-
ο φπα θα πέσει,αλλά η κυβέρνηση θα τα βγάλει από αλλού...
Φόρος στις συναλλαγές,κατάργηση του μέτρου απόσυρσης ,ακόμα ακούγεται και πράσινος φόρος στα πετρελαιοκίνητα και μείωση του ορίου στις εκπομπές co2.
Πάντως εγώ πήγα(η σύζυγος δηλαδή) σε fiat 500αρακι'δεν με πειράζει η μείωση φόρου γιατί έδωσα το παλιό αμάξι αλλά Εάν εφαρμόσουν τα παραπάνω που ανέφερα θα σπαστω...
Δυστυχώς σε αυτό το κράτος δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει... -
Κύριοι,οι φήμες είναι τόσες πολλές τις τελευταίες μέρες που ξυπνάς το πρωί και μπαίνοντας στα sites ή ακούγοντας ειδήσεις,πραγματικά δεν ξέρεις τι θα πρωτοδιαβάσεις και πόσο μεγάλη ''κωλοτούμπα'' θα έχει γίνει από τις φήμες της προηγούμενης μέρας.
Και τι δεν έχουμε διαβάσει για το νέο (ενιαίο;) ΦΠΑ...σήμερα άλλαξαν ρότα πάλι και αναπαράγουν 4 πιθανά σενάρια ...άκρη δε βρίσκεται.Εδώ θα είμαστε να τα σχολιάζουμε αλλά αν δεν υπάρξει επίσημη συνολική συμφωνία,υπογραφές κ ανακοινώσεις,μην δίνετε σημασία.
Και εγώ πιστεύω,όπως έγραψα και τις προηγούμενες μέρες,ότι για όλους όσους περιμένουμε μια σταθεροποίηση για να αγοράσουμε,μάλλον είναι wishful thinking η προσδοκία για (σημαντική) μείωση τιμών στο χώρο των αυτοκινήτων.Μακάρι να διαψευστώ. -
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Χαλαρώστε...
Τώρα λένε ότι οι 'δανειστές' δεν δέχονται την 'έκπτωση' 3% με τις κάρτες...
http://www.iefimerida.gr/news/207401/to ... tiko-hrimaΚαι να τη δεχόντουσαν, δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί. Εδώ είναι μπανανία ακόμα...
Όλα γίνονται για να βγαίνει ο Μπαρουφάκης σε MME και διαλέξεις και να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι...
Νομίζει ότι ακόμα ζει στην Αστραλία...Μην μασατε χορτο, οι 'Δανειστες' μας ΔΕΝ μας λενε οτι ΔΕΝ θελουν κατι η οτι ΘΕΛΟΥΝ κατι....Απλα κοιτανε τους υπολογισμους και μας λενε αν βγαινουμε η οχι με τα προτεινομενα μετρα, τπτ περισσοτερο. Τωρα αν δεν βγαινουμε και δεν μπορουμε να αποπληρωσουμε το δανειο λογικο ειναι να μας πουν πως δεν θα πιασουν αυτα τα μετρα.
Ναι καλά... Επακριβώς μας λένε τι να κάνουμε και τι όχι!!! Ορίστε και η παραδοχή για το τι συμβαίνει σήμερα, πράγμα που βρίσκει ασύμφωνο τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικών:
Το δημόσιευμα μάλιστα επικαλείται τον υφυπουργό Οικονομικών και εκπρόσωπο της Γερμανίας στο Euroworking Group Τόμας Στέφεν, ο οποίος διερωτάται: «Πρέπει όντως να λέμε λεπτομερώς στους Έλληνες τι δαπάνες επιτρέπεται να κάνουν και από που να αντλούν έσοδα; Εγώ λέω “όχι”».
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... in-ellada/Από εκεί και πέρα, έφαγαν άκυρο οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ από ότι φαίνεται. Το ίδιο και η μείωση για πληρωμή με κάρτες.
-
παιδια , θελω να χτυπησω το κεφαλι μου στον τοιχο
βρηκα αθτ/νητο που μου αρεσει , θελω να το παρω και μου τα εχουν κανει .....
για να περιμενω τον Συριζα να αποφασισει...
αντε καλα κρασια !!! -
Aν βρήκες μεταχειρισμένο,προχώρα!
Αν πρόκειται για καινούριο,βρες μια μυτερή γωνία τοίχου και δώσ'του να καταλάβει
Φίλε μου είναι η καλύτερη εποχή τώρα για νέο 4τροχο έρωτα...θα έχεις το αμαξάκι σου από την αρχή του καλοκαιριού και θα το χαρείς σε διήμερα κ διακοπές.Αν θεωρείς ότι αξίζει τον κόπο να περιμένεις για μια ενδεχόμενη(αλλά αμφίβολη)μείωση κοντά στα 500-1000€,κάνε την καρδιά σου πέτρα κ περίμενε.Διαφορετικά,προχώρα άφοβα! -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Aν βρήκες μεταχειρισμένο,προχώρα!
Αν πρόκειται για καινούριο,βρες μια μυτερή γωνία τοίχου και δώσ'του να καταλάβει
Φίλε μου είναι η καλύτερη εποχή τώρα για νέο 4τροχο έρωτα...θα έχεις το αμαξάκι σου από την αρχή του καλοκαιριού και θα το χαρείς σε διήμερα κ διακοπές.Αν θεωρείς ότι αξίζει τον κόπο να περιμένεις για μια ενδεχόμενη(αλλά αμφίβολη)μείωση κοντά στα 500-1000€,κάνε την καρδιά σου πέτρα κ περίμενε.Διαφορετικά,προχώρα άφοβα!Μπραβο βρε φιλε μου λεονιδα, καλα μου τα λες, μες στην ψυχη μου εισαι. Ειπαμε εγω κολησα με το νεο vitara,
ετσι .ετσι ... νεο 4 τροχο γεροντοερωτα επαθα!
θα κατεβω αυτο το Σ/Κ για την 2 η προσφορα !
επρεπε να ησουν β.ελλαδα να πηγαιναμε για προσφορα μαζι , μιας και εισαι πολυ της αυτοκινησηςΑχ ρε συριζα τι μου κανεις!!
-
Χαχα!Μην ανησυχείς,θα τη βρεις την άκρη αργά ή γρήγορα...άλλωστε το vitara έχει αναμονή κανένα δίμηνο αν δεν κάνω λάθος,έτσι δεν είναι;
Αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο,θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή μερικές μέρες που ίσως ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο και μετά να πας να το κλείσεις,αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στο ΦΠΑ.
Όσο για προσφορές,μπορείς να πάρεις και τηλεφωνικώς από όλη την Ελλάδα. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Χαχα!Μην ανησυχείς,θα τη βρεις την άκρη αργά ή γρήγορα...άλλωστε το vitara έχει αναμονή κανένα δίμηνο αν δεν κάνω λάθος,έτσι δεν είναι;
Αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο,θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή μερικές μέρες που ίσως ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο και μετά να πας να το κλείσεις,αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στο ΦΠΑ.
Όσο για προσφορές,μπορείς να πάρεις και τηλεφωνικώς από όλη την Ελλάδα.Λοιπον υπαρχουν ,VITARA και τελος του μηνα ερχονται κονβοι πολλα !
Εχεις δικιο θα περιμενω αυτη την εβδομαδα να δω εαν ξεκαθαρισει το τοπιο....Μα καλα λεμε οτι παιρνω καλυτερη τηλφνικη προσφορα απο Αθηνα ,
Πως το παραλαμβανω?
οι πινακιδες δεν θα ειναι απο αθηνα , πως τις κανω απο την πολη μου?
Λιγο , εως πολυ ασχετος ειμαι φιλε μου -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χαλαρώστε...
Τώρα λένε ότι οι 'δανειστές' δεν δέχονται την 'έκπτωση' 3% με τις κάρτες...
http://www.iefimerida.gr/news/207401/to ... tiko-hrimaΚαι να τη δεχόντουσαν, δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί. Εδώ είναι μπανανία ακόμα...
Όλα γίνονται για να βγαίνει ο Μπαρουφάκης σε MME και διαλέξεις και να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι...
Νομίζει ότι ακόμα ζει στην Αστραλία...Μην μασατε χορτο, οι 'Δανειστες' μας ΔΕΝ μας λενε οτι ΔΕΝ θελουν κατι η οτι ΘΕΛΟΥΝ κατι....Απλα κοιτανε τους υπολογισμους και μας λενε αν βγαινουμε η οχι με τα προτεινομενα μετρα, τπτ περισσοτερο. Τωρα αν δεν βγαινουμε και δεν μπορουμε να αποπληρωσουμε το δανειο λογικο ειναι να μας πουν πως δεν θα πιασουν αυτα τα μετρα.
Ναι καλά... Επακριβώς μας λένε τι να κάνουμε και τι όχι!!! Ορίστε και η παραδοχή για το τι συμβαίνει σήμερα, πράγμα που βρίσκει ασύμφωνο τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικών:
Το δημόσιευμα μάλιστα επικαλείται τον υφυπουργό Οικονομικών και εκπρόσωπο της Γερμανίας στο Euroworking Group Τόμας Στέφεν, ο οποίος διερωτάται: «Πρέπει όντως να λέμε λεπτομερώς στους Έλληνες τι δαπάνες επιτρέπεται να κάνουν και από που να αντλούν έσοδα; Εγώ λέω “όχι”».
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... in-ellada/Από εκεί και πέρα, έφαγαν άκυρο οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ από ότι φαίνεται. Το ίδιο και η μείωση για πληρωμή με κάρτες.
Που βλεπεις να λεει πως μας λενε τι θελουν και τι οχι ? Ξεκαθαρα λεει πως μας λενε απο που να αντλουμε εσοδα δλδ μας δινουν προτασεις και αναλογα κρινουν τις προτασεις που πετανε τα καμαρια μας στο τραπεζι. Δλδ εσυ, εγω, ο απεναντι τι θα καναμε αν καποιος μας χρωσταγε 100.000ε πχ (λεμε τωρα) και μας ελεγε πως θα κανω αυτο θα κανω εκεινο και θα μπορω να σου δινω 1000ε τον μηνα οταν θα ηταν ξεκαθαρο πως με οσα λεει ουτε 500ε τον μηνα δεν θα μπορουσε να δωσει? Μην ειμαστε παραλογοι, πηραμε καποια δανεια (καλως η κακως) και θελουμε να παρουμε και αλλα, ειναι κουτο να περιμενει καποιος πως οι Δανειστες μας θα πουν καντε οτι μετρα θελετε και ας μην μας αποπληρωσετε ουτε μεχρι το 2100μχ (γιατι ως ειναι λογικο ειμαστε μαγκες και πολυ αντρακλες σε αυτη την χωρα - βλεπε τον Γιαννη που εγινε Γιανης).
-
Σημερα ειχαμε κανενα νεο ...για τον ΦΠΑ στα αυτοκινητα? ζουμε μερες παραλογου, εδω και πολυ καιρο.
Μας εχουν τρελανει. -
σημερα ελεγαν για 3 διαφορετικα ΦΠΑ
7, 14 και 22%
αρα ΑΝ γινει αυτο, τα αυτοκινητα θα πανε απο 23 σε 22 %
δλδ απειροελαχιστη διαφορά -
Παύση συναγερμού
*Δεν πρόκειται να μεταβληθεί η συνολική φορολόγηση των ΙΧ αυτοκινήτων διευκρινίζουν κύκλοι υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενοι στις αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ που συζητούνται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.Στη διευκρίνιση αυτή προχωρά το υπουργείο προκειμένου να κατευνάσει την ανησυχία που εκφράζεται από υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτου για ενδεχόμενες αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ και να αποτρέψει το ενδεχόμενο να παγώσει η αγορά μέχρι να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.
Η ανησυχία προκλήθηκε ύστερα από την αρχική πρόταση που υποβλήθηκε προς τους θεσμούς για καθιέρωση διπλών συντελεστών ΦΠΑ με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι ακόμη και αν παρέμενε στο 23% ο συντελεστής του ΦΠΑ για την αγορά ΙΧ αυτοκινήτου, η χρήση κάρτας θα έκανε την αγορά φθηνότερη. Σημειώνεται ότι η πρόταση έχει ήδη απορριφθεί από τους θεσμούς και ως τούτου δεν πρόκειται να ισχύσει.*
-
Παιδια στην Ελλαδα ζουμε..δεν ξερουμε,τι μας ξημερωνει...
Παντως οτι και να γινει,ενα ειναι σιγουρο και ο φπα να πεσει,θα βρουν απο αλλου να τα παρουν... -
Μείωση μου θέλατε ε;
Σύμφωνα λοιπόν με Κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, η φορολογία των αυτοκινήτων θα αλλάξει ανάλογα με το τι θα καταφέρουν οι Ελληνες διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες.
Αυτό μεταφράζεται απο την αγορά, οτι το Κράτος δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει ούτε ένα ευρώ απο τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, οι οποίες σημειώνουν συνεχή άνοδο, μετά από πτώση που έφτασε το 80%.
Με λίγα λόγια, το Υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμες λύσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν άμεσα, εφόσον η κυβέρνηση καταφέρει να ρίξει τον μεγάλο συντελεστή του ΦΠΑ, απο το 23% στο 18, ή 20%.
Ποιες είναι αυτές οι λύσεις; Η μία είναι αύξηση του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με τα κυβικά. Η άλλη λύση είναι να επιβληθεί ένα “Πράσινο Τέλος” σε όλα τα αυτοκίνητα, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων αυτών.
Ολα τα παραπάνω εφόσον ο συντελεστής ΦΠΑ, μειωθεί, αφού οι Κύκλοι αναφέρουν πως η “συνολική φορολόγηση των αυτοκινήτων δε θα αλλάξει” οτι και να γίνει με τον ΦΠΑ.Βέβαια έχει πέσει και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το σενάριο του “ΦΠΑ πολυτελείας” το οποίο θα είναι 23% ή και παραπάνω και θα εφαρμοστεί σε προϊόντα, όπως είναι και τα αυτοκίνητα.
-
Μάλλον πάμε για αυξήσεις αντί για μειώσεις.
Αποσύρεται η απόσυρση; Αποσύρονται τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας;
Τα νέα δεδομένα
Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τη νέα φορολογία στα ΙΧ
Γιατί αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για τα νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας
Νέο τοπίο στη φορολόγηση και ταξινόμηση των ΙΧ αυτοκινήτων σχεδιάζει από χθες το υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις αυτό που έθεσε πρωτίστως είναι η φορολογική δικαιοσύνη στην αγορά ΙΧ. Αλλά ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τις αλλαγές που έρχονται;Τα τέλη ταξινόμησης θα πρέπει να προσδιορίζονται με βάση την τιμή και όχι με βάση τα κυβικά. Είναι παράλογο ένα αυτοκίνητο με τιμή χονδρικής 20.000 ευρώ και 1.600 κυβικά να επιβαρύνεται με τα ίδια τέλη ταξινόμησης σε σχέση με ένα άλλο αυτοκίνητο ιδίων κυβικών, αλλά με τιμή χονδρικής 60.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», οι αλλαγές που σχεδιάζονται μπορεί να κρύβουν σειρά επιβαρύνσεων για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. Οι επίδοξοι αγοραστές φθηνών αυτοκινήτων ότι κερδίζουν κατά την αγορά θα το χάνουν στη χρήση και αυτό γιατί:
Τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για τα νέα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν διότι το δημόσιο χάνει ολοένα και περισσότερα χρήματα.
Σήμερα 1 στα 4 μοντέλα Ι.Χ. λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών εκπομπών ρύπων, απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας και γι΄ αυτόν το λόγο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των αγοραστών. Στο καινούργιο Ι.Χ. λοιπόν, το αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το οποίο σήμερα απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας, οι επιβαρύνσεις φαίνεται να είναι προ των πυλών.
Οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης
-
Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.
-
Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».
-
Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.
-
Ανάλογη προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.
-
Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
http://www.protothema.gr/economy/articl ... ia-sta-ih/
-
-
Αξίωμα (δεν χρειάζεται απόδειξη): Στην Ελλάδα η φορολόγηση του αυτοκινήτου είναι ο πιο εύκολος τρόπος για την εκάστοτε κυβέρνηση να αρμέξει χρήματα.
Άμεσες συνέπειες αυτού του αξιώματος:
- Στην Ελλάδα τα κάθε είδους μέτρα, κίνητρα, αντικίνητρα, αυξομειώσεις συντελεστών και τελών, ακόμη και των ποινών του ΚΟΚ, καθορίζονται με βάση τις διαθέσεις των κυβερνόντων για φοροελαφρύνσεις / φοροεπιδρομές
- Προβληματισμοί που σχετίζονται με την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων απλά δεν υφίστανται στη σκέψη των κατά περίπτωση 'αρμοδίων'
Τώρα σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές:
Νομίζω ότι η φορολόγηση (όχι μόνο απόκτησης αλλά και χρήσης) με βάση την αξία του αυτοκινήτου και όχι τα κυβικά, την ιπποδύναμη κτλ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορεί να πληρώνει τα ίδια τέλη αυτός που αγοράζει κορεάτικο (ακρίβυναν και αυτά) με αυτον που αγοράζει Πορσε.Φαντάζομαι ότι ακόμη και έτσι όμως κανείς δεν θα πρέπει να είναι άφρονας και να πάει σε μεγάλου κυβισμού μοντέλα, διότι στο Ελλαδιστάν μπορεί ο επόμενος υπουργός να τα φέρει πάλι τούμπα...
Σχετικά με την απόσυρση: νομίζω ότι χέστηκαν για το αν θα κυκλοφορούν καθαρά αυτοκίνητα. Περισσότερο το μέτρο χρησιμοποίηθηκε σαν τυράκι για να πειστεί ο κόσμος να ενισχύσει το ελλειματικό προυπολογισμό των εισαγωγέων. Αν τους ενδιέφερε το περιβάλλον, θα έδιναν τα ίδια χρήματα σε κίνητρα προς αναβάθμιση / αντικατάσταση επαγγελματικών αυτοκινήτων που κινούνται και ρυπαίνουν πολύ περισσότερο από το μεσο οικογενειακό.
θα γινει μειωση ΦΠΑ στο 18% για την αγορα αυτκ.του ??