό μπαίνουμε εδώ μέσα για να ανταλλασουμε απόψεις... Όπως και να χει καλά να μαστε και μακάρι να βρει ο καθένας αυτό το αυτοκίνητο που θέλει. ...
-
Να επανέλθουμε στο θέμα να αναλύσουμε κανένα μοντελάκι, γιατί με το χώρο το παρακάναμε νομίζω!!!! Εντάξει όταν είσαι χωρίς πιτσιρίκια είσαι άρχοντας σε όλα και βολεύεσαι και με smartaki, αλλά με 2 καθισματάκια πίσω και 1-2 καροτσάκια στο πορτ μπαγκάζ το πράμα ζορίζει....
Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές μας σε αυτή την κατηγορία είναι ελάχιστες. Έχει ακούσει κανείς κάτι για το ASX μήπως και αλλάξει κινητήρα προς τα 1.6. Γιατί χαραμίζεται έτσι όπως είναι τώρα στο καλό
-
Θα συμφωνήσω πως το θέμα έχει ξεφύγει λιγάκι. Σίγουρα η χωρητικότητα του αυτοκινήτου παίζει το ρόλο της αλλά δεν είναι πια και πρωταρχικής σημασίας! Δευτερεύον κριτήριο θα έλεγα. Δώσε έμφαση σε κινητήρα, κατανάλωση εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και φυσικά στην ασφάλεια αφού θα βάζεις μέσα οικογένεια
-
Ο χρήστης tka έγραψε:
Να επανέλθουμε στο θέμα να αναλύσουμε κανένα μοντελάκι, γιατί με το χώρο το παρακάναμε νομίζω!!!! Εντάξει όταν είσαι χωρίς πιτσιρίκια είσαι άρχοντας σε όλα και βολεύεσαι και με smartaki, αλλά με 2 καθισματάκια πίσω και 1-2 καροτσάκια στο πορτ μπαγκάζ το πράμα ζορίζει....Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές μας σε αυτή την κατηγορία είναι ελάχιστες. Έχει ακούσει κανείς κάτι για το ASX μήπως και αλλάξει κινητήρα προς τα 1.6. Γιατί χαραμίζεται έτσι όπως είναι τώρα στο καλό
γιατί, τι κακό έχει ο diesel με τα 150 άλογα;
βέβαια όπως έχω επισημάνει και σε άλλο topic μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει αυτό :
http://www.motoringresearch.com/car-new ... 0304966851
ή ακόμη καλύτερα αυτό :
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... bishi-asx/ -
Εκτός του ότι εσωτερικά είναι λιγάκι φτωχό δεν λέω ότι έχει κάτι... Απλά το 1.8 μου κάθεται κάπως στραβά με τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς. Φοβάμαι να πάω προς τα εκεί μην έρθουν αύιρο και μου περάσουν εξτρά φόρους στο κεφάλι αυτοί με τους οποίους έχουμε μπλέξει
-
Ο χρήστης tka έγραψε:
Εκτός του ότι εσωτερικά είναι λιγάκι φτωχό δεν λέω ότι έχει κάτι... Απλά το 1.8 μου κάθεται κάπως στραβά με τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς. Φοβάμαι να πάω προς τα εκεί μην έρθουν αύιρο και μου περάσουν εξτρά φόρους στο κεφάλι αυτοί με τους οποίους έχουμε μπλέξειΤο είδα κ εγώ στην έκθεση το Asx και θα συμφωνήσω και σε ότι αφορά το εσωτερικό και στις επιφυλάξεις σου για τον κυβισμό σε σχέση με τη φορολογία..
Για την αλλαγή του μοντέλου ρώτησα τον πωλητή και η απάντηση του ήταν ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουν κάτι για αλλαγή στον επόμενο χρόνο. Όπως το βλέπω εγώ αν θα αλλάξει όντως το μοντέλο το 2016 μάλλον θα είναι προς το τέλος του έτους οπότε μάλλον αργεί ακόμα.
Μου είπε βέβαια ότι έχουν σε στοκ κάποια μοντέλα 2012 ( προ facelift με αλλαγές κυρίως στην σχεδίαση των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω ) σε πλούσιες εκδόσεις τα οποία δίνουν με έκπτωση γύρω στις 2.500 ευρώ αν ενδιαφέρεται κανείς για κάτι τέτοιο.
-
το σχόλιό σου αφορούσε μόνο τον κινητήρα, γι' αυτό σου έγραψα σχετικά
οι κριτικές μιλούν για έναν κινητήρα που είναι σχετικά 'παλιός' πλέον στην αγορά και δεν αποδίδει όπως οι πιο καινούριοι.
Αν δεν κάνω λάθος το qq με τα 130 άλογα (δλδ 20 άλογα λιγότερα...) παίζει να έχει ακόμη και ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις από το ASX (στη χειρότερη παρόμοιες). Άρα, το 1.6 θα υστερεί περισσότερο.
Τέλος, είτε σε περίπτωση κλιμακωτής φορολόγησης είτε με βάση την αξία του οχήματος οι διαφορές μεταξύ 1600 και 1800 - πιθανότατα και μεταξύ 1800 και 2000 - δεν νομίζω ότι θα είναι τέτοιες που θα αποτελούν καθοριστικό παράγοντα επιλογής οχήματος. Δηλαδή, θα τολμούσα να προβλέψω ότι αν το 1600 έχει πες 19k και το 1800 έχει 23k η διαφορά άντε να είναι της τάξης του 20% σε τέλη και τεκμήρια. Αν τώρα 30-50 ευρώ (ούτε ένα γέμισμα...) παραπάνω τέλη κυκλοφορίας είναι λόγος για να επιλέξεις αμάξι λιγότερων κυβικών, αυτό εναπόκειται στην προσωπική οπτική και κρίση του καθενός. Με την ίδια λογική νομίζω ότι θα ξαναγίνει πιο ορθολογική και η αντιμετώπιση των δίλιτρων οχημάτων. Ίσως όχι των πιο ακριβών(πάνω από 30.000/35.000 ευρώ...), αλλά των οχημάτων που είναι μεταξύ 20.000 και 30.000 -
Όταν είχα πάει σε έκθεση Honda/ Mitsubishi στις αρχές του έτους και είχαμε ρίξει μια ματιά στο ASX που είχαν εκεί, ο πωλητής μου είχε αναφέρει πως περιμένουν να έρθει με κινητήρα πετρελαίου 1.6 λίτρων. Θα άξιζε ίσως να κάνεις μια επικοινωνία με αντιπροσωπείες Mitsubishi μήπως και υπάρχει κάποιο νεότερο.
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv