-
Αγόρασα έναν απλό μετρητή πίεσης ελαστικών με 5,50 ευρώ που έχει βελόνα δείκτη... To θέμα είναι ότι παρατήρησα μεγάλη απόκλιση από τις μετρήσεις του υπαλλήλου στο πρατήριο βενζίνης. Ενώ δηλαδή μου έχει πει πως πρέπει να είναι στα 30psi η πίεση και έκανε τον σχετικό έλεγχο (ως συνήθως), εγώ με τον μετρητή βρίσκω σε όλα τα λάστιχα 26-27. Ο μετρητής του το είδα με τα μάτια μου έδειχνε 30. Ο δικός μου 3-4psi παρακάτω.
Με ένα γρήγορο search στο ίντερνετ διάβασα πως στα βενζινάδικα μετράνε ότι να ναι... Ισχύει; Ή ο μετρητής μου είναι της πλάκας; Τελικά τι να εμπιστευτώ;;
Η πλάκα είναι ότι το λάστιχο του οδηγού έχανε - μάλλον περιφερειακά της ζάντας - όπως μου είπε ο λαστιχάς που το πήγα και μετά την επιδιόρθωση του από περιέργεια μετρώντας την πίεση με τον μετρητή που έχω βρίσκει 29-30 psi. Που σημαίνει ότι στο βενζινάδικο θα δείχνει ~33psi λογικά. Δηλαδή είμαι ή με ένα λάστιχο παραφουσκωμένο ή με τρία ξεφούσκωτα.
Τα φώτα σας παρακαλώ... -
Αγόρασα έναν απλό μετρητή πίεσης ελαστικών με 5,50 ευρώ που έχει βελόνα δείκτη... To θέμα είναι ότι παρατήρησα μεγάλη απόκλιση από τις μετρήσεις του υπαλλήλου στο πρατήριο βενζίνης. Ενώ δηλαδή μου έχει πει πως πρέπει να είναι στα 30psi η πίεση και έκανε τον σχετικό έλεγχο (ως συνήθως), εγώ με τον μετρητή βρίσκω σε όλα τα λάστιχα 26-27. Ο μετρητής του το είδα με τα μάτια μου έδειχνε 30. Ο δικός μου 3-4psi παρακάτω.
Με ένα γρήγορο search στο ίντερνετ διάβασα πως στα βενζινάδικα μετράνε ότι να ναι... Ισχύει; Ή ο μετρητής μου είναι της πλάκας; Τελικά τι να εμπιστευτώ;;
Η πλάκα είναι ότι το λάστιχο του οδηγού έχανε - μάλλον περιφερειακά της ζάντας - όπως μου είπε ο λαστιχάς που το πήγα και μετά την επιδιόρθωση του από περιέργεια μετρώντας την πίεση με τον μετρητή που έχω βρίσκει 29-30 psi. Που σημαίνει ότι στο βενζινάδικο θα δείχνει ~33psi λογικά. Δηλαδή είμαι ή με ένα λάστιχο παραφουσκωμένο ή με τρία ξεφούσκωτα.
Σε γενικές γραμμές οι μετρητές στα βενζινάδικα δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι. Δεν μας λες όμως τι μάρκα είναι και ο 'μετρητής' που αγόρασες εσύ προκειμένου αν έχει κάποιος άποψη να στη μεταφέρει.
Συνήθως είναι πιο αξιόπιστοι οι μετρητές στα 'λαστιχάδικα' οπότε μπορείς εκεί να κάνεις μία σύγκριση των δικών σου μετρήσεων με αυτές του καταστήματος. -
τα μετρας στις ιδιες συνθηκες;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σε γενικές γραμμές οι μετρητές στα βενζινάδικα δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι. Δεν μας λες όμως τι μάρκα είναι και ο 'μετρητής' που αγόρασες εσύ προκειμένου αν έχει κάποιος άποψη να στη μεταφέρει.
Συνήθως είναι πιο αξιόπιστοι οι μετρητές στα 'λαστιχάδικα' οπότε μπορείς εκεί να κάνεις μία σύγκριση των δικών σου μετρήσεων με αυτές του καταστήματος.Μάρκα All Ride.
Αυτός εδώ είναι:
τα μετρας στις ιδιες συνθηκες;
Βεβαίως...
-
Η πίεση στά ελαστικά πρέπει να μετριέται πάντα με τα λάστιχα κρύα γιατί αλλίώς δείχνει παραπάνω πίεση λόγω θερμοκρασίας. Γενικώς οι μετρητές στά βενζινάδικα δεν είναι και πολύ αξιόπιστοι, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα.
-
Ο χρήστης SirioC έγραψε:
Η πίεση στά ελαστικά πρέπει να μετριέται πάντα με τα λάστιχα κρύα γιατί αλλίώς δείχνει παραπάνω πίεση λόγω θερμοκρασίας. Γενικώς οι μετρητές στά βενζινάδικα δεν είναι και πολύ αξιόπιστοι, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα.Είναι κοντά το βενζινάδικο από το σπίτι μου, οπότε σχεδόν κρύα ήταν.
-
Τσέκαρέ το σε ένα βουλκανιζατέρ. Τα όργανά τους είναι συνήθως ακριβή.
-
Οκ ευχαριστώ πολύ!
Πάντως μεγάλη η διαφορά τα 3-4psi! Είπαμε, υπάρχει μια μικρή απόκλιση μεταξύ των μετρητών, αλλά όχι και τόσο... -
Στην Θεσσαλονίκη είχα πάθει φουΪτ στην επαρχία και ο λαστιχάς που βρήκα για το μπάλωμα εβαλε 40 psi κανονικά (μετρημένα με αξιόπιστο μετρητή ) ενω το δικό του έδειχνε 33 ....
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Στην Θεσσαλονίκη είχα πάθει φουΪτ στην επαρχία και ο λαστιχάς που βρήκα για το μπάλωμα εβαλε 40 psi κανονικά (μετρημένα με αξιόπιστο μετρητή ) ενω το δικό του έδειχνε 33 ....Πως είναι δυνατόν τόσο μεγάλες αποκλίσεις;;;
Δεν μου ξανάτυχε και δεν γνώριζα ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ διαφορετικών μετρητών! -
Απορρυθμιζονται ευκολα,σκεψου μονο την κακομεταχείρηση που υφίστανται.
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
είχα πάθει φουΪτΠολύ καιρό είχα να το ακούσω αυτό, από τότε που ήμουν εκεί φοιτητής
Προσοχή τώρα το καλοκαίρι, αν τα λάστιχα τα έχει δει ο ήλιος έστω και για μισάωρο, μπορεί να μην είναι 'κρύα' ακόμη και αν το αυτοκίνητο δεν κινήθηκε για μια εβδομάδα. Εύκολα μπορεί να δείξει 2-3 psi παραπάνω.
Εν τέλει νομίζω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να είναι όλα μετρημένα με τον ίδιο μετρητή και ας είναι και απο βενζινάδικο.
Υπάρχει καμιά πρόταση για αξιόπιστο μετρητή χειρός?
-
Σου προτείνω απο amazon το: RACE X RX0014 Tyre Pressure Gauge
Εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος -
Αυτό έχω και εγώ ειναι πολύ ωραίο !
-
Απο οτι βλεπω απο τα σχολια το συγκεκριμενο το βρηκαν μαπα παρα πολλοι...
Παλιοτερα αρκετα χρονια πριν θυμαμαι εδω ειχαν φτιαξει καποιοι αυτοσχεδια με 'καλα' υποτιθεται υλικα.
-
Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και αρνητικά σχόλια.
Εχει μετρηθει σε 2 λαστιχάδες και ειναι ακριβές. -
Να έχουμε πάντα στο νου μας ότι μεγαλύτερη σημασία έχουν οι σωστές συνθήκες μέτρησης, παρά η ακρίβεια του οργάνου (με την προυποθεση ότι η ακρίβεια κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια και δεν είναι αλλού για αλλού)
-
Tελικά αγόρασα ένα απλό κομπρεσοράκι αέρα (ALL RIDE 12V, 250psi) με 12 ευρώ και γενικά έχω μείνει ευχαριστημένος. Παρότι είναι ίδιας μάρκας με τον μετρητή που είχα (έχω παραθέσει φώτο σε προηγούμενο post), δείχνει παραπάνω πίεση απ' αυτόν, περίπου ίση των μετρητών των πρατηρίων (~30psi). Οπότε την λαμβάνω ως 'σωστή' ένδειξη - ελπίζω να είναι... Καλού κακού πάντως έβαλα και λίγο αέρα.
Σωστή μέτρηση πίεσης ελαστικών;