-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Ερωτηση: Εχει κανει κανενας κατοχος CRV αλλαγη ελαστικων; Τα δικα μου εχουν αρχισει εδω και καιρο να εμφανιζουν σημαδια φθορας και πρεπει πλεον να αντικατασταθουν αμεσα. Στα 25.000 χλμ εκανα αλλαγη και εβαλα τα μπρος πισω, και τωρα συμπληρωσα τα 50.000 χλμ. Θα ηθελα να παω σε καποια αλλη μαρκα γιατι τα Goodyear που φοραγε το αμαξι οταν το πηρα εκτος του οτι φθειρονται αρκετα γρηγορα, εχουν και δεικτη οικονομιας καυσιμου C. Any ideas?Πιάνω εγώ τα 30.000 πλεον και αρχίζω τα μπροστά να φαίνονται πιο ταλαιπωρημένα.
Να κάνω τράμπα τα μπρος πισω;
Έκανες την αλλαγή σε συνεργείο ή στον Σ; -
Καλά στα 50.000 δε λες ότι φθείρονται και γρήγορα..
george1977, και σε βουλκανιζατέρ μπορείς να τα κάνεις.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Πιάνω εγώ τα 30.000 πλεον και αρχίζω τα μπροστά να φαίνονται πιο ταλαιπωρημένα.
Έκανες την αλλαγή σε συνεργείο ή στον Σ;Ναι βαλε τα μπροστα πισω και κανε καμια 20αρια χιλιαδες χλμ ακομα αν σε βγαλουν. Κι εμενα τα μπροστα ηταν αρκετα πιο ταλαιπωρημενα απο τα πισω και μετα την αλλαγη η φθορα ηταν πιο ομοιομορφη. Εγω το εκανα στον Σ. σε προγραμματισμενο σερβις, στις παρατηρησεις ειπα να κανουν αλλαγη ελαστικων μπροστα πισω. Πες τους να κανουν και καμια ζυγοσταθμιση. Αν δεν εχεις προγραμματισμενο σερβις κοντα καντο σε οποιοδηποτε βουλκανιζατερ. Εγω πλεον εχω βαλει τα Michelin Latitude Sport 3 που ειναι αποκλειστικα για ασφαλτο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης.
-
Πιάνω εγώ τα 30.000 πλεον και αρχίζω τα μπροστά να φαίνονται πιο ταλαιπωρημένα.
Έκανες την αλλαγή σε συνεργείο ή στον Σ;Ναι βαλε τα μπροστα πισω και κανε καμια 20αρια χιλιαδες χλμ ακομα. Κι εμενα τα μπροστα ηταν αρκετα πιο ταλαιπωρημενα απο τα πισω και μετα την αλλαγη η φθορα ηταν πιο ομοιομορφη. Εγω το εκανα στον Σ. σε προγραμματισμενο σερβις, στις παρατηρησεις ειπα να κανουν αλλαγη ελαστικων μπροστα πισω. Πες τους να κανουν και καμια ζυγοσταθμιση. Αν δεν εχεις προγραμματισμενο σερβις κοντα καντο σε οποιοδηποτε βουλκανιζατερ. Εγω πλεον εχω βαλει τα Michelin Latitude Sport 3 που ειναι σχεδον αποκλειστικα για ασφαλτο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης.
Και εγώ στα Latitude θα πάω καθως έχω ακούσει πολυ καλά λόγια. Είμαι 99% ασφαλτινός όποτε δεν έχω λόγο να έχω πλεον M+S. Σε τι διάσταση τα έβαλες;
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Και εγώ στα Latitude θα πάω καθως έχω ακούσει πολυ καλά λόγια. Είμαι 99% ασφαλτινός όποτε δεν έχω λόγο να έχω πλεον M+S. Σε τι διάσταση τα έβαλες;Εχω την κλασσικη ζαντα του CRV, τα ελαστικα ειναι 225/65/R17 102V.
Στα 420 ευρω με πληρωμη μετρητα και μειωμενη αποδειξη. -
Παιδια γεια σας. Ειμαι νεος σχετικα εδω και μια και σκεφτομαι την αγορα ενος CRV 4X4 diesel θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις, οσοι γνωριζετε.
Διαβασα προσφατα οτι προκειται να κυκλοφορησει το νεο CRV με κινητηρα βενζινης και υβριδικο. Δεν αναφερεται πουθενα η κυκλοφορια του νεου μοντελου με πετρελαιοκινητηρα. Αυτο με στεναχωρησε λιγο μια που τον 1600 diesel τον θεωρουσα διαμαντι. Επειδη παρ ολ αυτα συνεχιζω να φλερταρω το CRV με αυτον τον κινητηρα, η ερωτηση μου ειναι αν ο κινητηρας αυτος κυκλοφορει και σε καποιο αλλο αυτοκινητο, εκτος Honda.
Καλημερα σας. -
Καλημέρα από Γερμανία
Επίσημα για Ευρώπη η Honda έχει ανακοινώσει οτι diesel γιοκ. Στις άλλες αγορές υπάρχει κανονικά ο 160 (Ασία)
Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα να βγει νεα έκδοση του 160 σε κανένα δίχρονο από σήμερα καλύπτοντας τις καινούργιες νορμες της Ευρώπης ή να μην βγει ποτέ και να επενδύσει η honda αποκλειστικά στην υβριδική τεχνολογία.
Ήδη στην Γερμανία τα prius & RAV4 hybrid taxis εκτοπίζουν τις diesel mercedes όποτε έχουμε μια πρώτη εικόνα για το τι έρχεται.
Έαν κάνεις πολλά χλμ τότε είναι ίσως προτιμότερο να πάρεις το τωρινό μοντέλο του CRV που το δίνουν με μεγαλη εκπτωση πλεον.
-
Καλη σου μερα επισης.
Απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι για την ωρα δεν φαινεται στον οριζοντα dieselοκινητηρας για το νεο μοντελο.
Σκεφτομαι την αγορα ενος CRV δευτερο χερι που εχω σταμπαρει και επειδη δεν σκοπευω να το αλλαξω σε μερικα χρονια, γι αυτο ρωτω εαν ο κινητηρας αυτος φοριεται και σε καποιο αλλο αυτοκινητο, για να μην εχουμε προβλημα ανταλλακτικων στο απωτερο μελλον. Σ ευχαριστω. -
Επιβεβαιωνω κι εγω τις πληροφοριες του George για τα περι diesel με μια μικρη διορθωση ως προς τα υβριδικα. Η Honda εκτος του νεου CRV με τον διλιτρο υβριδικο φαινεται οτι δεν επενδυει σε αυτη την τεχνολογια λογω της Toyota που τεχνολογικα ειναι πιο μπροστα σε αυτον τον τομεα και τουλαχιστον για την αγορα της Ευρωπης αναμενεται να περασει απο τα συμβατικα καυσιμα κατευθειαν στην ηλεκτροκινηση. Με βαση τα εως τωρα στοιχεια παντα.
-
Επιβεβαιωνω κι εγω τις πληροφοριες του George για τα περι diesel με μια μικρη διορθωση ως προς τα υβριδικα. Η Honda εκτος του νεου CRV με τον διλιτρο υβριδικο φαινεται οτι δεν επενδυει σε αυτη την τεχνολογια λογω της Toyota που τεχνολογικα ειναι πιο μπροστα σε αυτον τον τομεα και τουλαχιστον για την αγορα της Ευρωπης αναμενεται να περασει απο τα συμβατικα καυσιμα κατευθειαν στην ηλεκτροκινηση. Με βαση τα εως τωρα στοιχεια παντα.Για τα suv θα κινηθεί υβριδικά.
Για αυτοκίνητα πόλης ηλεκτρικά.ήδη η acura στην Αμερική βγάζει αρκετά μοντέλα με hybrid.
Οσο αφορά τα ανταλλακτικα δεν πρεπει να αγχωνεσαι εαν συνεχιζει ο κινητηρας ή οχι.
Με τον Σ σιγουρα δεν θα έχεις ανταλλακτικα όταν τα χρειαστείς ;).
Οποτε κανενα άγχος . Επειδη το crv κατασκευαζοταν στην Μ. Βρετανια υπάρχει καλη εγκατεστημένη βάση και αρκετές επιλογες για ανταλλακτικα. Δεν είναι toyota αλλα την βρίσκεις την ακρη.
-
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις και τα σχολια σας. Το αυτοκινητο αυτο για μενα (υποθετω και για πολλους αλλους) ειναι μονοδρομος. Τετρακινηση, χωροι, αλογα, χαμηλα εξοδα (τεκμηρια,τ/κ), ανωτερο κατα την γνωμη μου απο αλλα της ιδιας κατηγοριας και οχι μονο.. Εφ οσον με καθησυχαζετε για το θεμα των ανταλλακτικων δεν εχω παρα να συμφωνησω και να προχωρησω στην αγορα του. Παρεπιπτοντως ο 'Σ' ποιος ειναι? Μενω Καβαλα και δεν γνωριζω. Εχω ομως (ακομα δεν το πηραμε, φαντασου τι θα γινει αργοτερα..) δυο ερωτησεις. Μπαρες οροφης που εχουν τα μοντελα του 2016 υπαρχουν στο εμποριο? Αυτο που προκειται να παρω ειναι του 2015 και δεν εχει. Ακομη μια ερωτηση (που μπορει να ειναι και βλακεια), ο κινητηρας αυτος εχει ιμαντα χρονισμου η καδενα?
Ευχαριστω -
Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Παρεπιπτοντως ο 'Σ' ποιος ειναι? Μενω Καβαλα και δεν γνωριζω. -
Μονο εκει δεν πηγε το μυαλο μου..
-
Παιδια δεν γνωριζει κανεις σας αν ο κινητηρας ειναι με ιμαντα χρονισμου η καδενα? Αλλαζετε ιμαντες χρονισμου?
-
Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Παιδια δεν γνωριζει κανεις σας αν ο κινητηρας ειναι με ιμαντα χρονισμου η καδενα? Αλλαζετε ιμαντες χρονισμου?Έριξα μια ματιά στο βιβλίο service και δεν αναφέρει αλλαγή ιμάντα χρονισμού.
Οπτικό έλεγχο στους ιμάντες κίνησης αναφέρει.
-
Λαδιών συνέχεια.
Εκάνα το καθιερωμένο check στα λάδια πιάνοντας τα 30.000 (τα συγκεκριμένα αλλαχθήκαν στα 18.500).
Μακροσκοπικά φαίνεται το 0-30 να είναι σε ιδανική κατάσταση στα 11.500. Η δικιά μου αίσθηση ειναι οτι η optimum ζωή τους είναι είναι από τα 8.000-15.000. Μετά τα 15.000 αρχίζει η διαδικασία αποσύνθεσης η όποια έχει σαν συνέπεια να αυξάνεται η κατανάλωση λαδίου.Τα βγάζει τα 20.000 που έχει το όριο ο κατασκευαστής αλλά χρειάζεται συμπληρώμα περίπου 500-750ml.
Συγκριτικά με τα 5-30 , τα 0-30 φαίνονται να ευνοούν την μικρότερη κατανάλωση πετρελαίου ειδικά στις μικρές διαδρομές , ενώ τα 5-30 φαίνονται να είναι περισσότερο ανθεκτικά στην διαδικασία αποσύνθεσης.
Η Honda ενδεχομένως και για λόγους μείωσης των ρύπων προτείνει και βάζει τα 0-30.
-
Έαν δεν κάνω κάποιο λάθος το honda oil 0-30w είναι oem έκδοση του Motul 8100 eco clean
https://www.motul.com/gr/el/products/81 ... clean-0w30
-
Γνωριμία με την ευρωπαική έκδοση του Honda CRV
https://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysi ... ebsite-rss
Σημειώνω τα παρακάτω
1)Για το χειροκίνητο κιβώτιο κόψανε 20 άλογα σε σχέση με την Αμερικάνικη. (προφανώς για τους ρύπους
2)ΓΙα το cvt o κινητήρας δίνει 193 άλογα και μόνο σε συνδιασμό με τετρακίνηση.
3)Το αυτοκίνητο μίκρυνε σε μήκος και ύψος,αυξήθηκε η απόσταση από το έδαφος 20cm πλεον αλλά αυξηθήκαν οι χώροι
4)Ο χώρος αποσκευων έχασε 28 λίτρα (561 λιτρα) αλλά με πεσμένα τα καθίσματα δίνει 1750 lt (αυξημένος κατά 100lt- μαλλον χωράει και τρίτο mountain bike πλεον μέσα.
Σχόλιο δικό μου.
Θα πρέπει να εμφανιστεί τουλάχιστον για την προσθιοκίνητη έκδοση και έκδοση με τον ανανεωμένο idtec 120ps. Είναι μεγαλο λάθος εμπορικό και κανένας υβριδικός κινητήρας για την ώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το cruising του diesel.
-
Το εσωτερικό του φαίνεται ωραίο . Στο πλάι δεν έχει φωτό ώστε να δούμε αν βελτιώθηκε οπτικά η πίσω κολώνα . Ελλειψη οι ντίζελ και ο μικρός βενζίνης .
-
Honda CR-V 2015