-
Καλησπέρα
Ψάχνω να αγοράσω ένα καινούριο αυτοκίνητο. Επειδή είμαι σχετικά νεα οδηγός θα προτιμούσα να είναι σχετικά μικρού μεγέθους ώστε να μην αντιμετωπίζω πρόβλημα στο παρκάρισμα και με χαμηλή κατανάλωση. Μέχρι στιγμής έχω κοιτάξει μερικά μοντέλα με τα επικρατέστερα να είναι το fiat panda, το nissan micra και το kia picanto.
Εσείς τι λέτε; -
Καλησπέρα
Ψάχνω να αγοράσω ένα καινούριο αυτοκίνητο. Επειδή είμαι σχετικά νεα οδηγός θα προτιμούσα να είναι σχετικά μικρού μεγέθους ώστε να μην αντιμετωπίζω πρόβλημα στο παρκάρισμα και με χαμηλή κατανάλωση. Μέχρι στιγμής έχω κοιτάξει μερικά μοντέλα με τα επικρατέστερα να είναι το fiat panda, το nissan micra και το kia picanto.
Εσείς τι λέτε; -
Καλησπέρα
Εσείς τι λέτε; -
To nissan γενικά τίμιο αυτοκίνητο, το πήρε ένας φίλος μεταχειρισμένο 2 χρόνων εδώ και 6 μήνες και είναι πολύ ευχαριστημένος.
Καλός κινητήρας με δύναμη χαμηλά, χαμηλή κατανάλωση αλλά σχετικά θορυβώδης πάνω απο τα 120. Στο παρκάρισμα χωράει σχεδόν παντού και οι αισθητήρες νομίζω θα σε διευκολύνουν αρκετά. Αν δε καίγεσαι για καινούργιο κοίτα και για μεταχειρισμένο από αντιπροσωπία θα γλιτώσεις αρκετά λεφτά και η διαφορά στην αίσθηση είναι σχετικά μικρή. -
Πολυ καλα για πρωτα αυτοκινητα ενος νεου οδηγου και για να κυκλοφορεις κυριως στην πολη ειναι αυτα τα 2. Αν θες κατι οικονομικο (αγορα + συντηρηση), αξιοπιστο και ευκολο-οδηγητο, πηγαινε να τα δεις απο κοντα και οποιο σου αρεσει καλυτερα, διαλεξε το.
http://www.hyundai.gr/page/model/20
http://www.kia.com/gr/models/picanto/Τωρα για κατι πιο ποιοτικο και ομορφο - νεανικο (αλλα και πιο ακριβο) θα σου προτεινα ειτε αυτο
http://www.toyota.gr/new-cars/aygo/index.json
ειτε αυτο (που το προτιμουν πολυ οι νεες γυναικες οδηγοι γιατι εχει και συστημα easy parking )
http://www.lancia.gr/gr/modelli/newypsilon -
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Πολυ καλα για πρωτα αυτοκινητα ενος νεου οδηγου και για να κυκλοφορεις κυριως στην πολη ειναι αυτα τα 2. Αν θες κατι οικονομικο (αγορα + συντηρηση), αξιοπιστο και ευκολο-οδηγητο, πηγαινε να τα δεις απο κοντα και οποιο σου αρεσει καλυτερα, διαλεξε το.
http://www.hyundai.gr/page/model/20
http://www.kia.com/gr/models/picanto/Το hyundai απορρίπτεται γιατί ο πατέρας μου έχει κακή εμπειρία στο παρελθόν και είναι προκατειλημμένος (όπως καταλαβαίνεις αυτός θα μου το αγοράσει ).
Όσον αφορά το kia Picanto το σκεφτόμουν κι εγώ. Καλύτερα τα 1000 κυβικά ή τα 1200 (αναλογικά με τα χρήματα πάντα); -
Ο χρήστης Nikitaras έγραψε:
To nissan γενικά τίμιο αυτοκίνητο, το πήρε ένας φίλος μεταχειρισμένο 2 χρόνων εδώ και 6 μήνες και είναι πολύ ευχαριστημένος.
Καλός κινητήρας με δύναμη χαμηλά, χαμηλή κατανάλωση αλλά σχετικά θορυβώδης πάνω απο τα 120. Στο παρκάρισμα χωράει σχεδόν παντού και οι αισθητήρες νομίζω θα σε διευκολύνουν αρκετά. Αν δε καίγεσαι για καινούργιο κοίτα και για μεταχειρισμένο από αντιπροσωπία θα γλιτώσεις αρκετά λεφτά και η διαφορά στην αίσθηση είναι σχετικά μικρή.Γενικά θα προτιμούσα να αποφύγω το μεταχειρισμένο. O θόρυβος είναι αρκετά ενοχλητικός; Εμφανίζεται μόνο πάνω από τα 120; Ρωτάω γιατί εγώ συνήθως δεν ξεπερνάω τα 90
-
Ο χρήστης Maraki99 έγραψε:
Γενικά θα προτιμούσα να αποφύγω το μεταχειρισμένο. O θόρυβος είναι αρκετά ενοχλητικός; Εμφανίζεται μόνο πάνω από τα 120; Ρωτάω γιατί εγώ συνήθως δεν ξεπερνάω τα 90Το αν είναι ενοχλητικός είναι και λιγάκι υποκειμενικό. Γενικά δεν είναι τόσο αισθητός αλλά ούτε και εντελώς ανεπαίσθητος. Βέβαια αν μου λες πως δεν περνάς τα 90 δεν νομίζω να έχεις θέμα, απο μένα προχώρα για Micra.
-
Το νεος οδηγος σχετικα δεν λεει κατι οποτε καλο θα ηταν να ξερουμε Α) Ποσο εισαι, Β) Αν οδηγεις κατι τωρα και Γ) Που θα το οδηγας (Πολη πχ ? Επαρχια ? Κλπ.)
-
Και το Panda είναι μια καλή επιλογή, καλά λεφτά, χαμηλή κατανάλωση, μικρές διαστάσεις.
-
Το hyundai απορρίπτεται γιατί ο πατέρας μου έχει κακή εμπειρία στο παρελθόν και είναι προκατειλημμένος (όπως καταλαβαίνεις αυτός θα μου το αγοράσει ).
Όσον αφορά το kia Picanto το σκεφτόμουν κι εγώ. Καλύτερα τα 1000 κυβικά ή τα 1200 (αναλογικά με τα χρήματα πάντα);Κακως το απορριπτει ο μπαμπας το Hyundai. Εχει βελτιωθει πολυ ως μαρκα τα τελευταια χρονια και ειδικα το i10 μπορει να ειναι και το καλυτερο αυτοκινητο πολης.
Τωρα θα πρεπει να δεις απο ποια κατηγορια θα ψωνισεις γιατι τα 3 υποψηφια αυτοκινητα που εγραψες δεν ανηκουν ολα στην ιδια κατηγορια.
Υπαρχει η κατηγορια mini (a segment) που ειναι τα πιο μικρα που υπαρχουν (i10, picanto, aygo, panda, 500, pixo κλπ.) και υπαρχει και η κατηγορια supermini (b segment) που ειναι λιγο μεγαλυτερα και 2-3 χιλιαδες πιο ακριβα (i20, rio, yaris, polo, micra κλπ.)
Αν εσυ θελεις να παρεις απο τη μικροτερη κατηγορια που υπαρχει (για να το παρκαρεις και ευκολοτερα) θα διαλεξεις απο την πρωτη κατηγορια οποτε το micra αποκλειεται, το αντιστοιχο nissan ειναι το pixo.
Αν θελεις τη λιγο μεγαλυτερη κατηγορια να βαζεις και τιποτα φιλους στο πισω καθισμα και να μην ειναι σα σαρδελες, θα πας στη supermini κατηγορια. Εκει ειναι το micra αλλα υπαρχουν και καλυτερες επιλογες (yaris, fiesta κλπ.) -
Καλό αμάξι το Panda δεν λεω αλλά έχω ακούσει ότι τραβάει λίγο περίεργα στις χαμηλές στροφές. Μεταξύ των δύο, καλύτερα το micra. Eπίσης όπως λέει ο φίλος μας απο πάνω, το yaris είναι μια καλή επιλογή αν και πιο ακριβή. Το καλό με το micra είναι πως παρόλο που ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία των supermini είναι πιο οικονομικό. Εγώ θα σου έλεγα γενικά να κλείσεις ένα test drive καλύτερα και ύστερα να αποφασίσεις.
-
Και εγώ με τα δεδομένα που θέτεις(νέα οδηγός που δεν πάει πάνω από 90 και θέλει απλά ένα αμαξάκι για τις μετακινήσεις στην πόλη και για να κάνει μια ομαλή εισαγωγή στον κόσμο των 4 τροχών),θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να κινηθείς προς την αγορά μεταχειρισμένου.
Επειδή όμως δεν μπαίνουμε στην τσέπη ή στα γούστα κανενός και αφού ο father και εσύ θέλετε καινούριο,πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο,αυτό που θα χαίρεσαι να μπαίνεις μέσα και να πηγαίνεις βόλτες με την παρέα ή την οικογένειά σου
Νομίζω πως ένα βενζινοκίνητο χιλιάρι θα είναι μια χαρά.Κατά την άποψή μου,πιο στυλάτα είναι τα Fiat 500,Opel Adam ή και το Twingo.Τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά έχω την αίσθηση πως δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα για τη φάση που είσαι τώρα καθώς δε σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις ενώ η κατανάλωση πάνω κάτω είναι παρόμοια στα περισσότερα.
Δώσε έμφαση στην εγγύηση,στα κόστη των service,στο after sales και φυσικά στον εξοπλισμό που θα σου προσφέρουν στο πακέτο οι πωλητές.Επίσης σκέψου αν σε εξυπηρετεί καλύτερα 3πορτο ή 5πορτο.
Όσον αφορά τις μικρές διαστάσεις,υπάρχει και το smart αλλά δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αυτό καθώς είναι μια κατηγορία μόνο του.
Υπάρχει όμως και ένα ''αλλά''...στην πορεία ίσως να ξεθαρρέψεις σιγά σιγά και πέρα από τη χρήση πόλης,να θέλεις να κάνεις και κάποια ταξιδάκια/εκδρομές με λίγο πάνω από 90 χλμ/ώρα!Εκεί ένα 1000άκι με 65-70 άλογα ίσως να ζορίζεται αν είναι και λίγο φορτωμένο.Γι'αυτό(και με δεδομένο ότι μιλάμε για καινούριο,αν και δεν ξέρω το budget σου) θα μπορούσες να κινηθείς εξαρχής σε κάτι λίγο πιο δυνατό ή/και ευρύχωρο χωρίς να ανέβεις σε κυβικά(πχ Renault Clio,Ford Fiesta) ώστε να καλύψεις και αυτό το σενάριο. -
Έτυχε τον τελευταίο μήνα να οδηγήσω το micra για μια εβδομάδα περίπου και η εντύπωση που μου άφησε ήταν καλή. Ο 1.2 κινητήρας βενζίνης εάν και θορυβώβης απο χαμηλά, ανεβάζει γρήγορα και γραμμικά.Σαν επιλογή νομίζω οτι είναι μέσα στις παραμέτρους που βάζεις και με πολύ καλή τιμή. Εάν επιλέξεις και μια έκδοση με το nissan conect, τότε το αυτοκίνητο αλλάζει κατηγορία. Τα μειονεκτήματα του βέβαια είναι τα σκληρά πλαστικά του και το πως γέρνει στις στροφές πάνω απο τα 130 χιλ.
-
Αρχικά ως νέος οδηγός κι εγώ, κάτοχος διπλώματος 6 μήνες, να σου πω πως δεν παίρνεις το αμάξι για τους επόμενους 3 μήνες αλλά για χρόνια. Οπότε το σκεπτικο 'πάω max με 80' βγάλε το από το μυαλό. Το βασικότερο είναι η χρήση. Αν το θες αμιγώς για πόλη τότε κάποιο από τα πόλης τύπου aygo,citygo, i10 κλπ στα 1000cc με τρικίλυνδρους βενζίνης είναι ότι πρέπει. Αν πρόκειτια να το βγάζεις συχνά και εκτός, τότε θα έλεγα αν το αντέχεις να πας στη supermini κατηγορία όπως σου πρότειναν και πιο πάνω. Έχετε αποφασίσει για βενζίνη ή diesel?
Πήραμε το Δεκέμβρη το Yaris σε diesel και είμαι ικανοποιημένος. Σε αυτή την κατηγορία και αν το σηκώνεις θα κοιτούσα για Clio/Yaris
Edit: Βασικά ο,τι χρήση και αν κάνεις, καλό θα είναι αν σε παίρνει οικονομικά να πας στο supermini. Τα μικρά πόλης σε περιορίζουν πάρα πολύ. Εντάξει, είναι πιο ευέλικτα εντός πόλης, αλλά και τα supermini είναι αρκετά πρακτικά, αλλά απείρως πιο ξεκούραστα σε ταξίδια, και σαφώς πιο πρακτικά στο θέμα χώροι. Έκανα πρόσφατα το Κατερίνη- Ιωάννινα που είναι 250 χλμ με Yaris και Aygo και η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.
-
Εγώ πιστεύω πως πρέπει να πας σε supermini γιατί το αμάξι αυτό λογικά θα το κρατήσεις κάποια χρονάκια. Νομίζω ότι η φάση παίζει ανάμεσα σε yaris και micra. Τα toyota έχουν καλύτερη μεταπώληση αλλά είναι αισθητά πιο ακριβά. Αντιθέτως η nissan έχει πολύ πιο φθηνά ανταλλακτικά και service και επειδή είσαι νεα οδηγός και είναι πιθανό να επισκεφθείς συνεργεία έχεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα με το micra. Και κάτι ακόμα. Με τα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό στο micra, αν αυτό σε ενδιαφέρει.
-
Ο χρήστης Alex1234 έγραψε:
Εγώ πιστεύω πως πρέπει να πας σε supermini γιατί το αμάξι αυτό λογικά θα το κρατήσεις κάποια χρονάκια. Νομίζω ότι η φάση παίζει ανάμεσα σε yaris και micra. Τα toyota έχουν καλύτερη μεταπώληση αλλά είναι αισθητά πιο ακριβά. Αντιθέτως η nissan έχει πολύ πιο φθηνά ανταλλακτικά και service και επειδή είσαι νεα οδηγός και είναι πιθανό να επισκεφθείς συνεργεία έχεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα με το micra. Και κάτι ακόμα. Με τα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό στο micra, αν αυτό σε ενδιαφέρει.Θα συμφωνήσω μαζί σου αν και θα επιμείνω πως η καλύτερη λύση για να είναι σίγουρη είναι το test drive. Θα δει απο κοντά αν της κάνει το αυτοκίνητο και την οδική συμπεριφορά του και θα καταλάβει ποιο αμάξι προτιμάει.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες
Έτσι λέγαμε κι εμείς, να κλείσουμε ένα test drive πριν καταλήξουμε. -
Καλησπέρα και πάλι!
Τελικά έκλεισα για test drive μέσα στη βδομάδα για το micra και σκέφτομαι να κλείσω και picantο και yaris. -
Καλησπέρα και πάλι!
Τελικά έκλεισα για test drive μέσα στη βδομάδα για το micra και σκέφτομαι να κλείσω και picantο και yaris.Αν τα οδηγήσεις με την παραπάνω σειρά, κάτι μου λέει ότι μαζί με το test drive του yaris θα μπει και η παραγγελία
Αγορά Νέου Αυτοκινήτου