-
Ακριβώς γιατί αυτά τα αυτοκίνητα χρειαζόταν το 6άρι κιβώτιο για δύο λόγους: έναν εμπορικό (ενίσχυση του σπορτιφ χαρακτήρα) κι εναν ουσιαστικό (υποστήριξη του ασθενικού κινητήρα).
-
Άρα μιλάμε για αυτογκόλ από την Φίατ για όποιον ενδιαφέρεται για βενζίνη.
-
Όχι ακριβώς, γιατί ο στόχος της Fiat για το Tipo δεν είναι ένα αυτοκίνητο που να τοποθετείται κοντά στην κορυφή της κατηγορίας οδηγικά, αλλά που να προσφέρει χώρους σε φθηνή τιμή.
-
Tkin73 wrote:
Όχι ακριβώς, γιατί ο στόχος της Fiat για το Tipo δεν είναι ένα αυτοκίνητο που να τοποθετείται κοντά στην κορυφή της κατηγορίας οδηγικά, αλλά που να προσφέρει χώρους σε φθηνή τιμή.
Κι επειδή ακριβώς το κάνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο είναι κορυφαίο στην κατηγορία αυτή!!!
-
Μιλάμε για την κατηγορία VFM, έτσι;
-
Tkin73 wrote:
ενταξει και πιο βαριεστημενος οικογενειαρχης μεταφορας προσωπικου απο το σημειο Α στο Β την 6η ταχυτητα θα την εκτιμησει! Δεν χρειαζεται να εισαι ο Αρι Βατάνεν για να την αναζητησεις. Και αν το θέμα είναι κοστολογικο δεν γνωριζω ποσα γλυτώνουν απο το 5αρι , ισως να παιζει κατι και με τους ρυπους...
-
Είδα στην σελίδα ότι το κρος και μόνο αυτό προσφέρεται με 4.5% τελικό ( έχει φυσικά κάποια πόσα ασφάλεια δανείου , και ολικής απώλειας) που έχουν όλα τα δάνεια της Φίατ κάνα 600 για την τιμή του κρος.
Το κρος ντίζελ 130/320 με την 10αρα οθόνη και το keyless βγαίνει 23.000.
Από εξοπλισμό έχει τα πάντα acc, blind spot , αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας , λεντ φώτα, σχεδόν ψηφιακά όργανα, ασύρματη φόρτιση , ασύρματη σύνδεση με την οθόνη , 440 λτ και καλούς χώρους μπροστά και πίσω , ποιότητα εσωτερικού εκεί που βρίσκονται και τα υπόλοιπα σε αυτά τα λεφτά και εξωτερικού δεν το λες το ομορφότερο αλλά είναι αποδεκτό ( βασικά copy paste με το φοκους είναι όμως το Φίατ είναι προγενέστερο του με το φοκους να έχει απλά πιο ωραία υλοποίηση λίγο στους προβολείς μπροστά και πίσω)
Και κυρίως φουλ αξιόπιστο κινητήρα. Κιβώτιο όχι κάτι ιδιαίτερο , τιμόνι καλουτσικο και φυσικά με την επιλογή city που βοηθά στην πόλη.
Το φοκους ακτιβ Χ ντίζελ που είναι πιο αργό από το Φίατ με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό βγαίνει 27600 ( έχει μόνο επιπλέον την κάμερα 180 που πηγαίνει υποχρεωτικά σε πακέτο με το blind spot).
Φυσικά το φοκους είναι φοκους τα γνωστά αλλά ζητά +4500 στα μετρητά 3800 με το δάνειο στο οποίο όμως το Φορντ ζητά 2000-3000 παραπάνω προκαταβολή.
Το θεωρώ δυνατή επιλογή στα ντίζελ και μάλλον το πιο γρήγορο στην κατηγορία γρηγοροτερο και από το 136 των κια χιουνται , με ανεκτή απόσταση από το έδαφος 16εκ και καλό ύψος για μπες βγες 1.55-1.56.
Δεν είναι ΤΟ vfm αλλά εκεί που φτάσαν οι τιμές...
Φυσικά υπάρχει και η παράμετρος ότι κατασκευαζεται στην Τουρκία.
-
Η εσωτερική ποιότητα είναι ένα με δύο σκαλιά υποδεέστερη απο τα υπόλοιπα. Ειδικά τα πλαστικα στις πόρτες είναι σαν συμπιεσμένα σκουπίδια!
-
Συγνώμη να καταλάβω. Για ποιο κρος μιλάμε ότι είναι vfm?
Με 14000 παίρνετε sedan που χωράει μέσα 38 μαντράχαλους και τα παιδιά τους. Δεν είναι vfm αυτό?
-
Και τι να τους κάνουμε τους 38 μαντράχαλους και τα παιδία τους...Σκέψου να γυρίσεις σπίτι με δαύτους... Τι θα σου πει η γυναίκα;
Ξέρεις πόσο φαγι ζητουν αυτοι.
-
Συγνώμη να καταλάβω. Για ποιο κρος μιλάμε ότι είναι vfm?
Με 14000 παίρνετε sedan που χωράει μέσα 38 μαντράχαλους και τα παιδιά τους. Δεν είναι vfm αυτό?
Ναι οκ vfm το Σεντάν αλλά για εμένα δεν υπάρχει αυτή η κατηγορία οχημάτων.
-
Η εσωτερική ποιότητα είναι ένα με δύο σκαλιά υποδεέστερη απο τα υπόλοιπα. Ειδικά τα πλαστικα στις πόρτες είναι σαν συμπιεσμένα σκουπίδια!
Για τις πόρτες δεν θυμάμαι το ταμπλό πάντως είναι ανταγωνιστικό. Πάνω μαλακο κάτω σκληρό , όπως όλα.
-
Είναι, αλλά αν θυμάσαι δεν αφαρμοζε καλά σε κάποιες γωνίες άσε που μύριζε αυτή η ψάριλα στο εσωτερικό του.
-
Κατά τα άλλα τι γνώμη έχεις το αμάξι;
-
Είχα πάει να το δω ως υποψήφιο. Θα το ήθελα 2000 ευρώ πιο κάτω. Έχω την αίσθηση πως στο cross βγάζουν τα σπασμένα από το Sedan που ειναι τζάμπα.
Στο φυλλάδιο έχει σούπερ εξοπλισμό. Τοπ κλας εξοπλισμό. Σκέψου 10ρα οθόνη με HD και ασυραμτο Android και άλλα πολλά που χάζεψα όταν τα διαβάσα. Παρά πολλά συστήματα ασφαλείας και full led κτλ. Βασικά ότι υπάρχει σύγχρονο..... Το εχει.
Στον διαμορφωτή όμως έχω την αίσθηση πως δεν έχουν ως εξοπλισμό ότι έχει το φυλλάδιο.
Εψαξα σε κάτι δοκιμές και είδα πως και σε πατημα και σε ηχομονωση είναι ψηλό προσεγμένο. Έχει στοιχεία Fiat πάνω του. Τα καλά στοιχεία της Fiat και των Ιταλών.
Ο κινητηρας διαμάντι. 32 κιλα. Τι να λέμε;
-
Το μόνο που προσθέτεις στο εξοπλισμό του είναι το keyless την 10αρα και το blind spot τα οποία όμως έχουν ανθρώπινες τιμές , 290 η οθόνη νομίζω , 100 κάτι το blind και κάνα διακοσαρι το keyless.
Όλα τα υπόλοιπα τα έχει στάνταρ.
Εξοπλιστικά είναι τούμπανο , κινητήρα πετρελαίου 130 άλογα 32 κιλά με 1350 βάρος το κάνουν τον πιο δυνατό ντίζελ ως τα 1600 και δεν πληρώνει τέλη χωρίς ανάγκη 48v. Ουσιαστικά έχει αυτόν που έχω και στο Σουζούκι με λίγο ανέβασμα στα άλογα και δίνει την ροπή από τις 1500 αντί για τις 1700 και φυσικά με τις βελτιώσεις για να πιάσει τους ρύπους.
Τον φορά και το νέο κομπας αλλά εκείνο με τα +1600 κιλά σφίγγει η κατάσταση.
-
Τη δεκαετία του 2000 είχαμε αυτοκινητα με 1200 και 1300 κιλα και 14 με 15 κιλα ροπης στις 4000σαλ.
Αυτο με 32 κιλα στα ίδια κιλα στις 1500 σαν τεσλα θα είναι.
Τεσπα, κάπως ξενέρωσα και εγω με το όνομα, με την καταγωγή και γενικότερα με ολα αυτα. Εμπόριο μεν, αλλά αισθήματα δε.
Ισως να το δω πιο τεχνοκρατικα το θέμα. Είναι πολύ καλό αυτοκινητο.
-
Το θέμα με το τουρκικό είναι καθαρά θέμα πολιτικό. Σαν αμάξι οι Τούρκοι τουλάχιστον στα δικά τους αμάξια έχουν κάνει τρομερά άλματα. Και φυσικά το τιπο δεν είναι το μοναδικό αμάξι τουρκικής κατασκευής που κυκλοφορεί Ελλάδα.
-
Ο Εξοπλισμός του Tipo Cross είναι υπερπλήρης και σε πολύ καλό επίπεδο τιμής. Για κάποιον ακατανόητο λόγο όμως δεν το βγάζουν και με τον 1.3Τ με τα 150hp. Αν θες λίγο επιδόσεις μόνο Diesel. Που βέβαια απ' ότι λέτε είναι κινητήρας που έχει δείξει αξιοπιστία, αλλά Diesel εγώ δύσκολα θα 'φορτωνόμουν' για χρόνια πλέον, φοβούμενος για απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Εμένα μου αρέσει πολύ πάντως, ειδικά στο πράσινο toscana, το μπλε oceano και το πορτοκαλί που το προμοτάρουν.
-
Πλεον δεν γίνεται διαχωρισμός βενζίνης ντιζελ από αυτους που κρατούν και πατουν τα κουμπια των απαγορεύσεων. Όλα αντιμετωπίζονται σαν θερμικοί κινητήρες...
Ενα euro 6d final παραγωγής 2021 για να απαγορευτεί η κυκλοφορία του πριν από το 2030 σημαίνει ότι θα πρέπει... χθες να απαγορευτεί το euro 5 . Ξαφνικός θάνατος δεν νομίζω να υπάρξει υπάρχουν τρομερά συμφέροντα από πίσω.
Fiat Egea - Tipo