-
Καλησπέρα,έχω ακούσει ότι αν το λάδι είναι λιγότερο από το max αλλά πάνω από το minimum το αυτοκίνητο δουλεύει καλύτερα.Ισχύει?
-
Καλησπέρα,έχω ακούσει ότι αν το λάδι είναι λιγότερο από το max αλλά πάνω από το minimum το αυτοκίνητο δουλεύει καλύτερα.Ισχύει?
-
-
Που να δεις τι κάνει χωρίς λάδι......
-
Να φανταστώ στροφαρει καλύτερα και πέρνει και 20 άλογα ?
-
Οχι, το λαδι το κυκλοφορει η αντλια. Το ιδιο λαδι τραβαει στο max το ιδιο στο min. Που τα ακουτε αυτα ρε σεις?
-
Και κάτι τελευταίο αν το λάδι είναι κανα-δύο πόντους πάνω από το max υπάρχει πραγματικό πρόβλημα?
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Και κάτι τελευταίο αν το λάδι είναι κανα-δύο πόντους πάνω από το max υπάρχει πραγματικό πρόβλημα?Το πραγματικό πρόβλημα σ'αυτή την περίπτωση είναι να πλατσουρίζει ο στρόφαλος μέσα στο λάδι, οπότε δημιουργείται αφρός που δεν είναι και πολύ .....λιπαντικός.
-
Αν αντί για 6.2 μπουν 6.5 λίτρα μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα?
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Αν αντί για 6.2 μπουν 6.5 λίτρα μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα?Όσο είσαι επάνω από το Min είσαι OK
-
Είμαι πάνω από το min αλλά είμαι και επάνω από το max.
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Είμαι πάνω από το min αλλά είμαι και επάνω από το max.Βγαλε το περισσευουμενο.
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Αν αντί για 6.2 μπουν 6.5 λίτρα μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα?Οχι.
Ειναι πολυ μικρη η διαφορα για να'χεις οποιοδηποτε σοβαρο θεμα. -
Οκ σε ευχαριστω πολύ!Καλή εβδομάδα!
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Είμαι πάνω από το min αλλά είμαι και επάνω από το max.TΙ διατύπωση είναι αυτή;Υπήρχε περίπτωση να είσαι πανω απο το max και κάτω απο το min;
Τι αμάξι έχεις που θέλει 6+ λίτρα λάδι;
-
Καλησπέρα,ξαναδιαβασε το σχολιο του 'kpsig'.
Το αυτοκινητο ειναι Ford Kuga 2.5 Turbo. -
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Καλησπέρα,ξαναδιαβασε το σχολιο του 'kpsig'.
Το αυτοκινητο ειναι Ford Kuga 2.5 Turbo.Kαι όμως δεν είναι σωστό.Αν δεν υπήρχε πρόβλημα θα είχαν μονο την ένδειξη Min όχι και MAX .
Στοhttp://oilselector.castrol.com/c/uk/eng/recommendation/5dc47f2e8cf415b68d04746a010e8085/Ford-(EU)/Kuga-(2008-2013)/Kuga-2-5-Turbo-AWD-(2008-2011) βλέπω ότι θέλει 5,8 λίτρα (εκτός αν έχω κάνει λάθος στο μοντέλο) ,το βιβλιαράκι του τι γράφει; -
Το ξερω οτι το γραφει 5.8 αλλα δυστηχως ειναι λαθως (εξακριβωμενο) το max γεμιζει περιπου με 6.3 Λιτρα.
-
Οκ.
-
Το έχω παρατηρήσει και εγώ , μάλλον έχει σχέση με τον εξαερισμό του στρομφαλοφόρου.Καθώς τα πιστόνια κατεβαίνουν συναντούν αντίσταση από τα αέρια που είναι κατω από τον χώρο καύσης και δεν δουλέυει επαρκώς ο εξαερισμός (PCV)
ΤΟ φαινόμενο επιδεινώνεται να έχουμε διαρροή αερίων από τα ελατήρια του πιστονιού
Το λιγότερο λάδι δίνει χώρο στα αέρια και μειώνεται η πίεση άρα και η αντίσταση
Λιγότερο λάδι-καλύτερη ευστροφία