-
Καλή ιδέα υπό την έννοια οτι ολοένα και αυξάνεται το μερίδιο αυτής της αγοράς. Αρκεί να μην γίνει vs
-
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που εννοείς Αυτοκράτορα!
Επειδή όμως είμαι γενικά υπέρ των καινούριων, θα σε ενδιέφερε μήπως το Vitara 1400 turbo με τα 140 άλογα; Ή μήπως το βενζινοκίνητο QQ?
-
Παλιότερα μου είχες προτείνει αν θυμάμαι καλά βενζινη q3 χ1 και kuga; θεωρείς ότι στις ρεπριζ υπερτερούν τα βενζινοκινητα έναντι των diesel; αν όχι η ναι κ η διαφορά δεν είναι ουσιαστικη τότε η οικονομία των diesel συμφέρει με τα τόσα χλμ που κάνω. Ολοι μου λένε οτι το 20d θα με καλύψει πάντως. 190 ειναι αυτά...τι λες;
-
Για να επανέλθω, ρε συ emperor το crv με τα 160 δεν σου κανει; δεν θυμάμαι αν είχες γράψει κάτι για αυτό. Εγώ βάσει των όσων λες θα σου πρότεινα xtrail και crv αλλά θυμάμαι ότι είχες πει ότι το 1.6 xtrail δεν σου είχε αρέσει από άποψη κινητήρα... Οπότε γιατί όχι crv, λογικά τα 160 θα είναι αρκετά. Υπάρχουν και εναλλακτικές που έρχονται όπως τα νέα hrv και kadjar. Πάντως από τα όσα έχεις γράψει νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις το νέο tiguan diesel
-
Το έχω ξαναγράψει οτι το crv είναι στα υπόψη αλλά με μερικά αρνητικά: με χαλάει λίγο η εμφάνιση, είναι πιο μεγάλο από όσο θέλω κ η τιμή του έχει φτάσει το χ1 το οποίο έχω ερωτευτεί...γενικότερα να πω ότι θεωρώ υπερτιμημένα όλα τα suv (και το χ1 μέσα...). Θα έπρεπε ολα να είναι 3-4 χιλιάρικα κάτω. Κ το qq και το crv κ τα suzuki κ όλα...τη μόδα πληρώνουμε αν το έχετε καταλάβει...Κρίμα που βαριέμαι απίστευτα τα σενταν. Έχουν πιο δίκαιες τιμές...Έχω άδικο;
Το tiguan ίσως να συμφέρει από τιμή αλλά όλοι λένε για τα κουσούρια των vw diesel κι έχω κ ενα αρνητικό κολλημα ομολογώ για τα vw. Τα περισσότερα δεν μου αρέσουν καθόλου αν κ το νέο tiguan είναι πιο καλό χωρις όμως να μπορώ κ να πω ότι μου αρέσει πραγματικά. Πάντως έχει εντυπωσιακούς χώρους κ λέγεται κ για φοβερό εξοπλισμό, για τον οποίο αντίστοιχα η bmw έχει τιμές....εξοργιστικες...
-
Emperor σου έχω και άλλη πρόταση αλλά στην γράφω στο άλλο thred, μην το ξεφτιλίσουμε αυυο εδώ. ..
viewtopic.php?t=44855 -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Παλιότερα μου είχες προτείνει αν θυμάμαι καλά βενζινη q3 χ1 και kuga; θεωρείς ότι στις ρεπριζ υπερτερούν τα βενζινοκινητα έναντι των diesel; αν όχι η ναι κ η διαφορά δεν είναι ουσιαστικη τότε η οικονομία των diesel συμφέρει με τα τόσα χλμ που κάνω. Ολοι μου λένε οτι το 20d θα με καλύψει πάντως. 190 ειναι αυτά...τι λες;Τα βενζινοκίνητα θα είναι ταχύτερα, αρκεί φυσικά να τα οδηγείς σε ψηλότερες στροφές, εκεί που αποδίδουν δηλαδή.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παλιότερα μου είχες προτείνει αν θυμάμαι καλά βενζινη q3 χ1 και kuga; θεωρείς ότι στις ρεπριζ υπερτερούν τα βενζινοκινητα έναντι των diesel; αν όχι η ναι κ η διαφορά δεν είναι ουσιαστικη τότε η οικονομία των diesel συμφέρει με τα τόσα χλμ που κάνω. Ολοι μου λένε οτι το 20d θα με καλύψει πάντως. 190 ειναι αυτά...τι λες;
Τα βενζινοκίνητα θα είναι ταχύτερα, αρκεί φυσικά να τα οδηγείς σε ψηλότερες στροφές, εκεί που αποδίδουν δηλαδή.
Και κατ επέκταση να καίνε και περισσότερο
-
Αλήθεια κ τα δύο...
-
Διαβαζα τις πρωτες σελιδες αυτου του θεματος και θυμηθηκα πώς ο αρχικος ενθουσιασμος μου για το αυτοκινητο, αντικατασταθηκε απο απογοητευση για την τιμολογιακη πολιτικη της ελληνικης αντιπροσωπειας... Και ενω ολα εδειχναν οτι μετα την αυξηση τιμης του Αυγουστου του 2015 θα στρεφομουν στη Nissan, τελικα η ακατανικητη επιθυμια μου για Χοντιλα , οι χωροι και η ποιοτητα κατασκευης του CRV και το γεγονος οτι βρεθηκε ενα τελευταιο μπροστοκινητο με αποσυρση με τελικη τιμη κατω απο 29.000 ευρω , με εκαναν να το επιλεξω και να ειναι πλεον το νεο μου αυτοκινητο.
Ηθελα ωστοσο να μοιραστω με πιθανους νεους αγοραστες του CRV μερικες πληροφοριες που εχω μαθει ολο αυτον τον καιρο που ψαχνω για αυτοκινητο και αφορουν το συγκεκριμενο μοντελο. Η νεα παραλαβη CRV θα γινει τελη Ιανουαριου 2016 και η μεθεπομενη Απριλιο 2016. Ολα τα αυτοκινητα που θα ερθουν θα πωλουνται με τη νεα τιμη (μετα απο 2η αυξηση) η οποια θα ειναι 36.500 ευρω περιπου για το 4κινητο με τα 160 αλογα και 35.000 ευρω περιπου για το 2κινητο με τα 120 αλογα. Ο λογος της μεγαλης αυξησης της τιμης για το 2κινητο ειναι η ελαττωση της παραγωγης του απο το εργοστασιο της Honda στο Swindon της Αγγλιας, οποτε λιγοτερα κομματια = αυξηση της τιμης. Οπως ειναι ευνοητο πλεον η 2κινητη εκδοση δε συμφερει, αφου με 1.500-2.000 ευρω παραπανω μπορει κανεις να αγορασει την 4κινητη με τον ισχυροτερο κινητηρα. Εγω που το προλαβα με τιμη 28.000 κατι, ειχε νοημα να το προτιμησω, ομως ενας μελλοντικος αγοραστης που θα εχει να διαλεξει αναμεσα σε 2 εκδοσεις που θα στοιχιζουν 35.000 και 36.500 ευρω αντιστοιχα, νομιζω ειναι προφανες τι πρεπει να διαλεξει... Βεβαια το γεγονος οτι πλεον ολες οι εκδοσεις του CRV θα στοιχιζουν αρκετα πανω απο το οριο των 30.000 ευρω αφενος θα αποτρεψει υποψηφιους νεους αγοραστες και αφετερου για οσους τελικα το αποτολμησουν θα ειναι αρνητικο φορολογικα για το μελλον, αφου οπως ακουγεται ισως απο του χρονου ο φορος πολυτελειας να συνδεθει περαν του κυβισμου και με την τιμη λιανικης και οι 30.000 ευρω ειναι ενα πολυ πιθανο οριο.
Τωρα, το συγκεκριμενο μοντελο θα πωλειται ως και το 2017. Μεσα στο 2017 θα ανακοινωθει και θα λανσαριστει ο αντικαταστατης του (πιθανως να ερθει Ελλαδα το 2018 μιας και εδω ερχονται ολα τα Honda με μια καθυστερηση). Το νεο μοντελο θα εχει μεγαλυτερες εξωτερικες διαστασεις, ακομα περισσοτερους εσωτερικους χωρους και στανταρ 4κινηση σε ολες τις εκδοσεις για να κανει 'χωρο' εμπορικα στο μικροτερο και αποκλειστικα 2κινητο (στην ευρωπαικη αγορα) Honda HRV. Και ειναι λογικη κινηση αυτη απο τη Honda αφου οπως ειναι σημερα τα πραγματα το ενα μοντελο εκλεβε αγοραστικο κοινο απο το αλλο, εγω ας πουμε ημουν αναμεσα στα 2. Επισης πιθανοτατα θα εχει αποκλειστικα 7θεσια διαταξη καθισματων, θα εχει σημαντικη ποιοτικη αναβαθμιση στα υλικα του σαλονιου και στα τεχνολογικα gadgets ενω μαλλον θα φοραει τον ισχυροτερο κινητηρα ντηζελ 1.600 κυβικων με τα 160 αλογα και τον νεο τουρμπο βενζινης 1.500 κυβικων με τα 150 αλογα (σχετικες πληροφοριες εδω ---> http://www.autocar.co.uk/car-news/new-c ... -grow-size). Τελος δεν θα παραγεται πλεον στο εργοστασιο του Swindon της Αγγλιας αλλα θα συναρμολογειται αποκλειστικα στο εργοστασιο της Honda στο Ονταριο του Καναδα απο οπου και θα εισαγεται στην Ευρωπη (αυτο πιστευω θα εχει αρνητικες συνεπειες στην τιμη του, μαλλον θα ακριβυνει ακομα περισσοτερο). Αυτο θα γινει στο πλαισιο της νεας πολιτικης της Honda που θα κατασκευαζει μονο ενα μοντελο σε καθε εργοστασιο της το οποιο θα εξαγεται απο αυτο σε ολη τη δυτικη αγορα Ευρωπης και Β. Αμερικης (ακουγεται για Civic - Αγγλια, Jazz και HRV - Μεξικο, CRV - Καναδας, Accord - ΗΠΑ).
Μολις παραλαβω το δικο μου (αρχες Δεκεμβριου) και κανω καμποσα χιλιομετρα, θα γραψω τις εντυπωσεις μου οσο πιο αντικειμενικα μπορω . -
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον!
-
Ολος ο κοσμος βλεπει για πρωτη φορα το καινουργιο του αυτοκινητο ως εξης: τον παιρνει τηλεφωνο η αντιπροσωπεια και του λεει 'Κυριε Ταδε, εφτασε στο καταστημα μας το νεο σας αυτοκινητο, μπορειτε να περασετε να το παραλαβετε'. Και πας στην αντιπροσωπεια και το βλεπεις για πρωτη φορα.
Μαντεψτε πως και που ειδα εγω εντελως τυχαια για πρωτη φορα σημερα το νεο μου CRV... -
Υπομονή!!!!
-
Τις τελευταιες 2 εβδομαδες που περιμενα για να παραλαβω το νεο μου πετρελαιοκινητο CRV FWD 120ps, δε με χωρουσε ο τοπος. Ομως τελικα οι μερες περασαν, το παρελαβα και εκανα και 2 μερες τις πρωτες μου βολτες.
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ:
Το αμαξι ειναι ποιοτικο και στιβαρο κατασκευαστικα, οπως ακριβως το ειχα πρωτοδει και στις εκθεσεις, και κατα την οδηγηση δεν ακουγεται το παραμικρο 'τσικ' απο πουθενα. Οι χωροι ειναι απλετοι, εβαλα μεσα αλλα 3 ατομα και πηγαμε την πρωτη βολτα και η χαρακτηριστικη ατακα ενος απο τους πισω επιβατες ηταν 'Εμεις εδω πισω εχουμε χωρο να χορεψουμε'. Η θεση οδηγησης ειναι ιδανικη για μενα (φαρδια, ανετη, με ηλεκτρικη οσφυικη υποστηριξη, ψηλη για καλη ορατοτητα) και ο εξοπλισμος του στην εκδοση Comfort αρκετα πλουσιος για να διευκολυνει την καθημερινοτητα σου. Η ηχομονωση δεν ειναι και κορυφαια, περνανε ηχοι του κινητηρα και αεροδυναμικοι στην καμπινα αλλα οχι κατι που θα σε ενοχλησει σε ενα ταξιδι. Επισης η αναρτηση ειναι καπως 'ξερη' και μερικες ανωμαλιες του οδοστρωματος περνανε μεσα, ωστοσο δεν εχει κλισεις στις στροφες παρα το μεγαλο του υψος και συμπεριφερεται οδηγικα σχεδον σαν ενα απλο hatchback. Η καταναλωση του στα πρωτα 130 χιλιομετρα (μισα μεσα στα στενα της Αθηνας και μισα στην εθνικη) ειναι 5,3λτ/100 χλμ την οποια τη βρισκω μικρη για ενα SUV 1500 κιλων. Και τωρα το μεγαλο ερωτημα (μιας και το 120αρι δεν το ειχα οδηγησει σε test drive) 'Φτανουν οι 120 ιπποι και τα 31 κιλα ροπης να κινησουν το αμαξωμα των 1500 κιλων;' Η απαντηση ειναι ΝΑΙ. Αν καποιος βεβαια περιμενει οτι ο κινητηρας θα βαλει φωτια στο δρομο η οτι θα εχει τις επιδοσεις μιας πχ BMW X3 20d, θα απογοητευτει. Ομως αν καποιος ψαχνει να κινειται απλα σβελτα και με ικανοποιητικη δυναμη για τις καθημερινες διαδρομες ακομα και φορτωμενος με 4 ατομα, τοτε θα βρει αυτο που ψαχνει. Ειχα διαβασει παλιοτερα σε ενα σαιτ που εκανε παρουσιαση του αυτοκινητου με τα 120 αλογα οτι 'τα 120 αλογα πραγματικα μοιαζουν περισσοτερα' (http://www.powermag.gr/el/honda-cr-v-1. ... 120ps.html) και τελικα ειχαν δικιο. Ειναι ο τροπος που βγαζει τη δυναμη του ο κινητηρας, το γεγονος οτι 'αρπαζει' αμεσως στο παραμικρο πατημα του γκαζιου που σου δινει αυτη την αισθηση. Φυσικα αν καποιος εχει τη δυνατοτητα να παρει τη μεγαλυτερη εκδοση με τα 160 αλογα και την 4κινηση, θα ειναι συνολικα μια καλυτερη επιλογη, δεν το συζηταμε, ομως οι υποψηφιοι αγοραστες να γνωριζουν οτι και ο 120αρης κανει μια χαρα τη δουλεια του. Τελος το μεγεθος του αυτοκινητου δεν ενδεικνυται για το κεντρο μιας μεγαλης πολης. Εγω οπως ειπα εκανα τα μισα χιλιομετρα ως τωρα στο κεντρο της Αθηνας και 2-3 φορες περασα συριζα απο κατι διπλοπαρκαρισμενα σε γωνιες και ειπα ολα τα πατερ ημα μου για να μην το γρατζουνισω. Περιμενω ομως να επιστρεψω επαρχια απο βδομαδα (για τη δουλεια μου) και να χαρω το αμαξι στους δρομους για τους οποιους φτιαχτηκε, εθνικες και επαρχιακες οδους. Θα επανελθω καποια στιγμη με παραπανω πληροφοριες. -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι. Να το χαρείς για πολλά πολλά χιλιόμετρα!
-
Καλοτάξιδο, καλορίζικο με άπειρα ασφαλή χιλιόμετρα!! Έκανες μια εξαιρετική επιλογή οικογενειακού αυτοκινήτου! Αξιόπιστο, ποιοτικό, οικονομικότατο, με απίθανους χώρους και ιδιαίτερη σχεδίαση. Η Honda είναι εγγύηση! Ο μόνος δισταγμός που θα είχα θα ήταν για τον κινητήρα για ένα τέτοιο αμάξωμα, αλλά εφόσον γράφεις ότι όλα είναι όπως τα θέλεις, δεν νομίζω ότι αξίζει να προσθέσει κάποιος κάτι. Για την κατανάλωση δεν βρίσκω λόγια...Οι Ιάπωνες έχουν κάνει θαύμα πάλι! Απόλαυσε το κάθε χιλιόμετρο! και νομίζω ότι θα το κάνεις πολύ περισσότερο εκτός πόλης όπως γράφεις!
-
Ευχαριστω για τις ευχες.
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Για την κατανάλωση δεν βρίσκω λόγια...Οι Ιάπωνες έχουν κάνει θαύμα πάλι!Οσο για την καταναλωση, σημερα εκανα αλλη μια μεγαλη βολτα στην Αθηνα, πηγα παραλιακη και εφτασα μεχρι Σαρωνιδα και επεστρεψα σπιτι (Δυτικα προαστεια). Οδηγουσα νορμαλ, χωρις να βανδαλιζω βεβαια το αυτοκινητο, και ειχε και αρκετη κινηση λογω Σαββατου. Συμπληρωσα 250 χιλιομετρα αλλα φτανοντας σπιτι με περιμενε μια ευχαριστη εκπληξη. Ο μεσος ορος καταναλωσης εχει πεσει στα 5λτ/100χλμ! Ουτε ξερω που θα φτασει μολις το αμαξι στρωθει και αρχισω να οδηγω εθνικη και επαρχιακους δρομους που κανω το 80% των χιλιομετρων μου καθε χρονο...
-
Μόλις βγεις και εθνική θα πάει ακόμη πιο κάτω!
-
Και στο Honest John (http://www.honestjohn.co.uk/realmpg/) πάντως, στα 5.0lt/100Km το βγάζουν μέση κατανάλωση. Εξαιρετικός κινητήρας!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Και στο Honest John (http://www.honestjohn.co.uk/realmpg/) πάντως, στα 5.0lt/100Km το βγάζουν μέση κατανάλωση. Εξαιρετικός κινητήρας!Νούμερο απόλυτα εφικτό κατά την άποψή μου...
Εδώ το δικό μου έχει πλέον 'κολλήσει' στα 6,4 lt/100 km (μετά από 1600 χλμ...)
Honda CR-V 2015