-
Καλησπέρα.
Σκέφτομαι να βάλω στα παράθυρα. Επιβατικό astra j.
Χρειάζονται; Τι προσφέρουν; Που θα βρώ για το ΙΧ μου;
Ο βασικός λόγος που τα θέλω είναι ο θόρυβος.Υποθέτω χωρίς να γνωρίζω, πως θα μπορώ να ταξιδεύω με τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά αλλά με λιγότερο θόρυβο. Είνα αλήθεια αυτό ή τσάμπα θα τους βάλω; -
Καλησπέρα.
Ο βασικός λόγος που τα θέλω είναι ο θόρυβος.Υποθέτω χωρίς να γνωρίζω, πως θα μπορώ να ταξιδεύω με τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά αλλά με λιγότερο θόρυβο. Είνα αλήθεια αυτό ή τσάμπα θα τους βάλω; -
Καλησπέρα.
Εχουν θετικα και αρνητικα...
Θετικα:Αν καπνιζεις θα τους λατρεψεις,Εμφανισιακα γινεται πιο τουμπανο το αυτοκινητο,Αν ειναι και φιμε υπο καποιες γωνιες του ηλιου θα κανουν πολυ καλη δουλεια,μπορεις να αφηνεις οταν παρκαρεις το παραθυρο ανοιχτο χωρις να φαινεται κατι τετοιο.
Αρνητικα:Τριξιματα,τσιτωνεις οσο να ναι τα παραθυρα...το δικο μου αν ειχε ηλεκτρικα παραθυρα θα ειχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα με τον ανεμοθραυστη.Σημαντικο αρνητικο σε οχηματα διχως καλη ηχομονωση θα ακους τους στροβιλισμους απο την περιοχη του ανεμοθραυστη....Ακομη και με καλη ηχομονωση παλι μπορεις να αντιληφθεις τον ηχο που παραγεται.
Μιας και εχω ανεμοθραυστες θα σου προτεινα να βαλεις ανεμοθραυστες των 50-60 ευρω και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.ΜΗΝ νομιζεις οτι θα εχεις το παραθυρο ανοιχτο και δεν θα ακους κατι,απλα ο θορυβος ειναι λιιιιγο πιο ηπιος. -
Δες καλύτερα τους αυτοκόλλητους και όχι τους χωνευτους στο πλαίσιο της πόρτας.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Αν έχεις βάλει μεμβράνες αντιηλιακές θέλει πολύ προσοχή, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο ο ανεμοθραύστης να είναι η αιτία για να ξεκολλήσει την μεμβράνη.
Ο ανεμοθραύστης αφήνει μικρότερο κενό στο τζάμι όταν κλείνει, με αποτέλεσμα η εσωτερική πλευρά του τζαμιού να πιέζεται περισσότερο οπότε υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκολλήσει η μεμβράνη αν βρει περισσότερη αντίσταση.Το πρόβλημα υπάρχει σίγουρα στο 207, όπου οι ανεμοθραύστες απλά 'ξεσκίζουν' την κίνηση των τζαμιών.
Σε παλιότερα αυτοκίνητα δεν είχα αυτό το πρόβλημα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δες καλύτερα τους αυτοκόλλητους και όχι τους χωνευτους στο πλαίσιο της πόρτας.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Τους αυτοκόλλητους τους κλέβουν.
Εχουν θετικα και αρνητικα...
Θετικα:Αν καπνιζεις θα τους λατρεψεις,Εμφανισιακα γινεται πιο τουμπανο το αυτοκινητο,Αν ειναι και φιμε υπο καποιες γωνιες του ηλιου θα κανουν πολυ καλη δουλεια,μπορεις να αφηνεις οταν παρκαρεις το παραθυρο ανοιχτο χωρις να φαινεται κατι τετοιο.Άλλο ένα (τεράστιο για μένα) θετικό. Κατεβάζεις λίγο το παράθυρο όταν βρέχει ή όταν έχει κρύο και ξεθολώνουν τα τζάμια χωρίς να μπαίνουν νερά μέσα και χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις κλιματιστικό.
-
Σου έχουν κλέψει ανεμοθραύστη;
-
Ναι τους κλεβουν ή στην προσπαθεια να τους κλεψουν τους σπανε.....εχω δει παρα πολλα ετσι.
Αυτο που ειπε παραπανω ο συμφουριτης περι θολωματος τζαμιων με βροχη ισχυει απλα σε μενα ειναι κωλοτζαμια και βοηθαει λιγο οποτε ξεχασα να το αναφερω.
Ενα ακομη πλην ειναι πως αν το αυτοκινητο οπτικα ειναι λιιιγο εξαλλο με τους ανεμοθραυστες θα τραβαει ακομη περισσοτερο καποιους μ@λ@κες που χαρασουν,σπανε,κλεβουν αυτοκινητα...παθων με κεραια και σημα(το σημα δεν το καταφεραν)την κεραια ομως........... -
Ακόμα και να τους κλέβουν σε σχέση με τους χωνευτους καλύτεροι είναι.
Δυστυχώς οι εσωτερικές μεταλλικές σφήνες στους χωνευτους που είχα παλιά έγδαραν τα τζάμια και δυσκόλεψαν το ανεβοκατέβασμα. Σίγουρα λιγότερο εξοδο η κλοπή.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Οχι ρε παιδια σφηνες βιδες και λοιπες λαλακιες....Αυτους που εχω εγω της climair ειναι απλα χωνευτοι.Με κλειστο τζαμι δεν γινεται να βγουν αλλα και με ανοιχτο ειναι λιιιγο δυσκολο.
-
Πολλοί καλοί και υπάρχουν και στην Ελλάδα είναι της HEKO:
http://www.e-heko.com/en/Τιμή 45euro σε πολλά μαγαζιά.
-
Μια άσχετη ερώτηση , ποια είναι η χρησιμότητα του ανεμοθραύστη ?
-
Σε καπνιστη, να μπορει να εχει ανοιχτο λιγο το παραθυρο ενω βρεχει
-
και σε καλοκαιρινη μπορα ειναι χρησιμα.
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Δεν μπορώ να δω το δικό σου μπάσκετ ...το link του προϊόντος πρέπει να βάλεις.Νομίζω η Heko βγάζει μόνο μία απόχρωση για κάθε μοντέλο, και από ότι έχω δει σε Citroen, Mazda και Ford είναι dark tint.
Παράδοση εντός Ευρώπης είναι στις 3 εργάσιμες, εμένα έκανε 4 λόγω καθυστέρησης στο payment clearance (έγινε μπλέξιμο με το Paypal)
Ναι εχεις δικιο!
http://www.e-heko.com/en/Marka_Model/ME ... 0r-OT.html -
Να καταθεσω και εγω την αποψη μου.Εχω ενα Γκολφ 5 με ανεμοθραυστες τσιου τσιου ειναι χωνευτοι μονο με κλιπ και η μονη παρατηρηση ειναι οτι καμια φορα μπερδευεται το παραθυρο και ξανακατεβαινει εαν τους εχω σταματησει σε σημειο οριακο με τον ανεμοθραυστη.Επισης εχω και ενα Aygo με heko χωρις ομως ηλεκτρικα παραθυρα,εδω η ποιοτητα ειναι πολυ ανωτερη και ειναι φιμε.Και στις δυο περιπτωσεις με εχουν σωσει καθως δεν οδηγω ποτε με τελειως κλειστα παραθυρα.Για αεροδυναμικους θορυβους δεν εψω γνωμη γιατι στην Συρο δεν μπορεις να αναπτυξεις μεγαλες ταχυτητες.
-
Ξεχασα να αναφερω οτι της heko εχουν και κλιπ και αυτοκολλητο ενω η τοποθετηση τους την εκανα μονος μου.Μια λεπτομερεια καλο θα ηταν για καλυτερη εφαρμογη στην τοποθετηση τα παραθυρα να μεινουν
1-2 μερες απολυτως κλειστα. -
Όποιον ενοχλούν οι θόρυβοι μακριά από ανεμοθραύστες και μιλάω από εμπειρία με εργοστασιακούς της Toyota
Δυσκολεύουν πολύ και την ορατότητα σε βροχερό καιρό και νύκτα, καθώς σχηματίζονται πάνω τους σταγόνες νερού και λάσπης. -
Οι ανεμοθραύστες ενώ προσφέρουν κάποια θετικά, έχουν και κάποια πολύ αρνητικά σημεία.
Σε διάφορα αυτοκίνητα που έχω βάλει, όλες τις γνωστές μάρκες, έχω διαπιστώσει:- Δυνατούς τριγμούς (τραντάγματα) στα τζάμια όταν είναι μισάνοιχτα. Σαν να είναι ξεχαρβαλωμένα.
- Δυσκολία στο ανέβασμα των παραθύρων.
- Φθορά στις εσωτερικές τσιμούχες
- Σε κάποιες περιπτώσεις το τζάμι στο κατέβασμα κατέβαζε και τον ανεμοθραύστη
- Γρατσουνιές στο τζάμι
- Αν τα τζάμια έχουν μεμβράνες είναι πολύ εύκολο να τις ξεκολλήσει.
- Θέλουν τακτικό καθαρισμό από τη μέσα πλευρά.
- Σε κάποια αυτοκίνητα στο ανέβασμα του παραθύρου επειδή έβρισκε αντίσταση (δυσκολία) σταμάταγε το ανέβασμα και κατέβαζε αυτόματα κάτω το παράθυρο.
- Μετά από αφαίρεση ανεμοθραυστών τα παράθυρα 'χόρευαν' αφού πλέον δεν κούμπωναν καλά όταν ανέβαιναν στο τέρμα.
- Και τέλος ανάλογα το αυτοκίνητο σε μεγάλες ταχύτητες βγάζουν και θόρυβο.
Ανεμοθραύστες